Dodaj do ulubionych

Kradzieże w Toruniu

06.11.06, 09:10
W ten weekend miałam gości z Pomorza. Tak bardzo cieszyli się że będą mogli
zwiedzić Toruń. miestety zwiedzanie starego miasta zakończyło się kradzieżą
radia samochodwego i wybiciem szyb w samochodzie. Tak wstyd nie było mi
dawno. Do tego policja mimo, że już wsześniej ktoś zgłosił kradzież nie
zabezpieczyła samochodu. Właściwie to mogli go okraść jeszcze ze trzy razy.
Za to zero informacji, jakieś bzdurne formalności i wiadomośc że radia i tak
nie odzyskamy, mimo że złapano złodzieja. Nawet nie uzyskaliśmy informacji
kto zgłosił kradzież, czy złapano złodziej przy samochodzie. Nic, totalnie
nic nie wiemy. Goście wyjechali, ale napewno juz nigdy tu nie przyjadą.
Zapraszają do siebie.Tak właśnie wygląda weekend w Toruniu.
Obserwuj wątek
    • siwy51 Rozuymiem ze w twoim miescie nie ma kradziezy? 06.11.06, 09:16
      Rozuymiem ze w twoim miescie nie ma kradziezy?
      jak to robicie?
      • mac_byd Re: Rozuymiem ze w twoim miescie nie ma kradziezy 06.11.06, 09:30
        Chyba nie zrozumiałes piszącej!
    • esbeeek Re: Kradzieże w Toruniu 07.11.06, 09:54
      jak rozumiem, w mieście autorki tego posta, kradzieży z aut nie ma? Jak to
      robicie? Może u was się po prostu wyciąga radio, zamiast drzeć potem ryja, że
      je ukradli?
      • muvon200 Re: Kradzieże w Toruniu 07.11.06, 09:58
        esbeku tu przsadziłeś. Co teraz sobie pomysli osoba która to spotkało? Pomysli,
        że mało że złodziejstwo to jeszcze chamstwo i brak wychowania. Nie chcę, żeby
        takie wrażenie odnosił ktos przyjeżdżający do naszego województwa. Wstyd mi za
        Ciebie człowiecze niemyślący.
      • sdb siwy51 i esbeeek znowu maja problemy z czytaniem 07.11.06, 10:07
        widac calkiem wyraznie ze autorka watku jest torunianka a nie przyjezdna ale
        nie- to na pewno ktos spoza Torunia chcacy oczernic nasze wspaniale miasto
        ktore powinno byc stolica calego swiata z racji wyremontowanego Baja
        Pomorskiego, rozpoczecia budowy CSW i postawienia hal montazowych przez
        Japonczykow w sasiedniej miejscowosci. Naiwni glupcy czy zlosliwi manipulatorzy?
        • kuj-pom Re: siwy51 i esbeeek znowu maja problemy z czytan 07.11.06, 10:20
          sdb napisał:
          > widac calkiem wyraznie ze autorka watku jest torunianka a nie przyjezdna ale
          > nie- to na pewno ktos spoza Torunia chcacy oczernic nasze wspaniale miasto
          > ktore powinno byc stolica calego swiata z racji wyremontowanego Baja
          > Pomorskiego, rozpoczecia budowy CSW i postawienia hal montazowych przez
          > Japonczykow w sasiedniej miejscowosci. Naiwni glupcy czy zlosliwi
          manipulatorzy
          > ?
          Sam widzisz tyfusie , jaki jesteś zawistny.
          • muvon200 Re: siwy51 i esbeeek znowu maja problemy z czytan 07.11.06, 10:28
            japierdziu. Tak teoria spisku. Poczytaj wyżej . Uważam , że gdy ta pani to
            przeczyta to oprócz goryczy kradzieży zazna jeszcze świadomości chamstwa
            mieszkańców (przez pryzmat wypowiedzi w tym wątku) i nie będzie jej dziwiła
            postawa policjantów. Czytaj tez poprzednią moją wypowiedź
            • kuj-pom [...] 07.11.06, 10:36
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • sdb Re: siwy51 i esbeeek znowu maja problemy z czytan 07.11.06, 10:43
                ten post zostal zgloszony do skasowania przez moderatora ze wzgledu na
                obrazliwe tresci. znajdz sobie inne forum jezeli tutaj nie potrafisz sie
                dostosowac
                • kuj-pom Re: siwy51 i esbeeek znowu maja problemy z czytan 07.11.06, 10:47
                  sdb napisał:

> ten post zostal zgloszony do skasowania przez moderatora ze wzgledu na
                  > obrazliwe tresci. znajdz sobie inne forum jezeli tutaj nie potrafisz sie
                  > dostosowac
                  No tak będę musiał częściej zaglądać na forum brzydzi , aby zniżyć sie do
                  poziomu tyfusów.
                  • christofer25 Re: siwy51 i esbeeek znowu maja problemy z czytan 07.11.06, 11:16
                    sdb napisał:

ten post zostal zgloszony do skasowania przez moderatora ze wzgledu na
                    obrazliwe tresci. znajdz sobie inne forum jezeli tutaj nie potrafisz sie
                    dostosowac

Masz racje wogole trzeba byłoby sie zastanowić nad przyszłoscia tego
                    forum,dziewczyna opisała grzecznie swoj problem i została obrzucona błotem.
                    Zarówno Bydgoszcz jak i Torun nie zasługuja na forum w tej gazecie,kopnicie sie
                    w wasze zakompleksione przemadrzałe tyłki i albo szukajcie pracy w posredniaku
                    albo kierujcie nalezycie waszymi stanowiskami w firmach bo przez te zawiłosci i
                    impertynencje nasz kraj wyglada tak a nie inaczej.Mieszkam w Toruniu prawie 30
                    lat ale jak czytam niektóre posty to zdaje mi sie ze odpowiadam sobie sam na
                    pytanie dlaczego tak wygladaja losy naszego kraju,województwa czy miasta? Nie
                    robcie z Torunia swiatowej stolicy i nie dajcie sie prowokowac równie
                    sfrustrowanym bałwanom z tej drugiej kolebki swiatowego dziedzictwa.Duzo mamy
                    do zrobienia w naszych miastach ale z taka mentalnoscia to daleko nam do
                    normalnosci...
        • rotepirat Re: W obrębie Starego Miasta kradną! 07.11.06, 12:28
          Nie należy chować głowy w piasek i mówić, że nic się nie stało. Pod Urzędem
          Marszałkowskim ukradli mi z samochodu radio i głośniki, a synowi pod Łukiem
          Cezara olambik z Szreokiej wyrwał z rąk rower górski. Jednego złodzieja
          odnalazła policja, a drugiego bandytę odnalazłem sam. Odbyły się dwie rozprawy
          i nic. Do sądu przyszło kilkunastu oprychów - kolesi złodziejaszków - w
          charakterze widzów - tak że później obawiałem się wyjśc na ulicę. Sprzętu nie
          odzyskałem do dziś. Często widzę na Szerokiej te zakazane gęby. Włóczą się bez
          celu i nie dziwię się, że kradną. Wiem, że nazwiska tego szemranego towarzystwa
          są zanane straży miejskiej i policji. Czy są bezradni jak radni?
    • copperius Re: Kradzieże w Toruniu 07.11.06, 11:56
      Jak goście z Pomorza są na tyle nieprzewidujący i zostawiają na wierzchu rzeczy
      które mogłyby szczuć to ich problem. To okazja czyni złodzieja. Ja mieszkam na
      starówce i nigdy nie zostawiam nie tylko Panelu ani też resztówki. Trzeba było
      uprzedzić swoich gości i oddać na parking strzeżony, ale jak się sępi groszaków
      na to, to potem się po tyłku dostaje. Poza tym normą jest że to obce samochody
      są najczęściej okradane.
      • agasiamazur Re: Kradzieże w Toruniu 07.11.06, 23:38
        Goście przyjechali zwiedzać i nie zakładali, że im ktoś zdemoluje samochód.
        Zapomniałam wspomnieć,że aby ukraść radio samochodowe można otworzyć samochód
        albo zbić szybę. Ale żeby zbić wszystkie szyby to chyba tylko u Nas mogło się
        to zdarzyć.
        • zweglony_pazur Re: Kradzieże w Toruniu 08.11.06, 00:14
          nie rozumiesz koieto, że radia nie zostawia się w aucie w żadnym polskim
          miescie, bo jego strata + wybite szyby to pewniak? przecież to jest jasne jak
          słońce. wiadomo, że może pozostać pewien uraz do miejsca, w którym to nas
          spotkało ale bez przesady. to ma miejsce w każdym zakątku naszego pięknego
          kraju.
          a-propos: palaczom odradzam równiez pozostawianie pustych paczek po fajkach.
          mojemu znajomemu wypierniczyli kiedyś szybę - zostawił pustą paczkę po fajkach
          na półce przy desce rozdzielczej - a przechodzący żul miał ochotę zajarać.
          uwaga, nie miało to miejsca w Toruniu, co nie znaczy, że tenże znajomy żywi
          jakąś urazę do miasta w którym zdarzenie miało miejsce.
          złodziejstwo w PL jest koszmarne, no ale cóż... skoro "światli i nowocześni"
          twierdzą, że to wina biedy i skutek wyalienowania odrzuconych i skrzywdzonych
          przez zły kapitalizm. winowajcami według "światłych" są ci, którzy posiadają
          przedmioty będące przedmiotem kradzieży, bo przecież nie powinni kusić nimi
          biednych wyalienowanych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka