Gość: torunczyk IP: *.acn.waw.pl 24.11.05, 22:12 Opisy recenzenta bardzo trafne. Mozna zdecydowanie sie nimi kierowac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:19 totalna bzduraaa :| człowiek, który napisał tych kilka zdań to nieskończony, nieobiektywny dureń słuchający zapewne muzyki klasycznej, czepiający sie dobrych klubów dla normalnej młodzieży... widac podkupiony, lub sam szukający sponsorów !!! totalna porazka <nie dotyczy opisu wszystkich lokali> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: :/ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.06, 16:34 O co ci chodzi, nie rozumiem dlaczego się doszukujesz jakichś spisków. Bardzo obiektywna i trafna opinia, bo nawet nie ocena. Nikt nie mówi że są one nienormalne, i co znaczy dla ciebie normalna młodzież? Coś takiego może śmiało pretendować do oficjalnego przewodnika po nocnym Toruniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: :/ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.06, 16:36 To jakaś gó..ara, pewnie się obruszyła za Art CAfe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyro Re: :/ IP: *.torun.mm.pl 12.01.06, 17:39 Zgadzam się, chociaż uważam, że osoba która to pisała jest plastikową blondynką tańczącą w białych rękawiczkach. Nie ilość alkoholi ani kolor ścian decyduje o klimacie klubu, tylko ludzie którzy do niego przychodzą, a o tym można by dużo pisać. Jeżeli komuś odpowiada towarzystwo karków i pustych lal to może śmiało kierować się tym "przewodnikiem". Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: Kluby 12.01.06, 17:01 Gość portalu: torunczyk napisał(a): > Opisy recenzenta bardzo trafne. Mozna zdecydowanie sie nimi kierowac. akurat regułą jest nie wiem zresztą po co wypisywanie tych pseudoocen przez dziennikarzy na temat klubów, niezaleznie gdzie-czy w toruniu czy w bydgoszczy historia jest podobna.. co do art cafe-opis i uzyte epitety wyraznie sugerują,ze autor nie kuma i nie pojmuje tegoco sie tam dzieje. wyroznione style muzyczne tam akurat występują w mniejszosci, jest to klubik, undergroundowy ale na poziomie i zaszczepia w malym toruniu to czym zyją wielkie miasta-poczawszy od ewarszawy na berlinie czy londynie skonczywszy i nieladnie go tak dyskredytowac tylko dlatego,ze nie spelnia standardow dla wypizdrzonych lasek i ich obładowanych lancuszkami fiutkow bądz długowłosych zagorzalych rockmenów czy calej bezplciowej reszty.. natomiast w istocie brudny i obskurny NRD wyniesiony jest tu pod niebiosa hmm.. badzmy konsekwentni-zaznacze jednak od siebie ze nrd to bardzo fajny klub, szkoda tylko, ze zimą nie da się wytrzymac, naglosnienie jest do dupy.. snobistyczny? hmmm.. znam troche owej warszawki i bynajmniej tzw snobki warszawskie z nrd wyszly by na momencie-to klub raczej dla zatwardzialych wiernych muzycznym idealom, muzyce w ogole ludzi,a wlasnie nie pozom i trendom- czyli bzdura.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fordoniak Re: Kluby IP: 212.122.214.* 12.01.06, 17:22 musiales napisac ze w malym toruniu nie?? po co?? wlasnie ludzie pisza o kulturze wypowiedzi tutaj a ty juz jatrzysz... PO CO?? Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: Kluby 12.01.06, 18:32 Gość portalu: fordoniak napisał(a): > musiales napisac ze w malym toruniu nie?? po co?? wlasnie ludzie pisza o kultur > ze wypowiedzi tutaj a ty juz jatrzysz... PO CO?? wybacz, ale kultura klubowa 'dzieje' sie w duzych miastach i nie bede robił unikow bo tobie sie wydaje,ze torun to duze miasto.. kultura klubowa w polsce to warszawa, poznan, krakow, katowice, trojmiasto i łódz-ani torun ani bydgoszcz.. problem lezy zatem raczej po twojej stronie, ja nic zlego nie mialem na mysli-wrecz przeciwnie, pisze mile rzeczy o klubach w toruniu,ale coz- nazbyt jestes nastawiony na 'nie' zeby zobaczyc 'tak' -tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fordoniak Re: Kluby IP: 212.122.214.* 12.01.06, 19:39 tytt ty mi tu nie wciskaj kitu. widze co piszesz i to nie ma zadnego zwiazku. poprostu jak ktos ma takt i wie ze kogos cos drazni (tu torunian) to taki "maly" wyraz mozna sobie darowac... I nie opowiadaj bajek ze chcialesnapisac co cujesz bo to jest dla wszystkich jasne :P Koncze ten watek - Ci inteligentni zrozumieja co mam na mysli. PS. Najlepszym cenzorem jest wlasny intelekt Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: Kluby 12.01.06, 21:58 Gość portalu: fordoniak napisał(a): > tytt ty mi tu nie wciskaj kitu. widze co piszesz i to nie ma zadnego zwiazku. p > oprostu jak ktos ma takt i wie ze kogos cos drazni (tu torunian) to taki "maly" > wyraz mozna sobie darowac... I nie opowiadaj bajek ze chcialesnapisac co cujes > z bo to jest dla wszystkich jasne :P > Koncze ten watek - Ci inteligentni zrozumieja co mam na mysli. > PS. Najlepszym cenzorem jest wlasny intelekt nie wiem,nie bede szukal watkow w ktorych wypowiadalem sie na temat klubow w bydgoszczy i jak to wyglada w zestawieniu z topruniem ale gdybys znal moje zdanie na ten temat (moze poszukasz?) to pewnie bys ostrozniej ferowal te swoje oceny pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fordoniak Re: Kluby IP: 212.122.214.* 12.01.06, 23:58 moje oceny dotycza caloksztaltu tworczosci a nie jednego posta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoń Re: Kluby IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 13.01.06, 09:18 Chciałem dOdać poza wsztstkim, ze w NRD jest już cieplej. Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: Kluby 13.01.06, 09:25 Gość portalu: słoń napisał(a): > Chciałem dOdać poza wsztstkim, ze w NRD jest już cieplej. oo na densflorze rowniez? no to akurat bardzo dobra informacja.. Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: Kluby 13.01.06, 09:31 Gość portalu: fordoniak napisał(a): > moje oceny dotycza caloksztaltu tworczosci a nie jednego posta eee czlowieku teraz juz przesadzasz, zaraz mi przypiszesz moce sprawcze dla calej bydgosko-torunskiej animozji, nie przesadzajmy. pisze co mysle i wielokrotnie pisze pozytywnie o toruniu czy wrecz tak,ze łechta to torunska dume :) ale nie zmienia to faktu ze torun to male miasto i jezeli torunianie mają z tym problem to mowimy o kompleksiku, dalej-nie o braku taktu tylko o paranoi jakiejs.. Odpowiedz Link Zgłoś
troll25 Re: Kluby 13.01.06, 15:56 To powiedz ze nasze miasto jest duze... Jak dla mnie to jest mniej wiecej ta sama klasa... Zawsze warszawiak moze nam powiedziec ze mieszkamy w dziurze... A poza tym to torunianie moga miec taki kompleks wiec po co ich draznic? Tak samo moga nam mowic ze mamy brzydka starowke bo w porownaniu do ich starowki faktycznie jest brzydka... tylko zaraz by soe pojawil odzew... Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: Kluby 13.01.06, 19:23 troll25 napisała: > To powiedz ze nasze miasto jest duze... nie jest duze, jest tylko wieksze, i to w znacznej czesci niestety tylko ze tak sie wyraze gabarytowo, ilosciowo-nie jakosciowo Jak dla mnie to jest mniej wiecej ta sa > ma klasa... Zawsze warszawiak moze nam powiedziec ze mieszkamy w dziurze... pff no przeciez bedzie miał racje bez dwoch zdan! A p > oza tym to torunianie moga miec taki kompleks wiec po co ich draznic? Tak samo > moga nam mowic ze mamy brzydka starowke bo w porownaniu do ich starowki faktycz > nie jest brzydka... tylko zaraz by soe pojawil odzew... ale nie z mojej strony-bydgoskie stare miasto czy srodmiescie-choc pieknieje, jest wciaz do dupy a bydgoska mentalnosc to mentalnosc wiekszego malego miasta.. skoro ja moge to przelknac to niech torunianie przelkna kilka faktow oczywistych o toruniu jezus maria co za paranoja :> Odpowiedz Link Zgłoś
broly110 Re: Kluby 16.03.06, 12:35 Może ktoś z was mógłby mi pomóc, do których klubów w centrum Torunia mogłabym zaprosić gości z Niemiec (wiek: ok 30 lat). Chciałabym im pokazać jak sie ludzie u nas bawią, gdzie można wypić dobre piwo, fajne drinki, posłuchac muzyki, albo gdzie można potańczyć, no i żeby było bezpiecznie. Dziekuję! Odpowiedz Link Zgłoś
stefan8512 Re: Kluby 13.02.06, 12:07 panie tytt! wygląda na to że jest pan "ekspertem" od klabingu:))i co jeszcze bardziej śmieszne "ekspertem" od designu i wystroju wnętrz. Niestety prawda jest taka, że jest pan delikatnie mówiąc w błędzie, a formułowane przez pana poglądy świadczą o tym, że nie wiele pan w życiu widział i słyszał[i nie chodzi tutaj o gust, bo z tym to nie da się już nic -jak sądzę- zrobić]. Tak się składa, że miałem właśnie okazje usłyszeć pański dj-set [zaapomniał pan się pochwalić, że jest didżejem z dużego miasta bydgoszcz]w piątek 10.02 w obskurnym i brudnym klubie nrd gdzie bawił się pan lepiej niż publiczność [i trudno tutaj zwalać wine na "nagłośnienie do dupy", bo z tym akurat jest ostatnio b.dobrze] co świadczy o braku umiejętnosci i zbytniej pewności siebie. Wnioski: skoro pan "kuma" i "pojmuje o co chodzi" to daj pan spokój! szkoda czasu! w małym mieście toruń :)))))) to nie przejdzie! pozdrawiam bardzo serdecznie! stefan burczymucha Odpowiedz Link Zgłoś
torunskagwiazda Re: Kluby 16.02.06, 20:15 art cafe-niechlujny wystrój wnetrza?!czy autor artykulu odwiedzil ten lokal?! Odpowiedz Link Zgłoś
yenka27 Re: Kluby 25.02.06, 10:45 Ogólnie nie chodzę po knajpach, bo drażni mnie dym papierosowy i ludzie, którzy nie znając umiaru wlewają w siebie hektolitry alkoholu ale...opis klubów nie zachęca mnie do zmiany upodobań i do wybrania się choć raz na kwartał do tego typu miejsca (choćby dla klimatu i dobrej muzyki) Tęskni mi się za latami spędzonymi w Krakowie i atmosferą intelektualną NIEKTÓRYCH tego typu miejsc, gdzie wielką przyjemnością było siąść sobie przy piwku, przy sączącej się muzyce rockowej i porozmawiać na tematy niekoniecznie banalne. Odpowiedz Link Zgłoś
ursua Re: Kluby 25.02.06, 11:21 > Tęskni mi się za latami spędzonymi w Krakowie i atmosferą intelektualną > NIEKTÓRYCH tego typu miejsc, gdzie wielką przyjemnością było siąść sobie przy > piwku, przy sączącej się muzyce rockowej i porozmawiać na tematy niekoniecznie > banalne. eh mysle ze znajdziesz cos takiego na pewno w toruniu tez. wystarczy chciec no bo jak sie nie chce to sie nic nie znajdzie i pozostaje tylko krytyka lub powrot do krakowa...;) Odpowiedz Link Zgłoś
anty_lex Re: Kluby 26.02.06, 15:21 opisy - smieszne. wszystkie, bez wyjatku(no moze co do art'a, ale na ten temat nie mam zdania). recenzja tak na 1. kwietnia. czytajac to bardzo zastanawialam sie czy autor byl chociaz w 1/3 tych wszystki pubow/klubow. a co do art'a to nie wiem, bo nigdy tam nie bylam. zdecydowanie nie sa to moje klimaty. slyszalam jednak duzo. co do reszty - we wszystkich bywalam i mam opinie, dziwnie rozbierzne z opiniami recenzenta. zdecydowanie opisy byly subiektywne, a momentami tendencyjne. tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
ave_davanita Re: Kluby 16.03.06, 11:25 Zapraszam do nowego klubu na Fałata. Klub nazywa się Zeppelin i jak sama nazwa wskazuje muzyka leci raczej rockowa ale nie tylko. można pograć w darta, piłkarzyki czy bilard. Ceny nie są za wysokie (Żubr 3,40zł),jest bardzo miła obsługa, duży wybór drinków i dużo miejsca do siedzenia. Muzyka nie gra za głośno dzięki czemu nie trzeba do siebie wrzeszczeć. Dodatkowym atutem jest brak: małolatów, dresiarzy, nazistów itp. pozdrawiam i zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
rendezvous1 Re: Kluby 11.04.06, 23:56 W tym klubie zeppelin faktycznie jest fajnie. Natomiast co do samych opisow-sa subiektywne i takie mialy byc. W dodatku ktory ukazal sie wraz z gazeta pamietam bylo wyraznie napisane-"subietkwyny dodatek po pubach". Mi sie bardzo opisy podobaja-mozna sie nimi kierowac, chcac omijac lokale gdzie przychodza ludzie z kregu high-life, czyli karki i puste lalki z gimnazjum. Opisy sa krytyczne, fakt, ale lepiej zeby byly krytyczne niz sielankowe. Ja nie utozsamialbym lepszego czy gorszego opisu od jakichs zakulisowych dzialan pt. a ten klub to jemu zaplacil. My Polacy niestety mamy chyba wrodzana sklonnosc do szukania wszedzie sensacji. Niepotrzebnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jazzowa Kluby 05.10.06, 21:13 Polecam niedzielne wieczory w jazzgocie!!! Wspaniali muzycy jazzowi. Przyjemny koniec tygodnia... Odpowiedz Link Zgłoś
nomade Kluby 07.11.06, 18:25 ....co za kretyn opisał toruńskie lokale. ...widać poczucie dobrego smaku i odrobiny kultury jest mu zupełnie obce. no tak kto nie płaci opinie traci... Mierne lokale , imprezownie dla przyjezdnych z wiosek podtoruńskich i okolic opisane jako świetne miejsca, pragnę dodać że zapomniał napisać gdzie kradną i gdzie biją.. Lokale kulturalne (np.NRD), w których wita czasem sztuka i ambitniejsza muzyka niżeli "Doda" są mu nie na rękę.... Proszę nie sugerować się w wyborze lokalu tymi stroniczymi kretynizmami.. pozdrawiam odwiedzających Toruń Odpowiedz Link Zgłoś
uszytazeslow Kluby 12.12.06, 22:22 A gdzie reszta??? I moja ukochana Tratwa??? Toż to przecież najlepszy klub w Toruniu!!!!! A poza tym zgadzam się z recenzentem, trafna uwaga dotycząca Jazzgodu:) Odpowiedz Link Zgłoś