Dodaj do ulubionych

Już po ciszy wyborczej

12.11.06, 20:11
Znacie może jakieś wstępne nieoficjalne wyniki wyborów?:) Albo chociaz jakies
sondaze dotyczące np. frekwencji?
Obserwuj wątek
    • wojt683 Re: Już po ciszy wyborczej 13.11.06, 00:20
      Z nieoficjalnych źródeł wiem, że Tasarz deklasuje rywali. A Borkowicz ma
      porównywalne wyniki do Trąbczyńskiego.
    • mishel1 Re: Już po ciszy wyborczej 14.11.06, 11:27
      Burmistrz - Roman Tasarz (53%glosów)
      Rada Miasta - Mariusz Piątkowski, Tadeusz Przygoński, Sławomir Prądzyński, Marek
      Stogowski, Józef Pietrzak, Leszek Żuchowski(!!!!!), Jacek Mizikowski, Wiesław
      Wałaszewski, Aleksandra Żuchowska, Kazimierz Radecki, Anna Grudzień, Zbigniew
      Żebrowski, Jarosław Zakrzewski, Mieczysław Gutmański i Ewa Kardaszyńska.

Co sadzicie o Radzie Miasta??
      • rafas84 Re: Już po ciszy wyborczej 15.11.06, 12:04
        Leszek Zuchowski w Radzie Miasta:D Nie wierzę!!!:D Ogólnie całkiem ciekawy ten
        skład, widzę kilka osób z poprzedniej kadencji. Szkoda tylko, że nikt z naszych
        "ziomków" nie dostał się do Sejmiku, swego czasu mieliśmy tam aż trzech
        przedstawicieli (w kadencji 1998-2002 był obecny burmistrz Roman Tasarz, także
        Stefan Borkowicz i ś.p. Zygmunt Kwiatkowski). Miejmy nadzieję, ze radni sejmiku
        przy rozdzielaniu kasy nie zapomną o naszym miasteczku.
        • djvlodar Re: Już po ciszy wyborczej 15.11.06, 14:42
          kto to jest Leszek Żuchowski?
          • mishel1 Re: Już po ciszy wyborczej 15.11.06, 16:12
            Byly dyrektor LO i byly nauczyciel historii. baaardzo charakterystyczna postac..
            • edagr Re: Już po ciszy wyborczej 15.11.06, 17:17
              Oj tak - zostaje w pamięci na długo hehe. Wiele wspomnień... hehe. śmiesz miał
              • djvlodar Re: Już po ciszy wyborczej 15.11.06, 18:16
                OK - już go czaję :) Kiedyś mnie po szkole gonił :D Ale niestety(albo stety:P)
                nie uczył mnie :]

Kiedyś był dyrektorem LO.

Ciekawe czym się zajmie, jako radny... pewnie nauczycielami :/
                • wojt683 Re: Już po ciszy wyborczej 15.11.06, 20:04
                  Leszek zawsze spał na lekcji, teraz będzie spał na sesjach :P
                  • mishel1 Re: Już po ciszy wyborczej 16.11.06, 14:40
                    Jest to dla mnie postac negatywna... o jego działalnosci jako dyrektor chyba
                    wiadomo duzo.. (zreszta zdaje sie ze ci co na niego glosowali o tym zapomnieli)
                    jako nauczyciel mialem z nim jeden semestr i tez dluuugo by o tym opowiadac..
                    powiem tylko tyle za jak mu przestalismy przynosic zarcie od lesiaka i ze
                    sklepiku to pol klasy bylo zagrozone z historii :)) slabo??? z ciekawoscia bede
                    sledzil jego dzialanosc w radzie..
                    • rafas84 Re: Już po ciszy wyborczej 16.11.06, 20:17
                      Mnie też uczył historii przez jeden semestr. Oj, to były czasy, niezapomniane
                      chwile:) Generalnie uczył słabo, trzeba było mu kupować różne smakołyki i wtedy
                      "łaskawie" nie stawiał laczy(chociaz czasem niestety robił odstępstwo od tej
                      reguły). Poza tym zawsze było tak, ze ładne laski miały u niego "fory":) Nie
                      wydaje mi sie, aby był on osobą kompetentną na stanowisko radnego, ale pożyjemy,
                      zobaczymy. Może Leszek pozytywnie nas zaskoczy, czego zarówno jemu, jak i nam,
                      mieszkańcom życzę:D
                  • edagr Re: Już po ciszy wyborczej 16.11.06, 17:25
                    czasami się budził - ale już na następnej lekcji - wszyscy wchodzili cichutko na
                    paluszkach :).

A skoro o starych dyrektorach LO mowa to co porabia Zacharek? ;) Uczy jeszcze?
                    • djvlodar Re: Już po ciszy wyborczej 16.11.06, 17:47
                      Cienko ze zdrówkiem, ale uczy :)
                      Muszę się przejść do niego w odwiedziny :D
                    • mishel1 Re: Już po ciszy wyborczej 16.11.06, 17:50
                      No jasne... uczy "gibkości" na wf a na sali gimnastycznej z powodu ciaglego
                      wzrostu godzin wf cwicza juz po 4 klasy :) eh zacharek to byl gosc..... :)
                      • djvlodar Re: Już po ciszy wyborczej 16.11.06, 17:52
                        jest nadal :]

zdrówka mu życzę :)
                        • rafas84 Re: Już po ciszy wyborczej 16.11.06, 20:19
                          Zacharek to był wuefista z klasą:) podobno jakis czas temu zabrali mu prawko,
                          ale nie wiem za co. Też życze mu duzo zdrowia. Ciekawe, czy robi jeszcze od
                          czasu do czasu swoje słynne, dwugodzinne rozgrzewki:D
                          • edagr Re: Już po ciszy wyborczej 17.11.06, 09:45
                            Ale formę człowiek miał po tych "rozgrzewkach" ...
    • mishel1 Re: Już po ciszy wyborczej 14.11.06, 13:06
      Wyniki wyborow na burmistrza (ze strony PKW)
      Maćkiewicz Cezar Grzegorz 13,53%
      Paradziński Zdzisław 5,94%
      Tasarz Roman Stefan 59,86%
      Zawadzka Henryka 20,67%
    • mishel1 Re: Już po ciszy wyborczej 14.11.06, 13:07
      Aha a tak dla ciekawosci G-D liczy 12 972 mieszkancow (uprawnionych do
      głosowania 9 935) :)
      • wojt683 Re: Już po ciszy wyborczej 14.11.06, 14:00
        To że Tasarz wytgrał w pierwszym rozdaniu mnie nie dziwi. Maćkiewicz nawet sporo
        głosów miał. W radzie widzimy wiele osób z poprzedniej rady. Kilku nazwisk w
        ogóle nie znam. Najbardziej bloi, że nie mamy kandydata w sejmiku (Borkoiwcz
        wypadl najlepiej). Bedzie trudniej np o pieniadze unijne.
        • mishel1 Re: Już po ciszy wyborczej 14.11.06, 14:26
          Nie martw sie wojt.. :)na rewitalizacje etap II kase juz mamy zapewnioną,
          pamietaj ze w najblizszych latach fundusze unijne do rozdzielenia beda ogromne,
          a G-D jest wpisane w strategie rozwoju wojewodztwa jako bardzo wazny osrodek
          turystyczny o "znaczeniu ponadregionalnym", takze na fundusze dot. turystyki i
          ochrony srodowiska (np kasa na oczyszczalnie) mozemy chyba raczej liczyc. Jezeli
          chodzi o drogi to tez kasy ma byc bardzo duzo, dodatkowo trasa Grudziadz- Rypin
          tez jest wpisana w strategie wojewodztwa.. wiec moze ugramy średnicowke..Ja
          jestem optymistą :)
          • wojt683 Re: Już po ciszy wyborczej 14.11.06, 21:43
            Droga 534 Grudziadz- Rypin miala byc w tym roku remontowana. Oby zrobili ja jak
            najszybciej. Dobrze, ze sejmik podjal uchwale o drugim etapie rewitalizacji. Mam
            nadzieje, ze wiecej uchwal w sejmiku bedzie dotyczlylo G-D. Pozdrawiam.
        • wojt683 Re: Już po ciszy wyborczej 15.11.06, 22:45
          Sorry. Jednak mamy człowieka w sejmiku. Piotr Wolski się nazywa. Należy do
          samoobrony. Może dlatego przeoczyłem.
          • djvlodar Re: Już po ciszy wyborczej 16.11.06, 17:51
            Lepszy rydz, niż nic.

A swoją drogą, to na Żeroma dostał pojedyncze głosy, o ile cokolwiek dostał:)
            Wiem, bo byłem w Komisji :D
            • rafas84 Re: Już po ciszy wyborczej 16.11.06, 20:23
              Widocznie musiał dostać sporo głosów w terenie. Słabo kojarzę tego gościa,
              pamiętam tylko, że rok temu kandydował w wyborach parlamentarnych i w ramach
              kampanii dzwonił do wyborców i reklamował swoja skromną osobę:) Wtedy nie
              przyniosło to spodziewanego efektu, ale obecnie Pan Piotr triumfuje:) Miejmy
              nadzieję, ze bedzie godnie reprezentował nasz region w sejmiku.
    • rafas84 Re: Już po ciszy wyborczej 17.11.06, 12:04
      Cieszy mnie to, ze w naszym mieście była całkiem wysoka frekwencja. Nie jest to
      może wynik idealny, ale 50,46% (jak podaje PKW na swej stronie internetowej) to
      jeden z lepszych wyników w województwie Kujawsko-Pomorskim, gdzie średnia
      frekwencja wyniosła 43,22%. Także jest to wynik lepsze od średniej krajowej 45,99%.
      • wojt683 Re: Kwiatkowski - starosta 18.11.06, 00:40
        W Gazecie Pomorskiej napisali, że najprawdopodobniej starostą zostanie Wojciech
        Kwiatkowski.
        Ciekawe,czy można łączyć funkcje wiceburmistrza i starosty.
        W tej sytuacji stosunki powiatu z miastem powinny być idelane.
        • rafas84 Re: Kwiatkowski - starosta 18.11.06, 12:54
          Raczej dobry wybór. Wojciech Kwiatkowski nie jest juz wiceburmistrzem, w ogóle
          nie kandydował do Rady Miasta, obecnie jest w Radzie Powiatu. W poprzedniej
          kadencji dobrze współpracował z Tasarzem, więc jeśli zostałby starostą, to
          rzeczywiście relacje na linii powiat - miasto powinny być zbliżone do ideału:)
          • wojt683 Re: Kwiatkowski - starosta 18.11.06, 12:56
            Nie trzeba kandydować w wyborach, Żeby zostać wiceburmistrzem. Burmistrz może
            wybrać sobie odpowiednią osobę na stanowisko wiceburmistrza.
            • wojt683 Re: Zakrzeswki przewodniczącym 18.11.06, 13:04
              Najprawdopodobniej radny Jarosław Zakrzewski zostanie przewodniczącym RM.
            • rafas84 Re: Kwiatkowski - starosta 18.11.06, 13:13
              Zwracam honor, nie wiedziałem o tym. Ale podejrzewam, ze jesli W. Kwiatkowski
              bedzie juz starostą, to wiceburmistrzem zostanie ktoś inny, bo takie łączenie
              funkcji byłoby niewskazane.
              • mishel1 Re: Kwiatkowski - starosta 18.11.06, 14:12
                To naprawde doskonala wiedomosc ze Kwiatkowski bedzie starostą. Bliska
                współpraca powiatu i miasta przyniesie same korzyści.. przykladowo w Rypinie
                basen ma budowac miasto wspolnie z powiatem.. eh zebysmy tak jeszcze wojewode
                mieli :P
                • rafas84 Re: Kwiatkowski - starosta 18.11.06, 14:38
                  Może radny Piotr Wolski zostanie marszałkiem sejmiku:D
        • edagr Re: Kwiatkowski - starosta 18.11.06, 16:34
          Z tego co pamiętam z liceum hehe, to rozsądny cżłowiek :)
          • wojt683 Re: Kwiatkowski - starosta 23.11.06, 09:53
            Jednak Kwiatkowski został starostą. Nie będzie wiceburmistrza. Tasarz planuje
            zatrudnić asystenta.
            • rafas84 Re: Kwiatkowski - starosta 23.11.06, 13:24
              To dobra informacja. Dzięki temu nie powinno być konfliktów na linii miasto -
              powiat. Mam nadzieję, że czekają nas cztery lata owocnej współpracy, na której
              wszysycy skorzystamy.
              • wojt683 Nowa Rada Miasta 01.12.06, 17:03
                W poprzedniej kadencji w opozycji mieliśmy bodajże 3 radnych. Obecenie dwóch:
                Wiesława Wałaszewskiego i Leszka Żuchowskiego. Tasarz jest w komfortowej sytuacji:D
                • mishel1 Re: Nowa Rada Miasta 01.12.06, 17:32
                  Racja.. sytuacje ma wyborną. Ciekawe kogo zatrudni na swojego asystenta. Bo
                  wiceburmistrza juz nie ma ponoc byc.
                  • rafas84 Re: Nowa Rada Miasta 01.12.06, 19:15
                    Czytałem w dzisiejszych "Nowościach" ze radny Przygoński będzie w składzie aż
                    pięciu komisji. Ciekawe, czy da sobie radę z tak dużą liczbą obowiązków;)
                    • wojt683 Re: Asystentka burmistrza 07.12.06, 11:48
                      Tasarz wybrał sobie asystentkę - Ize Lewandowską. Dzięki m.in. tej Pani udało
                      się zdobyć kasę z UE na rewitalizacje. Co wy na to??
                      • edagr Re: Asystentka burmistrza 07.12.06, 12:09
                        Musiałbym zobaczyć przynajmniej jej foto ;)
                        • wojt683 Re: Asystentka burmistrza 07.12.06, 12:20
                          pomorska.pl/apps/pbcsi.dll/bilde?Site=po&Date=20061207&Category=INNEMIASTA06&ArtNo=112071128&Ref=AR&AvisData=PO&MaxW=185&border=0&title=1
                          Prosze bardzo. Zdjecie z burmistrzem:D
                          • edagr Re: Asystentka burmistrza 07.12.06, 12:37
                            haha dziękuję! Mało widać - ale jak jest dobra w tym co robi, niech bedzie -
                            choć ja akurat mam najmniej do gadania, skoro już nie jestem obywatelem GD :)
                      • rafas84 Re: Asystentka burmistrza 07.12.06, 13:08
                        Moim zdaniem właściwy człowiek na właściwym miejscu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka