Dodaj do ulubionych

Camerimage 2002!

IP: 213.146.61.* 11.10.02, 08:52
No fajnie! Przytaczam za Stopklatka.pl:

"30 listopada w Teatrze Wielkim w Łodzi po raz dziesiąty zabrzmi sygnał
otwierający Festiwal Sztuki Operatorów Filmowych CAMERIMAGE. Na siedem dni
Łódź stanie się stolicą nie tylko polskiego kina. I nie ma w tym wielkiej
przesady. W najbardziej filmowym z polskich miast pojawi się bowiem
kilkunastu laureatów Oscara, a obejrzeć można będzie kilkadziesiąt
najpiękniejszych filmów świata. Najpiękniejszych, bo polski Camerimage, jako
jedyna taka impreza na świecie ocenia film pod kątem efektów pracy
operatorów – mistrzów kamery.
Wśród gości 10 edycji CAMERIMAGE wymieniani są Irene JACOB, Volker
SCHLONDORFF, Dante SPINOTTI [zdjęcia do: „Ostatniego Mohikanina”, „Gorączki”
i „Pinokia”] czy też doskonały reżyser angielski Ken LOACH i jego ulubiony
operator Barry ACKROYD [odbiorą nagrodę za współpracę duetu reżysersko –
operatorskiego]. Gościem specjalnym będzie Freddie FRANCIS – laureat
honorowej nagrody za całokształt twórczości, autor zdjęć do takich obrazów
jak: „Prosta historia”, „Chwała”, „Człowiek – słoń” czy „Kochanica
Francuza”. Towarzyszyć będzie mu dziesięciu dotychczasowych laureatów nagród
za całokształt twórczości, a wśród nich m.in. Vittorio STORARO, Vilmos
ZSIGMOND, Conrad HALL czy polski mistrz kamery - Witold SOBOCIŃSKI.Wstępnie
zaproszenie przyjął też Francis Ford COPPOLA, który ma zostać uhonorowany
nagrodą dla reżysera o szczególnej wrażliwości wizualnej w całokształcie
twórczości oraz przez łódzką Filmówkę doktoratem honoris causa."

I co? A Toruń? Rada Miejska odejdzie i nikt nic nie powie, że to dzięki nim
Coppola jedzie do Łodzi nie do nas!
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarry Re: Camerimage 2002! IP: 213.146.61.* 11.10.02, 09:05
      Uzupełnienie do wiadomosci powyżej:
      Do młodych torunian - wciąż jest kilka wolnych miejsc w wolontariacie w wielu
      dziedzinach, ale niestety każdy wolontariusz musiałby zapewnić sobie noclegi i
      wyżywienie w Łodzi na czas trwania imprezy. Szczegóły w siedzibie Tumultu.

Jednoczesnie PRZEPRASZAM ZA ZAMIESZANIE!
      Kwestię Rady Miejskiej dopisałem do ostatniego mojego posta, gdyż jak sądziłem,
      nie wyszły one z mojego komputera. Maszyna sie psuje. Niestety - wyrzuciła w
      jednej chwili ten sam temat aż trzykrotnie i wyszło z tego zamieszanie.
      bynajmniej nie małem zamiaru zaśmiecić Forum tym samym tematem kilkakrotnie.
      pozostańmy więc przy informacji nr 1.
      Wolontariat aktualny.
      Dyskusja n/t Camerimage poza Toruniem - też!
    • Gość: Paweł Re: Camerimage 2002! IP: 212.160.129.* 11.10.02, 10:44
      Gość portalu: Karol napisał(a):

> I co? A Toruń? Rada Miejska odejdzie i nikt nic nie powie, że to dzięki nim
      > Coppola jedzie do Łodzi nie do nas!

Myślisz że to taki wielki "sznyt" fakt że Żydowicz nachla się wódki z Coppolą w
      Toruniu a nie w Łodzi ?
      • b3ut Re: Camerimage 2002! 11.10.02, 16:02
        ciekawe czy bedą puszczać film o facecie w łódce...
    • Gość: humanior dobrze że go nie ma!!!!! IP: proxy / 217.96.43.* 11.10.02, 19:47
      zaraz pewnie wszyscy się oburzą, jak można było ich wyrzucić. A ja powiem, że
      zrobiono to za późno. Zorientowani w temacie doskonale wiedzą jakie przekrenty
      robił Żydowicz. Połapały się w tym już nawet władze Łodzi i tegoroczna edycja
      festiwalu najpewniej będzie ostatnią.

Podam jeden przykład z Torunia ujawniony przez Pomorską. Tumult dostał budynek
      Zboru Ewangleicikego w którym miał urządzić centrum artystyczno-kultralne.
      Budynek od lat stoi pusty a przekręt Żydowicz zamierza zrobić w nim pijanię
      piwa.
      • Gość: Włodek Re: dobrze że go nie ma!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.10.02, 22:43
        Gość portalu: humanior napisał(a):

> zaraz pewnie wszyscy się oburzą, jak można było ich wyrzucić. A ja powiem, że
        > zrobiono to za późno. Zorientowani w temacie doskonale wiedzą jakie
        przekrenty
        > robił Żydowicz. Połapały się w tym już nawet władze Łodzi i tegoroczna edycja
        > festiwalu najpewniej będzie ostatnią.
        >
        > Podam jeden przykład z Torunia ujawniony przez Pomorską. Tumult dostał
        budynek
        > Zboru Ewangleicikego w którym miał urządzić centrum artystyczno-kultralne.
        > Budynek od lat stoi pusty a przekręt Żydowicz zamierza zrobić w nim pijanię
        > piwa.

A ja podam drugi:
        ...remont Zboru z pieniedzy Polsko-Niemieckiej Fundacji wykonywala spolka
        cywilna GOTYK s.c. ,a 50% udzialow w tej spolce miala pierwsza zona pana
        Zydowicza.
        Wlodek

• geograf Re: dobrze że go nie ma!!!!! 12.10.02, 14:57
        na przekrĘtach to ja się nie znam,
        ale wiem, że od tego roku sponsorem generalnym jest firma ATLAS (również podano na stopklatce.pl) i to mi na jednorazowy sponsoring nie wygląda...

pozdrawiam i zapraszam do Łodzi:-)
      • Gość: Jarry odpowiedź IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 16:34
        Cóz, mojego poprzedniego posta wykasował admin, ale tak musi być widocznie.
        Uparcie odpowiadam raz jeszcze

Humanior napisał:
        >Zorientowani w temacie doskonale wiedzą jakie przekrenty robił Żydowicz.
        - Kolega Humanior nie ma żdnych praw tak pisać, bo "zorientowani" wiedż również
        o jego przekrętach. Taką samą wartość ma słowo "humaniora", jak i moje. A ja
        teraz napiszę, że "humanior" okradł dwie staruszki i zgwałcił im psa. I kto
        powie, że moi "zorientowani" kłamią?

>Połapały się w tym już nawet władze Łodzi i tegoroczna edycja festiwalu
        najpewniej będzie ostatnią.
        - I znowu gafa - podpisano umowę na następne 3 lata. Łódź widząc PRESTIż jaki
        daje jej Festiwal, zamierz w niego INWESTOWAĆ!

> Podam jeden przykład z Torunia ujawniony przez Pomorską. Tumult dostał
        budynek Zboru Ewangleicikego w którym miał urządzić centrum artystyczno-
        kultralne. Budynek od lat stoi pusty a przekręt Żydowicz zamierza zrobić w nim
        pijanię piwa.
        - i to jest mega gafa. Budyenke przjeła FUNDACJA Tumult. Kilkanaście młodych
        ośób, kóre przez wiele lat naptawiały ten rozsypujący się magazyn szmat, jaki
        miasto chciało przerobić w wielki warzywniak [zajrzyjcie do artykułów z tamtych
        lat!]. Zbór ZOSTAŁ URATOWANY dla kultury toruńskiej. Knajpa nie będzie zwykłym
        ochlewem. Będzie knajpą kulturalną. Czy rozpoczęcie działności
        benefisem "Rejsu" to mało? Dla "humaniora", kótry niejedną knajpę wyciągnął z
        zapaści kulturowej - mało...

Podsumowując - szkoda festiwalu, bo zarabiali na nim wszyscy. Od UMK
        wynajmującego aulę, po taksiarzy, sklepikarzy i knajpiarzy. Teraz zarabiają w
        Łodzi.
        Najważniejszym elementem mojego przekazu było jednak coś innego - zwróciłem sie
        do tych, którzy nie mielą resentywmentów.
        Powtarzam - są miejsca w wolontariacie Camerimage 2002. Jeżeli chcecie spotkac
        świat filmu z pierwszej półki, może warto zinwestować swój czas. Przynajmniej w
        ten sposób Toruń weźmie udziął w tej imprezie.
        • Gość: Włodek Re: odpowiedź IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.10.02, 23:39

Tylko co w tym towarzystwie (kilkunastu mlodych ludzi ) robil pan Stajszczak (
          w zarzadzie fundacji Tumult ) przebywajacy obecnie w pierdlu. Czy nie jest on
          teraz wlascicielem budynku poprzez podstawionego Zydowicza ? Tak jak nowego
          PDTu ?
          Wlodek
        • b3ut Re: odpowiedź 13.10.02, 15:16
          <Zbór ZOSTAŁ URATOWANY dla kultury toruńskiej.
          A czy zegar na uratowanym zborze też zostanie ocalonuy i jego wskazówki poruszą
          się wreszcie?
        • zielka srednie argumenty 13.10.02, 21:19
          W zwiazku z tym, ze pieniadze podatnikow stanowia niewielka czesc budzetu
          festiwalu, ani Ty Jerry, ani Marek, nie musicie podejmowac dialogow pewnego
          rodzaju.
          A propos zboru, pomnisz piekna wystawe Horowitza, czy profesora
          Mierzejewskiego, ech, wielce zaluje, ze nie jest mi dane w grudniu przyjechac
          do , hehe, ojczyzny.
          klaniam sie pozdrawiajac serdecznie
    • sarenka_forum Re: Camerimage 2002! 12.10.02, 13:17

> No fajnie! Przytaczam za Stopklatka.pl:
      >
      > "30 listopada w Teatrze Wielkim w Łodzi po raz dziesiąty zabrzmi sygnał
      > otwierający Festiwal Sztuki Operatorów Filmowych CAMERIMAGE. Na siedem dni
      > Łódź stanie się stolicą nie tylko polskiego kina. I nie ma w tym wielkiej
      > przesady. W najbardziej filmowym z polskich miast pojawi się bowiem
      > kilkunastu laureatów Oscara, a obejrzeć można będzie kilkadziesiąt
      > najpiękniejszych filmów świata. Najpiękniejszych, bo polski Camerimage, jako
      > jedyna taka impreza na świecie ocenia film pod kątem efektów pracy
      > operatorów – mistrzów kamery.
      > Wśród gości 10 edycji CAMERIMAGE wymieniani są Irene JACOB, Volker
      > SCHLONDORFF, Dante SPINOTTI [zdjęcia do: „Ostatniego Mohikanina”, &
      > #8222;Gorączki”
      > i „Pinokia”] czy też doskonały reżyser angielski Ken LOACH i jego u
      > lubiony
      > operator Barry ACKROYD [odbiorą nagrodę za współpracę duetu reżysersko –
      > operatorskiego]. Gościem specjalnym będzie Freddie FRANCIS – laureat
      > honorowej nagrody za całokształt twórczości, autor zdjęć do takich obrazów
      > jak: „Prosta historia”, „Chwała”, „Człowiek ̵
      > 1; słoń” czy „Kochanica
      > Francuza”. Towarzyszyć będzie mu dziesięciu dotychczasowych laureatów nag
      > ród
      > za całokształt twórczości, a wśród nich m.in. Vittorio STORARO, Vilmos
      > ZSIGMOND, Conrad HALL czy polski mistrz kamery - Witold SOBOCIŃSKI.Wstępnie
      > zaproszenie przyjął też Francis Ford COPPOLA, który ma zostać uhonorowany
      > nagrodą dla reżysera o szczególnej wrażliwości wizualnej w całokształcie
      > twórczości oraz przez łódzką Filmówkę doktoratem honoris causa."
      >

Ja też żałuję. Bo czy mamy tylko alternatywę: Camerimage Żydowicza w Toruniu
      albo Camerimage Żydowicza w Łodzi??
      Dlaczego nie mogłoby być po prostu tak- Camerimage, fajny, bezpretensjonalny
      festiwal operatorów filmowych?
      Sarenka

• princepolo Re: Cammerimage 2002! 13.10.02, 14:10

Do Was może przyjedzie jakiś astronom albo inny piernik... :)
      • zamek Re: Cammerimage 2002! 13.10.02, 16:11
        princepolo napisał:

> Do Was może przyjedzie jakiś astronom albo inny
        piernik... :)
        Sleepy, to nie było śmieszne :(
        Pozdrawiam Torunian :)
        • Gość: jarry Wystawa Horowitza IP: 213.146.61.* 14.10.02, 06:48
          Ha, wystawa Horowitza! To było piękne. Szkoda, że dopiero w kilka lat po
          pokazaniu jego prac w Toruniu, reszta Polski "załapała", że mamy takiego
          artystę w narodzie. I wtedy zaczęli mu też robić wystawy.
          I dzięki za poparcie. Faktycznie - dyskusja bezcelowa.
          • zielka Tumult story 14.10.02, 18:24
            heh, wlasnie wspominam krete schody do biur na szczycie zboru... ech. czlowiek
            by posiedzial, i chocby ponaklejal adersy na tysiace bialych kopert.

Jarry, pisze jedynie po to, by przeprosic za wrong spelling Twojego nicka;-)

uklony, dodajac jeno, ze nie sposob przecenic mi dzis, po latach pieciu juz
            zdaje sie, tego, ze niejedne drzwi sie przede mna otworzyly na tzw. zachodzie
            na samo slowo Camerimage. Wciaz nie pojmuje, jak mozna byc tak slepym jak
            wladze Torunia. Tzn. pojmuje, i chyba dlatego jestem 1500 km stad.
            • b3ut Re: Tumult story 14.10.02, 20:09
              podobno na świecie słyniemy z J.P. II, Wałęsy, Małysza i Camerimage. W Rosji
              przerwano żałobę po zatonięciu Kurska na czas festiwalu, a Talibowie mogli jeść
              przed zachodem słońca w trakcie Ramadanu. Kim Dzong Il ogłosił kult Żydowicza
              (zwanego słonkiem narodu) a na paraolimpiadzie padał grad rekordów
              • zielka ... 14.10.02, 21:14
                Zdaje sie , ze sie nie zrozumielismy. nie sadzilam ,ze musze dodawac, ze chodzi
                o przemysl filmowy.
                a to ten tylko chodzi. tyle, ze dla mnie to juz jest bardzo duzo. walczysz z
                wiatrakami. niesamowite.
                the abnormal is not a courage, jak mawial o Polakach Jack Gilbert. i tak
                wydawal sie dosyc grzeczny.
                • Gość: jarry Nie mogłem... IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.02, 23:03
                  nie mogłem się powstrzymac. Wiem, że to nie pomaga merytoryce dyskusji, ale
                  napiszę...

Słyniemy też podobno z "b3uta"! Ten mędrzec jest uznawany za Boga w aż siedmiu
                  z jedenastu wiosek aborygeńskich na najbardziej wyschniętym cyplu Australii.
                  Nnie trzeba dodawać, że króluje tam kult penisa...

;)) sorry "b3ut", ale nie mogłem sobie odpuścić. Polemika z tym co piszesz nie
                  ma celu, a taki żarcik sprawił mi radość. Może i innym też. Pozdrawiam, Jarry
                  • b3ut Re: Nie mogłem... 15.10.02, 00:03
                    Twój żart sprawił że mój śmiech rozbił sąsiadowi 1000 litrowe akwarium i pół
                    torunia zostało zalane. A dwa rekiny dalej na wolności...
                    Żarty żartami ale jak słyszę gdzie to o Camerimage nie słyszano to w głowie
                    pojawia mi się jedno słowo: Megalomania. Przecież to jeden z dziesiątek
                    festiwalików z kategorii film. Jest niewątpliwie dużym wydażeniem w światku
                    przydupasów M.Ż. ale raczej nie w filmowym. I jego idea w końcu się wyczerpie.
                    W przeciwieństwie od dochodów miasta z tytułu pewnej działki.
                    • sszymek B3ut nie masz racji! 15.10.02, 07:50
                      Czytam i nie moge nie skomentować. Camerimage ma znaczenie GŁÓWNIE W ŚWIECIE
                      FILMOWYM! Ku mojemu zaskoczeniu gdy byłem na wakacjach w Hiszpanii, cos tam
                      zagadałem o moim mieście rodzinnym - Toruniu i gość mówi: "Aaa! To mój kolega
                      ze szkoły filmowej w Madrycie był na tym waszym festiwalu! Do nas nigdy nie
                      przyjeżdżają tacy operatorzy. W tym roku też jedzie". Toruńska do niedawna
                      impreza była lepiej znan w Los Angeles niż w Bydgoszczy. Chociaż to akurat B-cz
                      doceniła jej watości chciała o ile pamiętam w połowie lat 90-tych kupić
                      Festiwal. Musi się wiele zmienić w organizacji tej imprezy, bo słyszałem, że
                      Łodzi nadal prowizorka i wolontariusze po 16 lat każdy. Ale nie przeszkadza to
                      facetom obsypanym Oscarami przyjechać w środku zimy do pozbawionej porządnej
                      infrastruktury Łodzi i chcą przyjeżdżać dalej - jak wyczytałem w tym wątku -
                      nawet Coppola planuje!
                      Mnie szkoda, że nie do Torunia...
                      • Gość: humanior Re: B3ut nie masz racji! IP: proxy / 217.96.43.* 15.10.02, 20:53
                        a mi nie szkoda. By gdyby Camerigame byłby w Toruniu, to Żydowicz kradłby
                        tutaj, a nie w łodzi. A tak to niech sobie okrada miasto Millera:)

Wiem, że mędrzec psuj( czyt. b3ut) zaraz wyskoczy mi z bełkotem o braku dowodów
                        i innym prawniczym bełkocie. Trudno. Nawet na tym wątku podano kilka
                        konkretnych przykłądów( czyt. remont wykonany przez żonę).

Jeżeli mi nie wierzysz, zadzwoń sobie do jakiejkolwiek toruńskiej gazety i
                        potwierdź moje opinie.

Problem z zydowiczem polaga na tym ,że nie jest to głupi facet. I on robiąc
                        przekręty robi to tak, że nie daje się złapać. Ale wreszcie trafi kosa na
                        kamień. Wtedy na Camerimage obejrzymy dzieło operatora pt. "Żydowicz z za krat".
                        • Gość: jarry humanior? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.02, 22:15
                          > a mi nie szkoda. By gdyby Camerigame byłby w Toruniu, to Żydowicz kradłby
                          > tutaj, a nie w łodzi.
                          - to juz jest zarzut karalny.

>Nawet na tym wątku podano kilka konkretnych przykłądów( czyt. remont wykonany
                          przez żonę).
                          - żona Marka Ż. jest KONSERWATOREM zabytków. Czy to zła rekomendacja do
                          remontowania zabytkowych obiektów? Remont wykonano profesjonalnie - co można
                          zobaczyć w każdej chwili w samym Tumulcie. a że wtedy nie było obowiązku
                          przetargowego - to i przestępstwa nie ma. Można było zlecic remont każdemu,
                          komu sie chciało.

> Jeżeli mi nie wierzysz, zadzwoń sobie do jakiejkolwiek toruńskiej gazety i
                          > potwierdź moje opinie.
                          - niestety, dziennikarze to też ludzie i tak się składa, że znam toruńskich
                          doskonale. Wiem jakie mają źródła wiadomosci i jak piszą artykuły. Zapewniam,
                          że nie są wyroczniami bez skazy, więc prawdy u nich nie szukajmy.

> Problem z zydowiczem polaga na tym ,że nie jest to głupi facet. I on robiąc
                          > przekręty robi to tak, że nie daje się złapać. Ale wreszcie trafi kosa na
                          > kamień. Wtedy na Camerimage obejrzymy dzieło operatora pt. "Żydowicz z za
                          krat"
                          - a może zająłbyś się raczej dyskutowaniem kwestii dlaczego nie siedzą goście
                          skazani za słynną strzelanin wtoruńskim sądzie? Zamiast szukać przestepców
                          gdzie ich nie ma, trzeba się przyjrzeć raczej tym którzy są nadal wolni. To
                          moje osobiste zdanie.
                          Pozdrawiam.
                          • Gość: humanior Re: humanior? IP: proxy / *.torun.mm.pl 15.10.02, 22:50
                            chyba się nie zrozumieliśmy.

Pomyśl logicznie. Czy finansowanie remontu za pieniądze fundacji polsko-
                            niemieckiej, konkretnie przechwytywanie tych pieniędzy przez żonę
                            zainteresowanego, to fair? Procedura przetargowa może i nie była wymagana( nie
                            znam sprawy od strony prawnej), ale zdrowy rozsądek chyba tak? A może ktoś inny
                            zrobiłby to taniej i lepiej? nie pomyślałeś o tym?

a co zarzutów karalnych. Daruj sobie. To forum wbrew pozorom nie jest wolne od
                            cenzury. I gdyby to było jakieś przestępstwo to administrator już dawno by to
                            zdjął.

A co do profesjonalnego remontu. Może taki rzeczywiście był. Tylko jakim w
                            mordę cudem ten zbór( w takim miejscu!!!!!!!!!!!!) stoi pusty i nic(!!!!) się
                            tam nie dzieje. Może pan Ż. liczy że ludzi o nim zapomną i wtedy będzie mógł go
                            sprzedać na części, a konkretniej na cegły.
                            • Gość: para Re: humanior? IP: 158.75.13.* 18.10.02, 12:41
                              A jednak zal. Nie zal tylko wladz , ktore przyczynily sie so likwidacji tego
                              festiwalu. Jak to dobrze, ze odchodza w niebyt. Demokracja jest to jednak
                              wspaniala rzecz.
                          • Gość: Włodek Re: humanior? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 23:55
                            Gość portalu: jarry napisał(a):

> > a mi nie szkoda. By gdyby Camerigame byłby w Toruniu, to Żydowicz kradłby
                            > > tutaj, a nie w łodzi.
                            > - to juz jest zarzut karalny.
                            >
                            > >Nawet na tym wątku podano kilka konkretnych przykłądów( czyt. remont wykona
                            > ny
                            > przez żonę).
                            > - żona Marka Ż. jest KONSERWATOREM zabytków. Czy to zła rekomendacja do
                            > remontowania zabytkowych obiektów? Remont wykonano profesjonalnie - co można
                            > zobaczyć w każdej chwili w samym Tumulcie. a że wtedy nie było obowiązku
                            > przetargowego - to i przestępstwa nie ma. Można było zlecic remont każdemu,
                            > komu sie chciało.

JARRY , TY PISZESZ O DRUGIEJ ZONIE I O DRUGIM REMONCIE.TU SIE ZGADZA ZE MA
                            KWALIFIKACJE.NATOMIAST W SPOLCE GOTYK S.C. BYLA JEGO PIERWSZA ZONA (
                            MALGORZATA ) I ONA BYLA PSYCHOLOGIEM KLINICZNYM W SZPITALU DLA UZALEZNIONYCH,
                            MIALA WIEC KWALIFIKACJE DO LECZENIA ALKOHOLIKOW ALE I Z TYM BYLO SLABO BO Z
                            MEZEM SOBIE NIE DALA RADY.DLACZEGO WIEC SPOLKA GOTYK S.C. DOSTALA TEN PIERWSZY
                            REMONT ? I DLACZEGO TO ZAWSZE ZONY ZYDOWICZA DOSTAJA ZLECENIA NA REMONTY ?
                            W.
                            >
                            >
                            > > Jeżeli mi nie wierzysz, zadzwoń sobie do jakiejkolwiek toruńskiej gazety i
                            >
                            > > potwierdź moje opinie.
                            > - niestety, dziennikarze to też ludzie i tak się składa, że znam toruńskich
                            > doskonale. Wiem jakie mają źródła wiadomosci i jak piszą artykuły. Zapewniam,
                            > że nie są wyroczniami bez skazy, więc prawdy u nich nie szukajmy.
                            >
                            > > Problem z zydowiczem polaga na tym ,że nie jest to głupi facet. I on robią
                            > c
                            > > przekręty robi to tak, że nie daje się złapać. Ale wreszcie trafi kosa na
                            > > kamień. Wtedy na Camerimage obejrzymy dzieło operatora pt. "Żydowicz z za
                            > krat"
                            > - a może zająłbyś się raczej dyskutowaniem kwestii dlaczego nie siedzą goście
                            > skazani za słynną strzelanin wtoruńskim sądzie? Zamiast szukać przestepców
                            > gdzie ich nie ma, trzeba się przyjrzeć raczej tym którzy są nadal wolni. To
                            > moje osobiste zdanie.
                            > Pozdrawiam.
                            • Gość: Jarry Zamykam dyskusję IP: 213.146.61.* 16.10.02, 07:11
                              Wybaczcie, ale nie mnie drążyć sprawy małżeńskie szefa Tumultu. Zasadniczo ten
                              remont mogłaby nawet wykonac jego siostra cioteczna i jeżeli byłby dobrze
                              zrealizowany - a był - to byłbym zadowolony. Swoją drogą "włodek" jeżeli już ,
                              jak sam wiesz, pracowałeś w okolicach Fundacji i tyle wiesz, to podziel sie
                              szerzej owymi rewelacjami, tylko proszę - nie udawaj już "włodka" :)
                              Wiedza zdradza.
                              Taka stara prawda mongolska.
                              Zapomnieliśmy jaki był cel tej rozmowy - zaproszenie młodych ludzi do
                              wolontariatu na Camerimage 2002. Co ciekawe wiem, że kilka osób nie pieprzyło
                              się w wytykanie spraw sprzed wielu lat, a poszło do Tumultu i jedzie do Łodzi,
                              żeby zobaczyć tam to, co było kiedyś tu. I tyle.
                              Pozdrawiam, konczę watek bom zmęczony jego jałowością.
                              • Gość: Włodek Re: Zamykam dyskusję IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 22:20

Niestety skala brudu jaki przelewał się przez Fundację jest tak duża że ludzie
                                nie chcą wierzyć kiedy o tym wspominam. Sam wiesz. Wiele jest satyrycznych i
                                zabawnych ale równie wiele nadaje się tylko do prokuratora. To człowiek bez
                                zasad. Kompletnie.
                                Gnojenie innych silnych osobowości w Tumulcie , nawet bezgranicznie oddanego
                                Remigiusza ,człowieka bez którego nie udałaby się żadna edycja festiwalu.
                                Przywłaszczenie samego pomysłu festiwalu.
                                Pijackie orgie po toruńskich knajpach kończące się często eskortą polcyjną na
                                wyraźne życzenie pana prezesa-dyrektora , eskortą ratującą tego kulturalnego
                                pana przed linczem.
                                A robiące za materace nieletnie wolontariuszki to prawdziwe DNO !!!
                                pozdrawiam Włodek
                      • geograf Re: B3ut nie masz racji! 20.10.02, 18:33
                        że co jest pozbawione potrzebnej infrastruktury??

To podobno właśnie dlatego Camerimage wyniósł sie z Torunia, bo tam nie było dla niego wystarczająco dużo miejsca....

pozdrawiam....
                        • Gość: humanior Re: B3ut nie masz racji!, a ty się mylisz IP: proxy / 217.96.43.* 22.10.02, 19:08
                          B3ut ma monopol na mądrość. Nie wiedziałeś o tym?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka