Gość: Oszołom z RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.03, 21:35 Widać że wrogowie zrobiąwszystko by ta telewizja nie wystartowała przedeurireferendum..tak bardzo zależy im na utajeniu prawdy o UE.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doktor Re: Riposta dla Pana Jerzego Muchewicza IP: 212.160.250.* 12.04.03, 11:27 Pan Jerzy Muchewicz Dyrektor Telewizji Kablowej Toruń Szanowny Panie. Jak widzę, stać Pana tylko na wyrażenie zdania wygodnego dla Pana, nie bacząc na to, iż wprowadza Pan w błąd opinię publiczną. Otóż moja córka zatelefonowała do biura TK Toruń z prośbą o udzielenie informacji, czy będzie możliwe odbieranie programu TV Trwam. I co usłyszała? Informująca ją pani powiedziała, iż odbieranie tej stacji będzie możliwe, jednak za ...dodatkową opłatą doliczoną do pakietu abonamentowego. Czy Pan rzeczywiście myśli, że słuchacze Radia Maryja, a niebawem telewidzowie TV Trwam to ...oszołomy i nawiedzeni, którzy tak są zaślepieni (ciekawi mnie, czym?), że nie potrafią myśleć i wyciągać właściwych wniosków? Przecież gołym okiem widać, jaki cel przyświeca tym, którzy są przeciwni Radiu Maryja, a także TV Trwam, choć ta jeszcze nie nadaje. A już szczytem bezczelności jest, by TK Toruń sprzedawała sygnał stacji swoim abonentom, samemu nie ponosząc kosztów z tego tytułu. To właśnie TK Toruń powinna chociaż symbolicznie po 20 gr od jednego abonenta zapłacić nadawcy za otrzymany program, tak jak to się dzieje w stosunku do innych nadawców. Trzeba przyznać, że potraficie robić takie geszefty, oj potraficie, bo poza tym na nic więcej Was nie stać. No, może jeszcze stać Was na służenie tym, którym zależy na ogłupianiu polskiego społeczeństwa i demoralizowaniu poprzez puszczanie w kabel zachodnich programów TV, specjalizujących się w tym procederze. Reasumując: niech Pan w końcu zacznie myśleć po polsku, wszak mieszka Pan w Polsce, zjada Pan polski chleb, więc niech Pan także zacznie pracować na rzecz polskiego społeczeństwa. Tak niewiele i ...zarazem dużo może Pan dla niego zrobić. Pozdrawiam, „Doktor”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi Re: Riposta dla Pana Jerzego Muchewicza IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 13:02 współczuje Panu! Wie Pan co to znaczy manipulacja? Chyba nie! Bo jak wielu ludzi (zbyt wielu) stał sie Pan ofiarą chorej propagnady Radia Maryja. Niestety takich jak Pan jest zbyt wielu - ldzi o słabej osobowosci, konformistów, ludzi którzy nie widzą przyszłości, ludzi którzy nie potrafią zrozumieć zmieniającego sie świata!! Dlaczego pozwolisliście sie zmanipulować przez takiego człowieka, któremu zalezy tylko na waszych pieniądzach... Ludzie przejrzyjcie na oczy....nie dajcie sie manipulowac!!! Prosze...przeciez nie jestescie az tak prosci (chyba?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: Telewizja ojca Rydzyka IP: *.speed.planet.nl 12.04.03, 13:48 Od czasu do czasu czytam komentarze do artykułow nt. Pana Rydzyka.Wywoluja zawsze duzo emocji. Zawsze kosciol kojarzyl mi sie z miloscia blizniego swego, z wybaczaniem /po to chodzi sie do spowiedzi?/ i z innymi dobrymi cechami. Uwazam sie za tolerancyjnego. Nie wierze w Boga, bo jeszcze nie spotkalem nikogo kto by mogl wyjasnic : gdzie jest niebo i pieklo. Ale jak napisalem wierzacy i nie maja prawo zyc obok siebie nie winiac sie za inne poglady. Takze uwazam, ze sluchacze RM sa manipulowani przez czlowieka, ktory robi prawdziwe "geszefty". Najbardziej przeraza mnie agresja, jaka spotykam ze strony sluchaczy RM. Gdy ktos mysli inaczej sa bezwzgledni. Mam wrazenie, ze zdolni byliby spalic na stosie /jak juz kiedys koscielni robili/. I pomyslec, ze to wszystko w imie Boga naszego wsze........ Ludzie troche wiecej milosci i zrozumienia dla ludzi. Tak malo a jednoczesnie tak duzo mozecie zrobic. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Torun mily memu sercu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.04.03, 15:00 Kraj A tutaj najprawdziwsz prawda !!! Autor: Gość: Elzbieta IP: *.cpe.net.cable.rogers.com Data: 12-04-2003 14:33 + odpowiedz na list + odpowiedz cytując ------------------------------------------------------------------------------- - Adam Michnik Czemu polscy Żydzi powinni popierać wojnę w Iraku? Sprawa jest jasna, więc wyłożę ją w kilku słowach. Wojna w Iraku nie jest, jak wiadomo, wojną o wprowadzenie demokracji do Iraku, bowiem z równym powodzeniem można by wprowadzać na siłę demokrację w stylu zachodnim (liberalnym) do Burkina Faso czy Nowej Gwinei: rezultem będzie tylko demokracja fasadowa, a raczej jej parodia (jak na Nowej Gwinei, gdzie dygnitarze parlamentarni czy też niektórzy sędziowie wygladają i zachowują się jak małpy przebrane w stroje brytyjskich lordów). Nie jest to też, wbrew dość popularnej opinii, wojna o ropę. Amerykańskie koncerny kontrolują dość ropy w Ameryce Północnej i Południowej, a także w takich krajach jak Kuwejt czy szczególnie Arabia Saudyjska. Owszem, ropa Iracka się nam (to jest Żydom) przyda, ale nie teraz, a w nieco dalszej przyszłości. Stawką w tej wojnie jest bowiem na krótką metę kontrola nad całym Bliskim Wschodem, w celu zapewnienia bezpieczeństawa Izraelowi, a na dłuższą metę, kontrola Izraela, a właściwie Syjonizmu, nad całym Światem. Jest rzeczą oczywistą, że Izrael, a nawet Światowe Żydostwo, są na taką kontrolę po prostu za małe. Stąd będziemy kontrolować cały Świat przy pomocy potęgi militarnej USA. Stąd też obowiązkiem każdego Żyda, a szczególnie polskiego Żyda, jest pomoc Ameryce w osiągnięciu pełnej dominacji nas Światem. Pierwszą fazą w tej operacji było rozbicie Związku Sowieckiego – jedynego realnego przeciwnika USA, a przy okazji rozbicie tzw. Bloku Sowieckiego, a więc obalenie tzw. realnego socjalizmu w takich krajach jak Polska. Ten etap zakończyliśmy z pełnym sukcesem. Rosja nie jest obecnie żadnym konkurentem dla USA, a kraje takie jak Polska zostały całkowicie uzależnione od naszego (żydowskiego) kapitału, a w ich władzach jest coraz więcej Żydów. I tak w Polsce mamy naszego, żydowskiego prezydenta, ministra spraw zagranicznych czy prezesa Rady Polityki Pieniężnej. Podobnie, choć może nie aż tak dobrze, jest w innych krajach. Zresztą często, z przyczyn praktycznych, lepiej jest, jak np. premierem nie jest Żyd, a “nasz” goj, jak to jest np. obecnie w Polsce. Obecnie chodzi nam o pełną kontrolę Izraela nad Bliskim Wschodem. Irak to był tylko pierwszy etap. Należy też pamiętać, że USA będzie długo kontrolować w Iraku (podobnie jak w Afganistanie) tylko większe miasta i ważniejsze drogi, ale to nam na razie wystarczy. Naszym celem jest bowiem neutralizacja antyamerykańskiego, a więc też i antyżydowskiego reżymu w Iraku, oraz zajęcie Iranu i Syrii, a także większe podporządkowanie sobie Jordanii, aby umożliwić dalszą ekspansję terytorialną Izraela. Chodzi nam tu nie tylko o permanentne zajęcie Zachodniego Brzegu Jordanu, całej Jerozlimy oraz Strefy Gazy wraz z usunięciem na stałe Arabów z terenu Wielkiego Izraela, ale też utworzenie tzw. strefy ochronnej, czyli ponowną okupację przez Izrael Synaju, Libanu oraz dalszych części Jordanii i Syrii, tak, aby uniemożliwić inflitrację wrogich elementów arabskich na teren Izraela. Wymagać to będzie, oczywiście, ustanowienia całkowicie proamerykańskich, a więc też i całkowicie proizraelskich reżymów nie tylko w Iraku, ale też w Iranie, Syrii, Jordanii i Egipcie, oaz permanentnej okupacji Libanu przez połączone siły amerykańsko- izraelskie. W nieco dalszej perspektywie konieczne będzie zastąpienie wrogich nam reżymów takich krajach jak Libia czy Sudan, oraz niepewnych reżymów w takich krajach jak Algeria czy Maroko. Konieczne też będzie zastąpienie antyamerykańskich reżymów w Korei Północnej, Wietnamie czy na Kubie, a nawet w Malezji, lecz jest to sprawa na osobny referat. Obecnie najważniejsze jest bezwarunkowe poparcie wszystkich polskich Żydów dla wojny w Iraku, oraz dla polityki prezydenta Busha. I o takie poparcie występuję, poprzez mego przyjaciela, profesora Jehudę Bauera, do wszystkich polskich żydów w Australii, a szczególnie w Melbourne, z którym to pięknym miastem łączą mnie tak bardzo miłe wspomnienia. Adam Michnik (Tekst referatu odczytanego w Melbourne, Australia, w imieniu Adama Michnika przez profesora Jehudę Bauera). ------------------------------------------------------------------------------- - « poprzedni list pokaż treść wszystkich • Apel do Zydow polskich! Gość: Michnik, 12-04-2003 04:41 • Re: Marna FALSZYWKA rydzykowych slugusow:) - alex_scott, 12-04-2003 04:55 • Re: Marna FALSZYWKA rydzykowych slugusow:) Gość: AM, 12-04-2003 04:57 • Re: Marna FALSZYWKA rydzykowych slugusow:) - alex_scott, 12-04- 2003 05:20 • Re: Marna FALSZYWKA rydzykowych slugusow:) Gość: A Polska spi, 12-04- 2003 06:07 • Re: Marna FALSZYWKA rydzykowych slugusow:) - alex_scott, 12-04- 2003 06:19 • Re: Marna FALSZYWKA rydzykowych slugusow:) Gość: Elzbieta, 12- 04-2003 14:24 • I ten tez - prawdziwy jest Gość: Elzbieta, 12-04-2003 14:26 • A ten najprawdziwszy Gość: Elzbieta, 12-04-2003 14:28 • I w tym PRAWDA Gość: Elzbieta, 12-04-2003 14:32 • Same prawdziwe Gość: Elzbieta, 12-04-2003 14:30 • A tutaj najprawdziwsz prawda !!! Gość: Elzbieta, 12-04-2003 14:33 Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny.prawicowiec [...] 12.04.03, 16:01 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magister Do admina! Skasujcie te bzdury IP: 80.51.247.* 15.04.03, 00:50 Dziwię się, że admin (w końcu z Gazety) nie skasował tych bredni, które mógł wymyśleć tylko jakiś były ubek, dziś na żołdzie nacjonalistów. Tekst podszywający się pod Michnika kojarzy mi się ze słynną "rozmową Wałęsy z bratem" czy inną komunistyczną fałszywką - "wywiadem Hanny Krall z Bronisławem Geremkiem". Jeśli jakiś świr chce głosić swe antysemickie wynurzenia, na pewno znajdzie sporo miejsca w Internecie, ale nie musi akurat tutaj. Poza tym wiele sformułowań w tej fałszywce kwalifikuje autora na ławę oskarżonych za szkalowanie Rzeczypospolitej Polskiej oraz nawoływanie do waśni na tle narodowościowym, rasowym i religijnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Telewizja ojca Rydzyka IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 18:34 Jak zwykle cały świat jest przeciwko "ojczulkowi"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toruniak Siłowe zdobywanie środków przekazu IP: *.torun.mm.pl 13.04.03, 14:51 TV Trwam jest mi obojętna, ale strasznie denerwujący jest sposób, w jaki chce ona zdobywać publiczność. Napuszcza słuchaczy na telewizje kablowe aby wymósić na nich dołączenie tego programu do pakietu. Niech sobie będzie, ale nie w ten sposób osiąga się takie cele !!! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Telewizja ojca Rydzyka 13.04.03, 15:29 Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a): > Widać że wrogowie zrobiąwszystko by ta telewizja nie > wystartowała przedeurireferendum..tak bardzo zależy im na > utajeniu prawdy o UE.. Moja żona się ucieszy , a ja .Ja mam dosyć propagandy SLD , a tu wciskać mi się będzie przez ekran propaganda Rydyka . A gdzie tu wolność , godpodarka , normalne i uczciwe życie . Chcecie karmić nas niskokalorycznmi i bez witamin ideami i propagandą na waszą rzecz ? Może niech ktoś w koncu pomysli o przyziemnych sprawach wszystkich zjadaczy chleba . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszolom z RM Re: Telewizja ojca Rydzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.03, 16:02 unsatisfied6 napisał: > Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a): > > > Widać że wrogowie zrobiąwszystko by ta telewizja nie > > wystartowała przedeurireferendum..tak bardzo zależy im na > > utajeniu prawdy o UE.. > Moja żona się ucieszy , a ja .Ja mam dosyć propagandy SLD , > a tu wciskać mi się będzie przez ekran propaganda Rydyka . > > A gdzie tu wolność , godpodarka , normalne i uczciwe życie . > Chcecie karmić nas niskokalorycznmi i bez witamin ideami i > propagandą na waszą rzecz ? Może niech ktoś w koncu pomysli > o przyziemnych sprawach wszystkich zjadaczy chleba . - uważąsz że jakby TV TRWAM i RM nie było to tej wolności byłoby więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzich Re: Telewizja ojca Rydzyka IP: *.chello.pl 14.04.03, 20:51 Gość portalu: Oszolom z RM napisał(a): > unsatisfied6 napisał: > > > Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a): > > > > > Widać że wrogowie zrobiąwszystko by ta telewizja nie > > > wystartowała przedeurireferendum..tak bardzo zależy im na > > > utajeniu prawdy o UE.. > > Moja żona się ucieszy , a ja .Ja mam dosyć propagandy SLD , > > a tu wciskać mi się będzie przez ekran propaganda Rydyka . > > > > A gdzie tu wolność , godpodarka , normalne i uczciwe życie . > > Chcecie karmić nas niskokalorycznmi i bez witamin ideami i > > propagandą na waszą rzecz ? Może niech ktoś w koncu pomysli > > o przyziemnych sprawach wszystkich zjadaczy chleba . > > - uważąsz że jakby TV TRWAM i RM nie było to tej wolności byłoby więcej? Oczywiście, palancie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Telewizja ojca Rydzyka IP: *.proxy.aol.com 15.04.03, 02:45 nie tylko samym chlebem czlowiek zyje,ale rowniez Slowem,ktore pochodzi z ust bozych.zachodzi tylko pytanie,czy bedzie tam podawany tresciwy pokarm duchowy na czas sluszny[Mateusza 24:14 28:19,20 2Tymoteusza 3:1-5 3:16,17 Objawienie 22:17].oby tak bylo. Odpowiedz Link Zgłoś