Dodaj do ulubionych

Piłkażyki

IP: w3cache.u.INTELINK.pl:* 12.12.02, 12:29
Nie wiem czy szanowna redakcja się kiedykolwiek dowiedziała, ale w toruniu od
trzech lat odbywa się Toruńska Liga Piłki Stołowej. Turnieje ligowe odbywaja
się regularnie co miesiąc. Na turniejach pojawija sie pary grajce regularnie
(30 druzyn - 60 osob). Zorganizowane sa dwie ligi tzn. 1 liga dla
profesjonalisow i 2 liga dla amatorow. Posiadamy swoją strone internetowa
(pierwsza w Polsce) www.tkps.prv.pl. Torunski Klub Piłki Stołowej rozwija się
preznie i w marcu organizuje dużą impreze na skale ogólnopolaką Mistrzostwa
Polski Garlando 2003.
Jeśli szanowna redakcja wykaze zaintersowanie to prosze o kontakt.
buli.kgb@interia.pl

Z powazaniem

Tomasz Buller
Obserwuj wątek
    • Gość: SDB Re: Piłkażyki IP: 158.75.197.* 12.12.02, 12:51
      Hej Buli co wam tak slabo poszlo ostatnio? Zapomniales chyba podac adres strony
      naszego klubu www.tkps.prv.pl

Z powazaniem

SDB(Cwaniaki)
      • Gość: Buli (KGB) Re: Piłkażyki IP: w3cache.u.INTELINK.pl:* 12.12.02, 13:39
        A wiesz taki maly kryzys mamy. Ale sadze ze sie pozbieramy po nowym roku.

Pozdrowiania dla calej drugiej ligi z Cwaniakami wlacznie :))
        • Gość: SDB Re: Piłkażyki IP: 158.75.197.* 12.12.02, 13:58
          Poki co jeszcze turniej gwiazdkowy :) glowa do gory :) pozdrowienia dla dla
          wszystkich chłopkomaniaków i calego swiata :)
          • Gość: /??/ Re: Piłkażyki IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.12.02, 15:54
            Przepraszam bardzo, a co to są te "piłkażyki" ?
            • Gość: davoo Re: Piłkażyki IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 12.12.02, 16:11
              na prawde nie wiesz????
              gra na 4 osoby,
              popularne swego czasu na wczasowiskach, w swietlicach hoteli, klubow,
              knajpkach...
              prostokatne stolo-gablotki, pod szyba na drazkach szeregi "pilkarzy",
              obrotowe drazki zakonczone raczkami wystajacymi po bokach stolu dla graczy.
              Obracajac oraz przesuwajac (prostopadle do osi stolu) drazki-szeregi
              pilkarzykow gracze staraja sie wbic pileczke(wielkosci pilki do pinkponga) do
              bramki przeciwnika
              tak mniej wiecej :)
              a kiedys slyszalem, ze nawet jest liga "pilkarzykow", a torunskie zespoly
              calkiem niezle sobie w niej radza!! :))

ciekawe, jak to teraz wyglada?
              • Gość: Buli (KGB) Re: Piłkażyki IP: w3cache.u.INTELINK.pl:* 12.12.02, 16:19
                Torunskie zespoly radza sobie nawet bardzo dobrze.
                Wystepujemy na Mistrzostwach Polski, Mistrzostwach Świata oraz na wielu innych
                imprzeach.
                Jesli kogos interesuje ta dyscyplina lub gra tylko nie wie jak sie z nami
                skontaktowac to prosze o kontakt : buli.kgb@interia.pl lub www.tkps.prv.pl
                na tej stronie mozecie zobaczyc i poczytac jak sobie rdza nasi zawodnicy.
              • Gość: /??/ Re: Piłkażyki IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.12.02, 17:01
                Gość portalu: davoo napisał(a):

> na prawde nie wiesz????
                > gra na 4 osoby,
                > popularne swego czasu na wczasowiskach, w swietlicach hoteli, klubow,
                > knajpkach...
                > prostokatne stolo-gablotki, pod szyba na drazkach szeregi "pilkarzy",
                > obrotowe drazki zakonczone raczkami wystajacymi po bokach stolu dla graczy.
                > Obracajac oraz przesuwajac (prostopadle do osi stolu) drazki-szeregi
                > pilkarzykow gracze staraja sie wbic pileczke(wielkosci pilki do pinkponga) do
                > bramki przeciwnika
                > tak mniej wiecej :)
                > a kiedys slyszalem, ze nawet jest liga "pilkarzykow", a torunskie zespoly
                > calkiem niezle sobie w niej radza!! :))
                >
                > ciekawe, jak to teraz wyglada?

Trzeba było od razu mówić, że chodzi o takich piłkarzyków co graja po piłkarsku
                w pinkponga...
            • Gość: Buli (KGB) Re: Piłkażyki IP: w3cache.u.INTELINK.pl:* 12.12.02, 16:14
              No coż musze przyznac że nie spodziewałem się takiego pytania, ale skoro już
              się pojawiło to musze na nie odpowiedzieć. Piłkażyki kochani to jest taka gra
              stołowa. Głownie takie stoły można spotkać w pubach i klubach nocnych. Mowiac
              jasniej to takie stoły z drążkami ktorymi się kreci. Przeważenie gra sie w
              cztery osoby lub jak kto lubi to we dwie.
              Chyba kazdy czloweik ktory kiedykolwiek bywal w pubie widział taki stól i
              niejednokrotnie sie na nim bawil.
              Nasza działalnosc to juz jeden krok dalej aby pomoc i zrobic cos dla tych
              ktorzy traktuja tą zabawe jak cos wiecej niz rozrywke.
              • Gość: davoo Re: Piłkażyki IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 12.12.02, 18:43
                A traktujesz "tą zabawe jak cos wiecej niz rozrywke"?????:)
                Tzn wierzysz, ze stworza sie kluby, znajda sponsorzy i bedziecie mogli
                grac zawodowo??
                w to nie uwierze :))
                Choc zycze powodzenia, naturalnie
                • Gość: Buli (KGB) Re: Piłkażyki IP: w3cache.u.INTELINK.pl:* 12.12.02, 22:51
                  Wiesz ja nie musze w to wierzyc. Ja juz wiem ze tak bedzie. TKPS aktualnie
                  rejestruje sie prawnie, bedzie mial swoich klubowiczow. Kwestia sponsorow jest
                  troszke trudna ale juz mamy kilka opcji ktore trzeba bedzie realizowac. Ta gra
                  ma to do siebie ze nie musisz miec wielkich zalecen lekarza ani wielkiej
                  kondycji. Bedzie sie rozwijac szybciej niz inne bo jest dostepna dla kazdego i
                  sie czlowiek prz tym nie meczy. A nasze spoleczenastwo, w szegolnosci mlode,
                  jest jak wiadomo leniwe wiec to sport w sam raz dla takich ludzi.
                  Aha sory za bledy ale jestem dyslektykiem i pisze zdecydowanie za szybko zeby
                  jeszcze na forum sie nad ortografia zastanawiac.
      • Gość: maciej Re: Piłkażyki IP: *.ab-byd.edu.pl 12.12.02, 19:51
        A może piłkarzyki?!
        • Gość: /??/ Re: Piłkażyki IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.12.02, 20:09
          Gość portalu: maciej napisał(a):

> A może piłkarzyki?!

No nareszcie!!! Już myślałam , że zwariowałam!!
          Dwa razy, pytałam co to takiego "piłkażyki", a oni mi naprawdę tłumaczą co to
          za gra. W końcu dałam spokój, bo pomyślałam, że to w jakimś obcym języku...
          • Gość: 21 Re: Piłkażyki IP: *.sympatico.ca 12.12.02, 20:56
            A jak to jest w Toruniu z dostepem do gry, bo tu gdzie mieszkam w Montrealu jest tak, ze nastepny, ktory przychodzi
            do baru i chce zagrac placi za gre i gra ze zwyciezca poprzedniej gry. Moga tak grac dopoki nie pojawi sie ktos
            nastepny kto kladzie monete na stole. Zwyciezcy nigdy nie placa. Czy taki system obowiazuje tez w Polsce?
            W jednym takim klubie obok mnie Blueetnoir non stop gra taki "bouncer", czyli bramkarz, ktory non stop wygrywa i to
            sam przeciwko kazdej parze. Pewno przychodzi rano codziennie i gra sam ze soba biegajac dookola stolu...
            • Gość: 21 Re: Piłkażyki IP: *.sympatico.ca 12.12.02, 20:57
              Acha, i bouncer gra jedna reka.
            • Gość: Buli (KGB) Re: Piłkażyki IP: w3cache.u.INTELINK.pl:* 12.12.02, 22:39
              U nas w Toruniu tez jest taka sama zasada. Kladiesz 2 zl. i grasz z wygranymi
              meczu. Przewaznie jest to zmienne kto wygrywa ale sa wyjatki i wtedy robi sie
              tak jak mowisz monotematycznie. No coz ale takie sa zasady.
              • Gość: SDB Re: Piłkażyki IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.12.02, 15:28
                Poziom torunskiej I a nawet II ligi jest wysoki ze wzgledu na mocne
                zaangazowanie graczy w rozwijanie swoich umiejetnosci i naplyw nowych
                entuzjastow tej zabawy. Zabawy? Co ja mowie- to juz jest normalny sport(tyle ze
                mozna sobie przy nim popijac pifko ;) ) skoro piec razy w tygodniu organizowane
                sa treningi i zdarzaja sie jednostki, ktore potrafia uczestniczyc w kazdym z
                nich. A wielu jest takich, ktorzy po prostu regularnie stoja przy stole
                przynajmniej 3 razy w tygodniu. To juz jest pewne poswiecenie- wymaga czasem
                wyrzeczen- jak u profesjonalistow. Sam zdalem sobie z tego sprawe kiedy
                poszedlem do pracy i zaczalem studiowac- zeby miec czas na wszystkie imprezy
                pilkarzykowe trzeba byc chyba bezrobotnym i nieuczacym sie a przy tym miec
                troche kasy- bo w stolik niestety trzeba wrzucac "dwojki". Ale jak sie jest
                dobrym- to zbawiennym okazuje sie system grania ze zwyciezcami :) Innym, bardzo
                waznym czynnikiem, ktory ma olbrzymi wplyw na popularnosc "trambambuły" w
                Toruniu jest szeroki dostep do sprzetu. Stoly sa na wyposazeniu bardzo wielu
                lokali na Starowce i nie tylko. To dzieki pewnej torunskiej firmie zajmujacej
                sie ich dystrybucja, rowniez wspolorganizatora ligi. ZAPRASZAMY DO GRY W
                PILKARZYKI!!!!!!!!
                • Gość: ping Re: Piłkażyki IP: *.elementy.pl 14.12.02, 01:17
                  Przepraszam, że się wcinam ale na dalszy ciąg tego superwątku zapraszam pod
                  PIŁKARZYKI
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka