Gość: myfa IP: *.torun.mm.pl 10.11.02, 23:12 SAMOOBRONA GÓRĄ!!! w końcu "oni już byli, oni juz...", chyba czymprędzej wstąpię do Lepperjungen. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piotr Re: Zaleski wygrywa IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.02, 23:14 Brawo Zaleski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Zaleski wygrywa IP: *.dip.t-dialin.net 10.11.02, 23:20 Oj Piotrus obys nie plakal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lezale Re: Zaleski wygrywa IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.02, 23:51 Torunianie! Mieliście szansę! Mieliście męża stanu. Odrzuciliście go. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom o Boże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.02, 00:01 piękny Toruń rządzony przez palanta z Samoobrony - jedyne tak duże miasto w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3ut Re: o Boże IP: 217.172.253.* 11.11.02, 00:18 szkoda, jedyne co zostaje to wierzyć że pan Zalewski będzie miał więcej do powiedzenia niż na debatach w TV... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Zaleski wygrywa IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 00:03 Gość portalu: lezale napisał(a): > Torunianie! Mieliście szansę! Mieliście męża stanu. > Odrzuciliście go. Dlaczego? Naprawdę myślisz że jak facet : -zrobił pomnik mężowi stanu -założył okularki z łańcuszkiem -i nie pierdnął nawet dla Torunia ...to automatycznie zostaje mężem stanu ????????? Poza tym to przypadkowe społeczeństwo znowu nie zdało egzaminu z demokracji. P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: davoo Re: Zaleski wygrywa IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 00:48 Gość portalu: Paweł napisał(a): > Poza tym to przypadkowe społeczeństwo znowu nie zdało egzaminu z demokracji. > P powtarzasz sie stary co do wynikow wyborow coz,,,najbardziej poczytne gazetki torunia: nowosci i pomorska, lewackie i stronnicze az zygac sie chce,regionalne tuby propagandy plus kablowka zrobily swoje sorry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Zaleski wygrywa IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 01:16 Ciekawe jak nazwiesz panegiryk na cześć Janeczka w wykonaniu lokalnej Wyborczej z czwartku z dodatkiem anonimowego ( ciekawe dlaczego ) brukowego tekstu o Zaleskim ? Jeżeli zaś jedynym dla Ciebie wytłumaczeniem wygranej Zaleskiego są teksty dwóch lokalnych gadzinówek to wybacz ale mało rozumiesz motywy ludzkiego postępowania. P PS. Proste ćwiczenie z ludzkich zachowań ; -nie wiem czy palisz papierosy czy nie ,ale znasz z pewnością palaczy , zadaj więc sobie pytanie : ilu ludzi których znasz pali KLUBOWE ? -informacja dodatkowa : KLUBOWE są najbardziej popularną marką papierosów w Polsce. pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
maja2475 Re: Zaleski wygrywa 12.11.02, 10:35 Gość portalu: lezale napisał(a): > Torunianie! Mieliście szansę! Mieliście męża stanu. > Odrzuciliście go. Dlaczego? To proste. Torunianie bardzo chcą zagrać a nastepnych odcinkach filmu pt. "Alternatywy" Jestem szczerze zmartwiona niepowodzeniem p. Wyrowińskiego w wyborach. Zabrakło 900 osób, które by się opowiedziały za nim. Z drugiej jednak strony, gdyby tak p. Wyrowiński wygrał 900 głosów więcej, to czy przyniosłoby satysfakcję z tak minimalnej wygranej ? Jeśli dobrze poznałam p. Wyrowińskiego, to sądzę, że nie jest to człowiek dla którego stanowisko prezydenta Torunia stanowiło cel: „wygrać za wszelką cenę”. Na pewno nie przyniosłoby mu satysfakcji gdyby wiedział, że w lokalach wyborczych takich jak np. telewizji kablowej Toruń (cudem jakimś) zyskał trzykrotną przewagę. Czyżby w tamtej okolicy mieszkali tylko podwładni Pana Prezesa? (przez duże p?). Być może błędem było nie łączenie kandydowania zarówno do rady miasta jak i na stanowisko prezydenta, jak to zrobili pozostali kandydaci (włącznie z Zaleskim), którzy wyszli widocznie z założenia (jak nie tu, to może gdzie indziej). Błędem również było ujawnianie sympatii do części skompromitowanego zarządu. Może gdyby te sprawę przemilczał przed wyborami, zyskałby więcej zwolenników; ale jednocześnie dał dowód uczciwości i prawdomówności. Jestem przekonana, że pod rządami p. Wyrowińskiego Toruń nabrałby światowej ogłady, stałby się elegancką perełką w naszyjniku miast z klasą. Gdyby tak się stało, jestem przekonana, że i mieszkańcy zaczęliby podchodzić do spraw swojego miasta z większym szacunkiem, doceniając walory Torunia. Ale jest jak jest, obawiam się, że teraz nasze miasto stanie się widownią następnych odcinków „Alternatyw” z gospodarzem Zaleskim na czele, z hasłem ubogo, ale chędogo”. Będzie może czysto, tanio i prosto ale bez fantazji sztuki, kultury i polotu. Taka mini Bydgoszcz – brr !!! Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: Zaleski wygrywa 12.11.02, 13:52 błędem Wyrowińskiego było to, że nie kandydował do rady. I nie chodzi o to, że jak nie prezydent to radny, tylko o to że uzyskując b. dobry wynik na radnego (co niewątpliwie było pewne) "wciągnąłby" do rady jeszcze innych ludzi ze swojego komitetu. Zrobili tak wszyscy inni kandydaci z dobrym skutkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: humanior skutek, a nie przyczyna IP: *.torun.mm.pl 11.11.02, 01:05 proponuję dalej się śmiać z samoobrony i nie zauważać, ze jest ona naturalną reakcją na określoną sytuację społęczną, co przejawia się w kolejnych sondażach. Sam jestem zdecydowanym zwolennikiem UNIi wolności, ale nie oznacza to że jestem ślepy i głuchy na to co się dzieje. Gdyby w tym kraju SLD było prawdziwą lewicą, miejsca na samoobrone by nie było. To samo gdyby nie kompromitacja dotychczaswoych elit, też by jej nie było. Tyle ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blondi Re: skutek, a nie przyczyna IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 02:45 dokładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: humanior Re: skutek, a nie przyczyna IP: proxy / 217.96.43.* 12.11.02, 07:51 kręś sobie dalej nosem proszę. Ignorancja jest mimo wszystko lepsza od indolencji:))))) Podrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3ut Re: skutek, a nie przyczyna IP: proxy / 217.96.43.* 12.11.02, 08:15 Jedyne wyjście to odebrać wsi prawo głosu. Chyba tyle się nam należy za opłacanie im ZUSu itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszke Re: Zaleski wygrywa IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 01:15 Wyrowiński to facet z Kaszub, prawdziwy Pomorzak. Toruń to Pomorze, a to niestety podzielona między Kujawy a "Ziemie Odzyskane" prowincja. Byłe Prusy Królewskie. Zjednoczona może znaczyć coś w Unii. Może by w tę stronę z koncepcjami szerszymi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: htr Re: Zaleski wygrywa IP: *.torun.dialup.inetia.pl 11.11.02, 01:18 Niech "gospodarz" zabiera swoją trzodę z samoobrony i spada na wieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Zaleski wygrywa IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 01:53 Boli nie? Odpowiedz Link Zgłoś
indris A kto przegrał ? 12.11.02, 11:00 Przegrał UWol i SLD owska klika. Chwała torunianom ! Odpowiedz Link Zgłoś