Dodaj do ulubionych

Konkurencja porodówek pod znakiem zapytania

IP: 195.85.209.* 14.12.04, 00:18
Tylko jakoś dziwnie torunianki wola rodzić w Bydgoszczy lub Inowrocławiu!
Obserwuj wątek
    • Gość: alak Re: klika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 12:52
      pieniądz mial isc zapacjentem i moze nie dsyla sie chorych do Torunia bo
      porodow jest nie wiele np. w Chełmży tylko kobiety wybieraja opiekę.W Lipnie
      jest szpital prywatny i jakoś chwalą go pacjentki.KTo nie chce pomoc w
      postawieniu sprawy po ludzku.
      • Gość: feluś Re: klika IP: 193.26.211.* 14.12.04, 14:39
        Pamiętaj pieniądze idą z pacjentem, ale w kopercie. Innych, nikt takowych nie
        widział!
    • Gość: ojciec dzieciom Re: Konkurencja porodówek pod znakiem zapytania IP: *.lukas.com.pl 14.12.04, 15:55
      W szpitalu w Toruniu moja żona urodziła dwójkę naszych dzieci. Pierwszy poród,
      3 lata temu, to był koszmar dla mojej żony. Rodziła na sali ogólnej, na której
      było mnóstwo osób, za to nikt nie był zainteresowany moją żoną. Drugi poród,
      chcieliśmy odbyć rodzinnie, po to abym mógł czuwać nad tym co się dzieje w
      czasie porodu. Poród odbywał się w sali indywidualnej, wszyscy bardzo dbający o
      moją żonę i dziecko. Oczywiście to wszystko za 400 zł "darowizny" na rzecz
      szpitala. Podobno pieniądze te mają być przeznaczane na polepszanie warunków na
      porodówce w Toruniu, jednak od co najmniej 5 lat nic się tam nie zmieniło.
      Właśnie dlatego nie zapłaciłem tych pieniędzy, za coś co zwyczajnie nam się
      należy. Radzę takie rozwiązanie wszystkim korzystajacym z porodów rodzinnych w
      szpitalu w Toruniu. Nie obawiajcie się konsekwencji, to jest bezprawna opłata,
      której nie mogą ściągać, bo podpisuje się zobowiązanie do darowizny (sic!), a
      poza tym służba zdrowia w Polsce jest bezpłatna.
    • Gość: d ciekawe kto z wyborczej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 21:36
      ciekawe kto z wyborczej ma tu rodzine, albo do kto z kolegow pracownikom
      wyborczej tu pracuje, ze wybiórcza tak ladnie promuje ten szpital. A może się
      jednak myle i robi to pro publico bono?
    • Gość: kris druga porodowka na pewno powstanie w Matopacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 21:49
      doczytajcie artykul do konca - ordynator szpitala wyraźnie mowi, ze druga
      porodowka na pewno powstanie, nie chce zapeszyc, ale cos robi.
      Matopat to jedyny szpital prywatny w regionie, bodaj 6 w kraju wsprod
      prywatnych (ktore z natury sa lepsze) - i na pewno niedlugo porodowka bedzie,
      zobaczycie!
      A wtedy Bielany beda musialy jeszcze podniesc swoj poziom, konkurencja to
      wymusi.
    • Gość: maja Re: Konkurencja porodówek pod znakiem zapytania IP: *.torun.mm.pl 16.12.04, 09:58
      to będzie ta porodówka, czy jej nie będzie..?
    • mamakaja Re: Konkurencja porodówek pod znakiem zapytania 16.12.04, 13:40
      W tym szpitalu wykonują podobno USG 3D. Czy ktoś się orientuje, czy to prawda,
      ile kosztuje i czy mają dobrych specjalistów i sprzęt?
      Dzięki za odpowiedzi - Ola
      • Gość: ma Re: Konkurencja porodówek pod znakiem zapytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 14:53
        zadzwon po prostu do szpitala i zapytaj czy to robią. Czy to takie trudne i
        musisz ludziom glowe zawracac?
    • Gość: kasia Re: Konkurencja porodówek pod znakiem zapytania IP: *.torun.mm.pl 19.12.04, 13:48
      O tym, że Matopat planuje otworzenie porodówki słyszymy już od kilku lat...
      więc pewnie i tym razem na 'planowaniu' się skończy..a szkoda.. :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka