Dodaj do ulubionych

Raport o lokalach na wesele

29.07.07, 11:34
Jeśli chodzi o Akropol to jedzenie jest rzeczywiście dobre, ale właścicielka
po udanym weselu potrafi zburzyć cały nastrój wprowadzając strasznie niemiłą
atmosfere. Goście nie mogą tego zauważyć ale organizatorzy wesela mogą mieć
niesmak po wybrykach tej pani, która traktuje ich jak intruzów.
Obserwuj wątek
    • krzychowski72 Raport o lokalach na wesele 04.09.07, 22:15
      Przeczytałem Twoją niezbyt pochlebną opinie dla właścicielki Akropolu. Dziś tam
      byłem z narzeczoną i rzeczywiście sprawia średnie wrażenie w przeciwieństwie do
      wszystkich innych aspektów (wystrój sali, hotel, położenie). Czy warto tam
      urządzić wesele, na co uważać?
    • zbignievas Raport o lokalach na wesele 25.09.07, 12:03
      I just had my wedding at akropol and would neverdo that again here.
      Well, service and food was ok, but everything was spoilt by that
      TERRIBLE LADY OWNER. Ignorant, trying to suck every penny(zloty)
      from you, lying, just lacking every healthy sence of personal
      communication, what else... She just shows how deep in ass she has
      you!!!! JUST CHOOSE ANOTHER PLACE FOR YOUR GREAT DAY IF YOU WANT TO
      SAVE NERVES AND GOOD MOOD.
    • zbignievas Hotel Akropol 25.09.07, 12:08
      STAY AWAY FROM THIS PLACE IF YOU WANT TO KEEP GOOD MEMORIES FROM
      YOUR WEDDING. LADY OWNER WILL SPOIL EVERYTHING, WANTS ALL THE MONEY
      TO BE PAID BEFORE EVENT, BUT WILL NOT KEEP PROMISES. JUST IGNORANT
      AND LEAVING VERY BAD AFTERTASTE BITCH!!!!
    • ewamalami Re: Raport o lokalach na wesele 31.07.08, 11:10
      nasze wesele było prawie 2 lata temu w Forcie IV. Mają sale różnej wielkości, my
      korzystaliśmy z takiej na 50 osób. Wnętrza bardzo ciekawe, chociaż nie jest to
      typowa Francja-elegancja, jedzenie pyyyszne :) Ciekawy program dodatkowy -
      zwiedzanie fortu i fosy z pochodniami - nam niestety nie wyszła druga część, bo
      w nocy padało. Mogę lokal spokojnie polecić - niedrogo, a bardzo porządnie.
      Jeden minus - w mieszczącym sie w forcie schronisku mieszkają turyści, jacyś nie
      do końca trzeźwi zaplątali nam się na wesele w środku nocy - ale nie sprawiali
      problemów i szybko się zawinęli. ;) I jedna uwaga - trzeba pilnować cen, które
      podają. Nam przez telefon podano bodajże 100zł/osobę (bez ciast, tortu, owoców i
      z ograniczoną ilością napojów), potem wyszło 110, a jeszcze później próbowano
      nam 120 zmówić - ale się nie daliśmy ;) i ostatecznie wyszło 110. :)
    • najpiekniejsza_panna_mloda Re: Raport o lokalach na wesele - DAGNY 09.08.08, 16:07
      Osobiście urządziłam wesele w domu weselnym DAGNY na ulicy sw Jakuba
      na starówce. Na szczęści były wolne terminy, bo gdzie pytałam
      termyny były bardzo odległe w czasie.
      Wszystkim polecam ten lokal, super jedzenie, przemiła obsługa, pełna
      kultura, piękne wnętrze i klimat, a w dodatku bardzo nie drogo.
      To było najwspanialsze wesele jakie mogłam sobie wymarzyć:)))
      Polecam wszystkim serdecznie

• imagine_all Re: Raport o lokalach na wesele 19.08.08, 19:32
      Witajcie !!!!Jestem przyszłoroczną panną młodą i właściwie mam na
      oku jedną sale ,która mi sie podoba...ale słyszałam że
      w "Anielskiej Podkowie"(to mam na oku :)) jedzenie jest nie
      smaczne :(Natomiast "Zamkowa" jest dla staruszków a Dagny -pani
      stamtąd potraktowała mnie przez telefon jak intruza-zniechęciła mnie
      niesamowicie. Czy polecilibyście mi inne miejsce?Proszę o podpowiedź.
      Zdesperowana panna młoda ;)
      • kyrie_elejson Re: Raport o lokalach na wesele 19.08.08, 19:53
        Fajne są: Daglezja w przysieku i taka jakaś chata w Łysomicach.
        • imagine_all Re: Raport o lokalach na wesele 20.08.08, 15:53
          A może ktoś więcej powie o "Anielskiej Podkowie" jak tam jest ,jak
          wypadają wesela ?!?Będę wdzięczna za opinie...
          • majkaka11 Re: Raport o lokalach na wesele 28.08.08, 09:01
            Ja z kolei ślubuję w Heliosie i bylam tam raz na weselu z czystym
            sumieniem polecam,ceny jak wszedzie my placimy 180 z ciastami i
            tortem , no i apartament nam dali , bufet slodki osobno, obsluga mam
            pewnosc ze profesjonalnie podchodzi do sprawy
      • 0albertk2 Re: Raport o lokalach na wesele 21.02.11, 21:05
        Sale weselne w Toruniu z wolnymi terminami znajdziecie na www.GdzieWesele.pl tam jest kilkadziesiąt sprawdzonych domów weselnych hoteli oraz restauracji w których można zorganizować przyjęcie weselne. Opinie klientów pomogą w podjęciu decyzji w sprawie organizacji przyjęcia weselnego.
    • rysiulunatyk Re: Raport o lokalach na wesele 13.07.09, 12:26
      Negatywna opinia ! - Jeśli szukasz Hotelu na jedną noc to może być okej, chociaż ceny nie powalają biorąc pod uwage odległość od centrum Torunia.
      Jeśli jednak o zgrozo decydujesz się tam organizować wesele, to jak najbardziej odradzam!!

1. Właścicielka żąda podpisania umowy w której zapłata całości jest przed Weselem. Nie wiem czy ktokolwiek inny stosuje takie praktyki. Haniebne. Powoduje to, że tuż przed weselem nastawienie tej Pani zmienia się diametralnie. Nie jesteście w stanie nic wynegocjować, a po weselu wszelkie rekalmacje są bezsensu. Ta Pani (H.B.) skutecznie spowoduje brak jakich kolwiek chęci rozmowy i wykpi się przed każdym argumentem. Takich osób w biznesie poprostu się unika. Taktyka polega na skrojeniu klienta i braniu następnego, co przy takim zapotrzebowaniu na sale weselne nie jest trudne!!

2. Hotel reklamuje się salą na 100 osób. W rzeczywistości liczba gości powyżej 80 osób powoduje wielki ścisk.

3. Sala nie jest klimatyzowana !! w okresie letnim, organizowac tam wesele to samobójstwo. Będzie tak gorąco, że goście będą uciekać do ogrodu, ewentualnie nie bedą nic jedli.

4. Wysokość sali jest klaustrofobiczna, a to dlatego że prawdopodobnie została przerobiona z jakiegoś magazynu.

5. Jeśli chodzi o samo wesele to uważałbym na to czy nie oszukuje was na jedzeniu. Udowodnić nic nie można.

6. Jedzenie pozostawia wiele do życzenia.

Wniosek: Lepiej organizować wesele gdzieś indziej !!
      • hotel_akropol Re: Raport o lokalach na wesele 13.07.09, 15:55
        To prawda, że podpisujemy umowy z naszymi klientami, ponieważ są to dokumenty
        chroniące interesy obu stron. Dzięki podpisywanym umowom jasne pozostają warunki
        na których organizowane jest wesele. Dzięki spisaniu zobowiązań, klienci mogą
        być spokojni, że wesele odbędzie się dokładnie tak, jak sobie zażyczyli. Jeśli
        Klient uważa, że standard imprezy odbiegał od warunków umowy, zawsze ma podstawę
        do dochodzenia własnych roszczeń i obrony własnych interesów. Zachęcamy naszych
        Klientów do jak najszybszego zgłaszania uwag jeśli jakieś się pojawią w trakcie
        wesela, byśmy mogli reagować na bieżąco i natychmiast.

Wszelkie umowy podpisywane są ze znacznym wyprzedzeniem, wiec czas do negocjacji
        warunków jest bardzo długi. Podpisanie umowy poprzedzają rozmowy organizacyjne i
        kompozycja menu. Każdy Klient ma mnóstwo czasu, by zweryfikować umowę.
        Dopuszczamy nawet zmiany w umowie już po jej podpisaniu, jeśli Klient po
        głębszej analizie zapragnie zmienić np. menu, bądź ilość gości. Kwotę na którą
        opiewa umowa Klient wpłaca na 2 tygodnie przed weselem (czas ten określa umowa),
        gdy wspólne ustalenia są już dopięte na ostatni guzik. Jest to standardowa
        procedura obowiązująca w większości firm zajmujących się imprezami
        zorganizowanymi dla osób prywatnych. Proszę zwróci uwagę, na fakt, że przy
        obecnym ogromnym zainteresowaniu salami na wesela i rezerwacjami z dwuletnim
        wyprzedzeniem, żadna restauracja nie może pozwolić sobie na utratę Klienta w
        ostatnim momencie. W tym świetle termin na wpłatę dwa tygodnie przed
        uroczystością to wpłata na ostatnią chwilę.

Przykro nam, że wyniósł Pan negatywne wrażenia z wesela. Imprezy organizowane w
        naszym Hotelu obsługujemy zawsze na wysokim poziomie, o czym świadczą zadowoleni
        klienci, przyznawane nam nagrody takie jak Hotel Fair Play oraz powracający
        Goście. Wesela nikt nie organizuje z dnia na dzień. Restauracja AKROPOL otwarta
        jest codziennie do godziny 22:00, więc zapraszamy do wyrobienia własnej opinii
        tu na miejscu. Recepcja hotelowa funkcjonuje całą dobę, więc salę restauracyjną
        można obejrzeć o każdej porze. Personel hotelu chętnie oprowadzi Państwa po
        obiekcie, opowie o organizacji wesela i odpowie na wszelkie pytania.
        • rysiulunatyk Re: Raport o lokalach na wesele 14.07.09, 16:51
          Odpowiedz do Akropolu.

1. Nie wszystko da się umieścić w umowie. A Państwa doświadczenie w kontakcie z klientem jest wykorzystywane na jego niekorzyść. Zapewnienia, że "wszystko będzie okej i proszę się niemartwić." Perfidia polega na tym, że oczywiście można dochodzić swoich praw, i rządać reklamacji. Niestety z mojego doświadczenia wynika tylko to "można" nic pozatym. Nie ma miejsca na jakie kolwiek zrozumienie ze strony organizatorki. Dochodzenia własnych roszczeń i obrony własnych interesów można zawsze dochodzić w tym przypadku można tylko w sądzie, tylko kto ma na to czas i pieniądze?? Co jest skrupulatnie wykorzystywane.

2. Niestety nie wmówią mi Państwo, że płacenie za całe wesele przed imprezą jest standardową praktyką. Wszędzie się płaci zaliczke, a reszte kwoty po. W innym przypadku powstają nadużycia. Organizator gdy już ma kase w kieszeni może sobie robić wszystko, a jak klient będzie miał pretensje to patrz pkt. 1. Logika podpowiada, że jak Organizator jest w porządku to i klient napewno nie ucieknie. Widocznie coś jest nie tak skoro takich zabezpieczeń aż państwo rządacie. Pozatym czy za pokój hotelowy też Państwo pobieracie opłate z góry? Nie wydaje mi się.

3. Niestety nie wiem, za co dokładnie Akropol dostał nagrodę Fair Play, wiem tylko że z mojego doświadczenia ( i nie tylko mojego, ktoś cierpliwy znajdzie więcej komentarzy negatywnych) nie zasłużył na takie wyróżnienie.
      • 0albertk2 Re: Raport o lokalach na wesele 03.02.11, 23:15
        Wesele w Toruniu nie musi być trudne do zorganizowania. Wystarczy z że wejdziecie na www.GdzieWesele.pl/Torun i tam znajdziecie w ciągu kilku minut idealne miejsce na wesele. Sam tak zrobiłem i zajęło mi to zaledwie 3 godzi wysłałem 3 zapytania ofertowe poprzez formularz email i po godzinie miałem informacje o cenie i lite wolnych terminów
    • malepiffko jesli chodzi o spichrz 13.07.09, 13:56
      to pominieto bardzo wazna kwestie: organizujac tam wesele musisz
      wynajac CALY hotel za ca. 6 000 zł.
    • malepiffko zaczarowana dorozka 13.07.09, 13:57
      sala niestety tylko do 50 osob. za to profesjonalne podejscie i
      niebanalne menu. polecam.
    • andzia2606 motel Tower 14.07.09, 16:36
      Może ktoś z was miał tam wesele lub był ma weselu? proszę o opinie, jakie jedzonko itd...
      • michalekpol321 Re: motel Tower 24.08.09, 09:26
        Andzia

Miałem okazje tam wyprawiać wesele i jestem mile zaskoczony.
        Sala przepieknienie przygotowana i udekorowana , obsługa szybka mila i profesjonalna jedzonko pyszne az palce lizac wszyscy goscie zachywycenie smakiem u dekoracja dan .
        Bardzo miło wspominam tam moje i żony wesele Polecam Goroco Naprawde Warto na miejscu jest jeszcze mozliwosc wynajecie pokoi dla Gości
    • aasiaa12 sale weselne 21.08.09, 23:59
      Witam,
      interesują mnie Wasze opinie dotyczące sal weselnych. Swoje planuje na przyszły rok sierpień/wrzesień, ok. 100 os. Mamy na oku takie sale jak Pieprz i Wanilia, Biznes Park w Toruniu oraz Róża Wiatrów w Głogowie k/Torunia.Czy macie jakieś zdanie na temat tych miejsc. Byłabym wdzięczna za każdą opinie.
      • maritaita Re: sale weselne 24.08.09, 16:07
        Co do Róży Wiatrów - sama nie byłam, ale znajomi, którzy byli tam na
        weselu byli zachwyceni. Jeśli bierzesz pod uwagę sale poza Toruniem,
        to sprawdź zajazd Rytkówka w Obrowie. Niestety, również znam jedynie
        z opowieści, ale słyszałam same pochlebne opinie. Co do jedzenia
        możesz się przekonać, jadąc tam na obiad lub kolację (dla mnie spora
        część dań rewelacyjna), a przy okazji o wszystko zapytasz.
        • dorota_241 Re: sale weselne 30.08.10, 20:55
          Witam! Odstąpię salę weselną w miejscowości Wielgie \"MAT-ERA\" oraz zespół KAMIDA, w terminie 24. 04. 2011(możliwość zmiany terminu). Bardziej szczegółowe info pod nr tel. 508 811 028
      • mystic_girl3 Re: sale weselne 26.09.09, 13:59
        :) cześć
        Pieprz i Wanilia-osobiście twierdze ze remizą trąca :)
        Róża Wiatrów też nie należy do eleganckich miejsc-ale oczywiście są gusta i
        guściki :)Zobacz Hotel Rubens -okolica fajna ,sale tez niezłe nie wiem jak tam z
        menu ale zawsze możesz pojechac wczesniej tam na obiad i zdecydować później.Ja
        sama w przyszłym roku ślubuje i robie w Biznes Parku :) elegancka restauracja
        ,Babka od organizacji wesel -profesjonalistka ,rzeczowa .Co najważniejsze nie
        jest tam drogo :)
        Zobacz jeszcze hotel Bulwar-przepiękne miejsce ale z tego co wiem to te miesiące
        które Cie interesują są zajęte -ale może coś się zwolniło.
        GENERALNIE CHCIAŁABYM PRZESTRZEC PRZED NIJAKIM PANEM PIOTROWSKIM MIAŁ ON
        ANIELSKĄ PODKOWĘ TERAZ JUŻ ANI JEJ ANI JEGO NIE MA - ZWINĄŁ INTERES I KASĘ
        RÓWNIEŻ :(.JAK TYLKO SPOTKACIE SIĘ Z TYM NAZWISKIEM TO NAJLEPIEJ ZAŁATWIAJCIE
        WSZYSTKO Z NIM PRZEZ PRAWNIKA(BEZ TEGO SIĘ NIE OBEJDZIE)!!!!!!!!!!!BĘDZIECIE
        MIELI PEWNOŚĆ ŻE WAS NIE OSZUKA....
      • mirk-a82 Re: sale weselne 07.01.10, 12:06
        Coż...jesli chodzi o Roze Wiatrow...byłam tam na weselu i szczerze
        powiem zle nie jest chociaz moglo byc lepiej...jedzenie w miare
        dobre (chociaz schabowy podeszwa - ale kazdemu moze sie zdarzyc)
        niestety moim zdaniem 2 osoby obslugujace (z ktorych tylko jedna
        mozna bylo nazwac kelnerem) to stanowczo za malo jak na 80 osob.
        Daje 5/10.
        Polecam natomiast Restauracje "Herbowa", byłam tam na 2 weselach i z
        punktu widzenia gościa jak i współorganizatora wszystko wypadło
        bardzo pozytywnie. Maja 3 sale kazda jest odrebna od drugiej wiec
        nawet jak sa 2 imprezy to goscie sie nie mieszaja. Jedzenie
        pychota...obsługa profesjonalna, żadnych problemów, nawet znaczne
        zmaiany na 1 dzien przed planowana uroczystoscia nie stanowia
        zadnego problemu. Budynek co prawda nie wyglada okazale z zewnatrz,
        ale wewnatrz jest slicznie, stoły przystrojone, sale same w sobie sa
        ładne wiec nawet nie wymagaja zbytniego strojenia ani dekorowania.
        Cena od 180 zł za osobę (bez alkoholu itp) ale warto. Polecam 10/10
    • megi1973 Re: Raport o lokalach na wesele 25.08.09, 15:46
      szok!!! że też tylu ludziom w czasach kryzysu chce cię wyprawiać
      wesela hahahaha a rozwody też będą huczne hahahah
    • luk_tor Daglezja w Przysieku 08.09.09, 12:27
      Czy ktoś może podzielić się opinią na temat sali w Daglezji pod Toruniem? Wesele planujemy na 120 osób i na tyle podobno można zrobić żeby nie było ciasno.
      • mystic_girl3 Re: Daglezja w Przysieku 26.09.09, 14:03
        Nie podchodzą profesjonalnie do potencjalnych klientów ....sama czekam juz od
        miesiąca na ofertę od nich mimo że przeczytali mój
        mail.ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!JAK TAK SIĘ ZACHOWUJĄ TO NIE CHCE MYŚLEĆ CO BY BYŁO
        NA WESELU O ILE BY DOSZŁO DO NIEGO WŁAŚNIE U NICH :)
        • luk_tor Re: Daglezja w Przysieku 27.09.09, 01:01
          Odniosłem trochę inne wrażenie, co prawda nie kontaktowałem się drogą mailową
          ale telefonicznie i moi rodzice byli oglądać (mieszkam za granicą dla tego
          poszli). Pani kierownik bardzo miła i nie kłamie jak w innych lokalach ze
          wejdzie powiedzmy 100 osób a w rzeczywistości (i opiniach innych )jest ścisk -
          wszystko racjonalnie wytłumaczone i pokazane (mogli nawet wejść przed weselem
          innej pary) . Spore menu do wyboru, sami dekorują stoły oraz jest zniżka na
          pokoje dla gości. Nam to pasuje no i miejsce jest ładne i powiedzmy że obiekt
          praktycznie zamknięty co ważne przy imprezie na ponad 100 osób. TO NIE JEST
          REKLAMA, NIE MAM NIC WSPÓLNEGO Z TYM LOKALEM OPRÓCZ WESELA KTÓRE POSTANOWILIŚMY
          Z MOJĄ PRZYSZŁĄ ŻONĄ TAM WYPRAWIĆ.

pozdrawiam

Łukasz
      • luk_tor Re: Daglezja w Przysieku 26.08.10, 20:14
        Witam,

Ponieważ z żoną jesteśmy już po weselu które odbyło się w restauracji Daglezja w
        Przysieku k/Torunia postanowiliśmy napisać opinie.

Wesele mieliśmy na 88 osób (w tym młodzi) + 3 dzieci.

Było super! Koszt wesela wyszedł w granicach standardu /osobę w Toruniu i
        jedzenia było dużo - niektórzy goście mówili że nawet za dużo, do tego w tą cenę
        wliczona była pieczona świnia. Wszystko było bardzo smaczne, świeże i bardzo
        elegancko podane.

Poprawiny to koszt 50zł / osobę i w tym jest wszystko z wesela + kompletnie nowe
        menu (+ u nas był jeszcze pieczony udziec). Istnieje możliwość rezerwacji pokoi
        dla gości ze zniżką a nowożeńcy dostają apartament w cenie.

Miejsce bardzo fajne - cisza, spokój, zieleń i możliwość zorganizowania pokazu
        sztucznych ogni który naszym gościom bardzo przypadł do gustu.

Obsługa praktycznie niewidoczna a na stołach cały czas było wszystkiego pełno.

O tym że wesele było udane może świadczyć 100% gości z wesela na poprawinach.

Jeżeli ktoś z was ma wątpliwości to niepotrzebnie.

Pozdrawiamy

Kasia i Łukasz

• joosti pieprz i wanilia 30.10.09, 21:35
      aż muszę napisać....Dobrze że nie trafiłam na tę niepochlebną opinię przed organizowaniem wesela w pieprzu i wanilii, bo pewnie też by mnie to zmartwiło..a tymczasem miałam w tym roku przepiękne wesele właśnie w tym miejscu i szczerze mogę je polecić wszystkim, zagubionym w poszukiwaniach, przyszłym parom młodym. Jedzenie przepyszne, lokalizacja świetna- nawet mały placyk zabaw dla dzieciaczków, co na naszym weselu bardzo sie przydało:)przemiła obsługa z właścicielką na czele!!która bardzo nam pomogła i dbała żeby wszystko było jak trzeba w trakcie wesela!duzo by pisać, ale warto jechać porozmawiać i sprawdzić samemu:)polecam
      • sor_ella odstąpię salę pod Toruniem 13.11.09, 11:47
        Ostąpię salę weselną pod Toruniem za koszt zaliczki. Termin 4 września 2010.
        Sala na około 150 osób.
        kontakt: sor_ella@gazeta.pl
    • bozenka1234 Re: Raport o lokalach na wesele 01.12.09, 13:22
      Witam,
      odstąpię salę na wesele na termin 01.05.2010 r. w Zajeździe Bumerang
      w Ostaszewie.
      Zainteresowanych prosze o kontakt pod nr tel:600 436 561
    • thepaulatop fajna-sala-na-wesele 16.01.10, 14:24
      WITAM
      PLANUJE WESELE W CZERWCU 2011, CZY ZNA KTOŚ FAJNA I TANIA SALĘ W OKOLICACH TORUNIA(NAJLEPIEJ W STRONĘ WARSZAWY)
      MYŚLE O RÓZY WIATRÓW, MOTELU POD KOMINKIEM, RYTKÓWKĄ W OBROWIE.
      CZY MOŻECIE COŚ JESZCZE POLECIC?WAŻNE BY WŁAŚCICIELE BYLI TEZ OK

Z GÓRY DZIĘKUJĘ. POZDRAWIAM
      • mystic_girl3 Re: fajna-sala-na-wesele 21.01.10, 13:46
        Witam
        Mam do odstąpienia termin w restauracji w Toruniu ,elegancka ,ładna
        i tania .0603-084-524
    • dirrty1988 Re: Raport o lokalach na wesele 28.03.10, 16:56
      Jeżeli chodzi o Akropol, to stanowczo odradzam. Jako były pracownik mogę powiedzieć, że jedynym plusem byli tam kucharze, których kuchnia zadowalała nawet najbardziej wybredne podniebienia. Jednak cała reszta... Żadna para młoda nie była z pewnością świadoma, ile w kuchni pozostało jedzenia z jej wesela. Właścicielka hotelu bez skrupułów podawała to jedzenie w hotelowej restauracji jeszcze przez tydzień. Tak samo np. soki, które z wesela pozostały. Plus komentarze właścicielki w kuchni: nie dawajcie tyle misek z sałatkami, i tak nie zeżrą... Bardzo miła Pani :)
    • eiffage Restauracja Panorama 03.05.10, 11:35
      Organizowane są tam raczej przyjęcia. Na pozór na początku wszystko wygląda
      super ALE (właśnie to ale) 1-2 dni przed imprezą dowiadujesz się dodatkowych
      kosztów, zmana umowy lub niewykonane obietnice.
      Dowiadujesz się mianowicie że jednak za dziecko przystępujące do komunii
      trzeba zapłacić ( Pani mówiła wcześniej że nie płacimy za dzieci przystępujące
      do komunii), trzy przyjęcia organizowane w jednym terminie - jak byłem rodziny
      nie są odgrodzone niczym nie wiadomo czy w danym momencie rozmawiam jako gość
      z własną rodzinom czy ....
      Osobiście trzeba z tą Panią rozmawiać od samego początku stanowczo i wszystko
      w szczegółach wypisać, bo później na 1-2 dni przed przyjęciem ta Pani potrafi
      bardzo zaskoczyć i zmylić.
      • mar.100 Re: Restauracja Panorama 14.07.10, 11:00
        Ostatnio miałem okazję być na weselu w restauracji Panorama w Toruniu i powiem, że wszystko wypadło bardzo fajnie. Zarówno wystrój samej sali, czy stołów był bez zarzutu. Jedzenie było bardzo dobre, a obsługa fachowa no i sprawna. Nie trzeba było im przypominać, że tutaj czegoś brakuje, czy proszę przynieść to i to, poza tym bardzo uprzejmi.
        Sam lokal jest klimatyzowany, więc temperatura była ok. Restauracja ma dwie osobne sale, w jednej są rozmieszczone stoły, a druga sala przeznaczona jest do tańca i zabawy. Ogólnie to fajnie wygląda i się sprawdza.
        Z kolei na poprawinach przez moment, na drugiej sali odbywały się chrzciny, ale obie sale były oddzielone szklanymi (matowe szkło) płotkami i nie było problemów z mieszaniem się gości. Pewnie lepiej mieć cały lokal dla siebie, ale to jest obecnie standard, że w weekendy potrafią być dwie imprezy w tym samym miejscu. Jak człowiek zapłaci może mieć wyłączność. A co do ustaleń z właścicielką restauracji w kwestii menu, programu i finansów, od organizatorów wesela wiem, że nie było problemów. To co miało być było i nie byli zaskakiwani zmianami na ostatni moment. Generalnie byli zadowoleni, nawet bardzo.
        Po weselu, a właściwie po poprawinach obsługa zapakowała i oddała organizatorom to co zostało i nie podejrzewam, że coś zniknęło, chociaż wiadomo, że co do sztuki człowiek nie sprawdzi, ale przecież nie o to chodzi.
        Moje i organizatorów wrażenia bardzo pozytywne, więc możemy polecić ten lokal.
    • henias555 Firma "Karola" 07.05.10, 15:53
      Jeśli szukacie sali blisko centrum to dzwonicie do Karoli,to firma z
      doświadczeniem,gotująca bardzo dobrze za rozsądną cenę.Mają dwie sale
      klimatyzowane,wesela robią również z produktów klienta.Tel. do firmy 607-633-997
    • karolcia6000 a może sama sala??? 14.07.10, 20:34
      Witam, a może ktoś z was wie, gdzie w Toruniu, lub okolicach można
      wynająć samą salę na wesele, ale jedzenie mieć swoje, tak jak się to
      robi np w jakiś wojskowych kasynach że sie wynajmuje sale a samemu
      załatwia kucharki i kelnerki, wiem że tak jest taniej, więc jeśli
      ktoś wie coś na ten temat to proszę się wypowiedzieć:)
      • henias555 Re: a może sama sala??? 15.07.10, 14:09
        Witam.
        Można u nas wynająć samą sale oraz zamówić od nas zespół który przygotuje
        Państwu wesele. Zapraszam
        tel. 607-633-997
    • logopeda9 Re: Raport o lokalach na wesele-Hotel Spichrz 23.07.10, 11:34
      Hotel Spichrz spisał się na 5;mieliśmy salę na piętrze (50 gości), w
      tej na parterze robią większe imprezy.Jedzenie i obsługa
      doskonałe,fajny klimat no i bliskość staróki dla przyjezdnych to
      spora atrakcja.Nie było problemów z rozliczeniem a hotel pięknie
      zapakował i dnia następnego przekazał to co pozostało.
    • zara_zona wesele Panorama 23.04.11, 17:38
      Witajcie!
      Będę bardzo wdzięczna za każdą opinię o organizacji wesela w restauracji Panorama - zarezerwowaliśmy tam termin, ale już zaczęłam zastanawiać się czy była to dobra decyzja. Pierwsza rozmowa była bardzo sympatyczna, właścicielka pokazała nam lokal, zapewniała o dużym doświadczeniu w organizacji takich imprez i swojej elastyczności i otwarciu na potrzeby klientów. Odpowiadała nam lokalizacja, warunki jakie były zaprezentowane więc zdecydowaliśmy się na rezerwację. Problem pojawił się już po wpłaceniu zaliczki, kiedy poprosiliśmy o sporządzenie umowy (wydaje mi się, że aktualnie jest to standard, zwłaszcza gdy chodzi o ustalanie warunków dla imprezy z tak dużym wyprzedzeniem czasowym) i Pani była wręcz oburzona, o co mi chodzi. Wygląda to co najmniej dziwnie i nie wiem co o tym myśleć. Pomóżcie!
    • kifek Motel Tower 19.06.11, 18:48
      Witam, czy ktoś miał może wesele w Motelu Tower? W internecie nie ma żadnych opinii o tym miejscu, a sala jest naprawdę ładna i menu też wydaje się ciekawe. Będę wdzięczna za opinie!
    • tabu123 wesele Walter!:( 30.07.11, 14:17
      Witam!Chciałabym stanowczo ODRADZIĆ wyprawianie wesela w Walterze!Nigdy nie spotkałam się z taka tragiczną organizatorką jak właścicielka. Była chamska, bezczelna, a jak zobaczyłam jak wyglądają obrusy na dzień przed weselem to nie wytrzymałam i się popłakałam( poplamione i z dziurami wypalonymi przez papierosy!!!!!!!). Gdy moja świadkowa poprosiła o wymianę ich usłyszała,że nie mają innych i że cytuję-" to się zasłoni i nie będzie widać". Żenada. Współczuję kelnerom w tym miejscu, pracowali dobrze, wesele się udało ale i tak czuję wielki żal i niesmak. Jeżeli chcecie uniknąć niepotrzebnych nerwów omijajcie to miejsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka