Dodaj do ulubionych

Radio Watykan i Radio Maryja

27.06.07, 17:04
Obie te rozgłośnie propagują problemy nurtujące Kościół Rzymsko- Katolicki.
Jak długo żyję to nie słyszałem w zasadzie krytycznych uwag do Radia Watykan.
Na żadnym Forum miast GW nie ma tylu bluźnierstw, tyle przekleństw ile jest
tu na Ojca Rydzyka. Powiedzcie mi, proszę, dlaczego tak jest. Czy nie lepiej
zamknąć Radio Maryja i reemitować Radio Watykan? Mimo wszystko Pozdrawiam, wg.
Obserwuj wątek
    • kuj-pom Re: Radio Watykan i Radio Maryja 27.06.07, 18:08
      wladyslaw.golinski napisał:
      > Powiedzcie mi, proszę, dlaczego tak jest. Czy nie lepiej
      > zamknąć Radio Maryja i reemitować Radio Watykan?
      Chcesz zamknąć Radio Maryja ? W imieniu zdecydowanej większości torunian życzę
      powodzenia.
      Mamy w Polsce jeszcze inne radio katolickie : Radio Niepokalanów - ciekawe
      dlaczego ta rozgłosnia jest mało znana ?
      • wladyslaw.golinski Re: Radio Watykan i Radio Maryja 28.06.07, 14:40
        kuj-pom napisał:

> wladyslaw.golinski napisał:
        > > Powiedzcie mi, proszę, dlaczego tak jest. Czy nie lepiej
        > > zamknąć Radio Maryja i reemitować Radio Watykan?
        > Chcesz zamknąć Radio Maryja ? W imieniu zdecydowanej większości torunian
        życzę
        > powodzenia.
        > Mamy w Polsce jeszcze inne radio katolickie : Radio Niepokalanów - ciekawe
        > dlaczego ta rozgłosnia jest mało znana ?

Radio Niepokalanów jest faktycznie poza aferami, znane jako katolickie radio.
        Jeśliby nie zamykać Radio Maryja to faktycznie niech będzie ono radiem
        prywatnym, nie związanym niczym, nawet nazwą z Kościołem a jeno z samym ojcem
        rydzykiem. Mimo wszystko Pozdrawiam. wg
        • wladyslaw.golinski Re: Radio Watykan i Radio Maryja 28.06.07, 21:57
          Zbieram tu opinie za utrzymaniem albo za rozliczeniem i zamknięciem Radia
          Maryja. Proszę powiedzcie coś na ten temat. Pozdrawiam
          • wladyslaw.golinski Re: Radio Watykan i Radio Maryja 30.06.07, 19:36
            Ponawiam prośbę: powiedzcie, czy utrzymać, czy zamknąć Radio Maryja.

Przecież mało komu ta sprawa jest obojętna.

Pozdrawiam
            • kuj-pom Re: Radio Watykan i Radio Maryja 30.06.07, 23:32

> Ponawiam prośbę: powiedzcie, czy utrzymać, czy zamknąć Radio Maryja.
              >
              > Przecież mało komu ta sprawa jest obojętna.
              >
              W Toruniu , jak widzisz temat R M nie wywołuje emocji. Idac za ciosem , moze
              zapytasz warszawiaków czy chcą odwołania Gierdycha ?
              • tryg.sk Re: Radio Watykan i Radio Maryja 03.07.07, 10:27
                Przecież jasne jest że Radio mAryja nadaj się do zamknięcia w trybie
                natychmiastowym. łamie cały szereg zasad. Gdyby to robiła inna stacja, czyli
                szerzyła antysemityzm, ksenofobię, homofobię, nie przedstawiała rozliczeń
                finansowych, zostałaby przykładnie zamknięta. W dodatku RM jako radio
                katolickie jest upolitycznione, co jeszcze jest kolejnym "atutem" by
                natychmiast zakazać nadawania programów.
              • wladyslaw.golinski Re: Radio Watykan i Radio Maryja 03.07.07, 10:41
                kuj-pom napisał:

> wladyslaw.golinski napisał:
                >
                > > Ponawiam prośbę: powiedzcie, czy utrzymać, czy zamknąć Radio Maryja.
                > >
                > > Przecież mało komu ta sprawa jest obojętna.
                > >
                > W Toruniu , jak widzisz temat R M nie wywołuje emocji. Idac za ciosem , moze
                > zapytasz warszawiaków czy chcą odwołania Gierdycha ?

Temat w żadnym razie nie może i nie powinien wywoływać emocji. Dzięki sile
                propagandowej Radia Maryja jej Ojciec Dyrektor Tadeusz Rydzyk wpłynął na wyniki
                wyborów i została wybrana taka partia, której przywódcy mają na koncie wyroki
                sądowe. To Ojciec Tadeusz Rydzyk otworzył puszkę Pandory. To on jest
                odpowiedzialny przed nami za swój czyn.
                • wladyslaw.golinski Re: Radio Watykan i Radio Maryja 20.07.07, 15:43

> kuj-pom napisał:
                  >
                  > > wladyslaw.golinski napisał:
                  > >
                  > > > Ponawiam prośbę: powiedzcie, czy utrzymać, czy zamknąć Radio Maryja
                  > .
                  > > >
                  > > > Przecież mało komu ta sprawa jest obojętna.
                  > > >
                  > > W Toruniu , jak widzisz temat R M nie wywołuje emocji. Idac za ciosem , m
                  > oze
                  > > zapytasz warszawiaków czy chcą odwołania Gierdycha ?
                  >
                  > Temat w żadnym razie nie może i nie powinien wywoływać emocji. Dzięki sile
                  > propagandowej Radia Maryja jej Ojciec Dyrektor Tadeusz Rydzyk wpłynął na
                  wyniki
                  >
                  > wyborów i została wybrana taka partia, której przywódcy mają na koncie wyroki
                  > sądowe. To Ojciec Tadeusz Rydzyk otworzył puszkę Pandory. To on jest
                  > odpowiedzialny przed nami za swój czyn.

Ciężko, ciężko tracić władzę i pieniądze.
                  Jeszcze raz namawiam pracowników imperium Ojca Dyrektora Tadeusza Rydzyka do
                  rozważenia strajku jako siły naporu na podjęcie wreszcie decyzji dotyczącej
                  Radia Maryja.
                  Strajk niesie dodatkowe atrakcje, takie jak wywiezienie dyrektora na taczkach
                  poza teren zakładu. Można do komitetu strajkowego wybrać kogo się chce....
                  Pozdrawiam.
                  • edico Re: Czy to wizja przyszłości? :)) 20.07.07, 18:55
                    www.youtube.com/watch?v=TygLWz2XrI8
                    • wladyslaw.golinski Radio Watykan albo Radio Maryja 20.07.07, 19:13
                      edico napisał:

> www.youtube.com/watch?v=TygLWz2XrI8

Dlaczego zawsze tak tajemniczo się wyrażasz. Nic nie rozumiem. Powiedz jasno o
                      co ci chodzi.
                      PS. Umiem czytać z ruchu ust i znam niemiecki, widziałem już wcześniej ten
                      film. Jak to się ma mieć do Radia Watykan.
                      • wladyslaw.golinski Re: Radio Watykan albo Radio Maryja 20.07.07, 22:26

> Dlaczego zawsze tak tajemniczo się wyrażasz. Nic nie rozumiem. Powiedz jasno
                        o
                        > co ci chodzi.
                        > PS. Umiem czytać z ruchu ust i znam niemiecki, widziałem już wcześniej ten
                        > film. Jak to się ma mieć do Radia Watykan.

Na Forum w Warszawie napisałem poniższy tekst, myślę że jest to jakiś pomysł na
                        rozwiązanie konfliktu, który powstał.

"Namawiam pracowników imperium Ojca Dyrektora Tadeusza Rydzyka aby
                        zorganizowali strajk.
                        Będą same plusy, bo:
                        - powstanie komitet strajkowy, do którego mogą wybrać kogo chcą,
                        - wywiozą na taczkach Ojca Dyrektora a więc zostanie określony od razu jego
                        stan prawny, nie trzeba decyzji z zewnątrz,
                        - nie stracą pracy bo w negocjacjach strajkowych można wywalczyć pełne
                        zatrudnienie.

Powiedzcie co o tym myślicie".
                        • gomulka23 Re: Radio Watykan albo Radio Maryja 23.07.07, 14:43
                          Nie chciałem słuchać Radia Watykan. Nie chcę słuchać Radia Maryja. Nie chcę
                          mieć nad sobą żadnych świętych. Oba te rozgłośnie obrażają moje uczucia
                          religijne. Co mam zrobić bo na skali mojego radia RM to najgłośniej brzmiąca
                          nuta.
                          • veto14 Re: Radio Watykan albo Radio Maryja 23.07.07, 14:47
                            Wyłącz to radio do diabła i przestań biadolić. Obraź się na jedzenie bo inaczej
                            pękniesz.
                            • wladyslaw.golinski Re: Radio Watykan albo Radio Maryja 23.07.07, 17:13
                              Czy jest możliwość sprawdzenia ile i kiedy było przekazywanych pieniędzy do
                              szefa zakonu w Polsce. Chodzi oczywiście o te pieniądze, które wpłynęły od
                              darczyńców w innej intencji niż przekaz do zakonu. Czy Urząd Finansowy widzi
                              jakiekolwiek pieniądze. To wszystko musi być jawne bo potem znienacka giną
                              ludzie niewinni. Teraz proszę o oficjalną wypowiedź administracji- UF w
                              Toruniu. To poważna sprawa.
                              • olga214 Re: Radio Watykan albo Radio Maryja 26.07.07, 07:41

> Czy jest możliwość sprawdzenia ile i kiedy było przekazywanych pieniędzy do
                                > szefa zakonu w Polsce. Chodzi oczywiście o te pieniądze, które wpłynęły od
                                > darczyńców w innej intencji niż przekaz do zakonu. Czy Urząd Finansowy widzi
                                > jakiekolwiek pieniądze. To wszystko musi być jawne bo potem znienacka giną
                                > ludzie niewinni. Teraz proszę o oficjalną wypowiedź administracji- UF w
                                > Toruniu. To poważna sprawa.

Przekazy bankowe, przekazy pocztowe zawierają intencję. Trzeba to podliczyć
                                drogie Panie i drodzy Panowie, trzeba to podliczyć tematycznie.
    • beneddict Re: Radio Watykan i Radio Maryja 27.07.07, 18:06

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka