Dodaj do ulubionych

Konsulat Austrii w Toruniu!!!

28.12.06, 23:29
Właśnie podano wiadomość, że mają powstać dwa nowe Konsulaty Austrii, w
Toruniu i we Włoszczowej. W Toruniu, na potrzeby Konsulatu, ma być przekazany
budynek po 13 posterunku na Bydgoskiej. Nieoficjalnie wiadomo, że Konsulem ma
być dr Jack Ben Silberstein.
Obserwuj wątek
    • mynda Re: Konsulat Austrii w Toruniu!!! 29.12.06, 19:26
      Ja słyszałem, że Czesiek Śliwa :)
    • szlachcic Re: Konsulat Austrii w Toruniu!!! 29.12.06, 19:33
      torunskiposlaniec czyli bydgoszczanin napisal dosc zabawny post
      Dlaczego jednak uparl sie na Torun?
      Ano dlatego ze to w Toruniu sa konsulaty innych krajow a w Bydgoszczy nie
      • kaczortorun Re: Konsulat Austrii w Toruniu!!! 29.12.06, 19:53
        a co to sie dzieje z tymi konsulami ze tak sie do nas pchaja, japonczycy tera z
        austri, trzeba jeszcze niemcow i angoli sciagnac i bedzie europejsko, a
        sasiadow krew zaleje z wscieklosci chacha
      • br594 Re: Konsulat Austrii w Toruniu!!! 29.12.06, 19:55
        W Bydgoszczy jest Konsulat Niemiec, a w Toruniu Słowenii i Peru czy Chile, czy
        coś tam. Dorzuć szlachcic jeszcze Mozambik, aby wyrównać. Bo to co teraz macie
        to ...............

> Ano dlatego ze to w Toruniu sa konsulaty innych krajow a w Bydgoszczy nie

Zanim napiszesz jeszcze jakieś brednie to najpierw uzupełnij stan wątłej wiedzy
        • szlachcic Re: Konsulat Austrii w Toruniu!!! 29.12.06, 21:52
          br594 napisał:

> W Bydgoszczy jest Konsulat Niemiec, a w Toruniu Słowenii i Peru czy Chile,
          czy
          > coś tam. Dorzuć szlachcic jeszcze Mozambik, aby wyrównać. Bo to co teraz
          macie to ...............

Ale doskonale wiesz ze to jest jeden z powodow przez ktory macie konmpleksy.
          Wy wielka metropolia ma mniej konsulatow niz malutkie miasteczko torun

> > Ano dlatego ze to w Toruniu sa konsulaty innych krajow a w Bydgoszczy nie

> Zanim napiszesz jeszcze jakieś brednie to najpierw uzupełnij stan wątłej
          >wiedzy

wiem wiem ze jest, nie wiem dlaczego u was ale to jest fakt
          wyolbrzymilem troszke aby zachecic d o dyskusji
          nie zmienia to jednak faktu cio bylo przyczyna zalozenia watku
          • gruss.aus.thorn Re: Konsulat Austrii w Toruniu 29.12.06, 23:03
            W Toruniu są trzy konsulaty : Peru , Słowenii i Litwy. Dlaczego Konsulat
            Austrii miałby powstać we Włoszczowej ? Czyżby jakiś zakompleksiony tyfus dał
            sie ponieść głupim pismakom z wyborczej? A może jakiś konsulat otworzą w
            Kielcach , bo ostatnio wiele ochydnych rzeczy napisała wyborcza o tym mieście -
            ma tam powstać międzynarodowy port lotniczy.
            • torunskiposlaniec Re: Konsulat Austrii w Toruniu 03.01.07, 23:22
              W kwietniu, w jednej z luksusowych, toruńskich restauracji, dr Jack ben
              Silberstein wraz z małżonką wydaje uroczysty bankiet, dla uświetnienia otwarcia
              Konsulatu Austrii w Toruniu. Oj, będzie się działo!
            • a_creep Re: Konsulat Austrii w Toruniu 03.01.07, 23:30
              > W Toruniu są trzy konsulaty : Peru , Słowenii i Litwy.

Czy ktoś wie, czemu MSZ podaje (stan na 12.12.2006), że to co piszesz nie jest prawdą?
              • zonc Re: Konsulat Austrii w Toruniu 04.01.07, 00:40
                ul. Chełmińska 5 Konsulat Słowenii.

ul. Wschodnia 38 Konsulat Peru.

Litwa natomiast to ściema :)
                • gruss.aus.thorn Konsulaty w Toruniu - 01.01.2007 04.01.07, 14:27
                  Konsulat Peru w Toruniu
                  ul. Moniuszki 46/19, 87-100 Toruń
                  tel. (0-56) 658 57 56
                  godziny otwarcia: 10.00-16.00 w poniedziałek, środę, piątek

Konsulat Republiki Słowenii w Toruniu
                  ul. Rydygiera 30/32, 87-100 Toruń
                  tel./fax (0-56) 623 88 90
                  godziny urzędowania: 10.00-14.00 wtorek, środa

Konsulat Republiki Litwy
                  ul. Batorego 5, 87-100 Toruń
                  Telephone/Fax: (0-56) 658 91 91
                  E-mail: konsulatlitwy@torun.pl

• sdb Re: Konsulaty w Toruniu - 01.01.2007 04.01.07, 15:04
                    gruss.aus.thorn napisał:

> Konsulat Peru w Toruniu
                    > ul. Moniuszki 46/19, 87-100 Toruń
                    > tel. (0-56) 658 57 56
                    > godziny otwarcia: 10.00-16.00 w poniedziałek, środę, piątek
                    >
                    > Konsulat Republiki Słowenii w Toruniu
                    > ul. Rydygiera 30/32, 87-100 Toruń
                    > tel./fax (0-56) 623 88 90
                    > godziny urzędowania: 10.00-14.00 wtorek, środa
                    >
                    > Konsulat Republiki Litwy
                    > ul. Batorego 5, 87-100 Toruń
                    > Telephone/Fax: (0-56) 658 91 91
                    > E-mail: konsulatlitwy@torun.pl

Przy czym nalezy dodac ze sa to konsulaty honorowe. W jaki sposob przecietnemu
                    mieszkancowi Torunia lub turyscie moga sie one przydac? Ktos wie czy dalej
                    bedziecie sie cieszyc z tego faktu jak glupi z bateryjki? W sumie taki konsulat
                    to niezly gadżet nie?
                    • muvon200 Re: Konsulaty w Toruniu - 01.01.2007 04.01.07, 15:31
                      na Piastowskim tez wsi flaga Niemiec :). Jest konsulat? Jest :)) mozna dodac do
                      spisu heheheheeh
                      • gruss.aus.thorn Re: Konsulaty w Toruniu - 01.01.2007 04.01.07, 15:37
                        muvon200 napisał:
                        > na Piastowskim tez wsi flaga Niemiec :). Jest konsulat? Jest :)) mozna dodac
                        do
                        >
                        >
                        spisu
                        "Konsulaty w kujawsko-pomorskim" i już można dodać. Czy istnienie Konsulatu
                        Niemiec w Bydgoszczy jest dla ciebie jakimś problemem?( dla ścisłości : też
                        honorowego )
                        • muvon200 Re: Konsulaty w Toruniu - 01.01.2007 04.01.07, 15:44
                          jesteś jednak prymitywem wiesz? Kurcze może tak trochę poczucia humoru co?
                          • gruss.aus.thorn Re: Konsulaty w Toruniu - 01.01.2007 04.01.07, 15:50
                            muvon200 napisał:
                            > jesteś jednak prymitywem wiesz?
                            Spadaj yntelygentny tyfusie ze swoim poczuciem
                            • marecki_m Re: Konsulaty w Toruniu - 01.01.2007 04.01.07, 18:16
                              gruss.aus.thorn napisał:

> muvon200 napisał:
                              > > jesteś jednak prymitywem wiesz?
                              >
                              > Spadaj yntelygentny tyfusie ze swoim poczuciem
                              Do gruß aus Horn-sam jestes tyfusem,popatrz na stare toruniewskie tablice
                              rejestracyjne.
                              Dla przapomnienia TYF-us
                    • gruss.aus.thorn Re: Konsulaty w Toruniu - 01.01.2007 04.01.07, 15:34
                      sdb napisał:
                      >
                      > Przy czym nalezy dodac ze sa to konsulaty honorowe. W jaki sposob
                      przecietnemu
                      > mieszkancowi Torunia lub turyscie moga sie one przydac? Ktos wie czy dalej
                      > bedziecie sie cieszyc z tego faktu jak glupi z bateryjki? W sumie taki
                      konsulat
                      >
                      > to niezly gadżet nie?
                      Kilka dni temu w TVP3 pokazano program "Pampeluna kocha Toruń" - organizatorem
                      Dni Torunia w Pampelunie był konsul honorowy Polski w tym mieście. Czy konsulat
                      honorowy sie przydaje ? Jak na razie skorzystałem z pomocy konsula Słowenii .
                      Napewno obecnośc tych instytucji w Toruniu nie przeszkadza turystom i
                      mieszkańcom. Snujesz wizję likwidacji konsulatów honorowych ? Czyżbyś
                      przeczuwał powrót komuny?
                      • sdb Re: Konsulaty w Toruniu - 01.01.2007 04.01.07, 15:43
                        uwazaj zeby ci galki oczne od tej zawisci nie pekly. niczego nie przewiduje i
                        nie uwazam zeby obecnosc konsulatow honorowych w czyms przeszkadzala jak
                        rowniez nie uwazam zeby ich istnienie mialo dla miasta jakies szczegolne
                        znaczenie warte podkreslania 150 razy na forum. lubie jak sie nazywa rzeczy po
                        imieniu i nie manipuluje. zachecam jeszcze raz do przeczytania konwencji
                        wiedenskiej o stosunkach konsularnych. konsulat honorowy to zadna wielka
                        rewelacja- ot lokalny biznesmen ktory zgadza sie powiesic na swoim budynku
                        flage danego panstwa bo pare razy wypil wodke z innym biznesmenem albo
                        politykiem stamtad a przy okazji moze zyskac nienaruszalnosc swoich biur jezeli
                        mieszcza sie w tym samym miejscu co siedziba prowadzonego przez niego
                        konsulatu. no i powiedzmy jakistam minimalny prestiz tego czlowieka, glownie w
                        oczach ludzi ktorzy podjaraja sie slowem "konsul" nie wiedzac dokladnie czym to
                        sie je.
    • kdesw Re: Konsulat Austrii w Toruniu!!! 04.01.07, 00:12
      torunskiposlaniec napisał:

> Właśnie podano wiadomość, że mają powstać dwa nowe Konsulaty Austrii, w
      > Toruniu i we Włoszczowej. W Toruniu, na potrzeby Konsulatu, ma być przekazany
      > budynek po 13 posterunku na Bydgoskiej. Nieoficjalnie wiadomo, że Konsulem ma
      > być dr Jack Ben Silberstein.

Dr. Jack ben silberstein otworzy konsulat w Bydgoszczy,taka informację podał
      dziś bydgoskim dziennikarzom.
      • kdesw Re: Konsulat Austrii jednak w Bydgoszczy 04.01.07, 00:26
        to ostateczna dec. dr.Jacka Ben Silbersteina.
        • ichwan.as.safa Re: Konsulat Austrii jednak w Bydgoszczy 04.01.07, 00:45
          Niech biorą ten Konsulat Austrii,też coś muszą mieć.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=54881147
      • szlachcic Re: Konsulat Austrii w Toruniu!!! 04.01.07, 21:21
        Dr. Jack ben silberstein otworzy konsulat w Bydgoszczy,taka informację podał
        dziś bydgoskim dziennikarzom.
        Nasz forumowy kolega SDB zapozyczyl sie w banku na 100tys zl aby przekupic
        nowego konsula aby wybral go na jego kierowce.

Pewnie ze te konsulaty nie daja profitow jak nowoczesne firmy z nowoczesna
        technologia, ktorych w Bydgoszczy tez nie ma
        Nie daja tez takich mozliwosci co dobre uniwersytety .... ktorych w Bydgoszczy
        tez nie ma
        wiec nie ma u was dobrych firm, dobrych uczelni a nawet byle jakich konsulatow

Wiesz co ten watek SDB pokazal? Ze z byle powodu macie kompleksy i z byle
        powodu robicie wielkie halo i te efekty widac w waznych sprawach
        - Calbecki zly bo z Torunia, lepszy byle kretyn byle z Bydgoszczy
        - wasz prezydent zly po tez torunczyk, lepszy byle kto byle swoj

Czyz nie jest to zakompleksienie w stosunku do naszego miasta?
        sami wybraliscie dombrowicza, wiekszosc w sejmiku tez chciala Calbeckiego i wy
        sie obraziliscie i wyszliscie z sali
        • sdb Re: Konsulat Austrii w Toruniu!!! 04.01.07, 21:58
          do mnie mowisz szlachcic? kompleksy to wychodza z ludzi ktorzy z byle g..na
          robia wielkie halo i domagaja sie nie wiadomo od kogo przyznania racji i
          jeszcze porownuja przy kazdej okazji do Torunia Bydgoszcz. watek zalozony jest
          przez kogos z poczuciem humoru ale nie kazdy byl na tyle inteligentny zeby go
          tak potraktowac. poza tym nie wiem w jakim celu urzadzasz sobie wycieczki w
          moja strone. jezeli to mial byc dowcip to go nie zrozumialem
          • szlachcic Re: Konsulat Austrii w Toruniu!!! 04.01.07, 22:37
            Ale wszyscy wiedza ze te konsulaty to nie szczyty marzen wiec nie wiem po co te
            dlugie wyklady na forum. Watek jak wiesz zalozyl bydgoszczanin kpiacy z
            przesadnych reakcji pewnego forumowicza na te placowki ale takze zakompleksiony
            z tego powodu bo zapewniam zmienilby gadke jakby one byly jednak w B.
            Podpisuje sie wiec pod tym ze konsulaty te znaczace nie sa tak jak podpisuje
            sie pod tym ze ten niewiele znaczacy konsulat Niemiec powinien byc w szybciej w
            T a nie w B, mysle ze wiesz dlaczego
            a co do porownywania miast naszych to niestety/stety jest to nieuniknione i
            raczej wychodzi to na dobre choc sa pewne sprawy co nas cofaja i to niestety
            bardziej z waszego powodu. I tu weszlismy omylkowo na powazniejsze tematy
            • sdb Re: Konsulat Austrii w Toruniu!!! 04.01.07, 23:01
              nie jestem wcale pewien pochodzenia autora tego watku, niemniej w tym wypadku
              wyczulem dowcip i przyznam ze nawet mnie on rozbawil. co do przesadnie
              reagujacego forumowicza to jestem pewny ze on nie jest taki glupi jakiego udaje
              ale niestety chce robic glupich z tych ktorzy go czytaja- w takiej sytuacji
              nalezy mu sie zdrowy kpiacy i szyderczy smiech. nie wiem dlaczego konculat
              Niemiec powinien byc w Toruniu zamiast w Bydgoszczy. nie wiem kogo masz na
              mysli piszac "z waszego powodu", nie mam tez potrzeby nieustannego porownywania
              Torunia z Bydgoszcza, wyjasnij prosze na jakie powazniejsze tematy weszlismy a
              raczej ty wszedles i to na dodatek omylkowo.
              • szlachcic Re: Konsulat Austrii w Toruniu!!! 06.01.07, 18:27
                sdb napisał:

>nie wiem dlaczego konculat
                > Niemiec powinien byc w Toruniu zamiast w Bydgoszczy

bo jednym z zadan konsulatu jest opieka nad obywatelami tegoz panstwa a wydaje
                mi sie ze Niemcow w Toruniu jest jednak przytlaczajaco wiecej z czego tez
                wynika ze wiecej ich potrzebuje pomocy czy informacji

>nie mam tez potrzeby nieustannego porownywania
                > Torunia z Bydgoszcza

porownywanie to nic zlego pod warunkiem ze to jest w granicach rozsadku
                zobacz co wypisuja twoi ziomkowie na forum, zobacz co wypisuja dziennikarze
                (wspomne tu o slawnym artykule "Po co w 200tys miescie Mcdonalds" w czasach gdy
                powstawal 1 bar w regionie, zobacz co wypisuja o Calbeckim, co o Dombrowiczu
                ktorego wada jest to ze jest z torunia, wada wg was oczywiscie
                chcesz wiecej przykladow? przeciesz widzisz i czytasz to samo co ja wiec wiedze
                masz podobna - i to sa te powazne tematy o ktorych z duza czescia bydgoszczan
                nie ma sensu rozmawiac

• sdb Re: Konsulat Austrii w Toruniu!!! 06.01.07, 20:25
                  konsulat honorowy powstaje przy udziale nie samego MSZ ktore wydaje decyzje o
                  jego powstaniu ale przy wspolpracy z osoba bedaca obywatelem kraju
                  przyjmujacego. do kogo masz pretensje ze w Toruniu nie znalazl sie nikt zaufany?

> zobacz co wypisuja twoi ziomkowie na forum
                  > ktorego wada jest to ze jest z torunia, wada wg was oczywiscie

mam wrazenie ze rozmawiasz jeszcze z kims poza mna. jakie wypowiedzi moich
                  ziomkow masz na mysli? kim sa "wy"?
                  • szlachcic Re: Konsulat Austrii w Toruniu!!! 06.01.07, 20:52
                    sdb napisał:

> konsulat honorowy powstaje przy udziale nie samego MSZ ktore wydaje decyzje o
                    > jego powstaniu ale przy wspolpracy z osoba bedaca obywatelem kraju
                    > przyjmujacego. do kogo masz pretensje ze w Toruniu nie znalazl sie nikt
                    >zaufany

ja o tym wiem ze to nie lokalizacja samego MSZ. Jestem swiadomy tez tego ze k.
                    honorowy to nic wielkiego, ale jestem tez swiadomy tego ze kiedys byc moze
                    powstanie konsulat normalny i wtedy bedziecie mowili ze musi byc w B bo w B byl
                    honorowy
                    I jeszcze raz dodam ze bardziej celowe jest aby konsulat ktory ma swoje biuro
                    czynne byl w Toruniu poniewaz bylby bardziej wykorzystany z wiadomych wzgledow
                    dla tych ludzi dla jakich jest on przeznaczony

No wy to bydgoszczanie mowiac ogolnie patrzacy wrogo na moje miasto i jego
                    mieszkancow. I jest to przekonujaco widac na forum
                    • sdb Re: Konsulat Austrii w Toruniu!!! 07.01.07, 13:26
                      szlachcic napisał:

> I jeszcze raz dodam ze bardziej celowe jest aby konsulat ktory ma swoje biuro
                      > czynne byl w Toruniu poniewaz bylby bardziej wykorzystany z wiadomych
                      wzgledow
                      > dla tych ludzi dla jakich jest on przeznaczony

o czym sadze ze mozesz smialo zameldowac koniowi. ile razy mozna

> No wy to bydgoszczanie mowiac ogolnie patrzacy wrogo na moje miasto i jego
                      > mieszkancow. I jest to przekonujaco widac na forum

mam rozumiec ze w twoim mniemaniu i ja zaliczam sie do "wy"? nie protestujesz
                      przeciwko moderowaniu torunskiego forum przez bydgoszczanina?
    • muvon200 Re: Konsulat Austrii w Toruniu!!! 04.01.07, 14:39
      hehehe dobre dobre :) Swoją droga ciekawe czy by się dzisiejsze władze dały tak
      zrobić :). Ale na forum niektórzy to kupili :)
    • muvon200 ze zwykłej zwały Babik robi poważny temat :) 04.01.07, 15:55
      dziękuję :) dużo śmiechu mi dostarczyłes kolego :)
      • bolek_thorn Re: ze zwykłej zwały Babik robi poważny temat :) 05.01.07, 22:14
        jaki bibik o co chodzi pies jakis czy co, zarty jakies robisz z powagi sprawy
        konsulatu w Toruniu.
        • k_martin Re: ze zwykłej zwały Babik robi poważny temat :) 05.01.07, 22:44
          Powaga sprawy buehehehehe
          • kaczortorun Re: Konsulat austri w Toruniu 06.01.07, 22:12
            a niby dlaczego konsulat austri mial sobie by powstac w bydgoszczy, przecie
            wszystko muwi za Toruniem przecie ausdtriacy to w prostej lini krzyrzacy a
            przecie to my jestesmy krzyzacy.
            • kaczortorun Re: Konsulat austri w Toruniu 06.01.07, 22:14
              a przepraszam austri pisze sie duza litera to powino byc Austri.
            • gruss.aus.thorn Re: Konsulat austri w Toruniu 06.01.07, 22:50
              kaczortorun napisał:
              > a niby dlaczego konsulat austri mial sobie by powstac w bydgoszczy, przecie
              > wszystko muwi za Toruniem przecie ausdtriacy to w prostej lini krzyrzacy a
              > przecie to my jestesmy krzyzacy.

My to wy? W Bydgoszczy jest konsulat Niemiec a Niemcy to nie Krzyżacy , bo
              Krzyzacy to Austriacy ( w prostej lini )
              • tlss Re: Konsulat austri w Toruniu 07.01.07, 13:33
                Powiem szczerze zamiast się cieszyc że konsulat wogóle powstanie ujadacie jak
                pies ogrodnika.
                O co wam w końcu chodzi ? O to że bydgoszcz istnieje, że oddychamy itd. ?
                Może nas do obozów zagnac i cyklonem.
                Tak anorektycznego i podłego w treści forum pełnego dziwadeł nie ma w całej
                polsce.
                Forum zieje jadem, podłością i prymitywizmem propagandy.
                jednostki które wnoszą coś do tego forum spychane są na bok przez prymitywów pd
                propagandy czy po prostu ksenofobicznych nacjonalistów.
                Mało tego swoim jadem zatruwacie forum sąsiednie.
                • sdb Re: Konsulat austri w Toruniu 07.01.07, 13:49
                  wiesz nazwalem to niedawno toruniocentryzmem- postawa podobna do czlonkow
                  rodziny RM, im tez sie wydaje ze Polska jest pepkiem swiata. tez jestem
                  patriota ale postrzegam swoj patriotyzm troche inaczej.
                  • gruss.aus.thorn Re: Konsulat austri w Toruniu 07.01.07, 13:58
                    sdb napisał:
                    > wiesz nazwalem to niedawno toruniocentryzmem- postawa podobna do czlonkow
                    > rodziny RM, im tez sie wydaje ze Polska jest pepkiem swiata. tez jestem
                    > patriota ale postrzegam swoj patriotyzm troche inaczej.
                    Twój patriotyzm lokalny jest zbliżony do postawy gracza nr.1 , campenile itp. -
                    wszystko co istmieje w tym województwie musi być w Bydgoszczy , bo Bydgoszcz
                    jest największa. Torunianie nie mają prawa dobrze pisać o swoim mieście , bo to
                    jest źle odbierane w Bydgoszczy?
                    • tlss Re: Konsulat austri w Toruniu 07.01.07, 14:02
                      Czy nie pamierasz jak zakładałeś wątki o bydłoszczy, o czerwnym mieście itd. na
                      forum bydgoskim.
                      Mało wam waszego ? Już mało kto tutaj pisuje. Od rana do wieczora propaganda,
                      normalni zeszli do podziemia forum o zdjeciach.
                  • tlss Re: Konsulat austri w Toruniu 07.01.07, 14:00
                    torunianka, sbd, 3but, historykii i wielu innych którzy już nie pisują albo
                    pisują mało to jak dla mnie osoby które coś wnoszą do tego forum.
                    Reszta to postacie opisane powyzej. Mało tego jak już pisałem mało wam waszego
                    anorektycznego forum i zatruwacje tak po prostu z zawiści czy głupiej radości
                    bydgoskie forum.
                    Także spamer i trol od propagandy sukcesu i tworzenia obrzydliwych wątków na
                    bydgoskim forum to wasz produkt.
                    Podłe bydle, skłócające oba forum od ponad dwóch pisujące od poniedziałku do
                    piątku od 8-16.
                    Także waszym produktem była admino cenzura na obu forach.
                    Czy to jakieś problemy mentalne ? Czy to uskok tektoniczny tak na was działa ?
                    Zbirowosc forumowa która w większości wymaga terapii.
                    • gruss.aus.thorn Re: Konsulat austri w Toruniu 07.01.07, 14:13
                      tlss napisała:
                      > torunianka, sbd, 3but, historykii i wielu innych którzy już nie pisują albo
                      > pisują mało to jak dla mnie osoby które coś wnoszą do tego forum.
                      A co ty wnosisz do tego
                      forum?
                      > Reszta to postacie opisane powyzej. Mało tego jak już pisałem mało wam
                      waszego
                      > anorektycznego forum i zatruwacje tak po prostu z zawiści czy głupiej radości
                      > bydgoskie forum.
                      A co ty mały , zawistny , śmieszny człowieczku robisz na forum Torunia? Co cię
                      tutaj sprowadza?
                      > Także spamer i trol od propagandy sukcesu i tworzenia obrzydliwych wątków na
                      > bydgoskim forum to wasz produkt.
                      Po prostu jesteś żałosnym tyfusem .
                      • tlss Re: Konsulat austri w Toruniu 07.01.07, 14:21
                        Właśnie o tobie pisałem, o anorektycznym zapatrzeniu w siebie, o braku
                        umiejętności dyskusji i braku odpowiedzi na argumenty.
                        Jeżeli coś nie zgadza się z twierdzeniami ci podonych odpowiadacie inwektywami
                        itd.
                        Ty, szlachcic ten q_ba itd. to ten sam tym waszego rodzimego chowu.
                        A przeciż sbd ci pięknie napisał na czym to polega i wiadomo że można inaczej.
                        Nie każdy bowiem godził się tak jak ty na bezkrytyczny spam i propagadnę oraz
                        obrażanie sąsiadów, którzy i tak już są za nadto cieprliwi.
                      • gruss.aus.thorn no to mamy cenzurę! 07.01.07, 19:03
                        Ale cenzura! Teraz możemy tylko podziwiać "półmilionową" i propagandę wielkości
                        tego miasta. Oczywiście wszelkie porażki to wina Torunia , bo Bydgoszcz jest
                        naj... i wszystko im sie należy.
                        • tlss łamałeś netyketę 07.01.07, 19:54
                          Uzyłeś powszchnie obrazliwego okreslenia mieszkanców bydgoszczy czym
                          naruszełyeś ileś tam punktów netykety której pewnie nie czytałeś.
                          Podobnie teraz obrażasz paraleda okreslając go jako "pajaca".
                          To potwierdza to co napisałem powyżej o tobie.
                        • campenile Re: no to mamy cenzurę! 08.01.07, 14:29
                          gruss.aus.thorn napisał:

> Oczywiście wszelkie porażki to wina Torunia , bo Bydgoszcz jest
                          > naj... i wszystko im sie należy.

No w końcu coś dotarło do tej łepetynki.
                        • muvon200 Re: no to mamy cenzurę! 29.01.07, 11:28
                          Gruss skąd ty te bzdury bierzesz? współczuję twoim współpracownikom i rodzinie.
                          Skąd te kompleksy - z małego pitolka, małego samochodu czy małego wzrostu? :)
                    • b3ut Re: Konsulat austri w Toruniu 08.01.07, 12:32
                      tlss napisała:

> torunianka, sbd, 3but,

bardzo to miłe ale czy tak ciężko zapamiętać kolejność 4 znaków? Pozdr
        • muvon200 Re: ze zwykłej zwały Babik robi poważny temat :) 29.01.07, 10:23
          to że pies to już Ty dodałeś
    • muvon200 do Bolka i innych :) 08.01.07, 11:22
      heheh no nie mogę juz ze śmiechu. Boleś to nawet pisze o powadze sprawy
      konsulatu Austrii :). Piszę więc żebyście się więcej nie ośmieszali :). Całą
      zwałę (bardzo śmieszną) ktoś oparł na znanym filmie "Konsu;" z panem Piotrem
      Frączeskim w roli głównej. Tam w PRL ghostek przekrętas podawał się
      socjalistycznym władzom za konsula Zilbersteina i dostał dom na konsulat meble
      itp. Przekręt ośmieszał władze ludową a teraz ośmiesza babików :)). Nie piszcie
      już bo sie pogrążacie :)
    • muvon200 Re: Konsulat Austrii w Toruniu!!! 08.01.07, 11:44
      Widzę, że Babbiczekj przyszedł do pracy i wywala na górę swoje propagandowe
      wątki heheh. Może jednak przyznasz się tu żeś dał plamę z tym konsulatem :)
      • tlss Kiedy będzie panel dotyczący organizacji konsulatu 08.01.07, 11:59
        Kiedy będzie panel dotyczący organizacji konsulatu ? I jaka gazeta go
        zorganizuje ? Kogo zaproszą ?
        • muvon200 Re: Kiedy będzie panel dotyczący organizacji kons 08.01.07, 12:03
          serio to kupiłeś ? Czy tylko udajesz głupa. A może filmu nie oglądałeś? :))
          Normalnie facet idzie w zaparte. Powodzenia w rozmowach z panem
          Zilbersteinem :)))))))
          • tlss Re: Kiedy będzie panel dotyczący organizacji kons 08.01.07, 12:13
            kupiłem ale pomysł przedni.
        • sdb Re: Kiedy będzie panel dotyczący organizacji kons 08.01.07, 12:13
          fajny pomysl!!! chetnie zajrze ;)
          • tlss Re: Kiedy będzie panel dotyczący organizacji kons 08.01.07, 12:18
            Należy zaprosci przedstawicieli austryjackich firm, samorządowców oraz
            wszystkich innych chętnych tak aby Pan Silbertsztain wreszcie zadecydował gdzie
            będzie konsulat.
            • muvon200 Re: Kiedy będzie panel dotyczący organizacji kons 08.01.07, 12:36
              no i koniecznie władze wojewódzkie hhihihi i kościelne. :)). kurcze to
              najlepszy pomysł na temat na tym forum. :))
              • sdb Re: Kiedy będzie panel dotyczący organizacji kons 08.01.07, 12:49
                koniecznie zaprosic Pseudoregionalna. ajjjj szkoda ze Roman Karkosik jednak nie
                zainwestowal w media ;)
                • campenile Re: Kiedy będzie panel dotyczący organizacji kons 08.01.07, 14:27
                  A wicekonsulem zostanie babbiszon, w końcu awans z forum wskazany buehehehe.
                  Cholerka znowu w podebrali nam taki smakowity kąsek ;)
                  • bolek_thorn Re: Konsul austri w Toruniu 08.01.07, 19:24
                    ha cha cha, ale tyfusiakow zlosc bierze ze to u nas bedzie konsul austri i jak
                    zazdroszcza, asz im oczy z orbit wychodza,cha ha, niech maja za swoje ze nam
                    konsula niemiec podebrali, ktury lepiej jak w toruniu bylby,no bo u nas
                    turystow duzo a niemcow jeszcze wiecej
                    • kaczortorun Re: Konsul austri w Toruniu 09.01.07, 23:08
                      A co wy tacy hytrzy jestescie. Nam starczy konsul Austrii a niemcy niech sobie
                      siedza w konsulacie w bydgoszczy. Do dziela na wiosne musi juz byc ten konsulat
                      Austrii
                      • justysia684 Re: Konsul austri w Toruniu 10.01.07, 23:53
                        ??? A z główką wszystko w porządku?
                        • kaczortorun Re: Konsul austri w Toruniu 11.01.07, 23:44
                          Z moja glowka jak najbardziej w porzadju a twoja pewnie juz cie rozbolala, bo w
                          Toruniu powstaje konsulat Austrii i nie mozesz tego przezyc i majaczysz po
                          nocach ze konsul bedzie u nas.
                          • muvon200 Re: Konsul austri w Toruniu 12.01.07, 08:39
                            hehehe dawno nie czytałem forum a tu proszę, nadal męczycie Zilbersteina :)).
                            Bolek Ty tak serio czy też udajesz? Muszę napisac maila do Frączewskiego może
                            przyjedzie na otwarcie albo ten raut :)
                            • bolek_thorn Re: Konsul austri w Toruniu 13.01.07, 22:18
                              he he jaki fronczeski tyfusku, tu bedzie powazny konsul konsul austri wiem ze
                              szczena ci opadla na ta wiadomosc ze to u nas ze nerwy wysiadaja i jeszcze zulc
                              zoladkowa wylewa sie ze zlosci ale Torun znowu gora he he he
                              • kaczortorun Re: Konsul austri w Toruniu 16.01.07, 20:02
                                poslaniec napisal,
                                W kwietniu, w jednej z luksusowych, toruńskich restauracji, dr Jack ben
                                Silberstein wraz z małżonką wydaje uroczysty bankiet, dla uświetnienia otwarcia
                                Konsulatu Austrii w Toruniu. Oj, będzie się działo!

czy jusz wiadomu gdzie i kiedy bedzie ta impreza
                                • mariogdansk Re: Konsul Austrii w Toruniu? Dobry żart. 20.01.07, 02:00
                                  A po co wam Konsulat Austrii? Chyba wystarczy jak jest u nas w Gdańsku! Jak
                                  chcecie koniecznie zobaczyć Konsula Austrii to zapraszam do Gdańska, bo w
                                  Toruniu i za pół wieku go nie zobaczycie.
                                  • kuj-pom Re: Konsul Austrii w Toruniu? Dobry żart. 20.01.07, 22:05
                                    mariogdansk napisał:
                                    > A po co wam Konsulat Austrii? Chyba wystarczy jak jest u nas w Gdańsku!
                                    Na potwierdzenie żeś z Gdańska założyłeś sobie gdański nick? Mało
                                    przekonywujące.
                                    • mariogdansk Re: Konsul Austrii w Toruniu? Dobry żart. 24.01.07, 00:01
                                      Nie mam zamiaru cię przekonywać. Żyjąc na prowincji i tak pewnych spraw nie
                                      zrozumiesz, więc po co?
    • campenile Re: Konsulat Austrii w Toruniu!!! 26.01.07, 12:17
      No i co z tym konsulatem? Kiedy będzie!
      • janeknadaje Re: Konsulat Austrii w Toruniu!!! 20.02.07, 01:12
        Bardzo ważna wiadomość!!! Czesław Wiśniak właśnie wyszedł na wolność i już
        zajął się organizacją Konsulatu Austrii w Toruniu. Był już w Zjednoczeniu, ma
        już papier firmowy i pieczątki /jedną dużą okrągłą i trzy prostokątne/, więc
        wszystko idzie w dobrym kierunku. Wkrótce uroczysty bankiet w jednej z
        luksusowych toruńskich restauracji.
        • elamaniek Re: Konsulat Austrii w Toruniu!!! 02.03.07, 23:36
          Janek nie ściemniaj tylko nadawaj konkrtenie: gdzie i kiedy ta balanga!
          • torunskiposlaniec Re: Konsulat Austrii w Toruniu!!! 05.03.07, 23:44
            Obawiam się, że nic z tego nie będzie. Konsul gdzieś przepadł, niewiadomo gdzie.
            • uszaty25 Re: Konsulat Austrii w Toruniu!!! 06.03.07, 19:10
              Jest juz prawie pewnie ze konsulat powstanie w nowoczesnej dzielnicy
              mieszkaniowej "Rubinkowo" dr Silberstein odbyl robocza wizyte na terenach przy
              ul. Topolowej, gdzie do niedawna jeszcze planowano zaklad karny.
    • derelka Temat podbijany co 2-3 tygodnie, a sdb śpi. 07.03.07, 09:08
      Temat podbijany co 2-3 tygodnie, a sdb śpi.
      A sprobujcie wpisac cos dobrego o Toruniu, wytnie od razu :-)
      • uszaty25 Re: Temat podbijany co 2-3 tygodnie, a sdb śpi. 07.03.07, 15:01
        za to bobik nigdy nie spi dyzuruje, od 8 do 15 jako derelka od 15 do 20 jako
        pomeranus od 20 do 24 jokersrim co po 24??
        • pomeranus1 Re: Temat podbijany co 2-3 tygodnie, a sdb śpi. 07.03.07, 15:11
          jatrzacy nie mow co bobik, tylko spojrz na siebie, spamerze.
          • uszaty25 Re: Temat podbijany co 2-3 tygodnie, a sdb śpi. 07.03.07, 16:04
            i kto to mowi??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka