Gość: anna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.05, 12:59 Macie piękną Starówkę! Byłam tu niedawno na Święta u rodziny. Naprawde powinniscie ja wiecej pokazywac! Jest uszałamiająca. Pozdrowienia z Kłodzka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: - Re: Macie piękną Starówkę! IP: *.petrus.com.pl 31.12.05, 13:18 Dzięki.Pozdrawiam Kłodzko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Macie piękną Starówkę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.05, 13:21 Najfajniejsze sa te blonia wzdluz chyba Wisly no i ZOO naprawde ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: Macie piękną Starówkę! IP: *.petrus.com.pl 31.12.05, 13:37 Myślisz zapewne o Bulwarze Filadelfijskim.Romantyczne miejsce.Jeśli pojawisz się w Toruniu w sezonie to polecam wyprawę z tegoż bulwaru chyba statkiem Wiking na drugą stronę Wisły skąd rozpościera się naprawdę interesujący widok na panoramę starego miasta.Znajdują się tam też fajne ścieżki spacerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trojan1 Re: Macie piękną Starówkę! IP: *.dip.t-dialin.net 01.01.06, 21:52 Blonia wzdluz wisly to nie bulwar.Napewno chodzi o zejscie z parku miejskiego w kierunku rzeki kolo t.z.martowki.i dalej w kierunku dzialek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwia Re: Macie piękną Starówkę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 13:02 Toruńska Starówka jest największym w północnej Europie zachowanym zespołem budowli średniowiecznych. Została zaliczona do 25 najcenniejszych obiektów i zespołów zabytkowych w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Macie piękną Starówkę! IP: *.elementy.pl 01.01.06, 20:33 Spędziłem ponad dwa lata w Kłodzku i bardzo dobrze je wspominam. Kłodzka starówka to również urzekające miejsce, a średniowieczny most to prawdziwa perełka. Szkoda, że miasto tak ucierpiało podczas powodzi w 97. Czy rany już się zabliźniły? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julek Re: Macie piękną Starówkę! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.01.06, 22:31 Zgadzam się z Anką, systematycznie bywam w Toruniu 2 razy w miesiącu i zawsze największą przyjemność estetyczną sprawia mi rozglądanie się, idąc ulicą Szeroką? czy dobrze pamiętam? Wszystkiego najlepszego w nowym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
darek445 Jak milo sie z wami zgodzic. 26.01.06, 14:19 Gość portalu: Julek napisał(a): > Zgadzam się z Anką, systematycznie bywam w Toruniu 2 razy w miesiącu i zawsze > największą przyjemność estetyczną sprawia mi rozglądanie się, idąc ulicą > Szeroką? czy dobrze pamiętam? Wszystkiego najlepszego w nowym roku. Jak milo sie z wami zgodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Miło, dzieki!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 13:33 Miło, dzieki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BR594 Re: Macie piękną Starówkę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 13:58 Poza Starówką niestety nie ma nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany Re: Macie piękną Starówkę! IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.06, 14:06 BR594 napisał(a): > Poza Starówką niestety nie ma nic. Poza Starówką niestety mamy bydgoszcz - niedopieszczoną mieścinę komuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
nautile A za zyczenia dziekuje! I pozdrawiam Sudety! 09.01.06, 14:28 Szkoda ze bydgoszczanie wysmiewaja nawet zyczenia dla Torunia. Wielkie kompleksy chyba tam panuja..... A za zyczenia dziekuje! I pozdrawiam Sudety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BR594 Re: A za zyczenia dziekuje! I pozdrawiam Sudety! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 14:40 Nikt nie wyśmiewa. Niestety to fakt. Tylko nie chcecie się z tym pogodzić. Starówka jest naprawdę OK i to fakt niepodważalny. Niestety bydgoskich zabytków wichry wojny nie oszczędziły. Niemcy srogo ukarali Bydgoszczan za to,że się im ostro postawili. Oprócz masowych egzekucji bydgoskiej inteligencji, zburzono najbardziej wartościowe budowle. Mam nadzieję, że nie muszę objaśniać oczytanym Toruńczykom co to Dolina Śmierci , czy też Krwawa Niedziela. Co do kompleksów to chyba pierwsze słowo, którego uczą małego Toruńczyka. Czy naprawdę je rozumiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek [...] IP: *.brda.net 09.01.06, 14:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaraz zniknie pon? Re:Dlaczego usuwacie wypowiedzi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 14:32 dlaczego usunięto wątek bez śladu ? Przecież to prawda,że w Bydgoszczy wybrano 6 parlamentarzystów z PIS. To,ze regionalne władze SLD mają siedzibę w Toruniu też prawda . O co tutaj chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany Re:Dlaczego usuwacie wypowiedzi ? IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.06, 14:37 Przeczytaj pierwszy wpis tego wątku - wpis BR 594 i swój . Pomieszanie z poplątaniem - zaraz jakiś bydgoszczanin napisze o rydzyku i jego sekciarskim radyjku . A chodziło o to , że mieszkance Kłodzka podoba się toruńska Starówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do zatroskanego Re:Dlaczego usuwacie wypowiedzi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 14:42 poplątany to ty jesteś. Dlaczego zaczynasz wypisywać bzdury,że Bydgoszcz to mieścina komusza ? Coś cię boli ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re:Dlaczego usuwacie wypowiedzi ? IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.06, 14:51 Gość o nicku BR 594 zaczął dyskusję na temat zaniedbanych przedmieść Torunia ; jeśli nie widzi zaniedbania w swoim mieście to polecam wycieczkę do starego Fordonu , na Wilczak , boczne ulice Szwederowa . Będąc w Bydgoszczy , przez przypadek trafiłem na ulicę Lubelską - ścisłe centrum a takiej nędzy nigdy wcześniej nie widziałem. Dworcowa także do ulic urodziwych nie należy . Może następnym razem lepiej byłoby się zająć swoim miastem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Szkoda, ze sąsiedzi zazdroszcza nam nawet Starowki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:01 Szkoda, ze sąsiedzi zazdroszcza nam nawet Starowki. Moze w koncu Pseudoregionalna TV BETON przestanie oszukiwac Torun. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do zainteresowaneg Re:Dlaczego usuwacie wypowiedzi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:07 tylko,że bydgoszczanie w przeciwieństwie do was nie kraczą,że mają piękne miasto ,bogate,że są tylko oni jedyni w Polsce kulturalni,że najlepiej wykształceni, że mają ilość turystów porównywalną do Krakowa i nieistniejące jeszcze CSW to prawie Wawel.Z drugiej strony walczycie o SSE/po co skoro i tak jesteście bogaci/ o CM /po co było wyciągać rękę skoro słabe/ ,o pokazywanie najlepiej tylko Torunia w TVB po co skoro i tak wiecie ,że jest pseudu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz zazdrosc b-czan niszczy nawet watek z zyczeniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:14 Dlaczego zazdrosc bydgoszczan niszczy nawet watek z zyczeniami dla Torunia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BR594 Re:Dlaczego usuwacie wypowiedzi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:03 Ty naprawdę biedny jesteś. Gdzie ja pisałem o zaniedbanych przedmieściach Torunia. Ale tym tylko potwierdzasz tezę , że oprócz Starówki niestety nic. Jeśli Lubelska to ścisłe Centrum Bydgoszczy to pewnie Włocławska w Toruniu tez. Wiesz co, ochłoń idź nad spacer. Grzejesz się z tej nienawiści do Bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz Załóż, ze Torun jest brzydki. Bedziesz spokojniejs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:16 Załóż, ze Torun jest brzydki. Bedziesz spokojniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re:Dlaczego usuwacie wypowiedzi ? IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.06, 15:31 "Grzejesz się z tej nienawiści do Bydgoszczy" - bzdury piszesz ; skąd myśl że nienawidzę Bydgoszczy ? Ulica Lubelska nie leży w centrum Bydgoszczy ? Przeszedłem przez wasze tzw. Stare Miasto , obok Wyspy Młyńskiej i znalazłem się na ulicy Lubelskiej - może teraz tam się zmieniło ale do dzisiaj pamiętam te zagrzybione domy w których dach sięgał drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re:Dlaczego usuwacie wypowiedzi ? 09.01.06, 15:37 Gość portalu: zainteresowany napisał(a): > "Grzejesz się z tej nienawiści do Bydgoszczy" - bzdury piszesz ; skąd myśl że > nienawidzę Bydgoszczy ? Ulica Lubelska nie leży w centrum Bydgoszczy ? Nie leży, tak na marginesie. > Przeszedłem przez wasze tzw. Stare Miasto , obok Wyspy Młyńskiej i znalazłem > się na ulicy Lubelskiej - może teraz tam się zmieniło ale do dzisiaj pamiętam > te zagrzybione domy w których dach sięgał drogi. Ta, z Wyspy Młyńskiej. Teleport masz? :) Nie są to szczególnie zadbane okolice, owszem. Takich ruder w Polsce jest pełno (tak, w Toruniu też). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BR594 Re:Dlaczego usuwacie wypowiedzi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:43 Stary zapewniam Cię, że Lubelska to nie jest ścisłe centrum. "zagrzybione domy". Wlesz co, mimo wszystko pospaceruj sobie, a jak się zmęczysz to idź odpocząć sobie np w Waszym okazałym Dworcu PKS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany do BR594 IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.06, 15:54 Oj , złośliwy jesteś z tym dworcem Conexu ( nie ma w Toruniu PKS-u ). Czy uważasz , że nowy dworzec powinno wybudować miasto z pieniędzy podatników ? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: do BR594 09.01.06, 16:06 Gość portalu: zainteresowany napisał(a): > Oj , złośliwy jesteś z tym dworcem Conexu ( nie ma w Toruniu PKS-u ). Czy > uważasz , że nowy dworzec powinno wybudować miasto z pieniędzy podatników ? W zasadzie argument podobny do wytykania grzyba na jakiejś ulicy :> Ad meritum: PKS w Toruniu jak najbardziej jest (chyba że wiesz lepiej od firmy PKS Connex Toruń sp. z o.o. jak się nazywa). A co do dworca, na miejscu torunian domagałbym się informacji od miasta i Conneksu dlaczego sprawa się tak ślimaczy i jakie były konkretne warunki budowy. Miasto za swoje nie powinno budować, chyba żeby ktoś miał pomysł na dworzec regionalny w dobrym miejscu, na którym zatrzymywałyby się autobusy różnych PKS-ów i innych przewoźników typu A-linia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BR594 Re: do BR594 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 16:11 Jakoś nie rozczulałeś się nad domami na Lubelskiej. Co kogo obchodzi kto jest właścicielem Waszego Dworca. Jest w "ścisłym centrum" , obok okazłej starówki i stanowi obraz nędzy i rozpaczy. Czy już wymazaliście z autobusów napis PKS? Bo o ile pamietam to jeżdżą jako Conex PKS, czy też PKS Conex jak kto woli. Zauważyłeś, że jak jest coś w Toruniu OK, to krzyczycie Toruń to, Toruń tamto. Jeśli cos jest fatalne, to sorry , to nie jest wina Torunia , tylko to wina czegoś tam, kogoś tam. Zawsze znajdziecie kozła ofiarnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: do BR594 IP: *.petrus.com.pl 09.01.06, 18:10 Co do Dworców autobusowych, to PKS jest tragedią, ale położony nieopodal drugi regionalny dworzec jest więcej niż dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gog Re:Dlaczego usuwacie wypowiedzi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 14:59 nie boj nic, wlasnie pisalem odpowiedz na twoj post, wiec w formie cytatu masz go ponizej:) admina za zdumiewajace akcje cenzorskie goraco pozdrawiamy Gość portalu: wyborca PIS napisał(a): >mieściną komuchów był i niestety nadal jest Toruń Wystarczy popatrzeć na ostatnie wybory. W Bydgoszczy wybrano sześciu parlamentarzystów z PIS a w Toruniu ? Gniazdo SLD w regionie to Toruń: baron Łyjak, marszałek,Lewandowski, Wenderlich, Szmak, Zaleski itd.Niektórych nawet podesłano do Bydgoszczy - siostrę marszałka." panie wyborco naczelnych Populistytow i Socjalistow IV RP, brzydko tak sladem swoich adwersarzy generalizowac, niepowazne to i na mizerie intelektualna wskazywac moze. a jesli juz odwolujemy sie do ostatnich wyborow i wspominamy cos o sld to naprawde prosze bardziej przykladac sie do lektury materialow dostepnych powszechnie w internecie... jedna minutka i prosze, co znajdujemy w temacie wyborow: Polska: 7 Komitet Wyborczy Sojusz Lewicy Demokratycznej 18.66 m.Torun: 7 Komitet Wyborczy Sojusz Lewicy Demokratycznej- 10.58% m.Bydgoszcz: 7 Komitet Wyborczy Sojusz Lewicy Demokratycznej- 22.74% www.wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/M/index.htm ..wiec gdzie to "gniazdo sld w regionie"? hmm...pardon, w swietle powyzszego, w Polsce? ...jacys nadpobudliwi dzis wszyscy jestesmy:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Szkoda, ze sąsiedzi zazdroszcza nam nawet Starowki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:01 Szkoda, ze sąsiedzi zazdroszcza nam nawet Starowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BR594 Re: Szkoda, ze sąsiedzi zazdroszcza nam nawet Sta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:05 Tylko Starówki. Starówka jest OK to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gog errata Re:Dlaczego usuwacie wypowiedzi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:07 > Polska: > 7 Komitet Wyborczy Sojusz Lewicy Demokratycznej 18.66 > > m.Torun: > 7 Komitet Wyborczy Sojusz Lewicy Demokratycznej- 10.58% > > m.Bydgoszcz: > 7 Komitet Wyborczy Sojusz Lewicy Demokratycznej- 22.74% ...jak to przekleilem to nie wiem naprawde, mala poprawka: poparcie wyborcze dla sld w polsce -11,31% ogolu glosow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz Bydgoszcz miala 2 wynik na SLD w kraju. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:15 Bydgoszcz miala 2 wynik na SLD w kraju. Ale i tak bydgoski spam nie jest tu na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gog Re:Dlaczego usuwacie wypowiedzi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:23 skoro już się tak przyłożyłes to powinieneś wiedzieć ,ze w Bydgoszczy wgłosowano właściwie na jednego kantydata SLd -Zemke.Te procenty to jego zasługa. Dwoje pozostałych uzyskało dwa ostatnie miejsca z pośród wszystkich parlamentarzystów. Jeneralski przedostatnie a Ciemniak ostatnie.Do sejmu wśliżgnęli się dzięki Zemke. Toruń jest gniazdem SLd ,bo tutaj są władze regionalne tej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz Gniazdem SLD jest bydgoszcz. Z cala pewnoscia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:28 inaczej mi nie wmowisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iksinski Re: Gniazdem SLD jest torun. Z cala pewnoscia IP: *.brda.net 09.01.06, 15:40 no tak..achram...zaleski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gog Re: Gniazdem SLD jest torun. Z cala pewnoscia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 17:54 > no tak..achram...zaleski... ...zaleski? a widziales jego sldowska legitymacje? z tego co wiem bylbys pierwszym. misiu, ponadto nie rzecz w przerzucaniu sie nazwiskami- tych bydgoszczy tez z ramienia lsd nie brakuje- kosieniak "hojna reka", chlopak po przejsciach gruszka, tow.zemke- to nie szare, nikomu nieznane myszki. Rzecz w p...niu bzdur- wyrzucaniu z siebie szowinizmem podszytego belkotu- raz, ze nie w temacie, dwa, ze opartego na ..rojeniach, konfabulacjach o czym dobitnie swiadcza wlasnie wyniki wyborow wiec jeszcze raz... wyniki lsd w polsce: www.wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W9/index.htm co do argumentu- "u nas 2 wynik sld w kraju ...bo zemke" jest smieszny cokolwiek- u nas wenderlich, gdzie indziej tusk, jeszcze w innym miejscu rokita, olejniczak czy Bog wie kto jeszcze- rola lokomotyw partii jest jasna, ich istnienie- chleb powszedni wyborow, pojawiaja sie wszedzie tam, gdzie partia ma "nazwiska"- PiS takich nazwisk (jeszcze)nie mialo, stad dosc spore rozbicie glosow na kandydatow w regionach ..a suma spora- bo na PARTIE 'sumienie kazalo ludziom glosowac". zreszta "gdyby babcia miala wasy..." to w toruniu "gdyby nie" wenderlich, jak sobie latwo mozna przeliczyc, lsd mialoby ok 3,5% poparcie. Po co ja to pisze:) Idiotyczne rozwazania... bezsensowne.. po prostu bledne. make PiS not war;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Zyczenia dla innych miast!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:33 Zyczenia dla innych miast!!!!! I nie porownujcie juz bydgoszczanie naszej starowki do swojej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwia Re: Zyczenia dla innych miast!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 17:50 A Starówka będzie jeszcze ładniejsza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta TORUNSKA STAROWKA JEST BARDZO PIEKNA !!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 09.01.06, 19:48 KIEDY BEDZIE OTWARTE LOTNISKO W TORUNIU DLA TURYSTOW I BIZNESMENOW !!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: TORUNSKA STAROWKA JEST BARDZO PIEKNA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 20:05 pierwszy raz ją widzisz krzyżaku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BR594 Re: TORUNSKA STAROWKA JEST BARDZO PIEKNA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 20:29 Była całkiem niezła dyskusja i pojawił się nudziarz MCBONE i wszystko schrzaniał.Szkoda. Co nie zmienia faktu, że toruńska starówka jest ok. Myślę,że większość Bydgoszczan jest tego zdania. Niestety cała reszta..... Wszystko macie obiecane, macie w fazach uzgodnień, nawet projektów. Ale tak naprawdę to.... miasto zadłużone po zęby. Niestety to rok wyborów samorządowych. Co po wyborach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasso Re: TORUNSKA STAROWKA JEST BARDZO PIEKNA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 15:30 Pewnie nie zauważyłeś, ale poza starówką jest w Toruniu uniwersytet z prawdziwego zdarzenia. Niedawno otwarta obwodnica nie jest już w fazie uzgodnień, podobnie jak wylotówki w niemal wszystkich kierunkach, które się aktualnie rozbudowuje, a nie obiecuje. Zaczęto też wreszcie budowę A1, więc niedługo (3-4) lata Toruń uzyska komfortowe połączenie z wybrzeżem. Natomiast Bydgoszcz, przy całej sympatii dla wielu sympatycznych bydgoszczan, nie grzeszy ani urodą ani charakterem, jest po prostu anonimowym i bezbarwnym miastem. Postawowa zaleta to znaczna liczba zakładów (nie wiedzieć czemu zlokalizowanych również w centrum) gdzie można pracować i jescze większa liczba supermarketów gdzie można wydać zarobione pieniążki. Może nie jestem do końca sprawiedliwy, ale takie są moje wrażenia po kilkunastu odwiedzinach B. i nic na to nie poradzę. Aby oddać sprawiedliwość muszę dodać, że macie zupełnie przyzwoite lotnisko, akurat coś podobnego by się przydało w Toruniu, tylko te godziny odlotów do Londynu nie wybrano zbyt szczęśliwie - jeżeli ktoś się chce dostać gdzieś poza Londyn to przylot jest zdecydowanie za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: TORUNSKA STAROWKA JEST BARDZO PIEKNA !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 16:46 tutaj też pawlaki z kargulami!!!!śmieszni jestescie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulice warszawy Re: TORUNSKA STAROWKA JEST BARDZO PIEKNA !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.06, 16:55 Wszyscy są śmieszni, a najbardziej ci, którzy twierdzą że nie ma się z czego śmiać. Podobno wszystkie uprzedzenia mijają kiedy się z nimi prześpimy; Idźcie wy wszyscy Kujawiacy razem wzięci do łóżka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Www Re: TORUNSKA STAROWKA JEST BARDZO PIEKNA !!! IP: 82.146.250.* 11.01.06, 11:15 ok ale myślę, że nie dojechałeś dalej niż do Galerii. To wynika z Twojego pisania. Ale dzięki za niegłupi wpis Odpowiedz Link Zgłoś
werciaa Re: Macie piękną Starówkę! 27.01.06, 19:06 owszem nasza starówka jest bardzo urokliwa, choć moim zdaniem mogli by jeszcze w nią zainwestować... :) Odpowiedz Link Zgłoś