Gość: 21 IP: *.sympatico.ca 16.11.02, 00:00 Czy sadzicie ze oprocz zwyklych pogaduszek forum moze przyczynic sie do rozwiazania spraw ktore nam sie w miescie nie podobaja? Co musi sie stac zeby forum poskutkowalo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: davoo Re: Czemu sluzy forum? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.02, 12:37 Gość portalu: 21 napisał(a): > Czy sadzicie ze oprocz zwyklych pogaduszek forum moze przyczynic sie do >rozwiazania spraw ktore nam sie w miescie nie podobaja? ?:) taak, chcialoby sie miec wplyw na to co sie dzieje w Toruniu, choc nie wiem czy to Toruniowi na dobre by wyszlo (autoironia);) Oto hiperrealistyczne pomysly na to jak zwiekszyc wplyw Forum na dzieje Torunia w kolejnosci od najbardziej real;) - -potrzeba zmiany konstytucji, fragmentu o podziale wladzy;) -stworzyc ramie zbrojne Forum;) -stworzyc partie, wygrac wybory samorzadowe (spoznilismy sie:( ,,,zreszta pomysl juz podobno przepadl na Forum NetBiT- Bydgoszcz z Toruniem) ;) -stworzyc i wprowadzic na rynek "makulaturowa" wersje forum- tu niestety trzeba by walczyc o prawa z GW ;) -zalozyc, zarejestrowac stowarzyszenie- i majac osobowosc prawna skuteczniej wywierac nacisk na decydentow -wysylac (mail?)do rady i miasta wydruki z naszego forum tudziez skonkretyzowane juz postulaty -wysylac (mail?)zaproszenia radzie i prezyd. do odwiedzania forum GW chocby w celu zapoznania sie z naszymi glosami, optymalnie, w celu podjecia dyskusji :) -prosby grozby w strone GW, aby zwiekszyla swoj naklad w Toruniu, wczesniej oczywiscie zwiekszajac obietosc dodatku torunskiego(!)- co posrednio przyczyni sie do dotarcia idei Forum do szerszego grona mieszkancow T ;) -wlepki z adresem forum (nie jest zbyt latwy, do tego kryptoreklama:( ;) -zapraszac na forum znajomych, by zwiekszalo sie grono dyskutantow >Co musi sie stac zeby forum poskutkowalo? Calkiem juz na serio- to internetowe forum "skutkuje"- nastepuje wymiana mysli :) pozdraviam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Telek Władza czyta ;-) IP: TORINT* / 212.244.62.* 16.11.02, 13:52 Jak juz kiedys na tym forum napisałem, na moje skargi dotyczace dzialalnosci Wydzialu Komunikacji UM odpowiedział były dziennikarz Radia Toruń, Kierownik Biura Informacji UMT Paweł Piotrowicz, który m.in. napisał: "Na marginesie Jeśli można - forum (także Gazety Wyborczej) to bardzo cenna rzecz. Czy jest miarodajna? Czy można tym manipulować? Nakręcać? Wyolbrzymiać rzeczy mniej ważne i pomijać istotne? Pisać po kilkanaście razy lansując podobne tezy pod różnymi pseudonimami? Wypowiadać się z pozycji autorytetu o rzeczach, ktorych się nie zna lub zna tylko ze stereotypowych opinii? Zapewniam Pana, że tak. Zawsze warto mieć to na względzie przy lekturze wypowiedzi forumowiczów. No, warto też te wypowiedzi czytać i czasami brać je sobie do serca - o ile oczywiście jesteśmy w stanie wytrzymać błędy ortograficzne i gramatyczne tekstów (urok internetu, czy nieuctwo?)." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 21 Re: Władza czyta ;-) IP: *.sympatico.ca 16.11.02, 18:01 "Czy można tym manipulować? Nakręcać? Wyolbrzymiać rzeczy mniej ważne i pomijać istotne? Pisać po kilkanaście razy lansując podobne tezy pod różnymi pseudonimami? Wypowiadać się z pozycji autorytetu o rzeczach, ktorych się nie zna lub zna tylko ze stereotypowych opinii? Zapewniam Pana, że tak." - d o b r e ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SDB Re: Władza czyta ;-) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.11.02, 16:32 Trza by sama Gazeta utrzymywala z nami wiekszy kontakt. Nie chodzi o to zeby pracownicy chodzili z nami na piwo ale zeby czesciej dawali o sobie znac na forum. "Gazeta z ludzka twarza!!!!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: davoo Re: Władza czyta ;-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.02, 23:26 Odgrzewam ten watek,,, Cholera, tak sobie psioczne pod nosem, bo do nikogo pretensji miec nie moge ..ale,brak mi podejmowanych dyskusji na naszym forum tez o tym co istotnego w miescie sie dzialo, dzieje, badz wydarzyc moze. Chocby taki watek gallaghera o tym na czym mozna w toruniu zarobic,,,zero reakcji- powazniejszej dyskusji. Nie chce sie nikomu? Wiec po cholere ta tytulowa wladza ma forum czytac?!!!!! Dla mnie dobrym przykladem jest zza miedzy forum bydgoszczy- tam forum jest przykladem na to, jak dziala (mocne slowa) lokalne spoleczenstwo obywatelskie. Podejmujace dyskusje, tematy dot tej spolecznosci, miasta. Znajace historie, podsuwajace pomysly na jego rozwoj, wizjonerskie, racjonalizujace, krytyczne, promujace- slowem aktywne. A chocby i na forum. wiem, wiem, ich jest wiecej, wieksze wiec prawdopodobienstwo ze w kazdym temacie ludzie kompetentni sie odezwa.Ale czy o to tylko chodzi? Nie dziwie sie, ze tam redakcja GW wlacza sie do dyskusji. buuuu :( choc i u nas odzywajac sie od czasu do czasu moglaby przystymulowac podejmowanie jakichs inicjatyw ;) nocne pozdro z wawy w poznojesiennych klimatach PS tak naprawde, to chodzi mi o ta Krzywa wieze, w ktorej z wami nie wypije w te sobote! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam L Re: Czemu sluzy forum? IP: proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.02, 13:08 Niczemu. Odpowiedz Link Zgłoś
humanior Re: Czemu sluzy forum? 17.11.02, 18:44 promocji Marcina Orłowskiego na radnego. buhahaa Odpowiedz Link Zgłoś