Gość: Borys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 20:23 No i dobrze...Filutek to był gość ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jmax mowiono o tym juz dlugo - i udało sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 21:14 Piesek Filuś trzymający w pyszczku melonik i oparty o latarnię parasol - tak będzie wyglądała toruński mini pomnik poświęcony Zbigniewowi Lengrenowi, twórcy kultowej postaci Filutka z komiksu na ostatniej stronie "Przekroju" super pomysl, mowiono o tym juz dlugo - i udało sie! Odpowiedz Link Zgłoś
babbik Re: Pomnik Filutka stanie w Toruniu 02.12.04, 21:39 nareszcie doprowadzono ten pomysl do konca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki fajnie ze kolejna atrakcja trafia do Torunia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 21:55 fajnie ze kolejna atrakcja trafia do Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Pomnik Fiutka stanie w Toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 21:59 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Pomnik Filutka stanie w Toruniu IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 02.12.04, 22:14 Swietny pomysł, uwoelbiałem satyre w tej formie. Przekroj zawsze byl w moim domu. Wspomnieniami wracam rowniez do Kabaretu starszych panow. Projekt pomnika fantastyczny, bez głównej postaci na ktora sie czeka. Swietny pomysl, brawa dla pomyslodawcow i artysty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
29m4 Re: Pomnik Filutka stanie w Toruniu 02.12.04, 22:54 Trzymam kciuki za powodzenie tego przedsięwzięcia. Nareszcie jest szansa na coś miłego, sympatycznego i w dobrym guście. Zbigniew Lengren był szkolnym kolegą mojego wuja. Wielokrotnie widziałam go na ulicach naszej Starówki - często odwiedzał mieszkającą tutaj matkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Pomnik Filutka stanie w Toruniu IP: 158.75.2.* 03.12.04, 10:25 Swietny pomysl - nie moge sie doczekac. Mam nadzieje, ze nikt go nie zdemoluje Odpowiedz Link Zgłoś
qq1110 Re: Pomnik Filutka stanie w Toruniu 03.12.04, 13:46 nie wiedziałam, ze doczekam tak milych czasów: dzwoni do mnie koleżanka ze studiów, z Poznania i pyta, czy to prawda, że Torun robi sie taki ładny? Podobno niektorzy jej znajomi przyjeżdżaja z Poznania do Torunia na weekend - uwierzycie? Byli w Spichrzu - zachwyceni! Dziecko w teatrze Baj Pomorski - tez fajnie (na Szewczyku Dratewce). Firma, w ktorej ona pracuje, robi zjazd pracownikow z calej Polski zimą - wybrali Torun! Pytala, jaki lokal polecam? Normalnie sie popłakałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Pomnik Filutka stanie w Toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 14:31 Pewnie!!!!I dobrze!Tor€ń pięknieje i MUSI,bo na to zasługuje a w Bydzi co? GRuszka i Obremski z Piotrowską i Dombrowiczem!Wreszcie po latach przygniatania przez Bydzię/ale co to dało?/Toruń zaczyna być sobą!A p.Lengren w pełni zasługuje na to uznanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesiek To dobry pomysł IP: *.tvgawex.pl 03.12.04, 19:19 Biorąc pod uwagę, ilu znanych ludzi studiowało w Torujiu a nawet było przejazdem to za lat 50 Toruń będzie światową stolicą pomników. Ciekawe ilu z piewców pomysłu chociaż raz widziało Filutka. Odpowiedz Link Zgłoś
torunianin1 Piekne miasto jest magnesem! 03.12.04, 22:05 bardzo dobreze ze jest robiony pomnik Filutka? Lengrena oraz filmu Rejs. to zwieksza atrakcyjnosc miasta, daje kolejne magnesy do prtrzyciagania do Torunia studentow, turystow, inwestorow. Piekne miasto jest magnesem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiak znacznie wazniejszy dla Torunia bedzie pomnik REJS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 11:09 znacznie wazniejszy dla Torunia bedzie ten pomnik REJSU , Himmilsbacha i Maklakiewicza - ktory ma stanac dopiero za 8 miesiecy. Nie mozna bylo odwrotnie? Odpowiedz Link Zgłoś