Dodaj do ulubionych

Studenci to idioci? Czy jest szansa?

IP: 213.146.61.* 14.05.02, 08:44
Po obejrzeniu juwenaliów mam wrażenie, że naszym studentom potrzebny jest tylko
alkohol i tylko w obliczu potrzeby napicia się, są w stanie wykrzesać z siebie
pomysłowość. Zresztą na dość niskim poziomie. Student toruński nie potrzebuje
niczego poza tanim piwem i słabą potańcowką w jakiejś knajpie w weekend. Byle
za darmo. Dlatego padaja fajne pomyły, a knajpy, które chciały wprowadzić - jak
na Zachodzie - jedzenie do oferty musiały się wycofać, bo nasi studenci wolą
wnieśc suchą bułkę i rozlac tani browar pod stołem do pustych pokali.
Ale mam nadzieję że jest szansa na to, że w Toruniu urodzi się coś ciekawego.
Wciąz jest Tumult [choć bez Camerimage], sprowadziło sie tu pismo literackie
Undergrunt, zamieszkał twórca najlepszego pisma komiksowego "Produkt", działa
teatr Wiczy [ostatnio występy w W-wie] i Kompania M3 [zjeb... "Niechód" albo
film o Krzyżakach który kręcili rok temu], w MDK na Przedzamczu jest młody
teatr i młodzi ludzie zajmujący się absurdem, inna ekipa rusza z kręceniem
filmu pt. "Sandwicz".
I tu temat dyskusji - może by stworzyć jakąś płaszczyznę dla rozmów,
wspólpracy. Czy warto? czy warto wyjśc poza studenckie piwo za 1.49 w Plusie?
Obserwuj wątek
    • b3ut Re: Studenci to idioci? Czy jest szansa? 14.05.02, 09:40
      nie widziałem na tegorocznych juwenaliach zbyt wielu studentów. Twoje uwagi
      dotyczą może toruńskiej elity karkowej. A ta jak wiadomo "nie ma luzu, rusza
      się jak wóz z węglem"
    • szlachcic Re: Studenci to idioci? Czy jest szansa? 14.05.02, 11:31
      Dzisiejszi studenci (są wyjątki) w Polsce charakteryzują się całkowitym brakiem
      inwencji więc to żadna niespodzianka, że Juwenalia są takie, a nie inne. Mnie
      śmieszy to, że im przeszkadzało, że nie mogą się bawić pod ratuszem tylko na
      bulwarze.
    • Gość: SDB Re: Studenci to idioci? Czy jest szansa? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 12:07
      Elita karkowa to zazwyczaj goscie z kasa wiec nie bioracy pod uwage piwa za
      1,49. Faktycznie wieeeeeelu studentow to osoby lubiace wszelkie rabaty i tylko
      to sie dla nich liczy, jednak nie generalizujmy. Sa tez tacy co wola sie
      nawalic Sophia za 8zl ;)
      • b3ut Re: Studenci to idioci? Czy jest szansa? 14.05.02, 13:27
        elita to wydaje kasę jak ma przy kim zaszpanić. A jak nie ma to kombinuje,
        choćby dając komuś w ryj w zamian za portfel.
    • Gość: Anka Re: Studenci to idioci? Czy jest szansa? IP: *.pct.torun.tpnet.pl 14.05.02, 16:14
      No trudno żeby studenci pili Whiskey!!!
      Większość z nas utrzymują rodzice, część dorabia ale nie są to duże pienoądze.
      A na żarcie w lokalu trzeba wydać jakieś 40 zl na dwie osoby. Jak niektórzy
      mają za 200 zl. przeżyć cały miesiąc, to nie dziwne, że kupują piwo za 1,49.

w imieniu studentów przepraszam Tadka,że nie jesteśmy bogaci!!!!!
      • Gość: Tadek Re: Studenci to idioci? Czy jest szansa? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.02, 20:26
        Ja tez nie jestem i niestety zacząłem pisac chyba od d... strony, bo chodziło
        mi raczej o to czy zdołamy coś wreszcie z siebie [my studenci lub po prostu my
        młodzi torunianie] wykrzesac twórczego. Zapomnijmy wiec o 1.49 i pogadajmy o
        tym drugim!
        • Gość: Anka Re: Studenci to idioci? Czy jest szansa? IP: 212.160.232.* 15.05.02, 15:30
          Faktycznie moznaby coś wykrzesać, tylko niestety to jest tak,że na gadaniu się
          kończy (w większości). A właściwie jakie chielibyście Juwenalia??? Co
          proponujecie??? Wiem,że darmowe piwo itd, ale chodzi mi o coś innego. Jakie
          koncerty, imprezy???
          Z innej beczki: podobał Wam się Kopernik przebrany za Małysza??? Ja uważam, że
          pomysł dobry, ale wykonanie okropność.
          Pozdrawiam
    • hiro Re: Studenci to idioci? Czy jest szansa? 14.05.02, 20:54
      miło to się czytało!chlew i wieśniaki/tak piszecie o GORZOWIE?/
      CHLEW!
      hiro
      • Gość: Wiech Do Ojca Prowadzącego IP: 158.75.19.* 18.05.02, 20:10
        hiro napisał(a):

> miło to się czytało!chlew i wieśniaki/tak piszecie o GORZOWIE?/
        > CHLEW!
        > hiro

Dear Admin,

Czy takie cięlęta muszą nam zaśmiecać forum?!!!
        Gostek niejednokrotnie udowodnił, że z neuronami (jako i kulturą) u niego krucho
        i czas najwyższy chyba wyrwać chwasta!

Czytam sobie po powrocie kolejny sympatyczny wątek i już chciałem się odezwać na
        temat, a tu nagle zaśmierdziało. Aż się czasem człowiekowi odechciewa.

Badź dobrym człowiekiem, pogadaj ze Stolycą i zabanujdzie dziada, bo pora po temu
        najwyższa!!

Pozdr.
        Wiech

• hiro Re: Do Ojca Prowadzącego 18.05.02, 21:58
          Gość portalu: Wiech napisał(a):

> hiro napisał(a):
          >
          > > miło to się czytało!chlew i wieśniaki/tak piszecie o GORZOWIE?/
          > > CHLEW!
          > > hiro
          >
          >
          > Dear Admin,
          > how much is this admin:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          > Czy takie cięlęta muszą nam zaśmiecać forum?!!!~posłuchaj pomiocie !cielaków i
          to zdrowych poszukaj w swoich majtkach! szukaj pchło i tak nie znajdziesz!chore
          to i owszem!
          > Gostek niejednokrotnie udowodnił, że z neuronami (jako i kulturą) u niego kruch
          > o poprzednim zdaniem udowodniłeś przynależność do grona debili forumowych!
          witam w gronie i pozdro hiro
          > i czas najwyższy chyba wyrwać chwasta!
          > wyrwać cię????-no problem!
          > Czytam sobie po powrocie kolejny sympatyczny wątek i już chciałem się odezwać n
          > a
          > temat, a tu nagle zaśmierdziało. Aż się czasem człowiekowi odechciewa.
          > wzruszyłeś cały swiat!:-)
          > Badź dobrym człowiekiem, pogadaj ze Stolycą i zabanujdzie dziada,

>DZIADEM TO ty STARY JESTEŚ !i doskonale wiesz dlaczego tak sądzę!
          dziada można poznać po zachowaniu albo po miejscu pracy -w twoim przypadku-po
          miejscu dziadowania /tak się tym chwalisz to nietaktem byłoby zaprzeczać/
          twoje zdanie o Mnie już znam a znasz Moje o tobie?:-)
          ?
          > Pozdr.
          > Wiech
          > pozdro hiro

• reggie Re: Do Ojca Prowadzącego 18.05.02, 22:19
            Tadek niejadek.
            • Gość: Tadek Rozpacz, jedna wielka rozpacz... IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.02, 00:01
              Hiro - skąd się taka sraczka wylewa? Chcieliśmy porozmawiać - podyskutowac o
              sensie działania i sznasach na twórcze działanie w Toruniu, a tu się rozlało.
              Naukowcy wybadali, że osoby prowadzące tego typu działanośc na listach
              dyskusyjnych i forum internetowych jak hiro, to zazwyczaj niedowartościowani
              emocjonalnie pryszczaci młodzieńcy. Mają kłopty ze znalezieniem kobiety [albo
              partnera...] i dlatego wyżywają się tam, gdzie ich nie widać. Może dlatego nie
              warto atakowac już hiro. Tym bardziej, że znowu postara się odpisac cos tak
              głupiego, jak na impotenta przystało. Napiszesz hiro, prawda? Pisz drobinko
              pisz, w końcu niewiele ci zostało prócz tego.
              • Gość: Anka Re: Rozpacz, jedna wielka rozpacz... IP: *.jeremi.pl / *.jeremi.pl 20.05.02, 15:15
                Dobre Tadek!!!

Nie ma po co dyskutować z tym baranem. Faktycznie on jakiś niedowartościowany
                albo ma kryzys osobowościowy. W jakim celu on pisze te bzdury??? Może chce żeby
                go w Wyborczej zacytowali :-)). Pochwali się wtedy kolegom, że w mediach
                zaistniał.
                Pomysł na ciekawą dyskusję był super. Może ktoś, kto ma do powiedzenia coś
                ciekawego się dołączy. Pozdrawiam
                • b3ut Re: Rozpacz, jedna wielka rozpacz... 20.05.02, 15:40
                  z tym gównem to nie do admina a raczej do Miejskiego Przedsiębiorstwa
                  Oczyszczania. Sprzątnąć mnie to
    • Gość: max Re: Studenci to idioci? Czy jest szansa? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.06.02, 00:06
      Misiaszek Przybyszewski co cie na stare lata wzielo na rewolucje? Wyluzuj
      chlopie i przestan ćpać, zostaw cudze zony itd....
      • Gość: Tadek Misiaszek? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 18:58
        Niestety kolego Max, nie każdy kto mówi o robieniu czegoś kreatywnego nazywa
        się Misiaszek Przybyszewski. Znam osobe o której niepochlebnie się wyrażasz,
        widocznie czując zagrożenie dla własnej żony [o ile ktokolwiek chciałby wyjśc
        za ciebie za mąż]. Niestety kolegi M-P nie uwzględniłem w liście otwierającym
        dyskusję, bo Młodożywiec który prowadził skończył się smutno i cichutko. Mam
        nadzieję, że może kiedyś ta ciekawa inicjatywa się odrodzi, ale na arzie
        zmarła , zdechła i nie istnieje.
        A ja nie jestem M-P
        Pozdrowienia dla żony :)
        • Gość: max Re: Misiaszek? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 03.06.02, 13:13
          Nie mam zony, a o to czy ktokolwiek ... nie martw sie. pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka