30.05.05, 23:33
coz, i nasza Wielka GW nic sobie chyba nie robi z calej ich durnej prowokacji- zainteresowanych odsylam do deklaracji zamieszczonej w najnowszym wproscie- i musze przyznac, ze jest mi troche przykro ze GW olala sobie czytelnikow. najpierw wielka afera, ze jacy to swietni dziennikarze a potem sie czyta , ze to zli ludzie chciali dobra owieczke GW zjesc.
nie wiem jak to sie dzieje, ze ci sledczy nadal pracuja dla GW, nalezy sie rowniez zastanowic czy to dobrze, ze GW ujawnila rzekomych informatorow.. i jak tu teraz zaufac prasie.

wiem juz dwie rzeczy:
po pierwsze regularnie kupowalem GW, do tego nawet chcialem zbierac sobie serie o Janie Pawle II, tak jak przy okazji kupowania zbieram serie z mapami swiata- bo akurat serie ksiazki i encyklopedie uwazam za porazke...
ale od dzis, pierwszy raz od dosc dlugiego czasu powiedzialem NIe, nie, nie, nie , nie, nie... nie kupie juz GW. mam dosc Ich klamstewek i intryg, mam dosc calego ich rywina i teraz afery w CBS,
mam dosc krytykowania przez GW superexpresu czy faktu, ze gonia za sensacji. bo coz innego zrobila GW?

po drugie:
"To Zydzi ukrzyzowali Chrustusa"

pozdro.
Obserwuj wątek
    • Gość: student Re: protest:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:54
      I ja Ciebie popieram w całej rozciągłości :)
    • Gość: milusia na psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 02:45
      No ale jak naczelny z psami i kłamcami bez honoru wódeczke popija to nic
      dziwnego że gazeta na psy schodzi...
      • monte83 Re: na psy 31.05.05, 21:26
        dla mnie nie ma znaczenia kto z kim popija i co.
        dla mnie wazna jest prawda.
        pozdr.
    • siwy51 Nie przesadzajcie - GW to najlepszy dziennik w Pol 31.05.05, 21:30
      Nie przesadzajcie - GW to najlepszy dziennik w Polsce, a przynajmniej bardzo
      poprawnie robiony.
      • monte83 Re: Nie przesadzajcie - GW to najlepszy dziennik 04.06.05, 01:04
        wiesz co koles, wlasnie odczytalem twoj post bo ostatnio nie zagladam tu za
        czesto. i co ty w ogole za glupoty piszesz.
        wiesz, mozesz miec swoje zdanie ale widze takie glupoty to mnie krew zalewa.
        wlasnie zrobili artykul o aferze w policji, tez moze starannie?
        a daj ty spokoj, jak nadal uwazasz, ze to wina policjantow a gazeta jest
        czysta to wez idz sie w glowe uderz i to zdrowo.
        czy ta gazeta jest dobrze zrobiona?
        uwierz mi, ze kupuje to badziewie ale tylko z przyzwyczajenia. kultury tam
        coraz mniej, nauki jak na lekarstwo, nawet duzy format, kiedys czwartkowiec byl
        lepszy... nie wiem jakie tam oni plany maja wzgledem tych zmian ale to dziwne.
        a gospodarka? moze jest dobra dla laikow, co nie maja pojecia czym roznia sie
        obligacje SP od bonow skarbowych ale tak naprawde pisza tam bzdury o wszystkim
        i o nczym.
        a moze te ich ksiazki sa super? pozal sie boze!
        a mapy? nie mam dwoch czesci, 3 i 4 chyba i co?
        i juz ich nie dostane.
        ta gazeta dba o swoich stalych czyelnikow.
        ale to zydzi ukrzyzowali chrystusa:).
        pozdr.
    • Gość: linka Re: protest:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 10:07
      To nie problem wyborczej. Odnoszę wrażenie, że dziennikarze wszystkich gazet są
      wykorzystywani przez różnych pseudopolityków lub karierowiczów do szybkiej
      eliminacji różnych osób. W końcu lincz prasowy jest najskuteczniejszą metodą
      eliminacji przeciwnika. Pomorska jest w tym równie dobra.
      • monte83 Re: protest:) 05.06.05, 02:34
        coz, chyba sie troszke mylisz.
        skonczyc czas z cala intryga, ze biedni dziennikarze padaja ofiarami
        intrygantow-politykow.
        kto nie chce byc dziennikarzem to niech odejdzie sam, partaczom dziekujemy!
        ile to razy slyszy sie, ze dzinnikarz zachowal sie jak hiena a kiedy wina jest
        po jego stronie to sie mowi, ze to policja klamie a gw padla ofiara takiej
        manipulacji...
        jak slucham tych glupot to wymiotowac mi sie chce.
        dla mnie jest jasne, GW popelnila blad. i zamiast przeprosic i dac czytelnikom
        zapomniec, zwala sie wine na innych, bo to nie GW opisala te rzekoma afere,
        brrrr... a tak pozostaje tylko niesmak i pozywka dla tych wszystkich, ktorzy z
        checia mowia, ze zydzi chca zniszczyc polske. bo tak jak sie mowi, ze zyd
        keires oczernil ojca hejmo by oslabic polske na arenie miedzynarodowej, dzis
        sie bedzie mowic, ze gw to specjalnie chceili oslabic szlachetna policje.
        boze, widzisz i nie grzmisz...
        w jakich czasach nam przyszlo zyc, czy z tej polski nic juz nie bedzie?
        moze czas zamienic ten folwark na jakis okret i z troska pomyslec o losach
        ojczyzny jak pisal ksiadz skarga?

moze zaczniemy sie organizowac od dolu, bo na politykow to nie licze tym
        bardziej, ze poityka wszystko jest juz przesiakniete. to jest takie bagno,
        ktore nas wchlania.... meczace to wszystko.
        a jednak tak jakparu studentow pewnego wydzialu umk potrafilo powiedziec NIE
        wielkiemu Karlowi, wierze, ze i Polska powstanie...
        z panem bogiem.
        • Gość: marg Re: protest:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 10:10
          policjantów z tej afery zwolnili za zdrade tajemnicy służbowej.Oni jednak
          wymyślali te historyjki.Czy to znaczy że bajki są objęte tajemnicą.
          A GW ostatnio obniza loty to fakt. Toruński dodatek to już prawie jak gazetka
          szkolna.
          • Gość: stefan henryk Re: protest:) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.06.05, 10:36
            No no no,że też jeszcze moich przedmówców nie wykasował czujny cenzor z
            gazetki.To bardzo ciekawe-kiedy wyślę posta z mało znaczącymi słowami-
            dargiel,kudłaty,czy raduś,kasują mi go po kilku minutach.
    • Gość: b3ut Re: protest:) IP: *.torun.mm.pl 05.06.05, 12:43
      >mam dosc calego ich rywina

no coz, treba przyznac ze wyborcza nie jest dla Ciebie. Zacznij od czegos
      prostszego :)
      • monte83 Re: protest:) 05.06.05, 18:14
        co do tego, ze policjantow, co bajki wymyslali zwolniono.
        jakos ch tam do dyspozycji komendantow pozostawiono by chyba ich
        dyscyplinarnie nie zwolnili a jedyne chyba odwolali z zajmowanych stanowisk.
        problem jest jednak dosc kluczowy!
        czemu gw postanowila ujawnic informatorow? redakcja tlumaczyla sie, ze ma dosc
        krycia infrygantow ale ja sobie mysle, ze po prostu gw nie byla na tyle
        odwazna, zeby powiedziec, przepraszamy, pomysla, nie bylismy rzetelni.

lepiej zgonic wine na innych, odwrocic kota ogonem. bo czyz tak nie jest?
        moze gw dostanie wreszcie nauczke od swoich nformatorow, ze nie warto z gw
        pracowac. czemu? bo po co mam isc nadstawiac karku, jesli przy pierwszym
        lepszym zachwianiu gw mnie sprzeda calej polsce? po co mam miec klopoty.
        pamietam jak gw pisala o wolnosci dziennikarskiej jak sad skazal andrzeja
        marka, chyba redaktora wiesci z polic na kare pozbawinia wolnosci. jakze wtedy
        sie lamentowalo, ze to sady nakladaja kaganiec na wolnoa prase.
        a co pokazala gw? ze nie umie krzystac z tej wolnosci, ze plotki wypisuje, ze
        jest gorsza niz fakt czy super expraes- jak czesto nazywane brukowcami. a
        jednak ani fakt a super expres nie wypisuja na pierwszej stronie tego, kto ich
        informuje.
        gw wyborcza oblala rowniez egzamin z rzetelnosci dziennikarskiej, bo chyba nkt
        ie sprzeciwi sie, jesli napisze, ze takie afery to trzeba potwierdzac,
        najlepiej z dwoch zrodel. bo nie jest sztuka pisac wszystko co slyszy se w
        sklepiku w kolejce po mleko.

pojawily sie u przedmowcow rowniez glosy jakoby gazeta byla swietna. ostatnio
        czytalem artykul w ozonie o encyklopedii wyborczej i az sam poszedlem do kolegi
        ja przejrzec, i rzeczywiscie ma autr racje piszac ile t bzdur jest w
        encyklopedii, a to ze gw jest najwiekszym dziennikiem w tej czesci eurpoy to
        juz szlag mnie trafia. bo to jest dziecinada i cwanaicto, tak jak z tymi co w
        liceum na pierwszym roku maja srednia 5,0 a potem nie ucza sie tylko jada na
        swojej opinii.
        tak tez jest z gazeta, bo owszem, nawet ja welki krytyk przyznam, ze poczatki
        gazety, koniec komunzmu- t musiala byc euforia, lube pracowali dla idealow, to
        byl cos wspanialego, potem afera mlczanowskiego i macierewicza, potem lin,
        itd...
        a jedna gw wg mne zatracila sie, nie wiem czy to ten wielki pedku ue, czy moze
        cos innego.

ktos rzucil tez haslo rywina, i tutaj gazeta nie ustrzegla sie bledow, tak ze
        dzis sie mowi, ze michnk tak dlugo zwlekal bo chcial cos ugrac, a jak to bylo?
        faktem jest, ze wyborcza dosc dlugo prowadzila swoje sledztwo dziennikarskie,
        ktore za duzo nie wnoslo do sprawy.

i ostatnie juz, na koniec spostrzezenie. kiedy by spojrzec na redakcje gw z
        poczatkow samej gazety a dzis, wziac takie zdjeca, to z 1989 i z 2005, i na tym
        z 2005 poszukac twarzy zalozycieli.... oj, coraz ich mniej... to juz chyba pani
        luczywo i moze pan, ten z dluzszymi wlosami co begerowa czy blochniakowa o te
        korytarze poinowe pytala... nie pamietam nazwiska.

i jakis koles jeszcze napisal, ze torunski dodatek to gazetka szkolna. zgadzam
        sie, prosze spjrzec chocby na dodatek poznanski, cyba tam jest troszke lepiej
        tego wszystkiego. ale widocznie naszej redakcji sie nie chce bo wiem, ze sa
        ludzie, ktorzy za darmo by z nimi podjeli wspolprace.
        a ktos iny pisal, ze ktos tam nie dorosl do wyborczej. o sobie samym choc mam
        dopiero 22 lata mge napisac, ze jeszcze nie wyrosle z wyborczej ale powoli
        dojrzewac. bo co to za gazeta? owszem, milo ylo jak w sobotnim wydaniu napisali
        o filmach na wakacje i dali dwa zdjecia tych co bardzo chce oberzec, madagaskar
        i karola, ale co wiecej? p 3 zdania i basta?

nalezaloby sie spytac, Quo vadis, GW?
        tylko po co , gw nie interesuje zwykly czytelnik, ich nteresuej tylko czysty
        zysk. kalkulacja.

i na koniec kts napisal, ze sie dziwi, ze te posty sa jeszcze. w sumie tez sie
        dziwie, bo chyba mocno zjechalem gw. no ale moze to im tworzy oczy- jak haslo
        przekroju:).
    • Gość: zyga Re: protest:) IP: *.petrus.com.pl 05.06.05, 21:44
      W końcu jakiś wątek naprawdę serio na tym forum. Szkoda, że pod takim mało
      przyciągającym (dla mnie) tytułem, że omal go nie pominąłem. Od jakiegoś czasu
      ukazuje się trochę bardzo ważnych tekstów dotyczących stanu polskiego
      dziennikarstwa, a właściwie etycznej kondycji dziennikarzy. Na tym forum były
      także, choć krótkie, próby dyskusji o lokalnej żurnalistyce, oceniano
      tutejszych piszących w gazetach. Może warto i na ten temat? Jeśli chodzi o
      zachowanie GW wywołane artykułem korupcji w policji, to moim zdaniem, nie było
      ono przypadkowe. W takich sprawach żadna gazeta nie może tłumaczyć się, że
      została oszukana, bo wtedy nie jest profesjonalna.
      • monte83 Re: protest:) 07.06.05, 21:16
        no tak ale gw wlasnie sie tak tlumaczyla.
        nie powiedzieli ani nie napisali, ze sami okazali sie nie do konca specami...
    • Gość: brutus Re: protest:) IP: *.torun.mm.pl 08.06.05, 19:43
      Podzielam pogląd, że Wyborca się bardzo skiepściła. Przerzuciłem się na rzepe i
      nie żałuję. Polecam. Wyborcza stała się zbyt agresywna w kreowaniu swych racji.
      Brak refleksji, monopol na rację, opóźnione poinformowanie o Rywinie, błąd
      dziennikarzy śledczych z którego nie potrafili wyjść z twarzą ... to
      zniechęciło mnie do Wyborczej
      • monte83 "to zydzi ukrzyzowali chrystusa" 08.06.05, 23:09
        wiecie, nie mozemy zyc wylacznie afera rywina czy tym skandalem z policja.
        bo przeciez ostatnio w poniedzialek czytalem dosc dobry wg mnie artykul o panu
        prezesie juz bylym spoldzielni pojezierze w olsztynie/ swietne rysunki/.
        poza tym pamietacie mze tez artykul , rowniez w duzym formacie, o super hiper
        extra komorniku, co nawet mienie arcybiskupa gdanskiego licytowal.
        pewnie tych artykulow jest wiecej, sam zreszta pamietam artykul o montanellim,
        nestorze wloskich dziennikarzy czy wreszcie artykul, ktry do dzis starannie
        przecowuje w szufladzie o Panu Mecenasie Stanislawie Hejmowskim. to sa
        wspaniale rzeczy.
        a jednak skad mam wiedziec, ze te rzeczy sa prawdziwe? czy to nie wytwor
        wyobrazni?
        bo na litosc boska, kto raz dal sie zlapac na klamstwie, to moze jeszcze sie
        jemu wybaczy, ale jesli za drugim razem lapia klamczucha to juz sie nie
        zapomina.
        mimo tak swietnych artykulow bedziemy pamietac tez o klamstwach i jeszcze
        bardziej metnym tlumaczeniu, o tym , ze zamiast przyznac sie do winy to jakies
        glupie rozwiazania przyjeli. ciekawe czy jakas madra firma pr by to pochwalila?
        bo jakby nie patrzec, to teraz przy okazji kazdej takiej dyskusji o etyce
        dziennkarskiej bedziemy wspominac, jak to gw chcala polakow klamac.
        a co do rzeczypospolitej?
        tak sie sklada, ze czytam duzo gazet, kupje i gw i rzepe, nawet fakt czy super
        expres czasem, a i nieraz nowosci, nie liczac tygodnikow.
        i jaka konkluzja sie nasuwa? gazety schodza na psy. moge chyba tylko gazete
        prawna pochwalic za rzeczowosc.
        co do samej rzepy, dla mnie format jest za wielki, wkurza mie to bo juz nie
        wem jak tanczyc z ta gazeta, z jednej strony podzial na zielone strny
        ekonomiczne, na zolte pranicze, na dobra firme jest dobrym rozwiazaniem przy
        robieniu takiej minibiblioteczki ale tez glupio sie to czyta... no choc jak
        kumel chce prawo to moge mu dac do czytania bez problemu.
        a sama tresc? chyba rzepa nie miala takiej wpadki jak gw a przeciez glosne
        sprawy poruszala, cocby afere z panem paetzem z poznania.
        jeszcze co do gw. wkurza mnie to, ze czesto jak sa jakies glupie dodatki to
        nie moge kupic naszej wyborczej gazety. bo jak sie okazuje, to dzis byl piekny
        segregator i gw juz nie ma. i co ma wtedy zwykly czytelnk zrobic? gazyty to
        raczej nie interesuje, wystarczy, ze naklad ladnie schodzi. pieniadze, zero
        przyzwoitosci.
        pozdr.
        "to zydzi ukrzyzowali chrystusa"

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka