Dodaj do ulubionych

Strasznie pada...

• rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 29.08.06, 22:32
      no lało dzisiaj jak z cebra i nikt nie zauważył!?
      • sto100 Re: Strasznie pada... 30.08.06, 16:14
        dzisiaj strasznie pada!
        • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 30.08.06, 21:54
          to prawda, ale wczoraj jeszcze straszniej padało
          • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 31.08.06, 00:23
            a teraz leje jak z cebra. I zostało to udokumentowane;)
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=737&w=45084398&wv.x=2&a=47775412
            • vauban Re: Leje ! 31.08.06, 00:53
              (Jak powiedział pewien Rumun, przeliczając pieniądze) :)
            • amatorka_wisni Re: Strasznie pada... 31.08.06, 21:04
              Nie padało i nie pada
              • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 31.08.06, 21:36
                no właśnie! Dawno nie padało!!!
                • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 02.09.06, 21:22
                  Nadal nie pada
                  • sto100 Re: jak nie jak tak. 03.09.06, 09:52
                    pada, pada!
                    • ospi Re: jak nie jak tak. 03.09.06, 19:47
                      i znów pada :( bleee...
                      • rozczarowana-torunianka Re: jak nie jak tak. 03.09.06, 20:49
                        pada? Leje!
    • sto100 Re: Strasznie pada... 04.09.06, 09:23
      strasznie pada, że aż hej!
      • amatorka_wisni Jak tak jak nie 04.09.06, 19:00
        Prawie, prawie padało. Ale nawet jeżdżąc po mieście tam i z powrotem, nie można
        było trafić na deszcz. To pewnie dlatego, że nie zapomniało się parasolki :)
        • rozczarowana-torunianka Re: Jak tak jak nie 04.09.06, 20:35
          nie pada bo strasznie wieje
          • rozczarowana-torunianka Re: Jak tak jak nie 05.09.06, 17:22
            straszne chmury nad Toruniem, ale strasznie nie pada. strasznie tylko wieje.
            • rozczarowana-torunianka Re: Jak tak jak nie 07.09.06, 21:41
              strasznie leje i błyska i nawet zagrzmi głucho.
              Zakryło się nawet zaćmienie księżyca!
              • figa29 Re: Jak tak jak nie 07.09.06, 21:57
                A mnie leci z okna, pieprzone weluksyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!
                • cichojasny Re: Jak tak jak nie 07.09.06, 22:10
                  piękna nawałnica, szkoda że wyładowania wysoko w chmurach i tylko błyski widać.
                  front sunie szeroki na pół Polski, od Gorzowa po Olsztyn.
                  • rozczarowana-torunianka Re: Jak tak jak nie 07.09.06, 22:20
                    a gdzie tam tylko błyski. Grzmi jakby wagony przetaczali tam w chmurach właśnie.
                    Ale błysnęło na pół nieba!
                    • cichojasny Re: Jak tak jak nie 07.09.06, 22:26
                      odszczekuję, lecą błyskawice. kurczę, dawno coś takiego nie szło bezposrednio
                      nad Toruniem, przeważnie idą bokiem nie wchodząc w dolinę Wisły. no ale to walec
                      kilkusetkilometrowy. chyba wyłączę komputer...
                      • rozczarowana-torunianka Re: Jak tak jak nie 07.09.06, 22:29
                        chyba racja z tym komputerem.
                        W czasie ciężkiej burzy może się uszkodzić, a szkoda by było.
                        Wciąż leje, choć już nieco rozsądniej;)
                        • rozczarowana-torunianka Re: Jak tak jak nie 07.09.06, 23:24
                          no i już się wypadało
                          • amatorka_wisni Re: Jak tak jak nie 08.09.06, 00:50
                            tak, nie pada już, ale znowu grzmieć zaczyna; pewnie tej nocy jeszcze popada
                            • aliasqbek Re: Jak tak jak nie 08.09.06, 17:26
                              Nie pada ale chmury,chwalic Pana,nie burzowe nad miastem jak HIMALAJE!
                              • rozczarowana-torunianka Re: Jak tak jak nie 08.09.06, 20:25
                                wprawdzie chwilowo nie pada, ale nie tak dawno padało i jeszcze niezadługo padać
                                zapewne będzie;)
                                • sto100 Re: Jak tak jak nie 08.09.06, 20:40
                                  u mnie znowu grad.
                                  • rozczarowana-torunianka Re: Jak tak jak nie 09.09.06, 21:24
                                    grad latem. no czasami się zdarza. Ale dzisiaj nie zauważyłam, aby padało
                                    • rozczarowana-torunianka Re: Jak tak jak nie 10.09.06, 19:12
                                      zanosi się na suszę. znowu brak deszczu
                                      • sto100 Re: Jak tak jak nie 10.09.06, 20:52
                                        lekko spragniona suszy! Z chęcią(grzyby nazbierane).
                                        I ciepła, zwłaszcza poranków. Ale to już chyba za rok.
                                        Wkradł się pesymizm, trzeba go pognać.
                                        • rozczarowana-torunianka Re: Jak tak jak nie 11.09.06, 19:50
                                          wprawdzie chwilowo nie pada, ale jakiż to powód to pesymizmu!?
                                          • sto100 Re: Jak tak jak nie 11.09.06, 20:03
                                            przecież to jasne:
                                            zimnne wieczory i ranki!
                                            • rozczarowana-torunianka Re: Jak tak jak nie 12.09.06, 21:22
                                              od świętej Anki
                                              • aliasqbek Re: Jak tak jak nie 13.09.06, 01:10
                                                Powiadam Wam,jest JESZCZE dobrze - mozna spokojnie wypic kawke o 7 rano
                                                w "samych gadziach" na tarasie....
                                                Bog pokaral nas tym klimatem ...potwierdza to teze,ze jestesmy Narodem
                                                Wybranym...
                                                • rozczarowana-torunianka Re: Jak tak jak nie 13.09.06, 18:58
                                                  chmur jak na lekarstwo powiedziała pani Pogodynka.
                                                  Czyli nie popada!
                                                  • rozczarowana-torunianka Re: Jak tak jak nie 14.09.06, 21:54
                                                    zanosi się na suszę...?
                                                  • rozczarowana-torunianka Re: Jak tak jak nie 17.09.06, 19:23
                                                    znowu nie padało
                                                  • rozczarowana-torunianka czy kto wie? 18.09.06, 20:49
                                                    kiedy zacznie padać?
    • rozczarowana-torunianka chyba dziś popada 19.09.06, 15:23
      tak się zachmurzyło
      • rozczarowana-torunianka Re: chyba dziś popada 20.09.06, 23:39
        no i popadało, a nikt nie zauważył
        • rozczarowana-torunianka Re: chyba dziś popada 23.09.06, 10:27
          a ostatnio nie pada, tylko grzeje
          • rozczarowana-torunianka i nie pada! 26.09.06, 21:22
            idzie susza!
            • rozczarowana-torunianka Re: i nie pada! 29.09.06, 19:59
              trochę popadało jednak... wczoraj, dzisiaj tylko zrobiło nadzieję;)
              • marekcoi Re: i nie pada! 29.09.06, 21:36
                coś widzę, że ostatnio to monolog prowadzisz, nikt nie chce gadać...
                • rozczarowana-torunianka Re: i nie pada! 29.09.06, 22:14
                  ech, bo mało Anglików tu zostało;)
                  • aliasqbek Re: i nie pada! 30.09.06, 10:09
                    A nad ranem jaka mgla,panie,byla!Od wschodu gdzie slonce wstawallo bylo- brzask
                    bes dym a na zachodzie,panie,noc jeszcze wilgotna...... :>
                    • rozczarowana-torunianka Re: i nie pada! 01.10.06, 10:38
                      oj, prawda to prawda. Te mgiełki nocne to jesienna sprawka
                      • rozczarowana-torunianka Znowu pada 01.10.06, 20:16
                        popadało dzisiaj i jeszcze będzie padać
                        • sto100 Re: Znowu pada 01.10.06, 20:23
                          byłam, zmokłam conieco. Na polach mgła.
                          Czyżby dlatego tyle ludzi w sklepach?
                          • rozczarowana-torunianka Re: Znowu pada 02.10.06, 19:40
                            jak pada, a parasola nie ma pod ręką to najbliższy sklep jest nalepszym
                            rozwiązaniem;)
                            ale już nie pada
                            • rozczarowana-torunianka Re: Znowu pada 24.10.06, 11:20
                              a dawno nie padało;)
    • sto100 Re: Strasznie pada... 24.10.06, 17:50
      mokro i chłodno, dłonie zgrabiałe.
      • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 24.10.06, 19:38
        nie jest źle! Głowa do góry!
        W niedzielę dopiero się zacznie....
        • vauban Re: Strasznie pada... 25.10.06, 02:58
          Jeśli chodzi o deszcz, to na razie mało prawdopodobne -
          meteo.icm.edu.pl/
          ale jeszcze się może zmienić... (potencjalne grzybobranie ? Czemu by nie ?)
          • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 06.11.06, 18:07
            przypomniało mi się, że padało, a nikt tego nie zauważył
            • vauban Re: Strasznie pada... 06.11.06, 18:32
              Zgadza się ! Czas najwyższy, aby ten wątek reaktywować ! "Płyń barko mooojaaa,
              pogoda sprzyjaaaa !"
              • amatorka_wisni Re: Strasznie pada... 06.11.06, 21:21
                Był piękny dzień i nie zauważyłam wcale że padało:)
                • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 11.11.06, 16:36
                  ale dzisiaj chyba wszyscy zauważyli, bo znowu strasznie pada;)
                  • amatorka_wisni Re: Strasznie pada... 11.11.06, 19:31
                    tak, dzisiaj nie dało się nie zauważyć deszczu:), niestety
                    • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 13.11.06, 22:12
                      no i znowu niebo płacze...
    • sto100 Re: Strasznie pada... 14.11.06, 17:44
      strasznie wczoraj u mnie lało. Tylko wątku nie mogłam odszukać.
      A dzisiaj podejrzanie, jakby wiosennie?!
      • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 28.11.06, 00:14
        mokro u mnie na balkonie. Czyżby padało?
        • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 10.12.06, 19:15
          znowu strasznie pada:)
          I to nie śnieg, jakby na tę porę roku przystało;)
          • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 16.12.06, 22:18
            I znowu pada!
            • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 02.01.07, 19:40
              dopiero początek roku, a już strasznie pada!
              • teresa414 Re: Strasznie pada... 02.01.07, 22:18
                ........a sniegu jak ni ma tak ni ma,moze jeszcze bedzie
              • teresa414 Re: Strasznie pada... 02.01.07, 22:24
                rozczarowana-torunianka napisała:

> dopiero początek roku, a już strasznie pada!
                a sniegu jak nie ma tak nie ma
                • izawawa Re: Strasznie pada... 02.01.07, 23:00
                  Nic nie pada ino wieje . Chciałm zapytać czy ktoś wie co się dzieje z
                  aliasqbkiem ..?? Rozpłynął się w deszczu ..??
                  • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 12.01.07, 00:03
                    znowu pada, a także znowu wieje,
                    • vauban Re: Strasznie pada... 12.01.07, 00:47
                      Czy w tym sezonie nie będzie zimy ? Niby nie zależy mi szczególnie, ale jakoś
                      tak dziwnie jest ;)
                      • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 17.01.07, 19:14
                        musisz sobie popatrzeć na zimę w Galerii;)

A dziś znowu pada... no, może niezupełnie pada, ale mży, czy dżdży;)
                        • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 20.01.07, 12:25
                          można powiedzieć, że strasznie pada znowu.
                          • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 28.01.07, 23:10
                            długo nie padało
    • sto100 Re: Strasznie pada... 31.01.07, 18:07
      nie wiem jak w Toruniu i innych europejskich miastach,
      ale u mnie strasznie pada.
      • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 01.03.07, 21:12
        czyżby nikt nie zauważył ostatnich opadów?
        • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 18.03.07, 20:17
          Strasznie pada!
          • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 10.04.07, 18:45
            strasznie deszczowe były te Święta
            • amatorka_wisni Re: Strasznie pada... 10.04.07, 22:16
              doprawdy, tak strasznie?
              • sto100 Re: Strasznie pada... 11.04.07, 17:42
                a jakże i strasznie (nie wiosennie) zimno
                • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 08.05.07, 00:05
                  strasznie pada. Przemokną mi kwiaty na balkonie!
                  • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 09.05.07, 16:01
                    it’s raining cats and dogs
                    • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 10.05.07, 23:27
                      i dzisiaj też padało
                      • amatorka_wisni Re: Strasznie pada... 11.05.07, 00:41
                        Jest wiosna, musi padać. Deszcz stwarza kałuże - wodopoje ptaszków-pierwszolotów:)
                        • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 27.05.07, 21:41
                          jak musi padać, to musi. Popadało dzisiaj. Dobrze, że nie tak obficie jak w Łodzi.
                          • vauban Re: Strasznie pada... 29.05.07, 17:57
                            No, nieźle popadało dzisiaj !
                            • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 29.05.07, 18:47
                              oj, prawda! popadało nieźle;)
                              • izawawa Re: Strasznie pada... 29.05.07, 19:01
                                Gdzie Wam padało pytam, no gdzie padało!!?? Mam 0 deszczu!! Słownie - zero !!
                                Innymi słowy - nie mam go wcale ;-))
                                • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 29.05.07, 19:11
                                  czyli u Ciebie, jak w Bydzi;) Powiatowy Toruń wszystkie chmury unijne przejął i
                                  u nas popadało zdrowo.
                                  Gdzie - nawet na moim balkonie;)
                                  • sauber1 Re: Strasznie pada... 29.05.07, 19:14

> Gdzie - nawet na moim balkonie;)

Oj ten Twój balkon???. U mnie lało, aż miło i grzmoty też były ;)))
                                  • izawawa Re: Strasznie pada... 29.05.07, 19:15
                                    Pazerniaki!! :)
                                    • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 29.05.07, 19:17
                                      żadne pazerniaki, tylko tu obowiązuje zasada biblijna. Kto ma - będzie mu dodane:)
                                      • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 30.05.07, 19:38
                                        a u nas znowu pada. Nie tak strasznie, ale mży lub dżdży (nie potrafię odróżnić
                                        czy to pierwsze czy drugie:)
                                        • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 04.06.07, 22:22
                                          I znowu popadało, aż miło;)
                                          • ishar26 Re: Strasznie pada... 06.06.07, 10:33
                                            A u nas piekne sloneczko swieci :)
                                            • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 06.06.07, 17:27
                                              a dzisiaj u nas też nie pada;) To my padamy z upału;)
                                              • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 11.06.07, 20:14
                                                zanosiło się na deszcz, ale... "rozeszło się po kościach";)
                                                • impulsywna_kobieta Re: Strasznie pada... 12.06.07, 19:07
                                                  czytam i czytam i tak też myślałam, że dziś ani kropli u Was;)))) Chyba, że
                                                  jakieś zmiany nastąpiły???:))))
                                                  • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 12.06.07, 19:55
                                                    no niestety, żadnych zmian w pogodzie. Jedyne krople, które właśnie zauważyłam
                                                    spadające z góry, to z balkonu wyżej;) Ja z podlewaniem jeszcze trochę poczekam:)))
                                                  • impulsywna_kobieta Re: Strasznie pada... 12.06.07, 21:03
                                                    a u mnie burza była i trochę pokapało, przynajmniej jest czym oddychać;)))
                                                    Czekaj, czekaj niedługo i Was dopadnie jakiś opad;)))
                                                  • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 13.06.07, 13:08
                                                    no i wykrakałaś;):))) Strasznie pada! Zacina tak, że drobiny deszczu wpadają mi
                                                    przez otwarte okno na komputer! Dobrze, że u nas, w przeciwieństwie do Bydzi
                                                    deszczówka jeszcze nieopodatkowana to mi za darmo kwiaty balkonowe podleje:)))
                                                  • impulsywna_kobieta Re: Strasznie pada... 15.06.07, 08:28
                                                    a jak teraz? u mnie tak grzeje, aż momentami żałuję, że w chłodniejszym klimacie
                                                    nie przyszło mi żyć;))
                                                  • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 15.06.07, 10:07
                                                    teraz da się żyć:) Ale poczekajmy do południa. Wtedy dopiero będzie skwar.
                                                    Chmury od wczoraj się kłębiły, dziś też trochę ich na niebie widać, ale żadnej
                                                    kropli deszczu nie były w stanie z siebie wycisnąć. To chyba z tego gorąca;)
                                                  • impulsywna_kobieta Re: Strasznie pada... 15.06.07, 10:19
                                                    Chmurom pewnie też się udziela, jak wszystkim zresztą, więc co się będą
                                                    wysilały;)))) I tak lubię to Wasze miasto, bez względu na pogodę;))))
                                                  • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 16.06.07, 13:29
                                                    dzisiaj pogoda całkiem niezła. Wieje!
                                                    Wczoraj grzmiało nieźle, ale cały zły humor chmur na Bydzi się wyładował był;)
                                                  • amatorka_wisni Re: Strasznie pada... 21.06.07, 20:23
                                                    Kilka kropel widzę na szybie, chyba padało
    • sto100 Re: Strasznie pada... 22.06.07, 08:41
      u mnie nareszcie, po wielu tygodniach suszy, pada.
      Może trawy znowu się zazielenią? Nadzieja zawita?
      Zmiany? Czy jeszcze trochę czekania?
      • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 23.06.07, 14:32
        a u mnie strasznie pada;)
        • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 24.06.07, 16:44
          strasznie pada! I to jak strasznie! Wszystkie kwiaty mi skosi z balkonu a nie
          wyjdę przecież ich zbierać w taką ulewę...
          • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 03.07.07, 22:17
            toż dzisiaj strasznie padało a nikt nie zauważył;)
            • babu2 Re: Strasznie pada... 06.07.07, 11:12
              Pada i pada, a mi się w niedzielę kończy urlop :( A miało być tak fajnie...
              • vauban Re: Strasznie pada... 06.07.07, 11:25
                Pada ciągle. I jest zimno !
                • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 06.07.07, 19:08
                  przestało padać, można urlopować, choć nadal jest trochę zimno;)
                  • sauber1 Re: Strasznie pada... 06.07.07, 19:16

> przestało padać, można urlopować, choć nadal jest trochę zimno;)

Zrób w końcu coś z tym, spraw by cieplej było ;)))
                    • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 06.07.07, 19:23
                      robi się! Słońce wychodzi zza chmur, zaraz trochę podgrzeje:)
                      • babu2 Re: Strasznie pada... 06.07.07, 19:33
                        Ciekawe tylko czy na chwilę, czy też już tak zostanie?
                        • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 06.07.07, 21:22
                          wyszło na chwilę, aby rozpoznać sytuację. Ale wróci jutro... na dłużej:)
            • sauber1 Re: Strasznie pada... 06.07.07, 19:14

> toż dzisiaj strasznie padało a nikt nie zauważył;)

Ja już przyzwyczaiłem się do tej pory deszczowej, strasznie ubolewam, nawet nie
              ma jak się na grilla zahaczyć? ;)))
              • mariuscho Re: Strasznie pada... 06.07.07, 22:41
                a mnie trafia. dopiero com od pięciu dni nowokrzyżak (z krakowa się
                sprowadziłem, choć żech nie krakowianin) a leje jak w niderlandach i już mi się
                odechciało mieszkać w tortoruniu.
                • teresa414 Re: Strasznie pada... 06.07.07, 23:16
                  a poczkaj se trocha a dyc przstanie lac,zaro sie wyprowadzej z naszygo
                  piknego miasta,hej;):):)
                  • teresa414 Re: Strasznie pada... 06.07.07, 23:18
                    ........zjadlam ,,nie, wyprowadzaj sie
                  • teresa414 Re: Strasznie pada... 06.07.07, 23:19
                    nie wyprowadzaj sie
                  • teresa414 Re: Strasznie pada... 06.07.07, 23:22
                    nie wyprowadzaj sie:):):)
                    • vauban Re: Strasznie pada... 07.07.07, 00:09
                      Może zostanie, mimo deszczu ;)
                      • babu2 Re: Strasznie pada... 07.07.07, 11:23
                        Zostań, już nie pada.
                        • teresa414 Re: Strasznie pada... 07.07.07, 17:08
                          ...idzie dyszcz,idzie dyszcz,idzie sikawica; uleje, usiece Janickowe lica...
                • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 07.07.07, 17:09
                  ni wyjeżdżaj, wpadniesz z deszczu pod rynnę;(
                  • izawawa Re: Strasznie pada... 07.07.07, 17:14
                    Jak słyszę słowo "dyć" to uśmiech gdzieś za uszami mi się kończy;-))
                    Padało ale na chwilę przestało, nie jęczcie tak, bo w Bangladeszu mają gorzej :)
                    • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 07.07.07, 17:17
                      no właśnie! niech pada:)
                      • teresa414 Re: Strasznie pada... 07.07.07, 23:59
                        przestalo ,chyba nie wyjedzie
                        • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 09.07.07, 22:37
                          i znowu pada...
                          a poza tym burza
                          • yavanna86 Re: Strasznie pada... 11.07.07, 09:09
                            aaale pada....prawie poziomo...aż mnie dziś deszcz obudził...
    • teresa414 Re: Strasznie pada... 11.07.07, 19:28
      .........oj,jak dawno nie padalo a jaka piekna tecza na niebie;);)
    • teresa414 Re: Strasznie pada... 11.07.07, 19:35
      ......przestalo
      • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 11.07.07, 22:45
        a ja tęczy nie widziałam:(
        • teresa414 Re: Strasznie pada... 12.07.07, 10:35
          ...pewnie za pozno wyszlas na balkon,pokazala sie na wschodzie
          • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 12.07.07, 23:15
            to wszystko tłumaczy. Z mojego balkonu wschodu nie widać;)
            • teresa414 Re: Strasznie pada... 18.07.07, 21:02
              w piatek zacznie padac,do niedzieli........
              • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 18.07.07, 21:50
                dopiero w piątek?
                a już dzisiaj miało się na deszcz;)
                • vauban Re: Strasznie pada... 19.07.07, 00:46
                  Zatańczmy wsztscy w kółko i pobębnijmy w tam - tamy, aby przywołać boga deszczu.
                  Podobno czasem to działa.
                  • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 19.07.07, 15:33
                    a jak kto nie ma tam-tamów to w co ma bębnić?
                    • vauban Re: Strasznie pada... 19.07.07, 16:02
                      Można np. w garnek pokrywką, straszny hałas ;)
                      • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 19.07.07, 19:58
                        rozumiem, że im większy garnek, tym większy hałas, a im większy hałas tym
                        większa zachęta dla deszczu?
                        • teresa414 Re: Strasznie pada... 19.07.07, 20:52
                          mozna se pobebnic paluszkami po...stole np.
    • gest1 Re: Strasznie pada... 20.07.07, 13:13
      w anglii też pada
      • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 20.07.07, 18:01
        Na Wyspach deszcz jest obligatoryjny;)
        A u nas NIE pada. Zbierało się na deszcz, ale jak zwykle, rozeszło się po kościach;)
        • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 21.07.07, 20:25
          strasznie padało dziś w nocy, a nawet i grzmiało
        • gumka7 Re: Ziobrało się na deszcz ......... 21.07.07, 20:30
          i na szczęście przeszło bokiem ;)
          • rozczarowana-torunianka Re: Ziobrało się na deszcz ......... 21.07.07, 20:46
            ale może jeszcze wrócić i wtedy wyjdzie nam bokiem;)
            • gest1 Re: Ziobrało się na deszcz ......... 21.07.07, 21:38
              obligtoryjny deszcz angielski był i dziś, oczywiście na świeżo rozwieszone pranie
              • rozczarowana-torunianka Re: Ziobrało się na deszcz ......... 22.07.07, 10:29
                Widocznie pranie nie dość dokładnie wypłukane było;)

a u nas wciąż zanosi się na deszcz
                • gest1 Re: Ziobrało się na deszcz ......... 22.07.07, 12:36
                  a teraz słońce
                  • rozczarowana-torunianka Re: Ziobrało się na deszcz ......... 22.07.07, 13:26
                    a u nas pada, a wcześniej nawet groźnie grzmiało i oczywiście padało.

Tylko co z tą tęczą???
    • gest1 Re: Strasznie pada... 23.07.07, 15:25
      na Wyspach siąpi, co wygląda nawet dość uroczo (przez okno)
      • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 24.07.07, 13:28
        siąpienie dobre na cerę;)

a u nas, nie da się ukryć, znowu pada....
        • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 25.07.07, 23:35
          przecież dzisiaj znowu padało...
          • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 27.07.07, 19:02
            popadało, trochę pogrzmiało i znowu jest słonecznie
            • rozczarowana-torunianka czy dzisiaj padało gdzieś? 29.07.07, 18:01
              tak byłam zajęta, że nie zdążyłam zauważyć;)
              • teresa414 Re: czy dzisiaj padało gdzieś? 29.07.07, 19:58
                ........pada sobie deszczyk,pada sobie rowno,raz spadnie na krzaczek drugi raz
                na.......no,goralu ,czy ci nie zal?
              • teresa414 Re: czy dzisiaj padało gdzieś? 29.07.07, 20:00
                tak sobie siapi...
                • teresa414 Re: troszke popadalo 30.07.07, 21:20
                  .........i byla burza i tecza i koniec.Jutro powtorka z deszczu
                  • rozczarowana-torunianka Re: troszke popadalo 30.07.07, 22:15
                    znowu tęczę przegapiłam!?
                    a teraz już chyba nie pada
                    • rozczarowana-torunianka pada 16.08.07, 17:41
                      ciekawe czy tęcza się pokaże?
                      • rozczarowana-torunianka Re: pada 18.08.07, 00:16
                        zaczyna padać. Tęczy nie będzie widać bo ciemno;)
    • teresa414 Re: Strasznie pada... 19.08.07, 21:53
      jaka szkoda,ze nie pada
      • amatorka_wisni Re: Strasznie pada... 19.08.07, 22:57
        Pogoda wycieczkowa.
        • amatorka_wisni Re: Strasznie pada... 20.08.07, 14:52
          dziś jeszcze bardziej wycieczkowa
          • teresa414 Re: Strasznie pada... 20.08.07, 20:32
            ....jutro bedzie szklana pogoda
            • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 20.08.07, 21:14
              a dzisiaj jednak nie padało, choć się zanosiło
              • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 22.08.07, 20:30
                czyżby nikt nie zauważył, że strasznie pada?
              • teresa414 Re: Strasznie pada... 22.08.07, 20:34
                ......a dzisiaj jednak pada i zanosi się na dłużej:(:(:(
                • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 22.08.07, 20:44
                  z nocnego strasznego padania każdy powinien się cieszyć, gdyż nie trzeba
                  podlewać trawników
    • kdesw Re: Strasznie pada... 22.08.07, 21:25
      Gdzieś grzmi i ryczy blisko Wrzosów

www.anad.republika.pl/jelen.htm
      • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 22.08.07, 21:27
        no właśnie, nie dość, że strasznie pada to jeszcze ryczy;)
        • gumka7 Re: Strasznie pada... 22.08.07, 21:29
          niech pada - to może w końcu trochę wypłucze ..........................
          • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 22.08.07, 21:40
            niech pada, tylko niech mi łączności nie zrywa;)
            • teresa414 Re: Strasznie pada... 22.08.07, 22:03
              ...nadchodzi burza ,IZA dmucha w naszą stronę.Torunianko,nie przegap
              tęczy, ;););)
              • kdesw Re: Strasznie pada... 22.08.07, 22:06
                Chyba znów Wisła szyki burzy popsuła.
                • teresa414 Re: Strasznie pada... 22.08.07, 22:09
                  Wisla nie przepuszcza
                  • vauban Re: Strasznie pada... 22.08.07, 23:31
                    Ale leje ! - jak powiedział pewien Rumun przeliczając pieniądze ;)
              • izawawa Re: Strasznie pada... 22.08.07, 22:09
                Nie dmucha tylko leci na miotle ;)
                • tryg.sk Re: Strasznie pada... 18.09.07, 13:43
                  pl.youtube.com/watch?v=U7-q1WRaKNg
                  • tryg.sk Re: Strasznie pada... 18.09.07, 13:57
                    pl.youtube.com/watch?v=-FysG72APrs&mode=related&search=
                    • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 28.09.07, 19:29
                      tak strasznie pada, że zapadało mi cały pokój, a co najmniej pół. No może
                      mniejsze pół
    • gest1 doniesienia z zagranicy 01.10.07, 12:46
      uprzejmie informuję, że w anglii pada. typ deszczu: dosc
      romantyczno-rozmarzajacy, taki, ktory sluzy jako wspanialy pretekst do
      namietnych porankow, popoludni i wieczorow.
      • sto100 Re: doniesienia z zagranicy 01.10.07, 13:49
        marzycielu, a co z grzybami? U nas kolejne rzuty, nawet w ogrodzie złoci się od
        opieniek, tych złocistych właśnie.
        • gest1 Re: doniesienia z zagranicy 03.10.07, 16:23
          a z grzybami mizernie. nikt tu nic nie zbiera, gotowe w tesco kupuja. taki kraj
          • sto100 Re: doniesienia z zagranicy 03.10.07, 18:25
            dla samych grzybów pewnie nie warto wracać. Chociaż z drugiej strony...
            Idzie granatowe chmurzysko, powolutku, od zachodu. Patrzcie jak to się zmieniło.
            • rozczarowana-torunianka Re: doniesienia z 12.11.07, 17:14
              należy chyba odnotować, że strasznie dziś padało z rana.
              Ale z tych opadów grzybów raczej nie będzie. No chyba, że mrożone.
              • teresa414 Re: doniesienia z 12.11.07, 21:14
                podobno ma byc ostra zima jakiej dawno nie bylo i w najblizszych
                dniach - duuuuzo sniegu.Torunianko,kwiatki z balkonu zabezpieczylas
                przed mrozem?
                • rozczarowana-torunianka Re: doniesienia z 15.11.07, 17:50
                  w ogóle dziś nie padało, ale widzę, że potrzebnie do tego wątku zajrzałam, gdyż
                  na pytanie należałoby odpowiedzieć;)

Tereso, o kwiatki na balkonie nie dbam zimą, bo one jednoroczne są. Ze śniegiem
                  chyba sobie poradzę. Ale mrozu nie lubię.
                  Dzisiaj dzięcioł wpadł na obiad do stołówki;) Ale czujny był, bo nie dał się
                  upolować;)
                  • rozczarowana-torunianka Re: doniesienia z 26.11.07, 20:16
                    padało dziś. I to na biało, choć nie zasypało bo się z deszczem zmówiło i rozwodniło
                    • rozczarowana-torunianka Re: doniesienia z 01.12.07, 21:48
                      może nie tak strasznie padało, ale mżyło ddżyło przez dzień cały
                      • rozczarowana-torunianka trochę popadało 16.12.07, 16:30
                        i to nawet na biało!
                        • rozczarowana-torunianka pada śnieg 06.01.08, 17:07
                          pierwsze opady w tym roku do zanotowania
    • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie padało dzisiaj 19.01.08, 22:38
      a nikt nie zauważył. Czyżby wszyscy spali?
      • rozczarowana-torunianka Strasznie pada 20.01.08, 16:43
        i znowu pada
        • s_ell Re: Strasznie pada 20.01.08, 16:54
          Niebo "płacze",bo widzi i słyszy
          • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada 06.02.08, 10:49
            dzisiaj też płacze i jeszcze ten popiół...
            • rozczarowana-torunianka Strasznie dziś padało 26.03.08, 22:38
              i to kilka razy i to na biało
              • historykii Re: Strasznie dziś padało 27.03.08, 20:24
                Dzień dobry... Przejechałem w tak zmiennej aurze > 380 km.
                Były cudowne chwile w godzinach rannych.
                Wówczas tylko jazda na wschód. Proszę mi wierzyć -to wspaniały
                widok mieć przed sobą rozżarzoną tarczę słońca(...) i jak w piosence
                Dwa plus jeden...." Iść, ciagle iść..."
                Powrót był znacznie mniej atrakcyjny, a nawet ponury, ze spuszczona
                głową....
                Pozdrawiam Pania. Co u Rockomana słychać?
                • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie dziś padało 30.04.08, 22:23
                  może nie strasznie, ale padało dziś. Odgrzebuję więc wątek i pozdrawiam
                  wszystkich doceniających straszny deszcz;)
                  • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie dziś padało 01.05.08, 20:38
                    i znowu padało
                    • historykii Re: Strasznie dziś padało 02.05.08, 08:56
                      Od tego " strasznego padania" dostałem kolki nerkowej!
                      Piszę całkiem poważnie, bo gdyby nie padało, gdyby było cieplej
                      -wówczas organizm... samoreguluje się
                      - czytaj, domaga się duzych ilości płynów, które są zbawienne dla
                      mojej schorowanej nerki...Już 5 tą dobę " walczę z bólem i..."
                      Do rzeczy: mam receptę na taki deszcz( ciągłe padanie):
                      po pierwsze kupić płytę J. Kofty z przebojem lata-1974 r
                      " Radość o poranku"!
                      Zapewniam Panią i wszystkich malkontentów(...), że humor wraca
                      natychmiast! Szczególnie jak się ma w pamięci ( na wyjątkowej "
                      półce") ten pieknie zaśpiewany przebój;
                      nie przesadzę jak napiszę, tak
                      zaśpiewaną RADOŚĆ O PORANKU...
    • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 13.06.08, 16:16
      wreszcie wątek się przydaje. Choć z tym strasznym padaniem to lekka przesada.
      Siąpi zaledwie, czyli mży.
      • sto100 Re: Strasznie pada... 13.06.08, 18:42
        dzień dobry, dawno tu nie byłam. Strasznie jak strasznie, kropi sobie powolutku,
        pomalutku na zaschniętą trawę, klapnięte różowe róże i zaschnięte czerwone.
        Jedynie żółte dawały radę. Podlewanie nie pomagało.Myślicie, że popada
        prawdziwie? Strasznie popada? Wisła nie zatrzyma?
        • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 13.06.08, 23:53
          jak miło widzieć Setkę w taką pogodę barową;)
          Pokropiło, pokropiło i przestało chyba. Ciemno to nie widzę;)
          Ale różowe to chyba zostały reanimowane, z te zaschnięte.... przyroda i takie
          problemy potrafi pokonać w sprzyjających warunkach;)
          • sto100 Re: Strasznie pada... 17.06.08, 22:26
            trochę wczoraj popadało, róże podniosły się, poza tymi zaschniętymi.
            Dawniej to lało. Szkoda, że nie teraz, a w Toruniu?
            • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 20.06.08, 19:29
              Wczoraj lało, a dzisiaj popadało trochę znowu. A mi się popsuł parasol;)
              • sto100 Re: Strasznie pada... 23.06.08, 09:56
                nareszcie strasznie w nocy padało i grzmiało okrutnie.
    • sto100 Re: Strasznie pada... 27.06.08, 19:29
      nareszcie! A reszta Polski, Toruń, Olsztyn itd nie pada?
      • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 27.06.08, 20:54
        no popadało i pogrzmiało, ale nie tak strasznie jak w Warszawie, gdzie Złote
        Tarasy stały się nieomalże wodospadem Niagarą;)
    • malina_ja Re: Strasznie pada... 27.06.08, 21:49
      dziś też pada... ale w sumie to nareszcie :)
      • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 28.06.08, 20:28
        i teraz też pada. Tak sobie, bez przesady
        • sto100 Re: Strasznie pada... 03.07.08, 22:09
          przydało by się.
          • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 05.07.08, 18:19
            skoro by sie przydało to popadało, a teraz słychać jeszcze z oddali pomruki
            burzy, czyli będzie strasznie padać;)
            • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 07.07.08, 20:04
              naprawdę strasznie pada;)
              • sto100 Re: Strasznie pada... 07.07.08, 21:43
                spieszę donieść, u mnie zaczęło się straszne padanie. Zawsze tak późno dochodzi.
                • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 15.08.08, 22:49
                  no to trochę popadało
                  • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 16.08.08, 10:34
                    Ciągle pada
                    • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 16.08.08, 14:13
                      pada i pada, a czasami zagrzmi
                      • sto100 Re: Strasznie pada... 16.08.08, 19:32
                        i u mnie drugi dzień pada i pada. I grzmi, na szczęście przechodzi obok. Wolę
                        deszcz.
    • sto100 Re: Strasznie pada... 20.08.08, 21:25
      torunianko, właśnie u mnie strasznie lało. Nie wiemy jak w Toruniu, Olsztynie i
      Wawie. Dlaczego?
      • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 20.08.08, 22:40
        no poleciałam na balkon, aby sprawdzić bo przez okno nic nie widać. Susza! Nic
        nie leje, ani nawet nie kropi;)

Ale do Olsztyna, ani do Wawy sie nie przelece bo ciemno;)
        • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 29.08.08, 23:48
          popadało dzisiaj i tęcza się pokazała
          • czternascie Re: Strasznie pada... 30.08.08, 00:29
            a tutaj ciągle pada
            • sto100 Re: Strasznie pada... 02.09.08, 22:39
              szkoda, że zamilkli.
              • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 02.09.08, 23:14
                a kto zamilkł?

przy okazji. Popadało dzisiaj trochę z rana. Akurat na moje pranie nie zdjęte na
                noc;)
    • sto100 Re: Strasznie pada... 30.09.08, 20:18
      jestem przygotowana na straszne padanie, mam nowe kalosze. A Ty torunianko?
      Pozdrawiam.
    • jarsem Re: Strasznie pada... 01.10.08, 07:03
      dzien dobry
      jakos dziwnie jest na dworze
      pada pada
      pada
      kap kap kap kap kap

kap kap kap kap kap kap kap kap kap

i za kolnierz :((((
      • passi_flower Re: Strasznie pada... 01.10.08, 13:13
        Dzień dobry.
        Już tak nie pada.
        Ale wieje oj wieje.
        • sto100 Re: Strasznie pada... 01.10.08, 19:22
          strasznie wieje.
          • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 01.10.08, 21:56
            dobry wieczór
            już tak nie pada i już tak nie wieje:)
            • jarsem Re: Strasznie pada... 04.10.08, 17:22
              Chwała Przyrodzie, że zna umiar :))
              • passi_flower Re: Strasznie pada... 30.10.08, 18:50
                Dzień dobry. Ale dziś pogoda. Ojej ojej.
                • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 30.10.08, 21:32
                  no fakt! Nie dość, że lało jak z cebra to jeszcze grzmiało i błyskało. O tej
                  porze roku!?
                  • sto100 Re: Strasznie pada... 31.10.08, 18:34
                    u mnie też, kot przestraszony schował sie pod kredens. Burza powinna być
                    zapowiedzią dobrej pogody, ale dzisiaj raczej nie.
                    • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 18.11.08, 22:28
                      chyba znowu pada....
                      • jarsem Re: Strasznie pada... 19.11.08, 06:29
                        leje dzis
                        zamiast
                        sniegu
                        deszcz
                        • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 19.11.08, 19:23
                          a teraz wprawdzie nie leje, ale pada. deszcz.
                          • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 20.11.08, 22:40
                            oj lało dzisiaj strasznie i to przez cały nieomalże dzien
                            • rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 23.11.08, 18:20
                              popadało. i to na biało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka