Dodaj do ulubionych

Restauracje/knajpy w Toruniu

IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.03, 23:01
Ktoś kieś pytał o rekomendcję - wiem z pewnością - oby nie "U sołtysa" na
ul.Mostowej - kiedyś byłem częstym bywalcem - ostatnio samo pasmo
rozczarowań.
Goście, których zaprosiłem zaproponowali ostatecznie zamówienie telle-pizzy
do "Sołtysa" gdzie raczyliśmy się konsumpcją.
Obserwuj wątek
    • Gość: paco Re: Restauracje/knajpy w Toruniu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 23:09
      az tak sie popsulo? kiedys bylo fajnie - pyszna micha pierogow... no i chleb ze
      smalcem :)
      • Gość: todor Re: Restauracje/knajpy w Toruniu IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.03, 23:18
        Chlebek - robiony z komponentami i "utrwalaczami" zmiękczającymi - w niedzielę
        (granica terminu ważności) - reprezentuje konsystencję zblizoną do twardości
        stołu (sama obsługa nie podaje go rutynowo lub z góry przeprasza).
        • Gość: 21 Re: Restauracje/knajpy w Toruniu IP: *.ipt.aol.com 30.06.03, 01:02
          To niezly zawod, bo ciagle mam dobre wspomnienia z tego miejsca. Ciekawe dlaczego tak sie porobilo...
        • Gość: paco Re: Restauracje/knajpy w Toruniu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 09:03
          uuu... to lipa... szkoda, ze sie zepsuli... ten chlebek.. dla niego sie kiedys
          przychodzilo do Soltysa :) pierogi w sumie tez dobre, ale ten chleb ze
          smalcem :D

anyway, z innych klimatow - polecam zarcie w Metropolis. kiedys bylo tam
          castello - pizza srednia, obsluga do bani. teraz sie zmienilo sporo na lepsze -
          zarcie dobre, obsluga sie kreci az furkocza warkocze ;) tylko czasami sie myla,
          jak maja 110% oblozenia sali :)
          Na Pieterku (po sasiedzku) tez pizza niczego sobie, dania z grilla tez mile dla
          oka i brzucha.
          tradycyjnie, pizza w Tres Amigos jest w porzo. polecam sosik pikantny!
          • Gość: franky Re: Restauracje/knajpy w Toruniu IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.03, 19:15
            "U Sołtysa" faktycznie ostatnio lekka kiszka - stoliki czasami wolne ale nie
            można ich zajmować - zarezerwowane (na wszelki wypadek dla potencjalnych gości
            hotelowych).
            Chlebek faktycznie świeży ale tylko w dniu zakupu /pyszny, "chłopski" ;)
            / ale np. w niedzielę jak konserwantom i spulchniaczom kończy sie termin
            działania - słabiutko/.
            Obiecałem sobie, ze byłem tam ostatni raz.

PS.Podobno właściciel kupił kolejną kamienicę i chyba środek ciężkości
            przełożył na nową inwestycję, a tu toczy się "z rozpędu".
          • czytelnik22 Re: Restauracje/knajpy w Toruniu 30.06.03, 19:25
            Nie wiem czy zauwazyliście, że większość knajp jak złapie juz tylko troche
            klientów i renomy zaraz obniża loty.
            Nie tylko Sołtys.
            Kiedys na przykład Pub na Pietrze był świetny - porcje dawali ogromne, ceny
            konkurencyjne dla Sfinxa i mięska z grila w smaku też lepsze, później
            wprowadzili w dzień lunchówki - porcje mniejsze ale dużo tańsze. Teraz ceny
            uśrednili porcje zmniejszyli do wielkości dawnych lunchówek, jakośc ich
            jedzenia pogorszyła się zasadniczo. Zwykle zamawiałem shoarme wieprzową teraz
            kilka razy z rzędu nie mieli wieprzowiny (ja nie wiem jak może notorycznie
            brakowac czegoś co jest w karcie prawie jak w PRL) Zjadłem sobie buritto i
            kolejne rozczarowanie pod ta nazwą dostałem porcję o połowe mniejszą niż rok
            temu a o smaku lepiej w ogóle nie wspominać - było to coś zupełnie innego niż
            dawniej jakby karykatura tego dawnego dania. Co do sfinxa wydaje się, że też
            jakoś ostatnio się pogorszył.
            Nie wiem czy macie podobne odczucia co do innych knajp
            Smacznego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka