Dodaj do ulubionych

Budka Suflera

27.05.02, 21:27
Znowu nagrali nową płytę. I znowu będzie trzeba tego słuchać. Jak długo można?
Czy oni nie mogą iść na emeryturę? A kiedy nasz Pan Redaktor Milanowski napisze
o zapaści polskiej kultury na przykładzie Budki Suflera?
Obserwuj wątek
    • ania1 Re: Budka Suflera 27.05.02, 21:53
      b3ut napisał(a):

> Znowu nagrali nową płytę. I znowu będzie trzeba tego słuchać. Jak długo można?
      > Czy oni nie mogą iść na emeryturę? A kiedy nasz Pan Redaktor Milanowski napisze
      >
      > o zapaści polskiej kultury na przykładzie Budki Suflera?

*******Janusz broń się:).......przeciez lubisz Budke prawda?:)

• Gość: snoop Re: Budka Suflera IP: *.podzegarem.pl 28.05.02, 08:46
      Heheheh no widzisz chyba "dziadkowie" nie maja zamiaru isc na emeryture
      ale w sumie im sie nie dziwie bo robia na tych plytach bardzo dobry biznes
      przezciez Budka to zespol pokolenia wiekszosci naszych rodzicow
      mnie sie tez to nie podoba ze musze wysluchiwac "Takie Tango"
      20x dziennie no ale jak Ty sluchasz swojej muzyki 30x dziennie to rodzice musza
      sie jakos odstresowac :)
      pozdrawiam
    • Gość: Wiech Re: Budka Suflera IP: 217.97.134.* 28.05.02, 09:06
      mein Got!
      znowu będą straszyć...

myślę, że to się skończy dopiero w chwili, kiedy któryś z nich rozpadnie się na
      scenie...
      • pau+la Re: Budka Suflera 28.05.02, 10:51
        Gość portalu: Wiech napisał(a):

> mein Got!
        > znowu będą straszyć...
        >
        > myślę, że to się skończy dopiero w chwili, kiedy któryś z nich rozpadnie się na
        >
        > scenie...

Ilez w Tobie optymizmu! Taki potrafi dlugo dogorywac i jak mu nie pomozesz to
        potrafi jeszcze duzo krwi napsuc :)))
        • robert_wl Re: Budka Suflera 28.05.02, 14:23
          Dziwię się, że jeszcze nie odezwali się obrońcy Budki. Prawda jest taka, że ze
          starej dobrej Budki pozostał tylko skład. Gdzie numery typu "Za ostatni
          grosz" "Nie wiesz nigdy kobiecie", "Cisza", "Sen o dolinie"? Zniżyli się do
          poziomu kapel, grających pod publiczkę muzykę oklepaną i podobającą się głównie
          małolatom. Nowa płyta Budki wychodzi 1 czerwca i może nie będzie to taka
          klepanka jak ich ostatnie dokonania, ale szczerze w to wątpię. Grzegorz
          Markowski w piosence "Niepokonani" śpiewał "trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny
          zejść", ale według zespołu z Lublina ten czas chyba jeszcze nie nadszedł.
          • b3ut Re: Budka Suflera 28.05.02, 15:26
            już słyszałem pierwszego singla (niechcący). Boże Drogi tego nie idzie słuchać.
            Ratunkuuuuuuuu
        • Gość: Wiech Re: Budka Suflera IP: 217.97.134.* 28.05.02, 16:00
          pau+la napisał(a):

> Gość portalu: Wiech napisał(a):
          >
          > > mein Got!
          > > znowu będą straszyć...
          > >
          > > myślę, że to się skończy dopiero w chwili, kiedy któryś z nich rozpadnie s
          > ię na
          > >
          > > scenie...
          >
          > Ilez w Tobie optymizmu! Taki potrafi dlugo dogorywac i jak mu nie pomozesz to
          > potrafi jeszcze duzo krwi napsuc :)))

niby tak, ale jak już dogorywa, to jaka radość dla obserwatora!!

no i jak śmisznie chłopcy się 'luzują' na estradzie! Wystarczy tylko dźwięk
          wyłaczyć w TV-secie (bo pójścia na koncert bym nie popełnił!)

Najlepszy jest ten bezwłosy długowłosy gitarzysta, jak uprawia head-banging :)))
          zawsze mam z niego ubaw!

...no i ZBoWiD na wokalu: jak się wczuwa w tekst i marszczy się w geście rozpaczy
          (pewnie słysząc siebie), to mam przemożne wrażenie, że rano ziołowej herbatki
          zapomniał był zarzucić...
          • pau+la Re: Budka Suflera 28.05.02, 18:24
            Wiechu, Tobie sie narazic to nie daj Boze! Nie zostawisz suchej nitki:)))
            • Gość: Wiech Re: Budka Suflera IP: 217.97.134.* 29.05.02, 08:51
              pau+la napisał(a):

> Wiechu, Tobie sie narazic to nie daj Boze! Nie zostawisz suchej nitki:)))

Ej, tam! od razu...
              ;)

• Gość: polonus Re: Budka Suflera IP: 198.138.227.* 28.05.02, 15:00
      b3ut napisał(a):

> Znowu nagrali nową płytę.
      mam nadzieja ze tym raz nie na Sound blasterze w 10 letnim PC, bo poprzednia
      miala taka jakosc, mp3 podlug niej to highend :)

Byla to najgorzej nagrana polska plyta jaka kiedykolwiek slyszalem, widac budka
      suflera zakladala ze jej sluchacze sa totalnie glusi albo niedorozwinieci bo ich
      nie stac na nawet najbardziej kiepski sprzet audio, naprawde bylem wstrzasniety
      ta jakoscia.
    • b3ut Re: Budka Suflera 28.05.02, 20:15
      UWAGA!!! Wszyscy odbierający ten problem tak jak ja pod żadnym pozorem nuie
      powinni w weekend włączać radia Zet (które w moich oczach jest już DEAD), bo
      mogą niechcący usłyszeć parę utworów Budki Sufleta. Nazwa "Mokre oczy" chyba
      sama za siebie mówi o odczuciach słuchaczy. Chociaż ja bym ją nazwał "mokre
      oczy, pełny pęcherz i płacząca wierzba"
      • Gość: SDB Re: Budka Suflera IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 12:18
        Hej tez uwazam ze juz mogli dac se spokoj ale bedac szczerym to "kiedy rozum
        spi" i "solo" mi sie nawet podobaja. No co? Nie moga?
        • Gość: Wiech Re: Budka Suflera (o SDB) IP: 217.97.134.* 29.05.02, 12:22
          Gość portalu: SDB napisał(a):

> Hej tez uwazam ze juz mogli dac se spokoj ale bedac szczerym to "kiedy rozum
          > spi" i "solo" mi sie nawet podobaja. No co? Nie moga?

jak to w jednym kabarecie rzekli:
          [o SDB]
          "...dobry chłopak z niego BYŁ!"

nasuwa mi się jeszcze jedno skojarzenie:
          "Pamięci SDBema żałobny rapsod" - tysz na miejscu!
          ;)

• b3ut Re: Budka Suflera (o SDB) 29.05.02, 15:55
            SDBij kochany SDBij
            • b3ut Re: Budka Suflera (o SDB) 30.05.02, 14:33
              A chłopaki jeszcze dostali nagrodę w Sopocie czy na jakimś festiwalu piosenki
              socjalistycznej. Gwóźdź do trumny. Mojej
              • robert_wl Re: Budka Suflera 03.06.02, 09:00
                Dziś usłyszałem ich piosenkę z nowej płyty. Napiszę krótko - WSTYDU NIE MAJĄ!!!
    • Gość: SDB Re: Budka Suflera IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 03.06.02, 10:23
      Hej no co? Dalej sie ze mnie smiejecie?
      • Gość: Wiech Re: Budka Suflera IP: 217.97.134.* 03.06.02, 12:28

> Hej no co? Dalej sie ze mnie smiejecie?

sam sobie zgotowałeś ten los...

• Gość: SDB Re: Budka Suflera IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 03.06.02, 14:28
          Ej! Niedobry Wiechu i niedobry B3ut. Wszyscy niedobrzy jestesta!!! Jak to se
          dziadow starych nie moge posluchac czasem? Tzn. jak leca w radiu bo ich plyty
          nie mam i nie bede miec.
          • robert_wl Re: Budka Suflera 03.06.02, 16:21

> bo ich plyty nie mam i nie bede miec.

Nie?! A kto ostatnio chciał mi porzyczyć płytę "Bal wszystkich świętych"?
            • Gość: SDB Re: Budka Suflera IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 03.06.02, 16:43
              robert_wl napisał(a):

> Gość portalu: SDB napisał(a):
              >
              > > bo ich plyty nie mam i nie bede miec.
              >
              > Nie?! A kto ostatnio chciał mi porzyczyć płytę "Bal wszystkich świętych"?

No nie, chyba zartujesz... :)
              • b3ut Re: Budka Suflera 03.06.02, 18:03
                a na spotkaniu kto cały czas nucił "do piłkarzy trzeba czworga"?
                • Gość: SDB Re: Budka Suflera IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 10:56
                  Ej kurcze to ja chyba jednak pijany bylem. Jakos nie pamietam takich rzeczy ;)
                  tfu co wy mi wmawiacie?
                  • Gość: Wiech Re: Budka Suflera IP: 217.97.134.* 04.06.02, 11:02

> Ej kurcze to ja chyba jednak pijany bylem. Jakos nie pamietam takich rzeczy ;)
                    > tfu co wy mi wmawiacie?

Ej kurcze, to ty chyba pijany byłeś!

Z drugiej strony, gdyby barman nie zgodził się wtedy załączyć twojej płyty, to
                    pewnie obyło by się bez tego haniebnego tańca, jaki odprawiłeś na naszym
                    stoliku...
                    Dobrze, że chociaż spadłeś przy refrenie, to i wstyd mniejszy był...

• Gość: SDB Re: Budka Suflera IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 11:25
                      No nie!!!!! przy wszystkich sie tego dowiaduje? to jak ja do domu wrocilem?
                      przeciez sam wracalem (chyba) ;) tyle czasu zylem w nieswiadomosci... chyba se
                      kupie pistolet i sie powiesze
                    • Gość: Magdalen Re: Budka Suflera IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 16:00
                      Oj młody, młody! Wstyd rodzinie przynosisz. Żeby na stole tańczyć, a kiecki nie
                      zadzierać! I w dodatku nie zabrać na taaaaaaaaką imprezę starszej (niewiele)
                      siostry?! Odprowadziłaby Cię przynajmniej do domu!
                      całuski, Mały!
                      M
                      • b3ut Re: Budka Suflera 06.06.02, 19:20
                        Misiek, przestaw nam swoją starszą (niewiele) siostrę
                        • Gość: Wiech Re: Budka Suflera IP: 217.97.134.* 07.06.02, 09:39
                          b3ut napisał(a):

> Misiek, przestaw nam swoją starszą (niewiele) siostrę

Oj tak, oj tak...
                          ;))))

wspólnie może jeszcze cię wychowamy na ludzi...
                          • Gość: SDB Re: Budka Suflera IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 12:37
                            Ej to oni se cos ubzdurali ja przeciez w ogole nie tanczylem bo czeźwy bylem
                            (prawie) i w ogole to sie ze mnie caly czas nabijaja :( buuu

Do Wiechuf i b3utuf- to wlasnie moja starsza siostra ;)
                            • Gość: Wiech Re: Budka Suflera IP: 217.97.134.* 07.06.02, 14:11

> Do Wiechuf i b3utuf- to wlasnie moja starsza siostra ;)

my nie w ciemię bici i sami to odkrylim!

Oj, Młody, a ty sobie ciągle grabisz!
                              ;)

Ps. a jak tam 'Bal wszystkich starców'...

• b3ut Re: Budka Suflera 07.06.02, 15:31
                                na następne spotkanie robimy rezerwę taktyczną: miast SDB(zwanego też R n'G)
                                przyjdzie niejaki Magdalen. Kto jest za niech naciśnie ctrl alt del
                                • Gość: Wiech Re: Budka Suflera IP: 217.97.134.* 10.06.02, 09:39
                                  b3ut napisał(a):

> na następne spotkanie robimy rezerwę taktyczną: miast SDB(zwanego też R n'G)
                                  > przyjdzie niejaki Magdalen. Kto jest za niech naciśnie ctrl alt del

no dobra....
                                  :)))

a Młody niech se może siądzie przy stoliku obok (żebyśmy nie byli kojarzeni) i
                                  choć z daleka nabiera ogłady...

• Gość: SDB Re: Budka Suflera IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 12:21

> b3ut napisał(a):
                                    >
                                    > > na następne spotkanie robimy rezerwę taktyczną: miast SDB(zwanego też R n'
                                    > G)
                                    > > przyjdzie niejaki Magdalen. Kto jest za niech naciśnie ctrl alt del
                                    >
                                    > no dobra....
                                    > :)))
                                    >
                                    > a Młody niech se może siądzie przy stoliku obok (żebyśmy nie byli kojarzeni) i
                                    > choć z daleka nabiera ogłady...

Ech... :( wywalaja mnie z towarzystwa. A przeciez fajnie gralem w pilkarzyki :(
                                    • Gość: Wiech Re: Budka Suflera IP: 217.97.134.* 10.06.02, 12:28

>
                                      > Ech... :( wywalaja mnie z towarzystwa. A przeciez fajnie gralem w pilkarzyki :(

to fakt! OJ fakt!
                                      Młody, 'pykasz' tak, że nieloty Engela mogłyby się jeno poprzygladać...

Myślę, że z tego tytułu dostaniesz jeszcze jedną szansę. Ale jak jeszcze raz
                                      wyjedziesz z takimi tekstami, to osobiście odrąbię ci rękę.
                                      ;)

• Gość: SDB Re: Budka Suflera IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 12:34

> Gość portalu: SDB napisał(a):
                                        >
                                        > >
                                        > > Ech... :( wywalaja mnie z towarzystwa. A przeciez fajnie gralem w pilkarzy
                                        > ki :(
                                        >
                                        > to fakt! OJ fakt!
                                        > Młody, 'pykasz' tak, że nieloty Engela mogłyby się jeno poprzygladać...
                                        >
                                        > Myślę, że z tego tytułu dostaniesz jeszcze jedną szansę. Ale jak jeszcze raz
                                        > wyjedziesz z takimi tekstami

Kurna co ja znowu zle powiedzialem? Jakimi tekstami?

> to osobiście odrąbię ci rękę.

Niczym wladza ludowa? ;)
                                        • Gość: Wiech Re: Budka Suflera IP: 217.97.134.* 10.06.02, 12:40

>
                                          > Kurna co ja znowu zle powiedzialem? Jakimi tekstami?
                                          >
                                          a teraz się skup i poczytaj te obrzydlistwa, które w niniejszym watku
                                          powypisywałeś...
                                          NIe dość, że pijanica, to jeszcze sklerotyk...
                                          ;)))))))

> > to osobiście odrąbię ci rękę.
                                          >
                                          > Niczym wladza ludowa? ;)

tamci odrąbywali głowy raczej...
                                          Jam człek łagodny, stąd kara delikatna (jak na winę!) potencjalnie ci grozi.
                                          • Gość: SDB Re: Budka Suflera IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 12:58
                                            Ludzieeeee!!! Bija za Budke Suflera!!! A nawet rece rabia!!! Trzymajmy sie
                                            razem!!! Bronmy sie ;)
    • Gość: Quesso Re: Budka Suflera IP: *.wlan.pl 06.06.02, 22:57
      Budka do domu!
      • Gość: b3ut Re: Budka Suflera IP: *.torun.dialup.inetia.pl 06.06.02, 23:56
        Budkom nie sprzedającym hot-dogów mówimy stanowcze nie, bo dobra budka jest ZŁA
      • Gość: Magdalen Re: Budka Suflera IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 15:18
        Hmmmm, za zaproszenie dziekuję, ale chciałabym przyjść Z, a nie ZAMIAST
        Młodego, bo po pierwsze: fajny z niego chłopak, po drugie: jeszcze fajniejszy
        brat, a po trzecie: niewielki ze mnie pozytek przy stole piłkarzykowym. :( Ja
        już raczej do konwersacji, albo ewentualnie do tańca ;-)
        No i dodam jeszcze, zeby podkrecić nieco tę martwiejącą dyskusję, ze Budka
        Suflera jest ....OK! ;)
        Pozdrawiam wszystkich zwolenników i przeciwników BS oraz SDB.
        Magdalena
        • Gość: Wiech Re: Budka Suflera IP: 217.97.134.* 10.06.02, 15:28
          Gość portalu: Magdalen napisał(a):

> Hmmmm, za zaproszenie dziekuję, ale chciałabym przyjść Z, a nie ZAMIAST
          > Młodego, bo po pierwsze: fajny z niego chłopak, po drugie: jeszcze fajniejszy
          > brat, a po trzecie: niewielki ze mnie pozytek przy stole piłkarzykowym. :( Ja
          > już raczej do konwersacji, albo ewentualnie do tańca ;-)
          > No i dodam jeszcze, zeby podkrecić nieco tę martwiejącą dyskusję, ze Budka
          > Suflera jest ....OK! ;)
          > Pozdrawiam wszystkich zwolenników i przeciwników BS oraz SDB.
          > Magdalena

no to prosiemy! :)

zważcie tylko na jeden szczegół:
          jak przyjdziecie z bratem, po rapersku, z wielkim magnetofonem na ramieniu, z
          którego dudnić będzie Budka Starucha, to przy naszym stoliku może już nie być
          wolnych miejsc...
          ;)))
          • Gość: Magdalen Re: Budka Suflera IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 15:44
            > no to prosiemy! :)
            >
            > zważcie tylko na jeden szczegół:
            > jak przyjdziecie z bratem, po rapersku, z wielkim magnetofonem na ramieniu, z
            > którego dudnić będzie Budka Starucha, to przy naszym stoliku może już nie być
            > wolnych miejsc...
            > ;)))

Ta zniewaga krwi wymaga!!! Przyjdziemy (z bratem) z gitarą i śpiewem na ustach,
            tylko podajcie nam swoje preferencje, zebyśmy dostosowali repertuar! ;-)
            M
            • Gość: Wiech Re: Budka Suflera IP: 217.97.134.* 10.06.02, 15:50

Przyjdziemy (z bratem) z gitarą i śpiewem na ustach,
              >
              > tylko podajcie nam swoje preferencje, zebyśmy dostosowali repertuar! ;-)
              > M

piosenka harcerska i blokerska, Irena Santor, Alibabki, a z zagramanicy to Abba i
              Ałła Pugaczowa
              :)

• Gość: Magdalen Re: Budka Suflera IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 15:51

> Gość portalu: Magdalen napisał(a):
                >
                > Przyjdziemy (z bratem) z gitarą i śpiewem na ustach,
                > >
                > > tylko podajcie nam swoje preferencje, zebyśmy dostosowali repertuar! ;-)
                > > M
                >
                > piosenka harcerska i blokerska, Irena Santor, Alibabki, a z zagramanicy to Abba
                > i
                > Ałła Pugaczowa
                > :)
                >

OK. Mówisz i masz! ;)
                M
                • Gość: Wiech Re: Budka Suflera IP: 217.97.134.* 10.06.02, 15:56

> > piosenka harcerska i blokerska, Irena Santor, Alibabki, a z zagramanicy to
                  > Abba
                  > > i
                  > > Ałła Pugaczowa
                  > > :)
                  > >
                  >
                  > OK. Mówisz i masz! ;)
                  > M

tylko bez playbacków jakichś poproszę! na Ich Znoje to sam se mogę pójść...

Ma być anplagt, niczym Kurt Cobain kiedyś z rodziną w MTelewizorze był zagrał!

• Gość: SDB Re: Budka Suflera IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 18:23

> Gość portalu: Magdalen napisał(a):
                    >
                    >
                    > > > piosenka harcerska i blokerska, Irena Santor, Alibabki, a z zagramani
                    > cy to
                    > > Abba
                    > > > i
                    > > > Ałła Pugaczowa
                    > > > :)
                    > > >
                    > >
                    > > OK. Mówisz i masz! ;)
                    > > M
                    >
                    > tylko bez playbacków jakichś poproszę! na Ich Znoje to sam se mogę pójść...
                    >
                    > Ma być anplagt, niczym Kurt Cobain kiedyś z rodziną w MTelewizorze był zagrał!

Ona nie kuma tego ale ja pamietam inny koncert Nirwany w Mtv jak ten sam osobnik
                    naplul prosto w obiektyw kamery. Zyczy pan sobie?
                    • b3ut Re: Budka Suflera 10.06.02, 21:34
                      Zastanawiam się co by było gdyby Budka śpiewała hymn przed meczem. Brrrr
                      • Gość: Wiech Re: Budka Suflera - jest nadzieja! IP: 217.97.134.* 11.06.02, 08:37

Tak sobie właśnie pomyślałem:
                        pada strasznie od dłuższego czasu, budka już mocno stara i zwichrowana - może
                        się toto cholerstwo samo zawali?...

no, w każdym razie trzeba być dobrej myśłi!
                    • Gość: Wiech Re: Budka Suflera IP: 217.97.134.* 11.06.02, 08:40

> Ona nie kuma tego ale ja pamietam inny koncert Nirwany w Mtv jak ten sam osobni
                      > k
                      > naplul prosto w obiektyw kamery. Zyczy pan sobie?

a etyketa gdzie?!!
                      oj, Młody trza ci ABC sawułarwiwru pakupać...
                      i pamiętaj: noż w prawej rączce, a widelczyk w tej pozostałej...
                      ;)

Ps. ty to masz z nami dobrze!
                      jeno sięnie obrażaj, bo my w dobrej wierze pomagamy
                      • Gość: SDB Re: Budka Suflera IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 13:26
                        Jo jo juz ja was znam
    • Gość: mops Re: Budka Suflera IP: 10.10.73.* 18.06.02, 15:20
      Stare dziadki, ale niech sobie graja. Skoro są chętni ich słuchać, dajmy im żyć. Rynek najlepiej reguluje, kto sie
      buja, a kto nie ma szans.
      • b3ut Re: Budka Suflera 18.06.02, 17:38
        z reklamy Emipku:
        "Mokre oczy - tak brzmi tytuł nowego fanstatycznego albumu B.S. 12 nowych
        znakomitych kompozycji Romualda Lipko do tekstów najlepszego polskiego autora -
        Andr5zeja Mogielnickiego. Rewelacyjna produkcja absolutnie najwyższy poziom
        artystyczny i niezwykła moc głosu Krzysztoła Cugowskiego".

Jak znajdę recenzję płyty Ich Troje też zacytuję.
        Widzicie co to żarcie robi wam z mózgu? Poza tą bułką i frytkami śwuiat dla was
        nie istnieje (to do chłopaków z EMPK)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka