Dodaj do ulubionych

Pomnik Filutka stanie w Toruniu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 20:23
No i dobrze...Filutek to był gość !
Obserwuj wątek
    • Gość: jmax mowiono o tym juz dlugo - i udało sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 21:14
      Piesek Filuś trzymający w pyszczku melonik i oparty o latarnię parasol - tak
      będzie wyglądała toruński mini pomnik poświęcony Zbigniewowi Lengrenowi, twórcy
      kultowej postaci Filutka z komiksu na ostatniej stronie "Przekroju"

super pomysl, mowiono o tym juz dlugo - i udało sie!
    • babbik Re: Pomnik Filutka stanie w Toruniu 02.12.04, 21:39
      nareszcie doprowadzono ten pomysl do konca!
    • Gość: viki fajnie ze kolejna atrakcja trafia do Torunia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 21:55
      fajnie ze kolejna atrakcja trafia do Torunia.
    • Gość: lol Pomnik Fiutka stanie w Toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 21:59
      .
    • Gość: maciej Re: Pomnik Filutka stanie w Toruniu IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 02.12.04, 22:14
      Swietny pomysł, uwoelbiałem satyre w tej formie. Przekroj zawsze byl w moim
      domu. Wspomnieniami wracam rowniez do Kabaretu starszych panow. Projekt pomnika
      fantastyczny, bez głównej postaci na ktora sie czeka. Swietny pomysl, brawa dla
      pomyslodawcow i artysty!!!
    • 29m4 Re: Pomnik Filutka stanie w Toruniu 02.12.04, 22:54
      Trzymam kciuki za powodzenie tego przedsięwzięcia. Nareszcie jest szansa na coś
      miłego, sympatycznego i w dobrym guście. Zbigniew Lengren był szkolnym kolegą
      mojego wuja. Wielokrotnie widziałam go na ulicach naszej Starówki - często
      odwiedzał mieszkającą tutaj matkę.
    • Gość: Jerzy Re: Pomnik Filutka stanie w Toruniu IP: 158.75.2.* 03.12.04, 10:25
      Swietny pomysl - nie moge sie doczekac. Mam nadzieje, ze nikt go nie zdemoluje
    • qq1110 Re: Pomnik Filutka stanie w Toruniu 03.12.04, 13:46
      nie wiedziałam, ze doczekam tak milych czasów:

dzwoni do mnie koleżanka ze studiów, z Poznania i pyta, czy to prawda, że Torun
      robi sie taki ładny? Podobno niektorzy jej znajomi przyjeżdżaja z Poznania do
      Torunia na weekend - uwierzycie?
      Byli w Spichrzu - zachwyceni! Dziecko w teatrze Baj Pomorski - tez fajnie (na
      Szewczyku Dratewce).

Firma, w ktorej ona pracuje, robi zjazd pracownikow z calej Polski zimą -
      wybrali Torun! Pytala, jaki lokal polecam?

Normalnie sie popłakałam...
      • Gość: ola Re: Pomnik Filutka stanie w Toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 14:31
        Pewnie!!!!I dobrze!Tor€ń pięknieje i MUSI,bo na to zasługuje a w Bydzi co?
        GRuszka i Obremski z Piotrowską i Dombrowiczem!Wreszcie po latach przygniatania
        przez Bydzię/ale co to dało?/Toruń zaczyna być sobą!A p.Lengren w pełni
        zasługuje na to uznanie.
    • Gość: Czesiek To dobry pomysł IP: *.tvgawex.pl 03.12.04, 19:19
      Biorąc pod uwagę, ilu znanych ludzi studiowało w Torujiu a nawet było
      przejazdem to za lat 50 Toruń będzie światową stolicą pomników. Ciekawe ilu z
      piewców pomysłu chociaż raz widziało Filutka.
    • torunianin1 Piekne miasto jest magnesem! 03.12.04, 22:05
      bardzo dobreze ze jest robiony pomnik Filutka? Lengrena oraz filmu Rejs.

to zwieksza atrakcyjnosc miasta, daje kolejne magnesy do prtrzyciagania do
      Torunia studentow, turystow, inwestorow. Piekne miasto jest magnesem!
    • Gość: gosiak znacznie wazniejszy dla Torunia bedzie pomnik REJS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 11:09
      znacznie wazniejszy dla Torunia bedzie ten pomnik REJSU , Himmilsbacha i
      Maklakiewicza - ktory ma stanac dopiero za 8 miesiecy. Nie mozna bylo odwrotnie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka