Dodaj do ulubionych

Rady dla nowego mieszkańca Torunia.

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 13:31
Witam.Od dzisiaj mieszkam w Toruniu.Przeprowadziłem się w zwišzku z pracš , którš tu znalazłem , więc nie będę ( jeszcze ) spędzał tu weekendów , bo rodzina została gdzie indziej.Proszę forumowiczów o rady w najważniejszych kwestaich :
1.Gdzie można po 18:00 tanio zje�ć i nie narazić się licznym ( pierwsze wrażenie ) łysym ?
2.Czy telewizja kablowa Petrus jest warta opłaty ( 25 PLN /miesięcznie za 60 kanałów )
3.Czy można blisko starówki zaprakować i nie płacić wedle widzimisię parkingowego /
4.Czy jest gdzie� chiński fastfood ( jedzenie na wynos w pudełkach - u mnie na wsi jest po 6,50 PLN )
5.Jak się nazywa dobra pizzeria dowożšca do domu i dlaczego dowożš tylko pizzę ( oby nie tylko )
6.Jakich miejsc się strzec i czy tylko Rubinkowa ?

Z gory dziękuję i zapewniam , że nie jest to żadna podpucha - nie mam innej możliwo�ci zdobycia tego rodzaju bezcennych przecież informacji , bo ludzie z którymi pracuję - powiedzmy , że dopiero ich poznaję :)).

Mantas
Obserwuj wątek
    • b3ut Re: Rady dla nowego mieszkańca Torunia. 14.05.02, 14:26
      najważniejsze texty które będą niezbędne:
      1."[wybrana przez ciebie osoba] nie ma luzu rusza się jak wóz z węglem"
      (chłopaki nie płaczą), w przeciwieństwie do Ciebie, wtedy zostaniesz
      zaakceptowany
      2. "Eldo kemadarre Musję zabijas" (Killeruf dwóch) bo inaczej CIebie zabiją
      3. "Ja, gut" (z niemieckich filmów erotycznych) - bo w Toruniu fajno jest
      4. "Co jest w d**ę gdzie obiad" (sezon na leszcza), bo w toruńskich knajpach
      musisz trochę poczekać na posiłek
      Uważaj ponadto na ludzi z plakietką "Door manager", szczególnie gdy mówią do
      ciebie cytat nr 2 z tej listy. Najmniej wskazane jest odpowiadanie im cytatem
      nr 4.
      Następna garść dobrych rad następnym [dobrym] razem
      • Gość: mantas Re: Rady dla nowego ---- do b3ut ! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 14:33
        Wczoraj czytałem Twoje posty w papierowej Wyborczej , a dzisiaj zechciałe� się pofatygować z odpowiedziš na moje pytania.Nie wiem , czy to nie nadmiar zaszczytu jak na pierwszy dzień.Co nie ma znaczyć , że nie dziekuję za jedynš odpowiedż - co z kolei nie znaczy ,że jest ona dla mnie jasna.Ale to stale pierwszy dzień.
        • b3ut Re: Rady dla nowego ---- do b3ut ! 15.05.02, 02:18
          POnieważ jesteś nowy więc jeszcze jedno wyjaśnienie: mów mi Beut, robert_wl
          nie jest z Włocławka. Przygotuj się także na kilka pytań Polonusa: czy jesteś
          gejem, czy jesteś czarnoskóry, czy jak słyszysz słowa Hi-end to masz ere.. hmm
          jesteś w 7 niebie. Następnie otrzymasz propozycję wstąpienia do UPR-u. A jak
          chcesz się wyróżnić to musisz nieustannie tropić afer w mieście, związanych
          zarówno z dziurami w drogach czy zębach, czy przenoszeniem czegokolwiek do
          Bydgoszczy (sądów, sadów) Im więcej ich znajdziesz tym mniej piw będziesz
          musiał nam postawić na spotkaniach forumowiczów :).
          No i nigdy nie zaczepiaj zawodnika o ksywie redakcja, to straszny killer
          (typowy door manager - patrz mój poprzedni post).
          Kemadarre
    • Gość: Telek Re: Rady dla nowego mieszkańca Torunia. IP: TORINT* / 212.244.62.* 14.05.02, 15:30
      Gość portalu: mantas napisał(a):

> 3.Czy można blisko starówki zaprakować i nie płacić wedle widzimisię parkingowe
      > go /
      Przy Uniwersyteckiej, w okolicach matematyki na Chopina lub pod X.LO

> 4.Czy jest gdzie� chiński fastfood ( jedzenie na wynos w pudełkach - u mnie na
      > wsi jest po 6,50 PLN )
      Przy Strumykowej.

> 5.Jak się nazywa dobra pizzeria dowożšca do domu i dlaczego dowożš tylko pizzę
      > ( oby nie tylko )
      Verona, Zebra, Capri (strzeż się TelePizzy i Browarnej z ul. Mostowej).

Życzymy przyjemnego pobytu.
    • Gość: JOnek Re: Rady dla nowego mieszkańca Torunia. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 19:11

> Witam.Od dzisiaj mieszkam w Toruniu.Przeprowadziłem się w zwišzku z pracš , kt
      > órš tu znalazłem , więc nie będę ( jeszcze ) spędzał tu weekendów , bo rodzina
      > została gdzie indziej.Proszę forumowiczów o rady w najważniejszych kwestaich :
      > 1.Gdzie można po 18:00 tanio zje�ć i nie narazić się licznym ( pierwsze wrażeni
      > e ) łysym ?

A ja polecam Browarną na Mostowej - zarówno na miejscu jak i na wynos. Podobno
      różnica zdań zależy od tego, na jakiego kucharza się trafi. Ja widać miałem
      szczęście. W każdym razie dają dużą pizzę.

> 2.Czy telewizja kablowa Petrus jest warta opłaty ( 25 PLN /miesięcznie za 60 ka
      > nałów )

Nie mam pojęcia.

> 3.Czy można blisko starówki zaprakować i nie płacić wedle widzimisię parkingowe
      > go /

Potwierdzam j.w. Jeszcze Mickiewicza. Natomiast nie parkuj na Wałach pod Majusem,
      bo ci założą blokadę.

> 4.Czy jest gdzie� chiński fastfood ( jedzenie na wynos w pudełkach - u mnie na
      > wsi jest po 6,50 PLN )

???

> 5.Jak się nazywa dobra pizzeria dowożšca do domu i dlaczego dowożš tylko pizzę
      > ( oby nie tylko )
      Najtańsza pizzeria z dowozem jest na rogu Krasińskiego i Sienkiewicza. Niestety,
      nie mam namiarów.

> 6.Jakich miejsc się strzec i czy tylko Rubinkowa ?

Oberwać można wszędzie po zmroku - na przykład na Starówce. Zależy czy masz
      syndrom ofiary. Ale generalnie jest raczej spokojnie. Ja lubię spacerować po
      Toruniu po zmroku (22-24) i w zasadzie od 15 lat nikt mnie na poważnie nie
      zaczepił.
    • robert_wl Re: Rady dla nowego mieszkańca Torunia. 18.05.02, 11:13

> Witam.Od dzisiaj mieszkam w Toruniu.Przeprowadziłem się w zwišzku z pracš , kt
      > órš tu znalazłem , więc nie będę ( jeszcze ) spędzał tu weekendów , bo rodzina
      > została gdzie indziej.Proszę forumowiczów o rady w najważniejszych kwestaich :
      > 1.Gdzie można po 18:00 tanio zje�ć i nie narazić się licznym ( pierwsze wrażeni
      > e ) łysym ?
      > 2.Czy telewizja kablowa Petrus jest warta opłaty ( 25 PLN /miesięcznie za 60 ka
      > nałów )
      > go /

Ulica Puławskiego.

> wsi jest po 6,50 PLN )
      > ( oby nie tylko )

Browarna na Mostowej

> 6.Jakich miejsc się strzec i czy tylko Rubinkowa ?

Co prawda nie na Rubinkowie, ale na Skarpie - a to prawie to samo - mieszkam już
      od prehistorycznych czasów i jakoś nie zauważyłem, aby było to miejsce
      zwiększonego ryzyka. Zagrożeniem są głównie blokersi, czyli bandy szczyli
      przesiaduących przed klatkami i z nudów robiących różne rzeczy, które nie
      przystoją takim jak oni dzieciom, ale to zjawisko nie dotyczy tylko Skarpy czy
      Rubinkowa, ale także innych dzielnic. Nie znam statystyk, ale wydaje mi się, że
      na Rubinkowie nie zdarza się więcej przestępstw niż w innych częściach miasta, a
      jeżeli tak, to różnice pewnie są niewielkie. Złą sławą cieszy się Bydgoskie
      Przedmieście, choć zaraz odezwie się Beut i napiszę, że to nieprawda oraz
      Podgórz, i tu powinien odezwać się Krzyżak.

> Z gory dziękuję i zapewniam , że nie jest to żadna podpucha - nie mam innej moż
      > liwo�ci zdobycia tego rodzaju bezcennych przecież informacji , bo ludzie z któr
      > ymi pracuję - powiedzmy , że dopiero ich poznaję :)).
      >
      > Mantas

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka