Gość: Kombi IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.07.01, 17:58 Ja stawiam na Mikołaja Kopernika, ale dobrze by było gdyby typy się nie powtarzały. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: remix Re: Z CZEGO SŁYNIE TORUŃ ? IP: 10.10.73.* 13.07.01, 19:42 Dobrą sławę miastu przynoszą zabytki, niepowtarzalny klimat i słynni ludzie: a poza Kopernikiem, który nie ma rywali - Wolszczan, Szapołowska, Linda, Dowbor. Niestety złą reklamę robi o. Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loki Re: Z CZEGO SŁYNIE TORUŃ ? IP: *.echostar.pl 14.07.01, 11:31 PIERNIKI-qrde wcięło literkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szteter Re: Z CZEGO SŁYNIE TORUŃ ? IP: *.wykonawcy.pl 14.07.01, 11:44 ano z tego że w tym mieście od czasu odzyskania prawdziwej niezależności postkomuniści nigdy nie władali naszym miastem.mam też nadzieję że im się to nie uda nigdy !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SDB Re: Z CZEGO SŁYNIE TORUŃ ? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.07.01, 13:01 Z najlepszej w kraju druzyny zuzlowej- APATORA-ADRIANY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek R Re: Z CZEGO SŁYNIE TORUŃ ? IP: *.chello.pl 15.07.01, 10:04 Po oierwsze z tego, że mieszkają w nim dwie gnidy: Szteter i Rydzyk. Jedno ścierwo warte drugiego. No i Alka G. robiąca chwilwo za mamuśkę córeczki (w radzie nadzorczej Orlenu) i marszalicę Senatu. I to wszystko. Solidaruchy potrafią wszystko zniszczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektyw Re: Z CZEGO SŁYNIE TORUŃ ? IP: *.chello.pl 15.07.01, 12:08 Niestety Panie Bartku - Ma Pa rację ! W naszym pięknym Toruniu śmierdzi przekrętem, głupotą i brudnymi spoconymi girami o. Rydzyka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiQel Re: Z CZEGO SŁYNIE TORUŃ ? IP: 158.75.53.* 15.07.01, 14:42 1. Kopernik - tyle ze tu sie urodził. 2. Pierniki, niestety teraz pierniki mają dużą konkuręcje i nie są tak widoczne jak kiedyś. 3. Panorama Torunia (widoczna z mostu drogowego lub Katarynki na Wiśle), niestety jest mały szkopuł - klub rozrywki Zamek -brzydactwo (nie)wkomponowne w mury zamku krzyżackiego. 4. Starówka na liscie UNESCO - co z tego gdy tej starówki nie widac spod szyldów reklamowych, a każda ulica na której ich (szyldów) nie ma, straszy obdrapanymi murami i oknami pozabijanymi deskami. 5. Zabytki - strasznie zaniedbane - ostatnio bylem w Katedrze św. Janów (zabytek klasty 0) - szaro brudno, fresków nie widac bo kiedys zostaly zamalowane, obrazy stracily kolory i wszystko jest przykryte kurzem. Jedynie cześć w której znajduje się główny ołtarz jest odnowiona. A tutaj przecierz znajduje się do niedawna drugi (teraz 3 po Zygmuncie na Wawelu, i dzwonie w Licheniu(?)) dzwon co do wielkości w Polsce Tuba Dei (nie wiem czy poprawnie to napisalem) - Głos(Trąba) Boży(a). W innych miastach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bartk Re: Z CZEGO SŁYNIE TORUŃ ? IP: *.hacker.komp.pl 16.07.01, 12:28 ty baranie kto ci pozwolił mnie porównywać z tym tłukiem rydzykiem.ja go tak samo szanuję jak ciebie i twoich czerwonych starych towarzyszy.od solidarności to się odwal bo możesz dzięki nim tutaj te brednie swoje wypisywać.i rada na koniec nie wychodż na słońce , najwyrażniej ci szkodzi na mózg. szteter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margot Re: Z CZEGO SŁYNIE TORUŃ ? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 12:19 Moim zdaniem Toruń słynie (oprócz takich rzeczy jak pierniki, zabytki czy też Kopernik) z pijaństwa na festynach przedwyborczych oraz oczywiście z pani Alicji Grześkowiak i Ojca Dyrektora Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Z CZEGO SŁYNIE TORUŃ ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 16:59 OJ niestety, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debet Re: Z CZEGO SŁYNIE TORUŃ ? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.08.01, 10:29 UMK Odpowiedz Link Zgłoś