Dodaj do ulubionych

APARAT CYFROWY

29.01.05, 08:52
Szukam porady, jaki kupić aparat cyfrowy? Na zakup chcę przeznaczyć około
1000zł. Jakie funkcje są ważne w aparacie, abym była z niego zadowolona.
Bardzo dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Fotoamator Re: APARAT CYFROWY IP: *.petrus.com.pl 29.01.05, 09:13
      Polecam Canona A85 z kartą pamięci 256mb i akummulatorkami kupisz go za 1199,00
      zł, mam go od 3 miesięcy i jestem zadowolony...

www.fotozakupy.pl/?page=product&product=1507
      • Gość: 21 Re: APARAT CYFROWY IP: *.lysomice.sdi.tpnet.pl 29.01.05, 10:06
        Ja z kolei odradzam aparaty HP. Firma za naprawę, cokolwiek by się stało, bierze zryczałtowaną opłatę 750 zł. Czysty absurd zważywszy na to, że podobny aparat można kupić za kilkaset złotych.
        Poza tym warto sprawdzić z jakiej najbliższej odległości można robić zdjęcia. Czasami jest to 70 cm, ale fajniej jak z 2-3 cm.
        21
        • Gość: max Re: APARAT CYFROWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 13:57
          Ja mam Canona A75 i też jestem zadowolony w podobnym zestawie jak wyżej za
          1050zł, A85 to chyba "lepsza" wersja A75 chociaż gdy szukałem w necie na forach
          specjalistycznych to większość odradzała A85 coś tam było nie tak ale nie
          pamiętam. pzdr
    • Gość: bu Re: APARAT CYFROWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 14:17
      poszperaj na tej witrynie, poczytaj opinie. może coś ci to da.
      www.cyberfoto.pl/
      • Gość: steve Re: APARAT CYFROWY IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 29.01.05, 17:32
        www.steves-digicams.com www.dpreview.com www.fotopolis.pl www.allegro.pl
    • ruda15 Re: APARAT CYFROWY 02.02.05, 10:50
      Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc w poszukiwaniu aparatu. Oczywiście wybrałam
      się do sklepu w ...i co? mam wielki problem z wyborem. Oferta jest ogromna.
      Skupiłam się na aparatach Canon A75, A85 i A510. Odrzuciłam A85 ponieważ nie ma
      wielkiej różnicy między A75 (jest,ale w cenie). A75 w cenie 990 zł ma
      dodatkowo: pokrowiec, CompactFlash 256MB, ładowarkę i akumlatorki. A510 w cenie
      również 990 nie ma tych dodatków ale w porównaniu do A75 ma obiektyw z
      czerokrotnym zoomem, szybki procesor DIDIC oraz lampę błyskową o regulowanym
      kącie rozbłysku, długość ogniskowej(35-140mm).
      MAM WIĘC Z TYM PROBLEM, NA ILE TE RÓŻNICE MAJĄ WPŁYW NA JAKOŚĆ ZDJĘĆ ROBIONYCH
      PRZEZ TAKĄ AMATORKĘ FOTOGRAFII CYFROWEJ JAK JA? PROSZĘ O POMOC!!!
      • Gość: Wiech Re: APARAT CYFROWY IP: 217.97.134.* 02.02.05, 11:34

pytanie, czy chcesz uzywać aparatu raczej na imprezy, czy też na turystyczne
        wypady

różnica pomiędzy a75 i a510 jest raczej niewielka - A510 ma trochę lepszy zoom,
        przydatny do zdjęć w plenerze, ma tez gniazdo na lampę zewnętrzną, co dla
        amatora nie ma praktycznie znaczenia. W A510 masz tylko 2 paluszki do
        zasilania, zamiast 4 w A75 - być może jest on mniej energożerny, jednak
        podejrzewam, że A75 dłużej pożyje bez wymiany.
        Generalnie nowszy aparat powinien miec nowszą (i szybszą) elektronikę, choć
        czasem do kolejnych modeli ładowane jest dokładnie to samo, ew. z lepszym
        oprogramowaniem.
        3-megowa matryca do zdjęć amatorskich w zupełności wystarczy. Jest natomiast
        ograniczeniem, jezeli chciałabyś 'pobawić się' w obróbkę fotek na komputerze -
        wykadrowane zbliżenia będą wtedy dosyć kiepskiej jakości.

Jeżeli chcesz wykorzystywać aparat nie tylko na imprezy, polecałbym dołożenie
        trochę kaski i kupienie czegoś bardziej uniwersalnego, niż prosty 'gupolek'.
        Za ok. 1,5tys.zł możesz sobie kupić np. Canona IS S1. Zgrabna maszyna, z dużym
        zoomem i stabilizacją obrazu (przy widoczkach albo słabym świetle rzecz
        nieoceniona), ponadto masz uchylny wyświetlacz, co też czasem się przydaje.
        Ergonomia, możliwości i cena chyba najlepsze w klasie.
        możesz sobie go obejrzeć np. tutaj:
        aparaty.ua.pl/opisy/canon_s1.php
        oczywiście, jeżeli jesteś przekonana, że nie będziesz chciała za chwilę
        pstrykać ambitniejszych zdjęć, to aparaty canona z serii A w zupełnosci
        wystarczą.

tak w ogóle to polecam stronę
        www.letsgodigital.org/en/camera/products.html
        warto sobie poczytać przed zakupem

pozdr.
        W.
        • Gość: Właściciel A85 Re: APARAT CYFROWY IP: *.petrus.com.pl 02.02.05, 11:58
          Myślę że zarówno a75 jak i a85 będzie dobrym wyborem, do zwykłych fotek
          wystarczy a75 ( możn nim dodatkowo kręcić filmiki z lepszą o dziwo jakością niz
          a85 )jeśli chcesz coś dodatkowo robić ze zdjęciami to a85.... w/w model
          proponowany przez kolegę znacznie odbiega od deklarowanej kwoty 1000,00 zl
          • Gość: Wiech Re: APARAT CYFROWY IP: 217.97.134.* 02.02.05, 13:16

śpieszę donieść, kolega ma świadomość, że w/w model odbiega, o czym pozwolił
            był sobie wspomnieć..
            :)

to była swobodna propozycja do zastanowienia - być może ten tysiak nie jest
            sztywnym ograniczeniem i warto wydać trochę więcej na znacznie lepszy aparat?..
            • Gość: PIT Re: APARAT CYFROWY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 15:50
              Tak się składa, ze wczoraj kupiłem aparat cyfrowy. Zanim to zrobiłem
              sprawdzałem oferty ok. 10 producentów (parametry, ceny). Zamierzaałem kupić
              aparat do 1000 zł. Wybrałem Nikona 4100 za 999 zł + karta 512 MB za 77 zł
              (promocja). 4 mln pixeli, zoom optyczny 3x, cyfrowy 4x, 15 programów, 5
              programów do asystowania zdjęć, możliwość regulowania jasności wyświetlacza
              LCD, opcja makro 4 cm, filmy 15kl./sek w 3 rozdzielczościach do wyboru (max
              640x480 pkt.), samowyzwalacz, małe wymiary i waga. Porównując inne aparaty:
              albo ustępowały wyższą ceną, albo małą liczbą programów, gorszym zoomem lub
              słabą rozdzielczością filmów.
              • doka1 Re: APARAT CYFROWY 06.03.05, 10:23
                Ja od poltorej roku pstrykam FujiS5000 trochu wyzszy przedal kasowy ale super
                rzecz jasna na wypady no i na pstrykanie berbecia coz wiecej mowic niezgorszy
                wielcem zadowolona. Pozdrawiam:)
        • Gość: Marek Re: APARAT CYFROWY IP: *.net / *.net 07.03.05, 14:53
          Tez polecam Canon IS 1S.
    • Gość: canon Re: APARAT CYFROWY IP: 213.17.253.* 06.03.05, 10:38
      pomyśl jeszcze o Minolcie Z10 3,2 matryca, 8* zoom optyczny, filmy do
      pojemnosci karty (bez dźwięku) 300-500 zdjęć na jednym komplecie baterii. z
      wyższej półki canon A95 + drukarka canon CP400 za 1599. obydwa stoją w Canonie
      w Carrefourze.
      • Gość: mgr foto Re: APARAT CYFROWY IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.03.05, 11:18
        wszystko tylko nie Minolta to bateriozerny i awaryjny sprzet. A co do Canona
        A95 to w tej chwili najleprza oferta cenowa i jakosciowa w tym przedziale nic
        mu nie poskoczy jest naprawde supppperrrrrr polecam goraco.
        Pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka