Dodaj do ulubionych

Petrus nas podgląda!

IP: *.petrus.com.pl 05.05.05, 12:14
Właśnie jak w temacie. Telewizja kablowa Petrus monitoruje to co robimy w internecie, łamiąc przy tym prawo i przekraczając granice dobrego smaku.
Wczoraj wchodząc do Petrusa zostałem poinformowany, by "odwirusować" sobie komputer. Zapytałem i uzyskałem informacje, że tak - prowadzą podgląd.
Wcześniej wkręcono mi jakąś bajkę żeby np. nie ściągać filmów, bo niby wytwórnie filmowe :) prosiły Petrus, by pilnował swoich użytkowników w tym temacie.
Co z tym fantem zrobić?
Może zainteresują się tym reporterzy Gazety?
A może jeśli tego nie zrobią napiszemy zbiorowy protest do Petrusa?
Dalej pozostaje nam chyba tylko protest do KRRiTV i droga sądowa.
Ale nie o tym mowa...
Chciałem zapytać czy Wy też wcześniej spotkaliście się z taką zabawą w Big Brothera ze strony Petrusa?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ne0 Re: Petrus nas podgląda! IP: *.petrus.pl 05.05.05, 16:34
      Ale Ty Marek glupi jestes.
      Szkoda slow. Ja tez dostalem telefon, ze mam odwirusowac kompa. Bynajmniej nie
      uwazam, ze jestem inwigilowany. Jako dostawca uslug internetowych - Petrus musi
      monitorowac siec, ktora zarzadza - to chyba logiczne? A skoro z mojego kompa
      jakis trojan wyslal ponad 6 tys maili w ciagu 3 godz. - co musialo dodatkowo
      obciazyc lacza, to raczej dobrze ze mnie o tym powiadomili, prawda ??? Pomijam
      fak, ze przez takie masowe wysylki domena petrusa moze trafic na czarna liste
      spamerow.

Reasumujac:
      Nie szukaj chlopie taniej sensacji, a wez sie raczej do nauki, poczytaj troche,
      pomysl.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka