Gość: Bydgoszczak IP: *.hipernet.ras.pl 07.06.03, 16:59 Bydgoszcz jak zawsze bedzie górą, torun ta wiocha sie nie liczy!! Mam pytanie, czy u was nadal psy szczekaja dupami?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: siedziby miast wojewódzkich Re: Regaty Toruń-Bydgoszcz IP: w3cache.u.INTELINK.pl:* 09.06.03, 19:26 Gość portalu: Bydgoszczak napisał(a): > Bydgoszcz jak zawsze bedzie górą, torun ta wiocha sie nie > liczy!! Mam pytanie, czy u was nadal psy szczekaja dupami?? Bydgoszczak - znasz się trochę na rywalizacji sportowej? Zapoznaj się z bardzo dobrą książką (książkami) Stefana Wysockiego. Tam uczą nie tylko żeglarstwa, ale również dobrych obyczajów, etyki .... i wielu innych ciekawych rzeczy. Miłej lektury. Tytuł sam sobie znajdź, bo inaczej miałbys podane wszystko na tacy, a tak... do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3ut Re: Regaty Toruń-Bydgoszcz IP: *.torun.mm.pl 09.06.03, 20:13 On nie umie przeczytać tego co sam napisał, a co dopiero jezyk żeglarski :). STopy wody wszystkim na WJM i innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grey Re: Regaty Toruń-Bydgoszcz IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.03, 21:56 Płynąłem w tych regatach. W mojej klasie zająłem trzecie miejsce, za załogami z Nakła i Włocławka (jestem z Torunia). W klasie prezydenckiej wygrała łódź na której płynął Zaleski. Obsada prezydencka z Włocławka, to ludzie z Torunia. Wojewoda płynął na jachcie z Geofizyki prowadzonym przez żeglarzy z Torunia. Organizacja imprezy po regatach w B-szczy żenująca. Mogliśmy liczyć na grochówkę, jedno gratisowe piwo i możliwość posiedzenia przy ognisku w klubie, w którym na 230 żeglaży z regat były dwa zapyziałe kible. To mocno kontrastowało z tym co dzień przed wyścigiem zaprezentowano na przystani AZS w Toruniu. To gdzie ta wyższość B-szczy. To nie tylko zdanie toruńskich szowinistów. O tym mówili żeglarze z Gdyni, Włocławka czy Katowic. Z tą stopą wody było czasami kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3ut Re: Regaty Toruń-Bydgoszcz IP: *.torun.mm.pl 09.06.03, 22:55 plynalem w zeszłym roku, bylo podobnie, nawet darmowe piwo w Toruniu i grochówka były lepsze niż w Bydgoszczu. no i u nas byly koncerty itd... A tam był za to za...any jak świnia komandor regat który zapraszał na scene kolejnych Vipów i mówił coś w stylu: "Prezydent Torunia - wspaniały bohater, wpadł na mielizne i sie uratował, a oprócz tego bardzo przystojny i wspaniały człowiek". A jacht Geofizyki (Świstuń) spadł im wieczorem ze slipa na beton i sie zdeka zniekształcił... Odpowiedz Link Zgłoś