Dodaj do ulubionych

Dbajmy o miasto

09.05.06, 14:21
Cieszę się i jestem dumny, że wykorzystaliśmy dany nam czas. My zyskaliśmy
najpierw osobny tytuł, jakim była "Gazeta w Toruniu", potem w centrali
doceniono naszą pracę, wyodrębniając oddział "Gazety Wyborczej".

A miasto? Widać to gołym okiem - Toruń kwitnie. Wystarczy spojrzeć na
piękniejącą z każdym dniem Starówkę, zyskujące na uroku inne dzielnice,
świetny Uniwersytet, dynamicznie rozwijający się biznes.

Gratuluje sensownego komentarza panie Lopatynski, odoba mi sie ze nie narzeka
pan jak wiekszosc Polakow ale dostrzega coraz wyrazniejsze pozytywy wplywu
wolnego rynku na Torun.
Obserwuj wątek
    • jan996 Torun idzie w dobra strone, tylko zeby szkodnicy n 09.05.06, 14:22
      Torun idzie w dobra strone, tylko zeby szkodnicy nie przeszkadzali.
    • mavellis Trafilo sie nam kilka pozytywnych rzeczy w miescie 11.05.06, 08:47
      Trafilo sie nam kilka pozytywnych rzeczy w miescie: srodki UE, dobry prezydent,
      rosnaca sila firm i ludzi, wzrost cen nieruchomosci, dobra koniukktura.
      Generalnie liberalny rynek sluzy Toruniowi i naszej gospodarce.
      • jan996 Re: Trafilo sie nam kilka pozytywnych rzeczy w mi 22.05.06, 15:19
        Tylko sie cieszyc, ale widze ze niewielu ciesza sukcesy, latwiej narzekac.
        • sdb Re: Trafilo sie nam kilka pozytywnych rzeczy w mi 22.05.06, 20:29
          skoro wzrost cen nieruchomosci jest naszym sukcesem to ja narzekam
          • gumka7 Re: Trafilo sie nam kilka pozytywnych rzeczy w mi 22.05.06, 20:51
            jak to miło zupełnie nic nie robić i trochę sobie ponarzekać
            • sdb [...] 22.05.06, 20:59
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • gumka7 Re: Trafilo sie nam kilka pozytywnych rzeczy w mi 22.05.06, 21:01
                8 minut a powinienes w ciagu jednej
                • sdb Re: Trafilo sie nam kilka pozytywnych rzeczy w mi 22.05.06, 21:10
                  dlaczego powinienem?
                  • gumka7 Re: Trafilo sie nam kilka pozytywnych rzeczy w mi 22.05.06, 21:13
                    sorry, zwyczjna pomyłka - nie dotyczy
                  • a_creep Re: Trafilo sie nam kilka pozytywnych rzeczy w mi 22.05.06, 23:27
                    > dlaczego powinienem?

Bo jesteś _szybkim_ bydgoskim jątrzycielem Leszkiem, nie wiesz? ;)
    • mistrzkrzyzacki Re: Dbajmy o miasto 22.05.06, 22:51
      No coz panie zaleski mam nadzieje ze jesienia sie pozegnamy!!
    • nautile Torun najpiekniejszy jest na wiosne. 12.06.06, 09:05
      Torun najpiekniejszy jest na wiosne. Festiwale, turysci, atmosfera knajpy i
      koncerty do poznej nocy....
      • sdb Re: Torun najpiekniejszy jest na wiosne. 12.06.06, 09:17
        1,5 mln turystow, 36 festiwali, 150 knajp i restauracji, a koncertow bez liku-
        w koncu kazdy mieszkaniec Torunia to muzyk, az dziwne ze nie ma tu jeszcze
        Filharmonii, Opery i Akademii Muzycznej.

PS. ze o Szkole Teatralnej i Teatrze Muzycznym nie wspomne
        • nautile Re: Torun najpiekniejszy jest na wiosne. 12.06.06, 09:25
          Filmarmonia Pomorska w Toruniu byla, wystepowala do 1939 w dworze Artusa. Po
          1955 wywieziono ja cala wraz z przesiedleniem muzykow do Bydgoszczy. Teraz
          Torun ponownie dorobil sie II juz w swej historii pelnowymiarowej Torunskiej
          Orkiestry Symfonicznej. Mamy tez II scene muzyczna w miescie - Maska przy
          Horzycy.

Torun do 1939 posiadal rowniez Wyzsze Pomorskie Konserwatorium Muzyczne rowniez
          wywiezine po II wśw. do B-czy. Ale dzis jego brak w niczym nie umniejsza chyba
          festiwali i koncertow? Czy Republika albo Nocna Zmiana gra gorzej, bo nie ma AM?

Moj komentarz jest taki:
          SĄ LUDZIE SZCZĘŚLIWI ZE SWEGO MIEJSCA NA ZIEMI I DUMNI ZE SWEJ MALEJ OJCZYZNY.
          SA TEŻ WIECZNI NARZEKACZE, MALKONTENCI, KTORYM SIE WSZYSTKO NIE PODOBA.
          NIE PRZYJECHAL PAPIEŻ -ŹLE, BO PROWINCJA, PRZYJECHAL - ŹLE BO KORKI :-)
          • darek445 Re: Torun najpiekniejszy jest na wiosne. 28.06.06, 12:37
            nautile napisał:
            > Moj komentarz jest taki:
            > SĄ LUDZIE SZCZĘŚLIWI ZE SWEGO MIEJSCA NA ZIEMI I DUMNI ZE SWEJ MALEJ
            OJCZYZNY.
            > SA TEŻ WIECZNI NARZEKACZE, MALKONTENCI, KTORYM SIE WSZYSTKO NIE PODOBA.
            > NIE PRZYJECHAL PAPIEŻ -ŹLE, BO PROWINCJA, PRZYJECHAL - ŹLE BO KORKI :-)

Piszesz o sdb?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka