Gość: 21 IP: *.sympatico.ca 15.11.02, 18:36 ... czy czytacie tylko w sieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brave-blonde Re: Kupujecie papierowe wydanie GW...? 15.11.02, 18:55 kupuję tylko z kororowym dodatkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: humanior po jaki grzyb IP: proxy / *.torun.mm.pl 15.11.02, 21:17 A po co? Toć to jest szajs który przepisuje komunikaty. To co Pomorska i nowości robią w pięciu wersach, to Wyborcza pompuje na całą pierwszą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: po jaki grzyb 15.11.02, 22:01 ja kupuję, mimo że nie ma w niej ogłoszeń "innych" jak w reszcie sztandarowych toruńskich tytułów, ale są inne ciekawe treści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: davoo gw w toruniu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.02, 12:53 b3ut napisał: > ja kupuję, mimo że nie ma w niej ogłoszeń "innych" jak w > reszcie sztandarowych toruńskich tytułów, ale są inne > ciekawe treści moze i ciekawe tresci sa, tyle ze skandalicznie maaaloo!! rowniez na poziomie wersji internetowej. info z Torunia szukam w necie. lokalne uzupelniam tez z netowej wersji pomorskiej:p, gdzie po nalozeniu odpowiedniego filtru poznawczego (szczegolnie na bezstronne, a jakze, polityczne txty pana pankowskiego), mozna poszperac wsrod stosunkowo duzej ilosci infor-macji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3ut Re: gw w toruniu IP: proxy / 217.96.43.* 16.11.02, 13:40 > moze i ciekawe tresci sa, tyle ze skandalicznie maaaloo!! > rowniez na poziomie wersji internetowej. Ciekawe co mówisz. Skoro twierdzisz, że o gospodarce, nauce jest więcej treści w nowościach i tej drugiej to chyba zaufam ci i zacznę to kupować. No bo jeśli w GW jest ich skandalicznie mało to w N. i GP będzie ich jak rozumiem skandalicznie dużo. A wydarzenia świata mody i piłki nożnej mniej mnie interesują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: davoo b3ut.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.02, 14:01 ???? uff...rece zalamac mozna. U C what U want 2 C, madre powiedzenie Cobys trudzic sie nie musial, przeklejam ponizej swoja wypowiedz, zastanow sie jakie dokladnie informacje mozesz z niej wyciagnac ...ponizej tez Twoja cieta riposta(?) Przemysl prosze raz jeszcze swoj komentarz, slowo po slowie. Gość portalu: davoo napisał: >moze i ciekawe tresci sa, tyle ze skandalicznie maaaloo!! >rowniez na poziomie wersji internetowej. > >info z Torunia szukam w necie. lokalne uzupelniam tez z netowej wersji pomorskiej:p, gdzie po nalozeniu odpowiedniego filtru poznawczego (szczegolnie >na bezstronne, a jakze, polityczne txty pana pankowskiego), mozna poszperac >wsrod stosunkowo duzej ilosci infor-macji Gość portalu: b3ut napisał(a): > > moze i ciekawe tresci sa, tyle ze skandalicznie maaaloo!! > > rowniez na poziomie wersji internetowej. > Ciekawe co mówisz. Skoro twierdzisz, że o gospodarce, > nauce jest więcej treści w nowościach i tej drugiej to > chyba zaufam ci i zacznę to kupować. No bo jeśli w GW > jest ich skandalicznie mało to w N. i GP będzie ich jak > rozumiem skandalicznie dużo. A wydarzenia świata mody i > piłki nożnej mniej mnie interesują przyznaje, zaskoczyles mnie b3ut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3ut Re: b3ut.... IP: proxy / 217.96.43.* 16.11.02, 14:14 A ja chciałbym ci zaproponować mały quiz: Czy tematem tego wątku jest: a) kupowanie papierowej wersji GW b) kupowanie papierowej wersji toruńskiego dodatku do GW ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: davoo Re: b3ut.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.02, 14:34 Gość portalu: b3ut napisał(a): > A ja chciałbym ci zaproponować mały quiz: > Czy tematem tego wątku jest: > a) kupowanie papierowej wersji GW > b) kupowanie papierowej wersji toruńskiego dodatku do GW > ... zdaje sie ze czasu sobie jednak nie dales na zastanowienie sie nad swoim "poscie dopowiedzen" ...coz Jak myslisz b3ut ,,,czy ja, w swoim poscie odpowiedzialem na zadane przez 21 pytanie: "Kupujecie papierowe wydanie GW- czy czytacie tylko w sieci?" ? Mysle ze tak Czy twoja dziwna, pelna nadinterpretacji reakcja na moj post nie wprowadza zamieszania w watku, odbiegajac od meritum zadanego pytania? mysle ze wprowadza zamieszanie Wobec powyzszego w odpowiedzu quizowej zaznaczam c) "..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: davoo oups, literowki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.02, 14:44 sorry za literowki i inne wpadki, w miedzyczasie musialem reagowac na odglosy z kuchni dobiegajace ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3ut Re: b3ut.... IP: proxy / 217.96.43.* 16.11.02, 16:20 tak napisałeś za pierwszym razem: "moze i ciekawe tresci sa, tyle ze skandalicznie maaaloo!! rowniez na poziomie wersji internetowej" Nie zauważyłem tu odpowiedzi na zadane pytanie, poza tym postawiłeś ciekawą teze: "w gw jest skandalicznie mało treści" Moje dalsze posty miały na celu wyciągnięcie od ciebie odpowiedzi na pytanie, czemu uważasz że w pomorskiej jest więcej treści, co wynika z dalszej części twojej pierwszej wypowiedzi: "lokalne uzupelniam tez z netowej wersji pomorskiej:p" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: davoo Re: b3ut.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.02, 19:15 ok, super, poziom faktow :) Gość portalu: b3ut napisał(a): > tak napisałeś za pierwszym razem: > "moze i ciekawe tresci sa, tyle ze skandalicznie maaaloo!! > rowniez na poziomie wersji internetowej" Dokladnie tak napisalem. Zgadzajac sie z poprzedzajaca moj post Twoja wypowiedzia, wyrazilem ubolewanie, ze choc na merytorycznie dobrym poziomie, samych wiadomosci jest niewiele. Jak mozna by sie domyslec z dalszej czesci wypowiedzi,(ktora tez jest odpowiedzia na glowne pytanie watku), na mysli mialem niewielka objetosc dodatku "Gazeta w Toruniu". W zaden sposob nie skrytykowalem w moim poscie GW jako medium ogolnopolskiego, w zaden sposob nie wyrazalem swojego zdania na temat innych dzialow GW, co zasugerowales. > Nie zauważyłem tu odpowiedzi na zadane pytanie, poza tym > postawiłeś ciekawą teze: "w gw jest skandalicznie mało > treści" Odpowiedz w domysle jest (chyba) dosc wyrazna: "info z Torunia szukam w necie...". W zestawieniu z pytaniem (czy papierowa GWczy netowa?), jasne sie staje, ze nie(czesto) kupuje GW w kiosku, ale zagladam do inetu ..a teza, coz wyraza moje subiektywne zdanie. Mozna sie z nim zgodzic lub nie. Majac na mysli "obszernosc" dodatku lokalnego GW wzialem pod uwage dodatki innych miast, popularnosc GW w Toruniu (uwierz, chcialbym zeby byla wieksza!), oraz np popularnosc naszego Forum w porownaniu do ilosci wpisow i nickow na innych forach GW. Stad ocena. > Moje dalsze posty miały na celu wyciągnięcie od ciebie > odpowiedzi na pytanie... ok, prowokacja do tego najlepsza:) > ...czemu uważasz że w pomorskiej jest > więcej treści, co wynika z dalszej części twojej > pierwszej wypowiedzi: > "lokalne uzupelniam tez z netowej wersji > pomorskiej:p" Z tego tekstu, jesli rozpatrywac logiczna warstwe zdania, NIE WYNIKA, ze uwazam iz w p.jest wiecej tr.... Wynika JEDYNIE, ze z niej UZUPELNIAM informacje. Co juz wskazuje, ze nie jest to pierwsze zrodlo w internecie z ktorego korzystam. Nie zrozumiales mnie, moze sie nieprecyzyjnie wyrazilem. I, coby byla jasnosc, wolalbym naprawde, zeby GW zamieszczala wiecej newsow z miasta na swoich e-stronach! wowczas nie musialbym ich szukac gdzie indziej. A w gwoli uzupelnienia, jesli chodzi o info "z kraju i ze swiata" na dzienniki makulaturowe nie mam czasu i zajmuja w domu za duzo miejsca- ograniczam sie wiec do TVN 24, radia w tle oraz tygodnikow. Jesli ktos sie boi o moja "edukacje kulturalna", ktore mogloby ucierpiec na skutek braku tego opiniotworczego medium w moim domu, jesli chodzi o tekst pisany, preferuje ksiazki(najczesciej polecane przez znajomych), dosc regularnie chadzam do kina (polecam Muranow i Warsa), jestem w miare stalym bywalcem zachety,ujazdowskiego. Zycie jakos ksztaltuje mnie samo Na totalnego chama mam nadzieje, nie wyrosne ;) > Pozdrawiam no, ja rowniez:) Boszszsz.... znowu popelnilem elaborat Odpowiedz Link Zgłoś
beat Re: b3ut.... 19.11.02, 07:39 ja tak niesmiało bo boję się że SDB mnie zgani... davoo skoro bywasz w Muranowie to powiedz no mi czy Gutek i w tym roku organizuje Sylwka??? może zresztą zajrzysz na kszynke... boszsz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margot Re: Kupujecie papierowe wydanie GW...? IP: *.studmat.uni.torun.pl 16.11.02, 17:30 Nie, nie kupuje, bo 1. nie stac mnie, zeby codziennie kupowac gazete (2zl dziennie*6dni=12zl tygodniowo, zatem 48 zl miesiecznie) 2. jest w niej za duzo informacji (plachta, ktorej nie sposob zmeczyc w jeden dzien, zwlaszcza, jezeli interesuja Cie nie tylko wiadomosci, ale rowniez bardzo ciekawe artykuly na temat nauki, techniki i historii) 3. ma za duzo dodatkow (auto-moto, urzadzanie wnetrz i inne takie, mnie to nie interesuje, ale za to musze placic) Ale uwazam, ze GW jest (i zawsze byla) najlepszym dziennikiem w kraju. Dodatki lokalne sa troche mniej udane, ale Gazeta Swiateczna, magazyn czy telewizyjna - to strzaly w dziesiatke! A porownywanie GW z takimi szmaciakami jak "Nowosci" to dla mnie jedno wielkie nieporozumienie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: Kupujecie papierowe wydanie GW...? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.02, 20:03 Oczywiście!!! W czasach dobrobytu kupowałam nawet codziennie. Teraz kupuję trzy razy w tygodniu: w czwartek, bo ma "Duży Format"), w piątek oglądam "Telewizyjną", a w soboty mam ochotę pobiegać w "Wysokich Obcasach". Swego czasu zbierałam wszystkie "Magazyny", teraz kolekcjonuję "Duży Format" i oddaję do poczytania znajomemu, a ten z kolei swojemu sąsiadowi emerytowi, którego nie stać na takie "fanaberie". Nie czytam "Wyborczej" w necie, wolę papier. pozdr katka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 21 Re: Kupujecie papierowe wydanie GW...? IP: *.sympatico.ca 16.11.02, 20:25 Dzieki za Wasze glosy. Milo jest sobie poczytac gazetke w tradycyjnej formie, choc elektroniczna jest na pewno zdrowsza dla przyrody. Ja osobiscie nie majac dostepu do tej pierwszej czasami drukuje sobie artykulik i czytam gdzie mi sie podoba. Ma to pare zalet - i reklam nie ma, i format zgrabniejszy, ale tez i wad - nie wiadomo czy to na pewno GW a i wali to w gruzy ekologiczna idee gazety elektronicznej... Mimo to - bardzo mnie to cieszy ze wszystkie ciekawsze artykuly mozna tu znalezc. Czwartkowy Wielki Format np. moge czytac juz w nocy z srody na czwartek. A propos tresci - rowniez uwazam ze Gazeta wyrosla na niezle zrodlo informacji. Niestety nie z regionu. Nie sadzicie ze prasa powinna nie tylko informowac, ale tez i rozbudzac i wspierac inicjatywy? Malo takich w Gazecie Torunskiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś