a_nna 10.06.05, 21:49 Czy ktoś może odpowiedzieć mi na pytanie jaki duzy kojec w ogrodzie powinny miec dwa duze psy np.owczarki niemieckie? Czy powinien byc ogrodzony murem od strony ulicy? Bardzo prosze o powazne potraktowanie tematu... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ff Re: Mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 22:54 Naprawdę nie wie. Ale daj jednemu na imię Szteffen a drugiemu Mueller. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psiara Re: Mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 23:45 Kojec dla owczarka niemieckiego powinien mieć wymiary min.3x4m.kw. Buda obowiązkowo na podwyższeniu, z podnoszonym dachem (wygodniej utrzymać czystość). Kojec powinien mieć zadaszenie, by pies mógł również wypoczywać w cieniu. Czy powinien być ogrodzony murem od ulicy? Moim zdaniem pies powinien mieć możliwość obserwacji terenu i należy mu to umożliwić. Pamiętaj, żeby nie zamykać psów na całe godziny w kojcach bo nie upilnuje terenu za który czuje się odpowiedzialny. Mimo, że pies ma duży i wygodny kojec, to należy pamiętać również o wyprowadzaniu go na spacer na zewnątrz poza posesję. Dodam z przyjemnością, że owczarek niemiecki to najbardziej inteligentna rasa psów, nazywana często królem psów. To bardzo wierny, oddany, chcący pracować z człowiekiem przyjaciel. Gratuluję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś