Dodaj do ulubionych

KOCHAM GRUDZIĄDZ!!!!!!!

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 28.07.01, 10:26
Czy był ktoś z Was kiedykolwiek w Grudziądzu?

Ja ostatnio byłam i musiałąm zbierać z ziemi szczękę bo tak mi opadła....
To przepiękne miasto, które spokojnie może konkurować nawet z Toruniem!!!!!

Czy ktoś z Was wie że ma aż 105.000 mieszkańców, i nawet 4 stacje kolejowe?

Ma przepiękne kamieniczki, Staroweczka palce lizac. Fakt, ze wszystko jest
obdrapane i zaniedbane, ale po prostu perła!

Waskie uliczki z kamienicami po ktorych suna jednowagonikowe tramwaje....
SUPER!!!

Piszcie co myslicie o GRUDZIADZU?
Obserwuj wątek
    • Gość: z Re: KOCHAM GRUDZIĄDZ!!!!!!! IP: 10.16.0.* / 217.96.43.* 28.07.01, 10:45

&#62

&#62 To przepiękne miasto, które spokojnie może konkurować nawet z Toruniem!!!!!
      &#62
      &#62To chyba ktos napisal z Bydzi.ladne miasto,ale bez przesady.
      &#62
      &#62
      &#62
      &#62
      &#62 Piszcie co myslicie o GRUDZIADZU?

• Gość: Aro Re: KOCHAM GRUDZIĄDZ!!!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.07.01, 14:16
        Hej z, to napisał ktoś ze Słupska. Ja też jestem zdania, że Grudziądz to bardzo
        ciekawe miasto. Połączenie historii z nowoczesnością. Ma kilka bardzo ładnych
        zabytków, ale też coraz więcej jest tam nowych obiektów, które niewątpliwie
        upiększają to miasto. Poza tym mieszkają tam całkiem mili ludzie, przynajmniej
        tacy są ci, których znam.
    • Gość: Billi Re: KOCHAM GRUDZIĄDZ!!!!!!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 31.07.01, 17:47
      Zgadzam sie w 100 %! Grudziadz to piekne miasto! Tak jak pisala moja znajoma
      jest warte odwiedzenia. Slyszalam ze nazywane jest "Czerwonym Miastem"
      lub "Miastem Kwiatów".
    • Gość: Billi Re: KOCHAM GRUDZIĄDZ!!!!!!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 22:08
      Mam nadzieje ze wielka fala nie zalala bulwaru Krolowej Jadwigi w Grudziadzu...
      • Gość: Yahagi Re: KOCHAM GRUDZIĄDZ!!!!!!! IP: *.kielce.tpsa.pl 18.08.01, 17:44
        noo... rzeczywiście całkiem miłe miasto... Chociaż miałem okazję pobyć w nim
        tylko kilka godzin - wspominam je bardzo ciepło.

Szczególnie zapamiętałem miejsce, które jak ulał pasuje mi do piosenki grupy
        MR''ZOOB.... ''tramwaj przejechał mi przez śniadanie''.

Pamiętam też extra barszczyk z uszkami w jakiejś knajpce, spichrze... no i taki
        bulwar nad Wisłą. Same ciepłe wspomnienia; polecam Grudziądz każdemu, kto oń
        zapyta....
    • Gość: sew Re: KOCHAM GRUDZIĄDZ!!!!!!! IP: 10.71.0.* / *.tfl.pl 18.08.01, 19:05
      byłem w Grudziądzu dzień jeden, ale zobaczyłem starówkę i rzeczywiście jestem
      pod wrażeniem!!! Rynek jednak mniej ujmujący ale już plaża Wisły od strony
      podzamcza- romantyczne miejsce bardzo- Grudziądz jest bardzo ładny- nawet te
      blokowiska na wzgórzu od strony mostu na Wiśle wyglądają ładniej niż tysiące
      blokowisk w Polsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka