Dodaj do ulubionych

Umowa z firma wykonawcza na Muzeum Sztuki !

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 18:57
Prezydent Torunia podpisał umowę z wroclawska firma R2 na uslugi projektowo-
wykonawcze dla Muzeum Sztuki Nowoczesnej! W ciągu 35 tygodni wykona ona
komplet projektów budowlanych i wykonawczych Centrum Sztuki Współczesnej.
Prace geodezyjne i geologiczne (pod parking podziemny) juz zakonczono.
Obserwuj wątek
    • Gość: damian Re: Umowa z firma wykonawcza na Muzeum Sztuki ! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.07.05, 23:21
      Wielkie gratulacje dla p. Marka Zydowicza. Obiecal i dotrzymal slowa. Zaleski
      to madry facet nie przeszkadzal , pomagal i Zydowicz zrobil cos czego w Polsce
      nie bylo od dziesiatek lat. Torun dzieki temu jest na ustach wszystkich w
      Polsce ktorzy zajmuja sie sztukami plastycznymi. Naprawde czapki z glow.
    • Gość: bartosz Czekamy na realizacje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:33
      Czekamy na realizacje!
      • Gość: Hehe A mnie ciekawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 17:08
        wg jakich kryterium będą zakupywane "eksponaty" do tego "muzeum" i kto na tym
        zarobi
        • Gość: ja Re: A mnie ciekawi IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 11.07.05, 18:01
          Wg odwiecznego prawa torunskiego.
          Kupowane ma byc wszystko byle nie bydgoskie!!!
          a na powaznie
          No beda chyba kompetentni ludzie tam pracowac ktorzy zwlasza beda mieli na
          uwadze tworcow kujawsko-pomorskich. Mamy wielka szanse sciagnac dziela z calego
          kraju, bo bedziemy pierwsi.
          a tak na marginesie. To dopiero po tych 35 tygodniach pierwsza lopata bedzie
          wbita w ziemie czy roboty beda postepowaly sukcesywnie do tworzenia planu.
          Roboty ziemne na poczatek itp?
          • vanbach Czy na pewno? 12.07.05, 08:06
            Słyszałem, że pan Brzuskiewicz robi wszystko, by w pierwszej kolejności były
            zakupione dzieła Lebensteina i jakieś inne. Może tutaj ktoś zaprzeczy i powie,
            jak na prawdę ma być z tymi zakupami.
            • Gość: ja Re: Czy na pewno? IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 12.07.05, 17:15
              I bardzo dobrze ze Lebenstein.
              Uwazam ze poki bedziemy jako jedyni mieli to muzeum do pewnego czasu oczywiscie
              to krag zainteresowania na samym poczatku powinien byc bardzo szeroki z
              nastawieniem na tworcow warszawsko-krakowsko-emigracyjnych takich jak wlasnie
              Lebenstein.
              W miare powstawanie nowych muzeow ten krag proporcjonalnie do powstawania
              nowych muzeow powinien sie zmieniac, poniewaz latwiej i taniej nam
              bedzie "zaatakowac" tworcow z zewnatrz na poczatku!!!!!
          • Gość: darekk Roboty geologiczne i geodezyjne juz trwaja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 08:23
            Roboty geologiczne i geodezyjne juz trwaja.
            Roboty budowlane rusza za 35 tygodni - nie mozna murowac bez zatwierdzonego
            projektu :-)
            • Gość: ja Re: Roboty geologiczne i geodezyjne juz trwaja. IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 12.07.05, 10:19
              Projekt sklada sie z czesci. Nie jestem budowlancem ale tego jestem pewien.
              Sa plany na wykopy, sa plany na murowanie fundamentow, sa plany na murowanie
              kubatury budynkow.
              Zmierzam do tego ze tam moga czekac na budowlancow niespodzianki. Plynie tam
              rzeczka, poza tym im szybciej zaczniemy to szybciej skonczymy moze zanim UE sie
              rozpadnie :)
              • Gość: paco Re: Roboty geologiczne i geodezyjne juz trwaja. IP: *.torun.mm.pl 12.07.05, 11:22
                ja - perdzej ty sie rozpadniesz niz Unia.
                • Gość: ja Re: Roboty geologiczne i geodezyjne juz trwaja. IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 12.07.05, 11:41
                  Taki pewny jestes?
                  • jakub_lauder Re: Roboty geologiczne i geodezyjne juz trwaja. 12.07.05, 11:44
                    Na pewno wszelkie inwestycje musza poprzedzic grube prace archeologiczne. W
                    tamtym miejscu bedzie mozna znalezc wiele rzeczy bo przeciez tam przebiegala
                    swego czasu glowna linii walow obronnych miasta wraz z luneta!
                    • Gość: krump Re: Roboty geologiczne i geodezyjne juz trwaja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:18
                      I wlaśnie dlatego "wielu rzeczy" tam nie znajdziesz. Zastanów się.
                      • Gość: krump Re: Roboty geologiczne i geodezyjne juz trwaja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:25
                        I się chyba koledze luneta z bastionem pomyliła - najbliżej od tego miejsca
                        była luneta V po, której śladu już nie ma - to tam gdzie stoją wieżowce i jest
                        przystanek aut. 22 + kawałek terenu należącego teraz do multipleksu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka