Dodaj do ulubionych

NIENAWIDZĘ TORUNIA!!!

IP: 195.94.198.* 29.07.03, 13:57
Przeprowadziłam się do Warszawy i muszę powiedzieć, że Toruń przy Warszawie,
to zaścianek. Cieszę się, że nie muszę już tam mieszkać. Nic się tam nie
ddzieje, nie ma nawet green waya. A Ludzie? W Warszawie wszyscy są bardziej
wyluzowani, uśmiechnięci i zadowoleni z życia. Po prostu żyją, a nie
wegetują tak jak Torunianie. Mówię Wam żyjecie w zaścianku!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: vvronia Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! IP: 209.128.254.* 29.07.03, 14:27
      Wlasnie w tej chwili bardzo chcialabym byc w tym zascianku...
    • Gość: Wiech Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! IP: 217.97.134.* 29.07.03, 14:41

no to miłego wśród wspaniałych ludzi wielkiego świata!
      ja tam wolę naszą małomiasteczkowość..

ja pozyjesz tam jeszcze trochę, to odkryjesz zapewne, ze w warszawce gros
      ludzi 'aktywnych' po prostu żyje pracą i nie ma czasu na coś tak trywialnego,
      jak 'życie prywatne'...
      no ale to juz taki tam nieistotny drobiazg w sumie.. kilka innych drobiazgów to
      też przecież drobiazgi.

..i jeszcze mała rada na nowej drodze - nie przesadź z zadzieraniem główki, bo
      w Stolycy też bywają nierówne chodniki i mozna sobie kuku niechcący zrobić..

pozdr.
      W.
      • Gość: GOSC Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! IP: *.um.katowice.pl 29.07.03, 14:53
        na glowe CI uderzylo i tyle.....
      • kocuur Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! 29.07.03, 14:57
        nóż się w kieszeni otwiera i pazury wyłażą...
        mado! masz świetny, pasujący do twej osobowości nick. Przez takich ja
        ty "warsiawiaków" ludzie w całym kraju nienawidzą stolicy. I trudno się dziwić.
        Twierdzenie, że się sra i żyga w sposób bardziej elitarny od innych nie
        przysparza popularności. Się nie dzieje... Być może wokół ciebie panuje taka
        pustka, że musisz ją zapełnić sztucznym blichtrem krawaciarskiego światka.
        Powodzenia w dalszym zapełnianiu. Chciałbym tylko wiedzieć, co wcześniej
        robiłaś w Toruniu? Urodziłaś się tu? Studiowałaś? A teraz puszczasz pawia na
        miasto które coś ci dało...
        Nie ma co - wielkoświatowe maniery
        Bez pozdrowień i bez szacunku
    • Gość: b3ut Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! IP: *.torun.mm.pl 29.07.03, 15:12
      W Warszawie wszyscy są bardziej
      > wyluzowani, uśmiechnięci i zadowoleni z życia. Po
      prostu żyją, a nie wegetują tak jak Torunianie.
      Moze ty jakis dziwnych znajomych przyciagasz co to maja
      wade ust uniemożliwiającą uśmiech bez grymasu bólu...
      Albo jak na CIebie patrzą to im strach w oczy zaglada,
      boją się że to zaraźliwe. WYluzowałbyś się w takich
      warunkach??
      • Gość: siwy Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! IP: 158.75.34.* 29.07.03, 15:24
        warszawka jest do dupy to fakt, ale toruń to rzeczywiście dziura...
      • Gość: humanior Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! IP: *.torun.mm.pl 29.07.03, 21:58
        rzeczywiscie to forum przyciaga dziwnych ludzi: ciebie i made.
    • Gość: Grey Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 15:45
      Przez cztery lata mieszkałem w dużej stolicy na zachodzie Europy. przy niej
      Warszawa to też prowincja. Po tym czasie stwierdziłem, że należy robić coś
      naprawdę. Spakowałem się i przyjechałem do Torunia. I niech błogosławiony
      będzie dzień, kiedy to zrobiłem. Kocham to miasto za jego zaściankowy urok.
      Pozdrawiam z (mimo wszystko) wyrazami szacunku.
    • Gość: Zyga3 Aaa... IP: *.netventure.pl 29.07.03, 16:32
      ... to ty jesteś tą kurką co chodzi po mieście z
      rozdziawionym dziobem!
    • dagin Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! 29.07.03, 20:50
      Nie mieszkam ani w Toruniu, ani w Warszawie. Bywam w obu miastach. I wiesz, to
      jest CHORE, żeby pałać nienawiścią do tak pięknego miasta. Warszawka jest duża,
      głośna. Jasne, duże miasto daje wiele możliwości, oferuje więcej, ale i duuużo
      zabiera: nastrój, klimat, "swojskość". Nasza stolica nie dorobi się tego, co ma
      Kraków czy Toruń. I jeszcze jedno, skoro tak nienawidzisz swojego miasta, to
      udaj się po pomoc do psychoanalityka, bo to normalne nie jest. Nikt Ci nie każe
      w nim mieszkać, ale nie przesadzaj... Pozdrowienia dla miłośników GRODU
      KOPERNIKA.
    • Gość: jar Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 21:05
      Masz prawo.
      Lecz porównywać stolicę kraju z jednym ze średniej wielkości miast - Toruniem -
      to tak jak porównywać byka z parowozem.
      Proponuję ustawić "wspaniałą" Warszawę w szeregu równorzędnych miast, tzn.
      stolic państw i wówczas dokonać adekwatnego porównania.
      Wierzę, że w szeregu z: Nowym Yorkiem, Paryżem, Londynem, Berlinem, Rzymem,
      Amsterdamem, Brukselą itd, itd, itd - Warszawa zajmie jedno z czołowych miejsc
      ku Twej radości ;)))))

PS.Proponuję nieco inny konkurs - brzydszą stolica europejską od Warszawy !
      (chyba nawet Praga i Budapeszt za mocne ;)
      Mój typ - Tirana.
      Ważne że w W-wie ludzie wyluzowani i ten Green-jakiś tam jest.
      Pozdr.
      • Gość: b3ut Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! IP: *.torun.mm.pl 30.07.03, 00:42
        Gość portalu: jar napisał(a):

> (chyba nawet Praga i Budapeszt za mocne ;)
        O stary nie przeginaj. Praga ma duze szanse w konkursie
        na najbardziej zajebista stolice...
        • Gość: jar RANKING STOLIC IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.03, 07:25
          Gość portalu: b3ut napisał(a):
          > O stary nie przeginaj. Praga ma duze szanse w konkursie
          > na najbardziej zajebista stolice...

Właśnie to piszę, że nawet stolice państw Europy Wschodniej, w tym Praga i
          Budapeszt są zbyt mocne dla naszej "najpiękniejszej" Warszawy

A ;) to uśmiech irytacji.
          Pozdr
        • Gość: Wiech Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! IP: 217.97.134.* 30.07.03, 08:28
          Gość portalu: b3ut napisał(a):

> Gość portalu: jar napisał(a):
          >
          >
          > > (chyba nawet Praga i Budapeszt za mocne ;)

chyba ci sie chopie Praga z Bratysławą, a Budapeszt z Bukaresztem pomyliły...

nie przeginaj, bo obydwa miasta są o niebo ładniejsze od naszej stolycy
          • Gość: jar Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.03, 16:33
            > > Gość portalu: jar napisał(a):
            > > (chyba nawet Praga i Budapeszt za mocne ;)

> Gość portalu: Wiech napisał(a):
            > chyba ci sie chopie Praga z Bratysławą, a Budapeszt z Bukaresztem pomyliły...
            > nie przeginaj, bo obydwa miasta są o niebo ładniejsze od naszej stolycy

Dlatego piszę,że obydwie dla Warszawy są za mocne !
            Jak widzisz nic mi się nie myli - tylko zle zrozumiałeś.
            • Gość: Wiech Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! IP: *.tvk.torun.pl / 172.19.15.* 30.07.03, 18:38

> Jak widzisz nic mi się nie myli - tylko zle zrozumiałeś.

znamienne, że nie ja jeden..
              • Gość: jar Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.03, 23:37
                Gość portalu: Wiech napisał(a):
                >
                > znamienne, że nie ja jeden..

Zawsze dobrze się pocieszyć.
                Jeśli zaś o znamienności - może zbytnio sugerujesz się opiniami innych?
                • Gość: Wiech Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! IP: 217.97.134.* 04.08.03, 08:51

> Gość portalu: Wiech napisał(a):
                  > >
                  > > znamienne, że nie ja jeden..
                  >
                  > Zawsze dobrze się pocieszyć.
                  > Jeśli zaś o znamienności - może zbytnio sugerujesz się opiniami innych?

siedzisz i mędzisz przez cały czas...

znajdź Chłopie dobrego doktora od prostaty, bo że coś Cię uwiera, to wyraźnie
                  widać!..
                  • Gość: jar Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.03, 11:26
                    >
                    > siedzisz i mędzisz przez cały czas...
                    > znajdź Chłopie dobrego doktora od prostaty, bo że coś Cię uwiera, to
                    wyraźnie widać!..

Że uwiera to raczej można czuć, a nie widzieć. A skoro Ty widzisz to coś z
                    Tobą nie tak.
                    Tym samym to co prezentujesz to albo głupie pomówienia albo zaburzenia
                    percepcji.
                    Proponuję zatem okulistę (lub psychiatrę).

PS. A co do międzenia - szkoda, że nawet z nim nie radzisz sobie.
                    • Gość: Wiech Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! IP: 217.97.134.* 04.08.03, 13:19

to widać po wierceniu sie, nie trzeba stwierdzać organoleptycznie, tym
                      bardziej, że to byłaby watpliwa przyjemność..

chodzi mi o to, że nie wiem po jaka cholerę skupiasz sie na czepianiu
                      rozmowcow, miast na rozmowie na temat.

i nie przypominam sobie żadnej twojej pozytywnej wypowiedzi (a narzekanie
                      męczy), jesli sie myle, to popraw...
                      • Gość: jar Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.03, 13:46
                        > to widać po wierceniu sie,
                        - czytasz,a nie widzisz - więc nie prawdą jest że widzisz ;-)

>nie trzeba stwierdzać organoleptycznie, tym
                        > bardziej, że to byłaby watpliwa przyjemność..
                        - wierzę,że musiało Ci się coś nie spodobać kiedyś, lecz w tym przypadku
                        zapewniam, iż mylisz percepcję węchowo-smakową z p.czuciową.

> chodzi mi o to, że nie wiem po jaka cholerę skupiasz sie na czepianiu
                        > rozmowcow, miast na rozmowie na temat i nie przypominam sobie żadnej twojej
                        > pozytywnej wypowiedzi (a narzekanie męczy), jesli sie myle, to popraw...
                        - poprawiam:
                        - pamięć jak widzisz też masz nietęgą.
                        - Zatem przypomnę Ci: na post o "nienawidzeniu i porównywaniu Torunia do W-wy"
                        napisałem by naszą stolicę porównywać z innymi stolicami, a nie miastami
                        powiatowymi.
                        Podałem też przykład, iż W-wa jest jedną z brzydszych stolic europejskich i
                        taka Praga lub Budapeszt są dla niej w rywalizacji stolic zbyt mocne.
                        Ty zle moją intencję zrozumiałeś i mimo iż Ci poprzednio to wyjaśniłem -
                        czepiasz się (że rzekomo inni też inaczej zrozumieli, że niby proatata jakaś
                        wiercenie, mędzenie itd).
                        Prawdą jest, że mało rozumni męczą.
                        • Gość: Wiech Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! IP: 217.97.134.* 04.08.03, 16:17

Ja pisałem tylko o narzekaniu, ale prawdą też jest, że braki w intelekcie
                          rzeczywiscie nie są powodem do dumy. Podobnie zresztą, jak próżność i brak
                          szacunku dla rozmówców.

Na marginesie - u przedszkolanki protekcjonalny ton uchodzi, choć zdecydowanie
                          nie jest to najlepsze narzędzie wychowawcze. Gorzej, kiedy słyszy się go w
                          rozmowie dwóch dorosłych, bo to już niestety nie wychowuje, a tylko źle
                          świadczy o mówiacym..
                          • Gość: jar Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.03, 18:22

> Ja pisałem tylko o narzekaniu,....
                            - OJ ! nie tylko !

> ale prawdą też jest, że braki w intelekcie rzeczywiscie nie są powodem do
                            dumy...
                            -Pewnie nie są - muszę wierzyć. Cóż, nie trać wiary - masz pewnie inne zalety.

> Na marginesie - u przedszkolanki protekcjonalny ton uchodzi, choć
                            >zdecydowanie nie jest to najlepsze narzędzie wychowawcze. Gorzej, kiedy
                            >słyszy się go w rozmowie dwóch dorosłych, bo to już niestety nie wychowuje, a
                            >tylko źle świadczy o mówiacym..
                            - po pierwsze: nie ma celu wychowawczego - tym samym nie doszukuj się go,
                            - po drugie: nie mniej zle świadczy - publiczne wyrażanie troski o prostatę
                            współrozmówcy.
                            Szkoda, że tych uwag nie odniosłeś do siebie przed napisaniem pierwszego
                            napastliwego postu.
                            • Gość: Wiech Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! IP: 217.97.134.* 05.08.03, 14:38

wiesz, nie bardzo mi sie chce odpowiadać na oklepane figury retoryczne w
                              stylu 'to ty jestes gupi', ale co mi tam..

dysputa w sumie jałowa i nic nie wnosząca, ale tytułem wyjaśnienia dodam:

ze stwierdzenia:
                              "PS.Proponuję nieco inny konkurs - brzydszą stolica europejską od Warszawy !
                              (chyba nawet Praga i Budapeszt za mocne ;)
                              Mój typ - Tirana."

wcale nie wynika w jednoznaczny, ani nawet w dwuznaczy sposob, że Praga i
                              Budapeszt to ładne miasta i do tego się przyczepiłem.

Z kolei moje lekko ironiczne, ale nie obraźliwe stwierdzenie
                              "chyba ci sie chopie Praga z Bratysławą, a Budapeszt z Bukaresztem pomyliły...
                              nie przeginaj, bo obydwa miasta są o niebo ładniejsze od naszej stolycy"

trudno odebrać jako atak personalny.

Nawet 'prostata' odnosiła sie do zrzędliwości, a nie jakichś niedomagań
                              intelektualnych - nie zniżam się do poziomu takiej argumentacji..

Wybacz, ale nie widze celowości w dalszym przedłużaniu rozmowy.

• Gość: jar Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 00:53
                                > dysputa w sumie jałowa i nic nie wnosząca, ale tytułem wyjaśnienia dodam:
                                > ze stwierdzenia:
                                > "PS.Proponuję nieco inny konkurs - brzydszą stolica europejską od Warszawy !
                                > (chyba nawet Praga i Budapeszt za mocne ;)
                                > Mój typ - Tirana."
                                >
                                > wcale nie wynika w jednoznaczny, ani nawet w dwuznaczy sposob, że Praga i
                                > Budapeszt to ładne miasta i do tego się przyczepiłem.

-problem w tym, że Ci to wyjaśniłem jednoznacznie w kolejnym poście, lecz
                                Ty mimo owego wyjaśnienia postanowiłeś prowadzić dyskusję w innym tonie i na
                                inny temat niż stolice: np. o prostacie współrozmówcy, o doznaniach
                                organoleptycznych dot. badania owego organu, pisałeś też coś o brakach w
                                intelekcie, o pretensjonalnych tonach przedszkolanek itd.
                                A miało być o stolicach !

Pisanie zatem, że "nie zniżam się do poziomu takiej argumentacji.."
                                - poczytaj swoje posty i zobaczysz, iż mimo ładnej deklaracji - zniżyłeś się.

Piszesz także "Wybacz, ale nie widze celowości w dalszym przedłużaniu rozmowy".
                                - szkoda, że widziałeś potrzebę jej inicjacji.

Najważniejsze, że wyciągnąłeś wnioski.

• Gość: warszawiak zTORUNI Re: NIENAWIDZĘ warszawki IP: *.zlotoria.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 21:19
      Gość portalu: mada napisał(a):

> Przeprowadziłam się do Warszawy i muszę powiedzieć, że Toruń przy Warszawie,
      > to zaścianek. Cieszę się, że nie muszę już tam mieszkać. Nic się tam nie
      > ddzieje, nie ma nawet green waya. A Ludzie? W Warszawie wszyscy są bardziej
      > wyluzowani, uśmiechnięci i zadowoleni z życia. Po prostu żyją, a nie
      > wegetują tak jak Torunianie. Mówię Wam żyjecie w zaścianku!!!....WYLECIAŁAŚ
      DO W. JAK PIJANA SUKA PUSZCZONA Z ŁANCUCHA...PRACUJE W WARSZAWIE I NIE WIDZE
      TAM WYLUZOWANIA TYLKO WYSCIG SZCZUROW.ZAWSZE Z PRZYJEMNOSCIA WRACAM DO
      TORUNIA.PIEKNA ARCHITEKTURA,SWIEZE POWIETRZE,WSPANIALI LUDZIE,KTORYCH
      ZNAM.JESLI JESTES RODOWITA TORUNIANKA TO KIEDYS BEDZIESZ SIE WSTYDZILA TYCH
      TWOICH WYPOCIN.
      • Gość: zoro Re: NIENAWIDZĘ warszawki IP: *.torun.mm.pl 29.07.03, 22:27
        Mado, zal mi Ciebie.
      • Gość: zoro Re: NIENAWIDZĘ warszawki IP: *.torun.mm.pl 29.07.03, 22:27
        Mado, zal mi Ciebie.
    • Gość: miQel Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! IP: 212.244.62.* 30.07.03, 08:22
      Hej!
      Wiadomo Toruń jest duzo mniejszy od Wawy, i zapewne w zwiazku z tym oferuje
      mniej rozrywek (ale napewno jest tańszy). Ja ostatni rok praktycznie mieszkalem
      w Poznaniu a poprzednie 3 lata w Gnieznie. Pierwsze miasto dużo większe niż
      Toruń drugie 3 razy mniejsze od Torunia (to dopiero zaściankowść), a jednak
      dobrze wspominam tamte 3 lata. I dobrze się tam bawilem - bo wszysko zalezy od
      ldzi z jakimi sie spotykasz i od Ciebie Czy potrafiz się bawić.
      Życze Ci bys nadal była tak pełna optymizmu gdy już pierwszy zachwyt minie.
      Pozdrawiam
      • Gość: stefan Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!!-do Gniezna IP: *.zlotoria.sdi.tpnet.pl 03.08.03, 22:17
        Gość portalu: miQel napisał(a):

> Hej!
        > Wiadomo Toruń jest duzo mniejszy od Wawy, i zapewne w zwiazku z tym oferuje
        > mniej rozrywek (ale napewno jest tańszy). Ja ostatni rok praktycznie
        mieszkalem
        >
        > w Poznaniu a poprzednie 3 lata w Gnieznie. Pierwsze miasto dużo większe niż
        > Toruń drugie 3 razy mniejsze od Torunia (to dopiero zaściankowść), a jednak
        > dobrze wspominam tamte 3 lata. I dobrze się tam bawilem - bo wszysko zalezy
        od
        > ldzi z jakimi sie spotykasz i od Ciebie Czy potrafiz się bawić.
        > Życze Ci bys nadal była tak pełna optymizmu gdy już pierwszy zachwyt minie.
        > Pozdrawiam DO GNIEZNA TAM NIKT MNIE NIE ZNA
    • Gość: anonimka Re: NIENAWIDZĘ TORUNIA!!! IP: 212.160.129.* 05.08.03, 14:18
      sprostowanie...

jesli chodz o Green Way - bar wegtetarianski to takowyz jest w Toruniu... ul.
      św. Katarzyny, podaję smacznie i tanio...

no... a Warszawa nie zrównałaby sie chyba z żadną stolicą.... no, może Mińsk
      jest gorszy... :PPP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka