Dodaj do ulubionych

Jaruga-Nowacka kontra Beger

IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 17.06.05, 19:17
slyszeliscie wymiane zdan w polskim Sejmie?
Wyobrazacie sobie polski sejm zlozony z samych kobiet?
Mam przed oczami taka scena jak jedna pani posel z SLD z takimi dlugimi
wlosami zaczyna czesac sie podczas obrad sejmu
Obserwuj wątek
    • Gość: torunianka Re: Jaruga-Nowacka kontra Beger IP: *.petrus.com.pl 17.06.05, 20:29
      no byłoby chyba lepiej niż teraz, kiedy faceci sobie do oczu skaczą;)
      • Gość: maciej Re: Jaruga-Nowacka kontra Beger IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 17.06.05, 22:53
        Ale tego owsa to ni ma żaden chop!
      • Gość: ja Re: Jaruga-Nowacka kontra Beger IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 18.06.05, 18:29
        Kobiet jest znacznie wiecej. Lepiej byloby gdyby w sejmie bylo ich wiecej - tak
        twierdzisz Ty i duzo tych feministek. Czujecie sie przez to dyskryminowane.
        Jak 55% dyskryminowanych wyborcow, przepraszam znaczy wyborczyn moze przegrac z
        45% zlych ludzi, tych co dyskryminuja ze az strach sie bac.
        Wytlumacz mi to torunianko bo moj intelekt nie jest w stanie tego pojac
        • Gość: torunianka Re: Jaruga-Nowacka kontra Beger IP: *.petrus.com.pl 18.06.05, 19:08
          no cóż, mimo, że też wielu spraw nie rozumiem, to skoro prosisz to postaram Ci
          się wytłumaczyć. Większość kobiet zajęta jest po prostu CIĘŻKĄ pracą polegającą
          na utrzymaniu domu, jakotakim wychowaniu dzieci i jeszcze pracą zarobkową, bo z
          jednej pensji rodziny się teraz nie utrzyma (poza wyjątkowymi wyjątkami;). W
          związku z tym większość kobiet nie ma ani sił, ani ochoty na zajmowanie się
          polityką i głosują (lub nie) jak ktoś im podpowie, w telewizorze kłamiąc i
          obiecując gruszki na wierzbie przekona.

I to dlatego w sejmie jest tylu facetów, którzy aby się pokazać to i po trupach
          będą do tego miejsca pędzić, a jak się tam dostaną to zamiast zajmować się tym
          co obiecywali to będą skakać sobie do oczu, w brudach grzebać, teczkami
          zabijać, brudzić ręce ciemnymi układami.

Większość kobiet takiej walki nie jest w stanie podjąć.

A co do dyskryminacji, którą tu zjadliwie podrzucasz to myślę, że kobiety są
          akceptowane do pewnych prac i stanowisk, nawet całkiem odpowiedzialnych bo: są
          odpowiedzialniejsze, pracowitsze, dokładniejsze i dają sobie nieźle radę. Ale
          zauważ, że na najwyższe stanowiska kobietom już trudniej się dostać bo te
          rezerwuje dla siebie "klub męski".

Mam nadzieję, że zadowolony jesteś z mojego wyjaśnienia.
          • babbik kobiety bardziej pracowite i pilne od mężczyzn. 18.06.05, 19:13
            Uważam, że kobiety bardziej pracowite i pilne od mężczyzn.
          • Gość: ja Re: Jaruga-Nowacka kontra Beger IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 18.06.05, 21:59
            Ktos kto jest dyskryminowany jest oszukiwany. Jak ja czulbym sie oszukiwany
            znalazl bym jednak 10 minut czasu na 4 lata aby zaglosowac na
            mądrzejsza
            pracowitszą
            pilniejszą
            przyjemniejszą
            atrakcyjniejszą
            pokojowo nastawiona (nie bedzie wojen- hahahaha)

Nadal nie rozumiem
            dlaczego mądrzejsze kobiety ktorych jest wiecej przegrywaja z gorszymi pod
            kazdym wzgledem mezczyznami?
            Prosze o wytlumaczenie ponownie
            • Gość: torunianka Re: Jaruga-Nowacka kontra Beger IP: *.petrus.com.pl 18.06.05, 22:14
              chyba muszę poważnie zastanowić się nad Twoimi radami bo głosowałam dotąd (za
              jednym chyba wyjątkiem) na facetów;)

> Nadal nie rozumiem
              > dlaczego mądrzejsze kobiety ktorych jest wiecej przegrywaja z gorszymi pod
              > kazdym wzgledem mezczyznami?
              > Prosze o wytlumaczenie ponownie

hmmm to wytłumaczyć mogę chyba tylko prawem Greshama;)
              • Gość: balum Re: Jaruga-Nowacka kontra Beger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 22:33
                pamiętajcie drogie panie że to proponują feministki będzie działało w obie
                strony - w każdej szkole będzie mogło być tylko 50 % nauczycielek itd.
                • Gość: torunianka Re: Jaruga-Nowacka kontra Beger IP: *.petrus.com.pl 18.06.05, 22:50
                  a to świetnie, balum. Szkoła z samymi paniami jest mniej atrakcyjna, niż szkoła
                  z 50% panów:)
                  balum, ale jak będziesz gdzieś kandydował to daj znać - zagłosuję na Ciebie:)
                  pozdrawiam
              • Gość: ja Re: Jaruga-Nowacka kontra Beger IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 18.06.05, 22:53
                Powiem ci Torunianko ze bardzo dobrze znam kobiety jesli chodzi o zycie zawodowe
                Nic tylko plotkowanie. 100% plotkarek, ani jedna normalna.
                Uwazam ze w polskim sejmie, w zakladzie, urzedzie, dziale, wydziale, filii,
                oddziale w kazdej komorce czegokolwiek powinna pracowac tylko jedna pani.
                Raz bo madrych ich za duzo nie ma
                Dwa jak beda dwie to beda zajmowac sie plotkowaniem
                Wiem ze to zaboli ale taka jest prawda
                • Gość: torunianka Re: Jaruga-Nowacka kontra Beger IP: *.petrus.com.pl 18.06.05, 22:56
                  no wiesz, żeby tak plotkować publicznie na forum o swoich koleżankach?!
                  • Gość: ja Re: Jaruga-Nowacka kontra Beger IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 18.06.05, 23:20
                    jakie jest Twoje zdanie?
                    Wolisz pracowac z facetami czy kobietami?
                    • Gość: torunianka Re: Jaruga-Nowacka kontra Beger IP: *.petrus.com.pl 19.06.05, 16:38
                      Gość portalu: ja napisał(a):

> jakie jest Twoje zdanie?
                      > Wolisz pracowac z facetami czy kobietami?

Toś mnie zaskoczył! Myślę, że jest mi obojętne czy pracuję z facetami czy
                      kobietami. Wolę pracować z ludźmi kompetentnymi i odpowiedzialnymi, po prostu.
                      I znam kompetentne kobiety i kompetentnych facetów, na szczęście:)

A ogólnie uważam, że dobrze jest jak zespoły są mieszane: kobiety i mężczyźni,
                      a także zróżnicowane wiekowo.

• Gość: ja Re: Jaruga-Nowacka kontra Beger IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 19.06.05, 17:25
                        Hehehehhe
                        Powiem tak, pracowalem jako rodzynek z kobietami.
                        Strzez mnie panie Boze abym tego wiecej nie doswiadczyl.
                        Pomijam to ze caly czas placza
                        Pomijam to ze przymierzaja ciuchy bo jakas przyniosla
                        Wybaczam im humory ze wzgledu na okres
                        Ale ilosc godzin spedzonych na plotkowaniu przeraza
                        Pomijam kompetencje w tym watku bo uwazam ze maja mniejsze, nie myl prosze z
                        wyksztalceniem bo to co innego
                        • Gość: torunianka Re: Jaruga-Nowacka kontra Beger IP: *.petrus.com.pl 19.06.05, 17:54
                          :)))
                          pracowałam jako rodzynek(?) z facetami. Jeden jak napisał pismo to przez cały
                          dzień to przeżywał i wszystkim o tym opowiadał.
                          A ile plotek się nasłuchałam... ze zdumienia wyjść nie mogłam, bo przekonana
                          byłam, zwiedziona opinią publiczną, że środowisku męskiemu wszelkie plotki są
                          obce.
                          Nic bardziej zwodniczego;)

Ale myślę, że Ty po prostu wyjątkowo źle trafiłeś.
                          No i nie miałeś okazji pracować ze mną;)
                          Żadnych plotek, żadnego przymierzania ciuchów, to robię w domu;)
                          Nie płaczę, humory... głównie dobry humor i poczucie humoru;)
                          A kompetencje. Zdziwił byś się. Faceci odpadają.
                          Nie myl z wykształceniem, bo to co innego.
                          No żałuj, że Cię ta okazja minęła i masz skrzywiony obraz.
                          Ale nie załamuj się, może jeszcze kiedyś dostrzeżesz co kobiety
                          naprawdę potrafią:)
                          • Gość: ja Re: Jaruga-Nowacka kontra Beger IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 19.06.05, 21:15
                            Ja chce udowodnic ze faceci sa bardziej pracowici. Tego nie wiem, mysle ze nie
                            Nie mowie ze faceci wszyscy sa madrzy, sa takie gluptaki ze az strach
                            Na pewno w plotkowaniu nie mamy szans
                            Uwazam ze faceci sa inteligentniejsi
                            Uwazam ze lepiej jezdza autem
                            Uwazam ze powinni wiecej zarabiac poki musza wiecej pracowac a krocej zyja
                            • Gość: torunianka Re: Jaruga-Nowacka kontra Beger IP: *.petrus.com.pl 19.06.05, 21:30
                              Gość portalu: ja napisał(a):

> Ja chce udowodnic ze faceci sa bardziej pracowici. Tego nie wiem, mysle ze nie

Zgodzę się z drugą częścią tego punktu;)

> Nie mowie ze faceci wszyscy sa madrzy, sa takie gluptaki ze az strach

Z tym też się zgodzę

> Na pewno w plotkowaniu nie mamy szans

Macie, macie, tylko nie zdajecie sobie z tego sprawy. Po prostu nie wiecie, że
                              mówicie prozą;)

> Uwazam ze faceci sa inteligentniejsi

??? Musiałbyś to udowodnić, abym mogła w to uwierzyć

> Uwazam ze lepiej jezdza autem

Z tym się mogę zgodzić;) Chociaż.... najwięcej wypadków mają na koncie faceci.
                              I jak to wytłumaczysz?

> Uwazam ze powinni wiecej zarabiac poki musza wiecej pracowac a krocej zyja

Pewnie powinni więcej zarabiać (ale nie od kobiet, bo płeć nie ma tu nic do
                              rzeczy), w zależności od umiejętności, wykonywanej pracy, wagi podejmowanych
                              decyzji, ich skutków. A razie nieudolności powinni wylatywać ze stanowisk tak
                              szybko, jak na to zasłużyli;)

A co do długości życia, to sprawa zupełnie oddzielna. Jak będą bardziej dbać o
                              swoje zdrowie to będą żyć dłużej. Mniej używek, więcej optymizmu i życzliwości
                              i masz jak w banku dodatkowe 10 lat:)

Widzisz w ilu punktach zgodziłam się z Tobą.
                          • Gość: ja Re: Jaruga-Nowacka kontra Beger IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 19.06.05, 21:16
                            torunianko podaj email :) pogadamy bardziej prywatnie :)
                            • Gość: torunianka Re: Jaruga-Nowacka kontra Beger IP: *.petrus.com.pl 19.06.05, 21:34
                              Pozdrawiam:)
                              • Gość: maciej Re: Jaruga-Nowacka kontra Beger IP: 83.238.70.* 19.06.05, 22:40
                                Torunianko uwazaj to jakis erotoman!Czajnik w sieci!
                                • Gość: ja Re: Jaruga-Nowacka kontra Beger IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 20.06.05, 16:54
                                  Juz czas, Idz do Pacanowa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka