rafas84 12.11.06, 20:11 Znacie może jakieś wstępne nieoficjalne wyniki wyborów?:) Albo chociaz jakies sondaze dotyczące np. frekwencji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojt683 Re: Już po ciszy wyborczej 13.11.06, 00:20 Z nieoficjalnych źródeł wiem, że Tasarz deklasuje rywali. A Borkowicz ma porównywalne wyniki do Trąbczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mishel1 Re: Już po ciszy wyborczej 14.11.06, 11:27 Burmistrz - Roman Tasarz (53%glosów) Rada Miasta - Mariusz Piątkowski, Tadeusz Przygoński, Sławomir Prądzyński, Marek Stogowski, Józef Pietrzak, Leszek Żuchowski(!!!!!), Jacek Mizikowski, Wiesław Wałaszewski, Aleksandra Żuchowska, Kazimierz Radecki, Anna Grudzień, Zbigniew Żebrowski, Jarosław Zakrzewski, Mieczysław Gutmański i Ewa Kardaszyńska. Co sadzicie o Radzie Miasta?? Odpowiedz Link Zgłoś
rafas84 Re: Już po ciszy wyborczej 15.11.06, 12:04 Leszek Zuchowski w Radzie Miasta:D Nie wierzę!!!:D Ogólnie całkiem ciekawy ten skład, widzę kilka osób z poprzedniej kadencji. Szkoda tylko, że nikt z naszych "ziomków" nie dostał się do Sejmiku, swego czasu mieliśmy tam aż trzech przedstawicieli (w kadencji 1998-2002 był obecny burmistrz Roman Tasarz, także Stefan Borkowicz i ś.p. Zygmunt Kwiatkowski). Miejmy nadzieję, ze radni sejmiku przy rozdzielaniu kasy nie zapomną o naszym miasteczku. Odpowiedz Link Zgłoś
djvlodar Re: Już po ciszy wyborczej 15.11.06, 14:42 kto to jest Leszek Żuchowski? Odpowiedz Link Zgłoś
mishel1 Re: Już po ciszy wyborczej 15.11.06, 16:12 Byly dyrektor LO i byly nauczyciel historii. baaardzo charakterystyczna postac.. Odpowiedz Link Zgłoś
edagr Re: Już po ciszy wyborczej 15.11.06, 17:17 Oj tak - zostaje w pamięci na długo hehe. Wiele wspomnień... hehe. śmiesz miał Odpowiedz Link Zgłoś
djvlodar Re: Już po ciszy wyborczej 15.11.06, 18:16 OK - już go czaję :) Kiedyś mnie po szkole gonił :D Ale niestety(albo stety:P) nie uczył mnie :] Kiedyś był dyrektorem LO. Ciekawe czym się zajmie, jako radny... pewnie nauczycielami :/ Odpowiedz Link Zgłoś
wojt683 Re: Już po ciszy wyborczej 15.11.06, 20:04 Leszek zawsze spał na lekcji, teraz będzie spał na sesjach :P Odpowiedz Link Zgłoś
mishel1 Re: Już po ciszy wyborczej 16.11.06, 14:40 Jest to dla mnie postac negatywna... o jego działalnosci jako dyrektor chyba wiadomo duzo.. (zreszta zdaje sie ze ci co na niego glosowali o tym zapomnieli) jako nauczyciel mialem z nim jeden semestr i tez dluuugo by o tym opowiadac.. powiem tylko tyle za jak mu przestalismy przynosic zarcie od lesiaka i ze sklepiku to pol klasy bylo zagrozone z historii :)) slabo??? z ciekawoscia bede sledzil jego dzialanosc w radzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
rafas84 Re: Już po ciszy wyborczej 16.11.06, 20:17 Mnie też uczył historii przez jeden semestr. Oj, to były czasy, niezapomniane chwile:) Generalnie uczył słabo, trzeba było mu kupować różne smakołyki i wtedy "łaskawie" nie stawiał laczy(chociaz czasem niestety robił odstępstwo od tej reguły). Poza tym zawsze było tak, ze ładne laski miały u niego "fory":) Nie wydaje mi sie, aby był on osobą kompetentną na stanowisko radnego, ale pożyjemy, zobaczymy. Może Leszek pozytywnie nas zaskoczy, czego zarówno jemu, jak i nam, mieszkańcom życzę:D Odpowiedz Link Zgłoś
edagr Re: Już po ciszy wyborczej 16.11.06, 17:25 czasami się budził - ale już na następnej lekcji - wszyscy wchodzili cichutko na paluszkach :). A skoro o starych dyrektorach LO mowa to co porabia Zacharek? ;) Uczy jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
djvlodar Re: Już po ciszy wyborczej 16.11.06, 17:47 Cienko ze zdrówkiem, ale uczy :) Muszę się przejść do niego w odwiedziny :D Odpowiedz Link Zgłoś
mishel1 Re: Już po ciszy wyborczej 16.11.06, 17:50 No jasne... uczy "gibkości" na wf a na sali gimnastycznej z powodu ciaglego wzrostu godzin wf cwicza juz po 4 klasy :) eh zacharek to byl gosc..... :) Odpowiedz Link Zgłoś
djvlodar Re: Już po ciszy wyborczej 16.11.06, 17:52 jest nadal :] zdrówka mu życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
rafas84 Re: Już po ciszy wyborczej 16.11.06, 20:19 Zacharek to był wuefista z klasą:) podobno jakis czas temu zabrali mu prawko, ale nie wiem za co. Też życze mu duzo zdrowia. Ciekawe, czy robi jeszcze od czasu do czasu swoje słynne, dwugodzinne rozgrzewki:D Odpowiedz Link Zgłoś
edagr Re: Już po ciszy wyborczej 17.11.06, 09:45 Ale formę człowiek miał po tych "rozgrzewkach" ... Odpowiedz Link Zgłoś
mishel1 Re: Już po ciszy wyborczej 14.11.06, 13:06 Wyniki wyborow na burmistrza (ze strony PKW) Maćkiewicz Cezar Grzegorz 13,53% Paradziński Zdzisław 5,94% Tasarz Roman Stefan 59,86% Zawadzka Henryka 20,67% Odpowiedz Link Zgłoś
mishel1 Re: Już po ciszy wyborczej 14.11.06, 13:07 Aha a tak dla ciekawosci G-D liczy 12 972 mieszkancow (uprawnionych do głosowania 9 935) :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojt683 Re: Już po ciszy wyborczej 14.11.06, 14:00 To że Tasarz wytgrał w pierwszym rozdaniu mnie nie dziwi. Maćkiewicz nawet sporo głosów miał. W radzie widzimy wiele osób z poprzedniej rady. Kilku nazwisk w ogóle nie znam. Najbardziej bloi, że nie mamy kandydata w sejmiku (Borkoiwcz wypadl najlepiej). Bedzie trudniej np o pieniadze unijne. Odpowiedz Link Zgłoś
mishel1 Re: Już po ciszy wyborczej 14.11.06, 14:26 Nie martw sie wojt.. :)na rewitalizacje etap II kase juz mamy zapewnioną, pamietaj ze w najblizszych latach fundusze unijne do rozdzielenia beda ogromne, a G-D jest wpisane w strategie rozwoju wojewodztwa jako bardzo wazny osrodek turystyczny o "znaczeniu ponadregionalnym", takze na fundusze dot. turystyki i ochrony srodowiska (np kasa na oczyszczalnie) mozemy chyba raczej liczyc. Jezeli chodzi o drogi to tez kasy ma byc bardzo duzo, dodatkowo trasa Grudziadz- Rypin tez jest wpisana w strategie wojewodztwa.. wiec moze ugramy średnicowke..Ja jestem optymistą :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojt683 Re: Już po ciszy wyborczej 14.11.06, 21:43 Droga 534 Grudziadz- Rypin miala byc w tym roku remontowana. Oby zrobili ja jak najszybciej. Dobrze, ze sejmik podjal uchwale o drugim etapie rewitalizacji. Mam nadzieje, ze wiecej uchwal w sejmiku bedzie dotyczlylo G-D. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wojt683 Re: Już po ciszy wyborczej 15.11.06, 22:45 Sorry. Jednak mamy człowieka w sejmiku. Piotr Wolski się nazywa. Należy do samoobrony. Może dlatego przeoczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
djvlodar Re: Już po ciszy wyborczej 16.11.06, 17:51 Lepszy rydz, niż nic. A swoją drogą, to na Żeroma dostał pojedyncze głosy, o ile cokolwiek dostał:) Wiem, bo byłem w Komisji :D Odpowiedz Link Zgłoś
rafas84 Re: Już po ciszy wyborczej 16.11.06, 20:23 Widocznie musiał dostać sporo głosów w terenie. Słabo kojarzę tego gościa, pamiętam tylko, że rok temu kandydował w wyborach parlamentarnych i w ramach kampanii dzwonił do wyborców i reklamował swoja skromną osobę:) Wtedy nie przyniosło to spodziewanego efektu, ale obecnie Pan Piotr triumfuje:) Miejmy nadzieję, ze bedzie godnie reprezentował nasz region w sejmiku. Odpowiedz Link Zgłoś
rafas84 Re: Już po ciszy wyborczej 17.11.06, 12:04 Cieszy mnie to, ze w naszym mieście była całkiem wysoka frekwencja. Nie jest to może wynik idealny, ale 50,46% (jak podaje PKW na swej stronie internetowej) to jeden z lepszych wyników w województwie Kujawsko-Pomorskim, gdzie średnia frekwencja wyniosła 43,22%. Także jest to wynik lepsze od średniej krajowej 45,99%. Odpowiedz Link Zgłoś
wojt683 Re: Kwiatkowski - starosta 18.11.06, 00:40 W Gazecie Pomorskiej napisali, że najprawdopodobniej starostą zostanie Wojciech Kwiatkowski. Ciekawe,czy można łączyć funkcje wiceburmistrza i starosty. W tej sytuacji stosunki powiatu z miastem powinny być idelane. Odpowiedz Link Zgłoś
rafas84 Re: Kwiatkowski - starosta 18.11.06, 12:54 Raczej dobry wybór. Wojciech Kwiatkowski nie jest juz wiceburmistrzem, w ogóle nie kandydował do Rady Miasta, obecnie jest w Radzie Powiatu. W poprzedniej kadencji dobrze współpracował z Tasarzem, więc jeśli zostałby starostą, to rzeczywiście relacje na linii powiat - miasto powinny być zbliżone do ideału:) Odpowiedz Link Zgłoś
wojt683 Re: Kwiatkowski - starosta 18.11.06, 12:56 Nie trzeba kandydować w wyborach, Żeby zostać wiceburmistrzem. Burmistrz może wybrać sobie odpowiednią osobę na stanowisko wiceburmistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
wojt683 Re: Zakrzeswki przewodniczącym 18.11.06, 13:04 Najprawdopodobniej radny Jarosław Zakrzewski zostanie przewodniczącym RM. Odpowiedz Link Zgłoś
rafas84 Re: Kwiatkowski - starosta 18.11.06, 13:13 Zwracam honor, nie wiedziałem o tym. Ale podejrzewam, ze jesli W. Kwiatkowski bedzie juz starostą, to wiceburmistrzem zostanie ktoś inny, bo takie łączenie funkcji byłoby niewskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
mishel1 Re: Kwiatkowski - starosta 18.11.06, 14:12 To naprawde doskonala wiedomosc ze Kwiatkowski bedzie starostą. Bliska współpraca powiatu i miasta przyniesie same korzyści.. przykladowo w Rypinie basen ma budowac miasto wspolnie z powiatem.. eh zebysmy tak jeszcze wojewode mieli :P Odpowiedz Link Zgłoś
rafas84 Re: Kwiatkowski - starosta 18.11.06, 14:38 Może radny Piotr Wolski zostanie marszałkiem sejmiku:D Odpowiedz Link Zgłoś
edagr Re: Kwiatkowski - starosta 18.11.06, 16:34 Z tego co pamiętam z liceum hehe, to rozsądny cżłowiek :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojt683 Re: Kwiatkowski - starosta 23.11.06, 09:53 Jednak Kwiatkowski został starostą. Nie będzie wiceburmistrza. Tasarz planuje zatrudnić asystenta. Odpowiedz Link Zgłoś
rafas84 Re: Kwiatkowski - starosta 23.11.06, 13:24 To dobra informacja. Dzięki temu nie powinno być konfliktów na linii miasto - powiat. Mam nadzieję, że czekają nas cztery lata owocnej współpracy, na której wszysycy skorzystamy. Odpowiedz Link Zgłoś
wojt683 Nowa Rada Miasta 01.12.06, 17:03 W poprzedniej kadencji w opozycji mieliśmy bodajże 3 radnych. Obecenie dwóch: Wiesława Wałaszewskiego i Leszka Żuchowskiego. Tasarz jest w komfortowej sytuacji:D Odpowiedz Link Zgłoś
mishel1 Re: Nowa Rada Miasta 01.12.06, 17:32 Racja.. sytuacje ma wyborną. Ciekawe kogo zatrudni na swojego asystenta. Bo wiceburmistrza juz nie ma ponoc byc. Odpowiedz Link Zgłoś
rafas84 Re: Nowa Rada Miasta 01.12.06, 19:15 Czytałem w dzisiejszych "Nowościach" ze radny Przygoński będzie w składzie aż pięciu komisji. Ciekawe, czy da sobie radę z tak dużą liczbą obowiązków;) Odpowiedz Link Zgłoś
wojt683 Re: Asystentka burmistrza 07.12.06, 11:48 Tasarz wybrał sobie asystentkę - Ize Lewandowską. Dzięki m.in. tej Pani udało się zdobyć kasę z UE na rewitalizacje. Co wy na to?? Odpowiedz Link Zgłoś
edagr Re: Asystentka burmistrza 07.12.06, 12:09 Musiałbym zobaczyć przynajmniej jej foto ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wojt683 Re: Asystentka burmistrza 07.12.06, 12:20 pomorska.pl/apps/pbcsi.dll/bilde?Site=po&Date=20061207&Category=INNEMIASTA06&ArtNo=112071128&Ref=AR&AvisData=PO&MaxW=185&border=0&title=1 Prosze bardzo. Zdjecie z burmistrzem:D Odpowiedz Link Zgłoś
edagr Re: Asystentka burmistrza 07.12.06, 12:37 haha dziękuję! Mało widać - ale jak jest dobra w tym co robi, niech bedzie - choć ja akurat mam najmniej do gadania, skoro już nie jestem obywatelem GD :) Odpowiedz Link Zgłoś
rafas84 Re: Asystentka burmistrza 07.12.06, 13:08 Moim zdaniem właściwy człowiek na właściwym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś