Dodaj do ulubionych

Pod Aniołem dj żaba!!!!

IP: *.ciechocinek.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 18:46
Byłam ostatnio kilka razy " Pod Aniołem" , przeważnie w sobotę, imprezę
prowadził dj którego z koleżanka nazwałyśmy żabą ( niech nam wybaczy ale nie
wiemy jak miał na imię- przeważnie ma porteczki w krateczkę i macha strasznie
rękoma)- a więc ów faecet gra tylo dla siebie, tak nam się przynajmniej
wydaje, nie krytykuję gustów muzycznych, ale facet ma grać dla ludzi a nie
dla siebie, jednym słowem gra dla siebie i swoich kumpli ludzie siedzą ,
gapią się na niego a on myśli, że jest wspaniały, jest koszmarny,jak on tam
bedzie grał to koniec, wczoraj był taki z brodą i on był spoko, odetchnęłam -
emka,
Obserwuj wątek
    • sarenka_forum Re: Pod Aniołem dj żaba!!!! 25.08.02, 19:04
      Współczuję. Ja już tam nie chodzę.
      • Gość: emka Re: Pod Aniołem dj żaba!!!! IP: *.ciechocinek.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 19:11
        i masz racje ze tam nie chodzisz ja już też tam nie pojde, facet ma bzika na
        punkcie własnych gustów muzycznych inni go nie obchodzą, a chyba jego zadaniem
        jest bawienie ludzi prawda??? on tego jednak nie rozumie i gra coś co trudno
        nazwać muzyką, zresztą to nie tylko moje zdanie, niezadowolenie widać po minach
        ludzi, którzy siedzą i czekają na jego zlitowanie
        • Gość: b3ut Re: Pod Aniołem dj żaba!!!! IP: 217.96.43.* 25.08.02, 19:20
          Gapienie nic nie pomaga. Tu trzeba użyć nagany wzrokowej
          • Gość: emka Re: Pod Aniołem dj żaba!!!! IP: *.ciechocinek.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 19:23
            ta też nie skutkuje myslisz ze nie próbowałam, tam jest chyba za ciemno, albo
            on nic nie widziz, chyba nic nie wdizi, bo tak ejst sobą zajęty
            • sarenka_forum Re: Pod Aniołem dj żaba!!!! 26.08.02, 12:50
              Gość portalu: emka napisał(a):

> ta też nie skutkuje myslisz ze nie próbowałam, tam jest chyba za ciemno, albo
              > on nic nie widziz, chyba nic nie wdizi, bo tak ejst sobą zajęty

Moze to jakiś narcyz, albo (nie daj Bóg) jakiś prawdziwy artysta..? ;)
              A jaką lubisz muzykę emka?

• Gość: emka Re: Pod Aniołem dj żaba!!!! IP: *.ciechocinek.sdi.tpnet.pl 26.08.02, 13:27
      jczego słucham? trudne pytanie mi zadałaś, generalnie lubię starocie, ale też
      muzyke filmową, słucham cesarii evory, anny marii jopek i muzyki przy której
      można trochę sobie pohulać, a nie spac jak czasami pod aniołem,
      • sarenka_forum Re: Pod Aniołem dj żaba!!!! 26.08.02, 13:38
        Gość portalu: emka napisał(a):

> jczego słucham? trudne pytanie mi zadałaś, generalnie lubię starocie, ale też
        > muzyke filmową, słucham cesarii evory, anny marii jopek i muzyki przy której
        > można trochę sobie pohulać, a nie spac jak czasami pod aniołem,

ja akurat przy Ani Jopek zasypiam.....;)
        Nie próbowalam się też bawić prze Cesarii, choć mogłoby to być nowe
        doświadczenie ;)

Jeśli lubisz taką mieszankę lat 80, 90 (rock i pop, ale nie disco) to wpadnij
        kiedys w sobotę do Jazzgodu. Chyba, że ruszą z jazzem.

• robert_wl Re: Pod Aniołem dj żaba!!!! 26.08.02, 21:51
          A ja proponuję Tobie Marillion. Jeśli dobrze odbierzesz te rytmy, możesz się w
          nich po uszy zakochać i od nich uzależnić. A Nachem się nie przejmuj, bo to
          bardziej showman niż DJ. Jak pogadałabyś z nim osobiście, pewnie zmieniłabyć o
          nim zdanie. Pzdr.
          • sszymek I kto tu jest żaba!!!!??? 27.08.02, 07:56
            "Emka" wyjawiła że "lubię starocie, ale też muzyke filmową, słucham cesarii
            evory, anny marii jopek"
            I tu chyba tkwi cały problem koleżanki! czy ty Emko znasz wogóle pojęcie muzyki
            klubowej? słyszałaś o tym popularnym w Europie nurcie muzyki tanecznej, która
            grana jest DO TAŃCA w klubach? tak się śmiesznie składa, że DJ kórego obrażasz
            gra taką muzyke. W toruńskich knajpach nie gra sie własciwie nigdzie Faithless,
            Smolika, Gabin, Armanda ven Heldena, Touch&Go - a w Aniele tak. I gra to
            własnie ww DJ. I sam widziałem MNÓSTWO ZADOWOLONYCH z jego gry osób. Ludzie
            potyrafia podejśc do niego i mu podziękować, za zajebista muzykę.
            Niestety, musz rozwiac twoje dziewczęce złudzenia - w klubach, w soboty i
            piątki NIE GRA SIĘ cesarii i anny marii, a tanecznym hitem wieczoru raczej
            rzadko bywa temat z "Ojca chrzestnego". Moze dlatego masz kłopoty ze
            skonsumowaniem tej muzyki.
            Poza tym - DJ nie moze wysłuchiwac próśb i sugestii każdej naburmuszonej
            nastolatki. wiem coś o tym bo sam grałem kilka lat w klubach.
            my DJ-e przychodzimy z przygotowaną muzyką i ją puszczamy. proponujemy wąłsny
            ukłąd muzyczny. niestety - nie ma takiego co kazdemu by dogodził.
            często siadywałem przy chłopakach w Aniele [bo ich znam] i wiem że gdyby
            uwzględniali wszystkie prośby - to także metalówy, która zwyzywała ich
            wściekła, że nie ma Sweet Noise; panienek które chcą Stachurskiego i dziewcząt
            uduchowionych proszących o Magdę Umer. Zestaw to sobie kotku w jeden ciąg i
            zastanów sie czy na takie imprezie byś została.
            DJ gra dla ludzi, ale DJ to nie koncert życzeń. On tam pracuje 8 godzin w nocy,
            gdy ty pijesz piwko i snujesz sie obrażona po kątach.
            I jeszce jedno - w weekend gra się muzyke taneczną, nie kontemplacyjną.
            Przynajmniej taki jest profil Anioła i sądzę, że nie muisz tam bywać skoro nie
            podchodzi.
            PS: i nie obrażaj chłopaka, bo zna go i wiem, że to życzliwy innym i
            sympatyczny człowiek. łatwo ukrywają się za nickiem napisac o kimś, że wygląda
            jak "żaba" koleżanko
            • Gość: emka Re: Szymek o żabie IP: *.ciechocinek.sdi.tpnet.pl 27.08.02, 08:53
              szymusiu drogi ales sie zbulwersował , nie denerwuj sie chłopie bo ci siwych
              włosów przybęcie, to wolny kraj i można mówic co sie chce mi się nie podoba i
              koniec, ale tobie może się podobać i ja to doceniam wiec nie drzyj się na mnie
              bo mam prawo poweidziec co mi się podoba, a facet moze być fajny np dla
              ciebie , dla mnie nie jest, chyba ostatnio po prostu nie byłeś pod aniołem, a
              tak w ogóle to ty mnie obrazasz bo nazywasz mnie słodką panienką " nic o mnie
              nie wiedząc" - cytuję ciebie samego, ale doceniam to, że dałeś swój odzew na
              problem, który zasugerowałam i bardzo ci dziękuję, nie wypada mi nic innego jak
              tylko zmienić lokal, bo mnie tam teraz zamordują za obrażanie dj, trudno, jak
              już mówiłam będe tam zaglądać co jakiś czas aby zobaczyć co się dzieje, może
              zobaczę i usłyszę coś nowego, a ty się tak nie bulwersuj, szkoda nerwów, acha i
              nie jestem jakąś nastolatką, słodką lalunią ani nic w tym stylu, czego słucham
              moja sprawa, ale na miejscu dj bardziej przyglądałabym się jak na jego muzykę
              ludzie reagują, to chyba wasza praca prawda, cholera, a że on przychodzi na 8
              godzin i pracuje kiedy ja piję piwko to chyba jeszcze nic starsznego to jego
              praca i za to mu płacą, za darmo to on napewno nie gra, nie wierzę w prace
              charytatywne na gruncie djskim, ja też chodzę do pracy i kiedy ty jeszcze śpisz
              ja już o 4.00. muszę być na nogach, więc nie wyjeżdżaj mi tu z męczeńskimi
              kawałkami o 8 h pracy, bo on też sobie piwko pije, niestety ja w pracy nie mogę
              i to można nazwać męczeństwem, pozdrowionka, emka,
              • sarenka_forum Fanka muzyki klubowej w obronie emki 27.08.02, 15:38
                Drogi szymonie, ja też uwielbiam muzykę klubową. tak się składa, że swojego
                miłego czasu należałam też do "clubbingu" warszawskiego i z pamięci mogę ci
                wymienić gdzie w Polsce gra się ten typ muzyki.
                Problem jest inny.
                Po pierwsze, Toruń nie ma tradycji klubowej. Bo wiesz, mnie się zdaje, że do
                tego miasta to nie za bardzo pasuje, podobnie ze świeczką uraczysz się
                morcheebą czy faithless w knajpkach w Krakowie.
                Drugi szkopuł-Piwnica pod Aniołem, moim skromnym zdaniem absolutnie nie nadaje
                się do grania takiej muzyki, niezależnie od tego czy lubi ją dj Żaba
                (przepraszam jeśli urażam dj'a, ale nie wiem jak się nazywa więc używam tego
                nicka)
                Wczuj się w wystrój, w architekturę (ratusz staromiejski), w piwnicznosc tej
                piwnicy i odpowiedz sobie na pytanie, czy tu akurat powinien byc grany ten
                music.
                Moim zdaniem tam właśnie powinno byc miejsce dla jazzu, rhytm'n'bluesa, poezji
                śpiewanej.
                Kolejny problem to ten, że mlodzież chcąca sobie po prostu potańczyć i to
                niekoniecznie przy muzyczce klubowej, lecz tzw. normalnej, nie ma gdzie tego
                uczynic. Chadza zatem pod Anioła, bo przyzwyczajona jest do tego, że przez
                długi okres, w piątki i soboty, można tam było usłyszeć polskie i swiatowe lata
                70 i 80-te.
                No ale widocznie teraz już nie może i dlatego szkoda mi jej bardzo.
                Nadeszła epoka dj żaby, droga emko i musisz sie z tym pogodzić.;(
                • sszymek Szymek demaskuje Emke i się śmieje! 28.08.02, 06:55
                  Cóż, pech. Się zabawnie składa, że chadzam do pracy na 5.00 i Emko droga, kiedy
                  ty "już jestes na nogach" o 4.00 to i akurat ja również. Bądź więc miłą i nie
                  informuj mnie, że śpię o tej porze, bo żeby to wiedzieć musiałabyś spać ze mną,
                  a - na szczęście - w moim łóżeczku cię nie wiedziałem i mam nadzieję, że nie
                  zobaczę [proszę obiecaj mi to koteczku, plizzzzzzzz!!!]
                  Co do obrażania DJ-a, to jeżeli masz wiecej niż 17 lat, powinnaś w rozumku
                  swoim odnależć informację, że jeżeli o kimś sie pisze na PUBLICZNYM forum źle,
                  a tego kogoś można zidetyfikować, to SIĘ GO OBRAŻA.
                  Więcej światła na twoje rozgorycznie rzuca tu chyb wyjaśnienei jednej z osób
                  która cię zna i mnie tez przypadkiem. Wiem teraz, że jesteś rozżalona faktem iż
                  atakowany prez ciebie chłopina nie zagrał ci poiosenek, po które siedem razy
                  namolnie przychodziłas pewnego wieczora. Ale żeby od razu robić z tego powodu
                  awanturę na Forum? I to tak "niewinnie", w imię obrony muzyki z "krainy
                  łagodności"? Oj fe.
                  Niesmacznie mi się zrobiło z tego powodu i pozwól, że daruję sobie polemikę z
                  twoja uroczą osobą. Dodam, że nie dotyczyła ona muzyki, tylko kwestii obrażania
                  człowieka bez powodu. Bo gusty muzyczne są jakie są. I "de gustibus non
                  diputandus est"... [chiba dobrze napisałem]
                  pozdrawiam serdecznie i pożegnalnie!
                  wyoutowuję się z tej dyskusji

PS: do sarenki - znam clubbing w-wski i też wiem co sie gdzie gra. i choć nie
                  fascynują mnie "CDQ-i", "piekarnie", "muzy" to wiem i widziałem. Pozdrawiam.
    • Gość: emka szymek- !!! IP: *.ciechocinek.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 08:00
      Oki pozdrowionka, biedny ten dj żaba rzeczywiście, ale to jego praca, koniec
      kropka, i nie sugeruj misiaczku że jestem panienką, która namolnie prosi o
      ulubiony kawałek bo pewnie mam więcej lat niż ty, pozdrowionka, z twojego łóżka
      niestety nie skorzystam mam własne a el dziękuj, hi hi
      • sszymek Tu pszrsszrymek! 28.08.02, 08:26
        Co prawda napisałem, że mnie tu już nie będzie, ale dupa jestem i sie łamię.
        Dlatego dla kamuflazu nazwałem się na ten jeden post "pszrsszrymek". Własciwie
        psize go tylko po to, żeby napisac -

"pozdrowienia! skończmy w pokoju tą dyskusję! dobrego dnia"

PS: a DJ Nachu jest best! [dla mnie na pewno]
    • Gość: DJ NACHU Re: Pod Aniołem dj żaba!!!! IP: 213.146.61.* 28.08.02, 13:14
      dzien dobry wzystkim, bardzo sie ciesze ze moja skromna osoba wywolala az taka
      dyskusje.tylko krociutko chcialem sie ustosunkowac do glosow za i przeciw.
      1.Emko!!!!-aniol dla Ciebie jest otwarty zawsze ale polecam imprezy gdzie gra
      dj "z broda".Nic dodac nic ujac.
      2.Szymmeeek -dzieki stary.super ze Ci sie podoba
      3.kolezanko nr.3 (zapomianlem jak masz na imie!!!sorrki)to nieprawda ze w
      Toruniu nie ma kultury klubowej!!!
      wszystkich Was goraco pozdrawiam i zapraszam Pod aniola.Na impry clubowe i
      starociowe.
      • Gość: emka Re: Pod Aniołem dj żaba!!!! IP: *.ciechocinek.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 15:12
        dzięki DJ za reakcje pozdrowionka, hejka
        • Gość: DJ NACHU Re: Pod Aniołem dj NACHU IP: 158.75.34.* 28.08.02, 16:10
          jeszcze sie skusze choc naprawde nie chcialem.chcialem
          byc mily i zakonczyc tylko zaproszeniem do "aniolka" ale
          dopiero teraz orzeczytalem wszystkie opinie w tej
          "bulwersujacej sprawie".
          "sarenko"-juz znak Twojego nicka- bardzo sprytnie
          przemycilas reklame 1 klubu ktory jak nazwa wskazuje- ma
          cos wspolnego z jazz'em.niesttey tylko z nazwy bo kiedy
          bylem tam ostatnim razem ...to strach pisac co
          slyszalem,jakich kabanosów i mlode 16tki widzialem na
          parkiecie.co do warszawskiego clubbingu to tez go
          swietnie znam i t- tak jak pisalem wczesniej -nie wydaje
          mi sie zeby nie mozna tego-oczywiscie w czescie -na grunt
          torunski.Ciesze sie przede wszystkim z tego ze "aniol" i
          wcale nie daltego ze tam gramy, jest moze obok jeszcze 1
          knajpy w toruniu- nomalnym ,nieskabanionym(to taki moj
          neologizm) miejscem gdzie nie leci chlam i dicho tylko sa
          po prostu fajne impry.te clubowe rowniez.
          konczac od pazdziernika w Aniele na pewno duzo zmian i
          laczone moje imprezy clubowe ze starociami "dj'a z broda"
          vel ryby,tak jak to bylo przed wakacjami.z tego co
          pamietam glosow przeciw bylo bardzo malo.... choc dla
          mnie wkurw... jest to kiedy po daft punku i fatboy'u
          pojawiaja sie beatlesi i abba - choc osobiscie nic do
          nich nie mam.
          pozdrawiam
          • sarenka_forum Re: Pod Aniołem dj NACHU 28.08.02, 16:16
            Wszystkim co napisałeś w ostatnim liście skutecznie zniechęciłeś (mnie
            przynajmniej) do swojego granka.
            Ale miło, że zaszczyciłeś nas swoim postem, mimo, że przecież taaaak ci się nie
            chciało.
            Jazzogd jest w porządku i nikt tu niczego nie reklamuje a tylko wymieniamy się
            uwagami na temat generalnie różnych knajp.
            Jeśli widziałeś tam 16-tki, to ja w twoim aniele widziałam smarkające w
            pampersy niemowlęta.
            A obsługa (zaręczam) wielo, wielokrotnie milsza niż twoje koleżanki zza
            aniołowego baru.
            • Gość: znajomy DJ Nacha Re: Pod Aniołem dj NACHU IP: 213.146.61.* 29.08.02, 07:10
              Znam Nacha i czytając z rozbawieniem tą dyskusję czekałem, aż on to zrobi.
              I zrobił!
              Mimo prósb i sugestii nie mógł się zamknąć tylko dalej p...li. Nachu, na jaką
              cholerę rzucasz się na tą "sarenkę"? co prawda mądrzy sie ona niesamowicie w
              każdym możliwym wątku, ale tu napisała list zasadniczo POPIERAJĄCY CIEBIE.
              przeczytaj dokładnie.
              A wasze układziki między "dj brodatym" i tobą samym chyba nikogo nie
              interesują... jedni lubią jego inni ciebie inni żadnego z was. ja mam swoje
              zdanie i "brodaty" doprowadza mnie swoimi dźwiękami do szału [i on o tym
              wie :))]. Ale i tak przychodze do was systematycznie, żeby zobaczyć
              jak "machasz rączkami" :)))))

PS: ważne - rodzielaj wyrazy spacją i na końu zdania, przed kropką tez pisz
              spacje bo nic nie rozumiem
              • Gość: ten sam znajomy Re: Pod Aniołem dj NACHU IP: 213.146.61.* 29.08.02, 07:13
                Acha! w kwestii reklamowania Jazzgodu, to faktycznie za każdym razem Sarenka
                korzysta z okazji by o nim napisać. a wiesz przeciez sarenko, że agresywna
                reklama na forum wywołuje - jak zawsze w internecie - reakcje odwrotne.
                • sarenka_forum Re: Pod Aniołem dj NACHU 29.08.02, 14:07
                  Gość portalu: ten sam znajomy napisał(a):

> Acha! w kwestii reklamowania Jazzgodu, to faktycznie za każdym razem Sarenka
                  > korzysta z okazji by o nim napisać. a wiesz przeciez sarenko, że agresywna
                  > reklama na forum wywołuje - jak zawsze w internecie - reakcje odwrotne.

Zazdroszczę dj Nacho (czy tam Macho) tak oddanego znajomego. Toż to przyjaciel
                  najprawdziwszy.
                  Zaręczam ci kolego anonimie, że nie obchodzi mnie wcale czy ty albo Macho
                  pojdziecie do jazzgodu, szczerze mowiac wolałabym żeby kadra, ktora się tam
                  bawi lub po prostu spędza czas, pozostała w niezmienionym skladzie. Podobnie
                  jak w Milesie. A pisze o Jazgocie bezwiednie, z sympatii.
                  Jeśli uważasz, że się mądrzę na każdym możliwym wątku, to widać z lenistwa nie
                  chcialo ci się faktycznie tych wątków poczytać, bo ja piszę tylko na
                  niektórych. Jeśli to poważny temat, to mowię co myślę, a jeśli żartobliwy-to
                  żartuję.
                  Ale w takim razie z twoich slow wnioskuje, że to co piszę na "poważnych"
                  wątkach uważasz za mądre. A tu ci dziękuję, bo to jeden z komplementów, któe w
                  ustach mężczyzn brzmią dla mnie najmilej.
                  Pozdr

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka