skippy2001 27.08.06, 23:18 Arkadiusz Górski to działa dawnego ZCHN, również aktywista prawicowych ruchów politycznych zwiazanych z ROP, a twórca społeczeństwa obywatelskiego. Jak znam zycie tylko kandydaci PiS przejdą weryfikacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skippy2001 Arkadiusz Górski to działacz ZCHN 27.08.06, 23:18 Arkadiusz Górski to działa dawnego ZCHN, również aktywista prawicowych ruchów politycznych zwiazanych z ROP, a twórca społeczeństwa obywatelskiego. Jak znam zycie tylko kandydaci PiS przejdą weryfikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy-torun Odpowiedź na zarzut 28.08.06, 10:58 Ten wpis stanowczo wymaga skomentowania. Nasza działalność (Stowarzyszenia Rozwoju Torunia) nie jest działalnością polityczną, ale z zakresu rozwijania społeczeństwa obywatelskiego. Żadna spośród osób związanych z Zarządem czy innymi organami statutowymi Stowarzyszenia nie jest związana z zarządami partii politycznych (co wynika z naszego Statutu). Nie jesteśmy zainteresowani uczestniczeniem w procesach politycznych (jak kandydowanie w wyborach itp.), ale bardzo zależy nam na polityce lepszej jakości, a więc też na poważnych politykach i świadomych wyborcach. Dlatego m.in. chcemy, aby kandydaci w wyborach składali świadome zobowiązania i je wypełniali. Stowarzyszenie Rozwoju Torunia www.nowy-torun.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
skippy2001 Re: Odpowiedź na zarzut 28.08.06, 16:18 W takim razie wsytsko gra, choć osoba AG może budzić kontrowersje. W pełni popieram inicjatywe jeśli będzie obiektywna. Dzięki za wyjaśnienie Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka pytanie 28.08.06, 18:41 czy można wiedzieć dlaczego Stowarzyszenia Rozwoju Torunia ma utajnione struktury? Chciałam kiedyś poprzeć jedną z Waszych akcji, ale anonimowego składu popierać przecież nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy-torun Re: pytanie 29.08.06, 09:04 To fakt. A dokładniej... nasz błąd, że na stronie internetowej Stowarzyszenia nie ma informacji o składzie organów statutowych. Naprawimy! A tu, szybko wyjaśniamy: Zarząd Stowarzyszenia: Arkadiusz Górski (prezes), Jan M. Grabowski (członek Zarządu) oraz Piotr Mikołajczyk (członek Zarządu). Pozostaje już tylko Komisja Rewizyjna z p. Piotrem Rzepką, jej przewodniczącym. Pozdrawiamy! Stowarzyszenie Rozwoju Torunia www.nowy-torun.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanieckaszczorka Re: Fundacje przemaglują polityków 28.08.06, 20:51 Hehe, Łukasz Walkusz z NZS jest dla odmiany członkiem PiSu. Cóż za szczera i obywatelska inicjatywa:) Gdzie kandydujecie chłopaki Rada Miasta czy Sejmik???? Odpowiedz Link Zgłoś
waterrunner Re: Fundacje przemaglują polityków 28.08.06, 22:45 Nie wiem czy Walkusz należy do PiSu ale przesądzone jest to że bedzie startował do Rady Miasta z listy PO. Stawia więc siebie w podwójnej roli- 1. Osądzającego startujących w wyborach 2. Tego który będzie sam startował Inicjatywa wydaje sie spalona na samym starcie... Odpowiedz Link Zgłoś
podly1999 obłudnik Walkusz? 29.08.06, 07:24 hihi, dzis przeczytalem w gazecie, ze walkusz z list PO startuje- co za czasu, ze nzs trzyma sie z po. prawdopodobnie ma to zwiazek, ze bartek jozwiak dzialacz po zna sie dobrze z walkuszem i idzie po ukladzie. walkusz osmiesza sie, ze on nie bedzie maglowal politykow bo kadencja sie konczy jego jako przewodniczacego- nie mowi jednak czy bedzie startowal na nastepna kadencje, zreszta powinien juz dzis zrezygnowac. nzs to ciekawa grupa Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanieckaszczorka Re: obłudnik Walkusz? 30.08.06, 11:22 Walkusz chciaby startowa z listy PO a do startowania jeszcze duga droga zwlaszcza jesli zminia sie partie co pare minut Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 Re: obłudnik Walkusz? 31.08.06, 07:16 a ja jednak mysle, ze pan walkusz wystartuje z listy PO. odnosze wrazenie, ze dla nich nie ma to znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj80 Sprostowanie subiektywne, ale obiektywnego człowie 31.08.06, 09:54 Zgadzam się z podłym, że NZS to nie tyle ciekawa grupa, co organizacja o wspaniałej historii, zrzeszającej wartościowych ludzi z inicjatywą i kształtującą w umysłach młodych ludzi właściwe podejście do życia. Otarłem się o NZS w studenckich czasach i wiem, że nie był to stracony czas. Nie miałem możliwości obserwować pana Walkusza w konkretnym działaniu, bo jest ode mnie dużo młodszy, ale podczas obchodów dał się poznać jako młody człowiek z ogromną inicjatywą i potrzebą zmieniania na lepsze, działający w sposób przemyślany i spokojny. Przypuszczam, że to On jest inicjatorem działąń i pomysłodawcą większości akcji organizowanych przez Zrzeszenie. Moim skromnym zdaniem, osoba pokroju pana Walkusza jest wręcz pożądana w każdej organizacji służącej społeczeństwu. Dostrzegam potrzebę wymiany "starych pryków", którzy jedynie gadają o robieniu i nic nie robią, na młodych ludzi, którzy mówią dopiero o efektach-czyli po wykonaniu dobrze zadania. Dajmy decydować ludziom z pasją. Pozdrawiam wszystkich młodych ludzi z inicjatywą. Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 Re: Sprostowanie subiektywne, ale obiektywnego cz 31.08.06, 10:45 ja mu nie wierze. Odpowiedz Link Zgłoś