Dodaj do ulubionych

ZDODA NA STWORZENIE WYŻSZEJ SZKOŁY KULTURY SPOŁECZNEJ I MEDIALNEJ

IP: 213.146.61.* 21.07.01, 01:25
No i stało się. Co prawda zgoda została wydana na razie tylko przez
Ministerstwo Edukacji, ale możemy się spodziewać, że niedługo za ciosem pójdą
włodarze miasta. Rydzyk znowu dostał to, co chciał. Teraz dostanie miejskie
grunty za darmo i zacznie robić biznes. Tak, tak - inaczej tego nazwać nie
można. Ciekawy jestem ile będą kosztowały w firmie Rydzyka studia zaoczne.
Ciekawy jestem, ile trzeba będzie zapłacić za atrakcje, wybudowane przez jego
przedsiębiorstwo. SKANDAL !!! Ludzie rządzący tym miastem - nie oddawajcie za
darmo ziemi, która nie jest też Waszą własnością! Czyżby miasto było takie
bogate? Dlaczego więc nie ma jeszcze drugiego mostu przez Wisłę, trasy
średnicowej, a istniejące drogi są w opłakanym stanie, dlaczego sami nie
zagospodarowaliście koszar racławickich, nie wybudujecie wielopoziomowego
parkingu, dlaczego w mieście jest tyle biedoty? Pieniądze za sprzedaż tego
terenu, bardzo by się przydały. Na razie jestem umiarkowany w krytykowaniu, ale
jeśli oddacie gruty za marne pieniądze, polecą od wielu osób na tym forum ostre
słowa pod Waszym adresem. Głosowałem na Was, więc do krytyki mam pełne prawo.
Obserwuj wątek
    • Gość: MAXEN masz daab mój głos IP: *.torun.dialup.inetia.pl 21.07.01, 10:20
      Zgadzam sie całkowicie z daabem , bezmyslność władz miejskich jest przerażająca
      (i to nie tylko w Toruniu) w innych miastach równiez włodaże nie kieruja sie
      interesami mieszkańców , a tylko własnymi (nie wiem czy można je tak
      nazwać) "Ambicjami".
      • duda Re: masz daab mój głos 21.07.01, 22:55
        Nowa szkoła wyższa w Toruniu kształcąca następców dyrektora R i pani marszałek
        G. Mam nadzieję, że włodzarze miasta pójdą po rozum do głowy i jeżeli już
        sprzedadzą tą ziemię to za pożądne pieniądze i na normalnych warunkach. Jestem
        też bardzo ciekawy ile lat ta szkoła będzie funkcjonować. Przecież powoli
        kończy się wyż demograficzny. O to czy będzie wystarczająca ilość studentów
        martwi się UMK i WSB, a co dopiero ma powiedzieć przewielebny o.R.? Ta szkoła
        jest bez sensu.
        • Gość: Jonek Re: Nie tylko uczelnia IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.01, 00:19
          duda napisał(a):

&#62 Nowa szkoła wyższa w Toruniu kształcąca następców dyrektora R i pani marszałek
          &#62 G. Mam nadzieję, że włodzarze miasta pójdą po rozum do głowy i jeżeli już
          &#62 sprzedadzą tą ziemię to za pożądne pieniądze i na normalnych warunkach.

Włodarze miasta nie pójdą po rozum do głowy, bo już go tam nie mają. W głowach
          mają następne wybory i pytanie, ile Rydzyk może im zapewnić głosów.

Jestem
          &#62 też bardzo ciekawy ile lat ta szkoła będzie funkcjonować. Przecież powoli
          &#62 kończy się wyż demograficzny. O to czy będzie wystarczająca ilość studentów
          &#62 martwi się UMK i WSB, a co dopiero ma powiedzieć przewielebny o.R.? Ta szkoła
          &#62 jest bez sensu.

NIe masz racji. Jak większość uczestników całej dyskusji o gruntach dla Rydzyka
          nie chwytasz istoty pomysłu. Jak słusznie zauważył Daab idzie o byznes. Szkoła to
          tylko hasło, bo teraz w modzie jest zakładanie szkół - w przyszłości równie
          dobrze może być hospicjum, chrześcijańskie multikino czy co tam jeszcze przyjdzie
          panu R do głowy. Chodzi po pierwsze o to, by za pół-darmo dostać grunt. To juz
          jest biznes sam w sobie. Hektar gruntu w Toruniu to co najmniej 1 mln zł. 30 ha
          za pól ceny to 15 mln do przodu. Pozostałe pieniądze dadzą staruszki i wierni z
          Białegostoku. Ale to dopiero początek. Mając już teren można wymyślać różne cele,
          takie jak powyżej, dodatkowo: szpital, sierociniec, studio telewizyjne, wytwórnie
          filmową i co tam jeszcze. Wszystko, oczywiście, chrześcijańskie. Pod te cele
          będzie się zbierać fundusze. Część pomysłów wypali i zacznie przynosić zyski.
          Część nie wypali - też dobrze. Wymyśli się coś nowego i znów zacznie zbierać
          datki.
          Rydzyk myśli dalej niż wy, panowie. On buduje sobie własne królestwo na tym
          świecie.
          • duda Re: Nie tylko uczelnia 22.07.01, 21:06
            Zgadzam się z Tobą Jonek i czaję o co chodzi Rydzykowi. Wypowiadałem się tylko
            o sensie istnienia takiej szkoły. Przecież on obiecuje nie tylko szkołę.
            Słyszałem o obiektach sportowych (hala, stadion lekkoatletyczny). Rydzyk już
            pokazał jak potrafi prowadzić interesy i jakie ma wpływy w naszym mieście.
            Jeszcze kilka miesięcy temu warunki przekazania tej ziemi były absurdalne.
            Dzisiaj wygląda to trochę inaczej (coraz bliżej wyborów). Moim zdaniem ziemia
            powinna być sprzedana na normalnych warunkach, a jeżeli ma być inaczej to
            potrzebne są konkretne gwarancje wykonania tego ambitnego planu (pod warunkiem
            nieważności umowy o sprzedaży ziemi) i swobodnego dostępu do tych obiektów
            (szczególbnie sportowych) a nie tylko dla rodziny radia maryja.
    • Gość: Indris Wyższa szkoła ciemnoty IP: *.ibspan.waw.pl 22.07.01, 20:57
      Jesteśmy w wolnym kraju, więc każdy może sobie założyć np. Instytut Płaskiej Ziemi, bo to jego
      obywatelskie prawo. Ale nie powinien tego robić za publiczne pieniądze. Jest wystarczająca
      dokumentacja (w sieci też), żeby udowodnić, że Rydzyk propaguje ciemnotę. Można np. zajrzeć na
      witrynę www.ien.pl, gdzie znajduje się m. in. apoteoza Inkwizycji. Czy władze Torunia będą wspierać
      Instytut Ciemnoty ? Moim zdaniem nie powinny. Niec o. Rydzyk robi co chce - ale ZA SWOJE.
    • Gość: Kate Re: ZDODA NA STWORZENIE WYŻSZEJ SZKOŁY KULTURY SPOŁECZNEJ I MEDIALNEJ IP: 213.77.19.* 27.07.01, 20:00
      Według mnie duchowny nie powinien w ogóle mieszać się do biznesu i polityki.Ma
      byc bezstronny, a taka sytuacja na to nie pozwala.Niech buduje tę swoją szkołę-
      może władze wreszcie będą miały nauczkę, że nie wszyscy duchowni są święci i
      mówią zawsze prawdę.
    • Gość: christop Re: ZDODA NA STWORZENIE WYŻSZEJ SZKOŁY KULTURY SPOŁECZNEJ I MEDIALNEJ IP: *.ih.vialight.net 27.07.01, 22:03
      No coz, przyszly czasy, kiedy kazdy korzysta z wolnosci. Mamy ja, taka jakiej
      sie nie spodziewalismy, ze bedzie ... Tak, moze to nawet "dobrze", ze jakas tam
      szkola zorganizowana przez znienawidzony, bo zaklamany, kler, zostanie zalozona.
      Moze wreszcie bedzie okazja pikietowac tego "swietego" Pana Ojca Rydzyka i jego
      swite !!! Jakaz to swietna okazja moc "widocznie", namacalnie
      atakowac "Obroncow Pana Boga" ! Niech tylko szybko ta szkola powstanie. Okaze
      sie,kogo ona moze obronic !!! Gejow to ona pewnie nie tak szybko zdzierzy ! O
      innych atakujacych nie wspominajac....
      W razie checi na odpowiedzi-adres: christopherbigalke@hotmail.com.
      Pozdrawiam O. Rydzyka, i juz czekam na dzien, kiedy zemsta okaze sie slodka ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka