Dodaj do ulubionych

trudne pytania- ................................. .

11.05.06, 16:24
no, może ktoś zada .............
Obserwuj wątek
    • darek445 szkoda, że nie robisz więcej zdjęc bo są fajne! 11.05.06, 16:25
      szkoda, że nie robisz więcej zdjęc bo są fajne, gumka!
      • darek445 Re: szkoda, że nie robisz więcej zdjęc bo są fajn 11.05.06, 16:25
        Zwlaszcza dziewczyny.
        • gumka7 Re: szkoda, że nie robisz więcej zdjęc bo są fajn 11.05.06, 16:32
          robię, robię, ale przy okazji Toruń też mnie obchodzi............
    • rozczarowana-torunianka Re: trudne pytania- ...........................OK 11.05.06, 20:24
      W jaki sposób Toruń zamierza zdobyć tytuł Kulturalnej Stolicy Europy?
    • gumka7 Re: trudne pytania- ............................. 12.05.06, 08:56
      właściwie to tylko walnałem pięścią w stół........
    • a_creep Re: trudne pytania- ............................. 12.05.06, 08:58
      > no, może ktoś zada .............

Jak się nazywa fotograf w touńskim oddziale GW?
      • rozczarowana-torunianka Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 00:05
        > Jak się nazywa fotograf w touńskim oddziale GW?

a jakie to trudne skoro można z gazety wyczytać
        • izawawa Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 00:14
          Pod warunkiem , że się ją ma :-)
          • kdesw Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 00:55
            ejjj,o Gazetę nie trudno.
            • izawawa Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 08:45
              O papierową wersję toruńskiej Gazety raczej baaaardzo trudno :-)
              • izawawa Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 08:58
                W Warszawie :-)
        • kdesw Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 00:54
          jesteś rozczarowana,czemu?
          • rozczarowana-torunianka Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 18:30
            czyż można odpowiadać w wątku na pytania?
        • a_creep Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 11:30
          > a jakie to trudne skoro można z gazety wyczytać

Trudne wystarczająco, bo nikt jeszcze nie odpowiedział.
          • izawawa Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 11:41
            Oczywiście , że odpowiedział :-) Tyle , że w galerii zdjęć , w ostatniej edycji
            pogaduch i zagadek . Zadaj sobie trud i poszukaj :-])
          • rozczarowana-torunianka Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 18:26
            a_creep napisał:

> > a jakie to trudne skoro można z gazety wyczytać
            >
            > Trudne wystarczająco, bo nikt jeszcze nie odpowiedział.

tu nikt nie odpowiedział, bo to wątek na pytania, a nie na odpowiedzi;)
    • malepiffko Re: trudne pytania- ............................. 12.05.06, 09:48
      jaka jest suma wszystkich liczb dwucyfrowych ktore przy dzieleniu przez 7 daja reszte 2?
      • a_creep Re: trudne pytania- ............................. 12.05.06, 09:56
        > jaka jest suma wszystkich liczb dwucyfrowych ktore przy dzieleniu przez 7 daja
        > reszte 2?

To jest trywialne - 654.
        • malepiffko Re: trudne pytania- ............................. 12.05.06, 11:07
          jaki byl wplyw kultury somogyvar-vinkovci w jej poznej fazie na ziemie dzisiejszej Polski?
          czy kulture luzycka mozemy uwazac za praslowianska?
          co to jest przylbica?
          czy mozna umrzec z glodu majac banknot milionfuntowy?
          czy boleslaw zapomniany istnial czy jest wymyslem kronikarzy?
          • izawawa Re: trudne pytania- ............................. 12.05.06, 13:04
            Czy optymizm i pesymizm są wrodzone czy nabyte ..??
            Czy skłonność do uzależnień jest genetyczna..??
            Czy tkwią w nas psychiczne atawizmy ..??
            Czy samobójstwo to tchórzostwo czy odwaga ..??
            Czy człowiek jest zwierzęciem stadnym czy samotnikiem..??
            Czy rodzina , komuna , społeczność ,to " sztuczny twór " czy przeciwnie ..??
            Czy byt kształtuje świadomość czy świadomość kształtuje byt..??
    • rozczarowana-torunianka Re: trudne pytania- ............................. 12.05.06, 20:09
      Kto odpowie na trudne pytania?
      • izawawa Re: trudne pytania- ............................. 12.05.06, 22:28
        Pewnie nikt ... Na trudne pytania są równie trudne odpowiedzi .... Jeżeli w
        ogole są ...
        • balumbyd Re: trudne pytania- ............................. 12.05.06, 22:37
          Czy będziemy potrafili nie zniszczyc naszej planety ?
          Czy pomimo różnic ras, wiary, kultury potrafic będziemy życ i dac życ innym ?
          Dokąd zmierzamy ?
          • rozczarowana-torunianka Re: trudne pytania- ............................. 12.05.06, 23:29
            balum, na Twoje pytania łatwo odpowiedzieć:)
        • rozczarowana-torunianka Re: trudne pytania- ............................. 12.05.06, 23:28
          moje pytanie było raczej retoryczne;)
          po prostu taka odpowiedź na hasło dnia:)
    • basik01 Re: trudne pytania- ............................. 12.05.06, 22:53
      nie ma trudnych pytań,są tylko trudne odpowiedzi......
    • gumka7 Czy moja ojczyzna 13.05.06, 15:40
      mogłaby w maleńkiej części kochać mnie tak jak ja ją kocham ?
      • rozczarowana-torunianka Re: Czy moja ojczyzna 13.05.06, 18:28
        a nie kocha Cię?
        • gumka7 Re: Czy moja ojczyzna 14.05.06, 01:43
          mam wrażenie, że tylko moje pieniądze
          • izawawa Re: Czy moja ojczyzna 14.05.06, 02:14
            Jeżeli pod pojęciem " ojczyzna " kryją się ludzie , miejsca , korzenie , taki
            heimat , to tak - na pewno Cię kocha . Jeśli chodzi o państwo - pozbyłabym się
            złudzeń ...
            • gumka7 Re: Czy moja ojczyzna 14.05.06, 16:46
              a to tak na marginesie, dzisiaj mija rocznica
              -----------------------------------------------
              pl.wikipedia.org/wiki/Grzegorz_Przemyk
              serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34318,140201.html
              • izawawa Re: Czy moja ojczyzna 14.05.06, 16:57
                Wiem . Ludzie z Warszawy mają dobrą pamięć .
          • rozczarowana-torunianka Re: Czy moja ojczyzna 14.05.06, 18:28
            A kogo Ojczyzna bardziej kocha - tych, od których pieniędzy żadnych ściągnąć nie
            może, czy tych od których je ściąga?
            • gumka7 Re: Czy moja ojczyzna 14.05.06, 18:33
              to jest trudne pytanie
              • rozczarowana-torunianka Re: Czy moja ojczyzna 14.05.06, 18:59
                zgodnie z tytułem wątku;)

A czy pamięta kto jeszcze, (szczególnie tam na górze) że „Ojczyzna to wielki
                zbiorowy obowiązek”?
    • h_lny Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 17:19
      zastępcze słowa,półprawdy-kłamstwa
      kto to wymyślił i po co,
      zna ktoś odpowiedż?
    • rozczarowana-torunianka Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 18:38
      Skąd się bierze w ludziach nienawiść?
      • izawawa Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 18:45
        Z zawiści lub z krzywdy .... to akurat nie jest trudne pytanie :)
        • rozczarowana-torunianka Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 18:48
          nie?!

a skąd bierze się zawiść?
          • izawawa Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 18:50
            Z zazdrości .
            • rozczarowana-torunianka Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 18:53
              a skąd się bierze zazdrość?
              • izawawa Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 19:00
                Z braku posiadania tego co mają inni ... I niekoniecznie są to dobra
                materialne...
                • rozczarowana-torunianka Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 19:16
                  a czyż zawiść nie jest zazdrością bezinteresowną, kiedy chodzi nie o to abym ja
                  coś miała, tylko o to, abyś TY tego nie miała?
                  • izawawa Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 19:23
                    Nie ... najpierw jest brak , potem frustracja , potem zazdrość , potem zawiść ,
                    potem nienawiść ... Nie o to chodzi żebyś Ty nie miała , chodzi o to , żebym ja
                    miała też . I nadal nie mówię o dobrach materialnych .. Dobra można sobie
                    wypracować .
                    • rozczarowana-torunianka Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 19:29
                      A jeżeli Ty mieć nie możesz (a na dobrą sprawę niczego Ci nie brakuju), a ja
                      mogę, a Ty nie chcesz, abym ja mogła mieć (wszystko jedno co, na przykład talent
                      artystyczny) to jak to jest?
                      • izawawa Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 19:39
                        Torunianko , zaczynasz kręcić ...:-) Nie ma zazdrości interesownej lub
                        nieinteresownej , no bo jaki to niby dla mnie interes , że obydwie nie
                        mamy ..?? Skoro masz Ty , to ja jakoś mogę się choć trochę tym nasycić (
                        pokojowo rzecz biorąc )....Talent jest ponad wszystkim , bo jest to pewien
                        dar , iskra boża , nie da się go ani wypracować , ani ukraść i nie ma go co
                        zazdrościć :) Zazdrościć można laurów mając jako kontrę kogoś sobie równego .
                        • rozczarowana-torunianka Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 19:50
                          gdyby tak było, jak dowodzisz, Izo, to świat byłby rajem;)

dlaczego ludzie nie kierują się logiką i dlaczego istnieje zło to naprawdę
                          trudne pytanie;)
                          • izawawa Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 20:00
                            Uczucia nie mają rozumu , niestety ....
                            Ale jako istota rozumna staram się panować nad niskimi instynktami . Generalnie
                            świat mógłby być rajem , gdyby nie zawiść właśnie .:)
                            • tor-tor Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 21:41
                              Jak ściąć drzewo na którym siedzi wrona nie płosząc jej?
    • rozczarowana-torunianka Re: trudne pytania- ............................. 13.05.06, 23:24
      jak zjeść ciastko i mieć ciastko
      (stare jak świat pytanie;)
    • gumka7 Czy mandat za picie alkocholu 14.05.06, 01:18
      w uniwersyteckim mieście jest ważny czy to tylko policyjny dowcip ?
      • izawawa Re: Czy mandat za picie alkocholu 14.05.06, 01:26
        No niestety .... ważny:(
        • gumka7 Re: Czy mandat za picie alkocholu 14.05.06, 01:40
          tak samo człowiekowi odpowiedziałem, ale zdjęcie zrobiłem ;-)
          i puszczę
        • gumka7 Re: Czy mandat za picie alkocholu 14.05.06, 03:35
          a czy nie uważasz, że taki gość z orzełkiem na czapce powinien raczej udzielać
          nagany wyłącznie wzrokowej ................
          • izawawa Re: Czy mandat za picie alkocholu 14.05.06, 08:27
            Myślę , że w maju nawet przed tym powinien się powstrzymać , chyba że student
            pijany w sztok :)
    • gumka7 Re: gdzie my żyjemy........................... 14.05.06, 18:47
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3344203.html
      • izawawa Re: gdzie my żyjemy........................... 14.05.06, 19:16
        Gumko Drogi .... Takie rzeczy bedą zdarzały się zawsze i wszędzie , a
        wprowadzenie godziny policyjnej jest czymś poniżającym bo świadczy o totalnym
        braku zaufania do juniorow i wrzucaniu wszystkich do jednego worka . Jeżeli
        osiemnastolatek jest na tyle dorosły , że może wybierać prezydenta swojego
        kraju niechże będzie na tyle dorosły , żeby odróżniać dobro od zła i wiedzieć
        jakie są tego konsekwencje , a od wskazania mu właściwej drogi są rodzice a nie
        zakazy .

.." Ksiądz Kroll znany był także z tego, że w swoich kazaniach nie stronił od
        mówienia o polityce. Przed laty, gdy wybory wgrało SLD, w czasie mszy świętej
        zrezygnował z przekazania "znaku pokoju", gdyż - jak tłumaczył - mógłby podać
        rękę zdrajcom, którzy głosowali na "czerwonych".

Czy oddając krew zastanawiam się czy tym samym nie ratuję życia mordercy ..??
    • gumka7 Re: trudne pytania- ............................. 22.05.06, 19:47
      a ja się urodziłem w PeReLu i co teraz mam zrobić ?
      • gumka7 Re: trudne pytania- ............................. 22.05.06, 19:49
        jak sie rodziłem to rząd był w Londynie a naród tutaj a teraz ?
        • izawawa Re: trudne pytania- ............................. 22.05.06, 20:15
          A teraz jest odwrotnie :)
          • gumka7 Re: trudne pytania- ............................. 22.05.06, 20:19
            Problem w tym, że lubie normalnie a nie odwrotnie ;-)
            • izawawa Re: trudne pytania- ............................. 22.05.06, 20:21
              Najwyższa pora zmienić upodobania ...:)
              • izawawa Re: trudne pytania- ............................. 22.05.06, 20:23
                Chyba myśli mi się skosmaciły :)
                • gumka7 Re: trudne pytania- ............................. 22.05.06, 20:27
                  nie oto chodzi, ale coś czuje że ta 4warta to jakieś pokręctwo
                  • gumka7 Re: trudne pytania- ............................. 22.05.06, 20:28
                    gumka7 napisał:

> nie oto chodzi, ale coś czuje że ta 4warta to jakieś pokręctwo

zwyczjna MANIANA
                  • izawawa Re: trudne pytania- ............................. 22.05.06, 20:31
                    Pewnie masz rację , ale nie ma sie co ekscytować , szczególnie jeśli nie ma się
                    na to zadnego wpływu ../. Ostatecznie zawsze można zrobić 5...., 6..... 7.....
                    Będziemy mieli udział w historii:) No , i zawsze można ...do Londynu :)
                    • gumka7 Re: trudne pytania- ............................. 22.05.06, 20:32
                      izawawa napisała:

> Pewnie masz rację , ale nie ma sie co ekscytować , szczególnie jeśli nie ma się
                      >
                      > na to zadnego wpływu ../. Ostatecznie zawsze można zrobić 5...., 6..... 7.....
                      > Będziemy mieli udział w historii:) No , i zawsze można ...do Londynu :)

Po co do Londynu ?
                      W trumnie Korzybskich, będę wygladał jak żywy !
                      • izawawa Re: trudne pytania- ............................. 22.05.06, 20:34
                        Gumka wiecznie żywy ...:) Toż gorzej niż Lenin !!! :-)
                        • izawawa Re: trudne pytania- ............................. 22.05.06, 20:36
                          Dasz Korzybskim na sobie zarobić .?? Lepiej się skremować :))
                          • gumka7 Re: trudne pytania- ............................. 22.05.06, 20:40
                            Ładne; guma w kremie
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=737&w=32760244&a=39648264
                            • izawawa Re: trudne pytania- ............................. 22.05.06, 20:43
                              Widzę , że nie gardzisz żadną formą bytu :-) Nie to co ja - wiecznie w
                              ludzkiej postaci :)
                              • gumka7 Re: trudne pytania- ............................. 22.05.06, 20:45
                                ostatnie podrygi konającej ostrygi ..............
                                • izawawa Re: trudne pytania- ............................. 22.05.06, 20:47
                                  Spoko ... Jesteśmy przecież wieczni .:) Ty jako Lenin wiecznie żywy i Guma w
                                  każdej postaci , ja - jako czarownica z siedmioma życiami :-)
                • gumka7 Re: trudne pytania- ............................. 22.05.06, 20:56
                  oj, chyba się Tobie te Twoje myśli mocno skosmaciły
                  • izawawa Re: trudne pytania- ............................. 22.05.06, 21:03
                    No dobra .. Już nie bedę :) Właśnie zaszyłam usta dratwą i zawiązałam trzy
                    supełki :)
                    • gumka7 Re: trudne pytania- ............................. 22.05.06, 21:04
                      No dobra, ja też stopuję
    • rozczarowana-torunianka Re: trudne pytania- ............................. 22.05.06, 21:09
      czy prawdą jest, że "nigdy nie jest tak źle, aby nie mogło być gorzej"?
      • izawawa Re: trudne pytania- ............................. 22.05.06, 21:12
        Prawdą jest :)
    • gumka7 Re: trudne pytania- .czy fryzjer też człowiek ? 22.05.06, 21:20
    • gumka7 Re: trudne pytania- .czy elektrociepłownia ? 22.05.06, 21:21
    • gumka7 Lubie Bydgoszcz 22.05.06, 21:23
      • rozczarowana-torunianka Re: Lubie Bydgoszcz 22.05.06, 21:25
        Sorry, ale to chyba nie ten wątek.
        To wątek na pytania, na dodatek trudne;)
        • izawawa Re: Lubie Bydgoszcz 22.05.06, 21:27
          Zdaje się , że Gumka trochę się podkurzył ... Ale już nic nie mówię , wszak mam
          zaszyte usta :)
          • rozczarowana-torunianka Re: Lubie Bydgoszcz 22.05.06, 21:30
            czy palce muszą być skoordynowane z ustami?
            • izawawa Re: Lubie Bydgoszcz 22.05.06, 21:32
              Nie muszą :) Ale teraz to się boję nawet pisać :)
              • rozczarowana-torunianka Re: Lubie Bydgoszcz 22.05.06, 21:43
                czyż to może być prawda?
      • vauban Re: Lubie Bydgoszcz 22.05.06, 21:28
        To jest trudne pytanie. Czy ja lubię Bydgoszcz ?
        • gumka7 A ja Lubie Bydgoszcz 22.05.06, 21:39
          a nie lubie granatem od pługa oderwanych toruniaków
        • vauban Re: Lubie Bydgoszcz 22.05.06, 21:46
          Bydgoszcz ma sporo ładnych miejsc. Niestety, są też oderwani od pługa granatem
          bydgoszczanie.
          Myślę, że i tu i tam jest takich po równo...
          • gumka7 Re: Lubie Bydgoszcz 22.05.06, 21:49
            spokojnie, najpierw naszym wieśniakom wskażemy miejsce w szeregu ...........
            • sdb Re: Lubie Bydgoszcz 22.05.06, 22:18
              nie da sie- sa chronieni
              • gumka7 Re: Lubie Bydgoszcz 22.05.06, 22:28
                da sie, da, wicie rozumicie pendrylu, wy nie pendrylcie !
                • izawawa Re: Lubie Bydgoszcz 22.05.06, 22:32
                  Może mi to ktoś przetłumaczyć ..???????????
                  • vauban Re: Lubie Bydgoszcz 22.05.06, 22:39
                    Nie bardzo... Co gorsza, nie rozumiem też poprzedniego...
                    • izawawa Re: Lubie Bydgoszcz 22.05.06, 22:41
                      To chyba echo z wątku " dbajmy o miasto " czy coś na ten kształt :)
                      • vauban Re: Lubie Bydgoszcz 22.05.06, 22:44
                        Zajrzałem, ale tam też się wszyscy wyraźnie pogubili.
                        • izawawa Re: Lubie Bydgoszcz 22.05.06, 22:50
                          Vauban ... No to nie wiem , każdy czasem ma zły dzień ... Powarczy , powarczy i
                          przestanie , nie boję się porażająco odważna jestem :)
                          • vauban Re: Lubie Bydgoszcz 22.05.06, 22:58
                            Rozmawiałem z Gumką na GG i wcale nie robił wrażenia zeźlonego. Może
                            równocześnie warczał przez ramię na forum - ma napoleońskie zdolności...
                            • izawawa Re: Lubie Bydgoszcz 22.05.06, 23:01
                              Przynajmniej się dowiedziałam dlaczego na moim GG tak wolno pisał :) Może na
                              jednych warczy a na drugich nie ... tak czy owak , rykoszetem po oczach
                              idzie :) Mniejsza z tym , przejdzie mu :)
        • vauban Re: Lubie Bydgoszcz 22.05.06, 22:21
          Znalazłem w sieci: "Jak nie miałem internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
          tylu idiotów". Tak powiedział Stanisław Lem.
          I, jak zwykle zresztą, miał całkowitą rację.
          • izawawa Re: Lubie Bydgoszcz 22.05.06, 22:24
            Vauban .... Wdech .. wydech ... wdech ... wydech .... Nie przerywaj :-)
            • vauban Re: Lubie Bydgoszcz 22.05.06, 22:33
              O, dobrze, że mi przypomniałaś :) Wiedziałem, że coś robię, ale nie umiałem
              jakoś tego nazwać...
              • izawawa Re: Lubie Bydgoszcz 22.05.06, 22:38
                Dobrze , że nie zapomniałeś tego robić :-])
                • vauban Re: Lubie Bydgoszcz 22.05.06, 22:40
                  Mało brakowało :)
    • vauban Czy to możliwe 22.05.06, 22:49
      Czy to możliwe że ktoś atakuje hakersko mój komputer ?
      • izawawa Re: Czy to możliwe 22.05.06, 22:51
        Wszystko jest mozliwe ... Tylko po co miałby to robić ..?? Jakieś niepokojące
        objawy ..??
        • vauban Re: Czy to możliwe 22.05.06, 22:53
          Antywirus mnie ostrzega a i maszyna cos zwalnia bieg...
          • izawawa Re: Czy to możliwe 22.05.06, 22:55
            Przeczyść antywirusem , zdefragmentuj , zresetuj i zobaczymy ... Ale nie
            sądzę , żeby ktoś hakerzył ..
            Czasem zwalnia jak masz kogoś na drugim kompie , lub w chwilach natężonego
            ruchu :)
            • vauban Re: Czy to możliwe 22.05.06, 23:00
              Przepłukuję w tle, dopiero 21 %.
              Jednym uchem słyszałem prognozę pogody w TV.
              Podobno będzie padać :)
              • izawawa Re: Czy to możliwe 22.05.06, 23:03
                Gdzież !!! U nas pogoda jak drut :))) Gdybys płukał wyłączywszy wszystko co się
                da , dużo szybciej by poszło :)
                • vauban Re: Czy to możliwe 22.05.06, 23:06
                  Ale u nas niekoniecznie :)
                  Już kończy, dwa adwary wypłukał dotąd...
                  • izawawa Re: Czy to możliwe 22.05.06, 23:08
                    Co wypłukał ..?????? Znowu mi tłumacz potrzebny chyba :)
                    • vauban Re: Czy to możliwe 22.05.06, 23:09
                      Dwóch szpiegów przemysłowych. Sprawdzali, gdzie sie poruszam i czy nie da mi się
                      w związku z tym czegoś sprzedać.
                      • izawawa Re: Czy to możliwe 22.05.06, 23:11
                        No i wydało się , gdzie się po necie szwendasz ....:) Bez powodu Cię nie
                        wyłuskali :)
                        • vauban Re: Czy to możliwe 22.05.06, 23:13
                          Nie uwierzysz, ale złapałem ich na onecie i wirtualnej polsce !
                          • izawawa Re: Czy to możliwe 22.05.06, 23:16
                            Jak mój Książę Małżonek mówi : " Strony najbardziej oficjalne są najmniej
                            bezpieczne " :-)
                            • vauban Re: Czy to możliwe 22.05.06, 23:17
                              Zdaje się, że ma rację...
                              • izawawa Re: Czy to możliwe 22.05.06, 23:19
                                Idę spać Vauban ... Może dziś się uda przed pólnocą :) Dobrej nocki życzę :) I
                                nadal nic nie pada :)
                                • vauban Re: Czy to możliwe 22.05.06, 23:28
                                  No to dobranoc. Akurat jak komp wyleczony i zaczął pracowac przyzwoicie... Ale
                                  jest jeszcze co nieco do przejrzenia. Nudno ostatnio, bo nikt nie wkleja zdjęć.
                                  Mnie też się ostatnio nie chciało...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka