Dodaj do ulubionych

Fundacje przemaglują polityków

27.08.06, 23:18
Arkadiusz Górski to działa dawnego ZCHN, również aktywista prawicowych ruchów
politycznych zwiazanych z ROP, a twórca społeczeństwa obywatelskiego. Jak
znam zycie tylko kandydaci PiS przejdą weryfikacje.
Obserwuj wątek
    • skippy2001 Arkadiusz Górski to działacz ZCHN 27.08.06, 23:18
      Arkadiusz Górski to działa dawnego ZCHN, również aktywista prawicowych ruchów
      politycznych zwiazanych z ROP, a twórca społeczeństwa obywatelskiego. Jak
      znam zycie tylko kandydaci PiS przejdą weryfikacje.
    • nowy-torun Odpowiedź na zarzut 28.08.06, 10:58
      Ten wpis stanowczo wymaga skomentowania.

Nasza działalność (Stowarzyszenia Rozwoju Torunia) nie jest działalnością
      polityczną, ale z zakresu rozwijania społeczeństwa obywatelskiego. Żadna
      spośród osób związanych z Zarządem czy innymi organami statutowymi
      Stowarzyszenia nie jest związana z zarządami partii politycznych (co wynika z
      naszego Statutu).

Nie jesteśmy zainteresowani uczestniczeniem w procesach politycznych (jak
      kandydowanie w wyborach itp.), ale bardzo zależy nam na polityce lepszej
      jakości, a więc też na poważnych politykach i świadomych wyborcach.
      Dlatego m.in. chcemy, aby kandydaci w wyborach składali świadome zobowiązania i
      je wypełniali.

Stowarzyszenie Rozwoju Torunia
      www.nowy-torun.org/
      • skippy2001 Re: Odpowiedź na zarzut 28.08.06, 16:18
        W takim razie wsytsko gra, choć osoba AG może budzić kontrowersje. W pełni
        popieram inicjatywe jeśli będzie obiektywna. Dzięki za wyjaśnienie
      • rozczarowana-torunianka pytanie 28.08.06, 18:41
        czy można wiedzieć dlaczego Stowarzyszenia Rozwoju Torunia ma utajnione struktury?
        Chciałam kiedyś poprzeć jedną z Waszych akcji, ale anonimowego składu popierać
        przecież nie będę.
        • nowy-torun Re: pytanie 29.08.06, 09:04
          To fakt. A dokładniej... nasz błąd, że na stronie internetowej Stowarzyszenia
          nie ma informacji o składzie organów statutowych. Naprawimy!
          A tu, szybko wyjaśniamy:

Zarząd Stowarzyszenia:
          Arkadiusz Górski (prezes), Jan M. Grabowski (członek Zarządu) oraz Piotr
          Mikołajczyk (członek Zarządu).
          Pozostaje już tylko Komisja Rewizyjna z p. Piotrem Rzepką, jej przewodniczącym.

Pozdrawiamy!

Stowarzyszenie Rozwoju Torunia
          www.nowy-torun.org/
    • mieszkanieckaszczorka Re: Fundacje przemaglują polityków 28.08.06, 20:51
      Hehe, Łukasz Walkusz z NZS jest dla odmiany członkiem PiSu. Cóż za szczera i obywatelska inicjatywa:) Gdzie kandydujecie chłopaki Rada Miasta czy Sejmik????
      • waterrunner Re: Fundacje przemaglują polityków 28.08.06, 22:45
        Nie wiem czy Walkusz należy do PiSu ale przesądzone jest to że bedzie startował
        do Rady Miasta z listy PO. Stawia więc siebie w podwójnej roli-

1. Osądzającego startujących w wyborach
        2. Tego który będzie sam startował

Inicjatywa wydaje sie spalona na samym starcie...
        • podly1999 obłudnik Walkusz? 29.08.06, 07:24
          hihi, dzis przeczytalem w gazecie, ze walkusz z list PO startuje- co za czasu,
          ze nzs trzyma sie z po. prawdopodobnie ma to zwiazek, ze bartek jozwiak
          dzialacz po zna sie dobrze z walkuszem i idzie po ukladzie.
          walkusz osmiesza sie, ze on nie bedzie maglowal politykow bo kadencja sie
          konczy jego jako przewodniczacego- nie mowi jednak czy bedzie startowal na
          nastepna kadencje, zreszta powinien juz dzis zrezygnowac.
          nzs to ciekawa grupa
          • mieszkanieckaszczorka Re: obłudnik Walkusz? 30.08.06, 11:22
            Walkusz chciaby startowa z listy PO a do startowania jeszcze duga droga zwlaszcza jesli zminia sie partie co pare minut
            • monte83 Re: obłudnik Walkusz? 31.08.06, 07:16
              a ja jednak mysle, ze pan walkusz wystartuje z listy PO. odnosze wrazenie, ze
              dla nich nie ma to znaczenia.
          • mikolaj80 Sprostowanie subiektywne, ale obiektywnego człowie 31.08.06, 09:54
            Zgadzam się z podłym, że NZS to nie tyle ciekawa grupa, co organizacja o
            wspaniałej historii, zrzeszającej wartościowych ludzi z inicjatywą i
            kształtującą w umysłach młodych ludzi właściwe podejście do życia. Otarłem się o
            NZS w studenckich czasach i wiem, że nie był to stracony czas. Nie miałem
            możliwości obserwować pana Walkusza w konkretnym działaniu, bo jest ode mnie
            dużo młodszy, ale podczas obchodów dał się poznać jako młody człowiek z ogromną
            inicjatywą i potrzebą zmieniania na lepsze, działający w sposób przemyślany i
            spokojny. Przypuszczam, że to On jest inicjatorem działąń i pomysłodawcą
            większości akcji organizowanych przez Zrzeszenie. Moim skromnym zdaniem, osoba
            pokroju pana Walkusza jest wręcz pożądana w każdej organizacji służącej
            społeczeństwu. Dostrzegam potrzebę wymiany "starych pryków", którzy jedynie
            gadają o robieniu i nic nie robią, na młodych ludzi, którzy mówią dopiero o
            efektach-czyli po wykonaniu dobrze zadania. Dajmy decydować ludziom z pasją.
            Pozdrawiam wszystkich młodych ludzi z inicjatywą.
            • monte83 Re: Sprostowanie subiektywne, ale obiektywnego cz 31.08.06, 10:45
              ja mu nie wierze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka