Dodaj do ulubionych

Ambice Torunia a rzeczywistosc

IP: 195.116.218.* 14.10.03, 13:51
Mieszkancy Torunia często wykazujasie ogromna ambicją. Chca być koniecznie
lepsi od Bydgoszczy w każdej dziedzinie. nawet wówczas gdy w danym temacie sa
poprostu słabiutcy.Mamy kolejny tego przykład dotyczący sportu.orunianie
wyłóżyli wielkie pieniądze aby byc lepszym od Bydgosczan w IV lidze.Trudno
dzis przewidzieć jak to się skonczy ale....Panowie jeśli chcecie awansować do
III ligi to róbcie to z klasą.Okazuje sie , że działacze niedorośli do roli
druzyny A-klasowej. Wierzyc mi sie nie chcialo gdy dowiedziałem się ,że 200
tysięczne miasto ma tak nidoświadczonych działaczy.Smiech w kraju wywołała
informacja, że działcz toruński nie wiedzial co ma zrobić gdy kierownik
drużynny bydgoskiej chciał zamowić bilety na sobotni mecz dla kibiców
Zawiszy.Zaproponował , że odpowie na tak trudne pytanie po kosultacji z
zarządem klubu!!!!!!Po kosultacji, moze zwołano walne zebranie,odpowiedzial ,
że jest to niwemożliwe.Praktyka zamawiania biletów stosowana jest we
wszystkich normalnych klubach. Przyczynia się to do lepszej organizacji
widowisk pilkarskich.Ale widać działacze toruncy do tego nie dorośli albo
zadziałały tu komleksy Torunian w stosunku do Bydgoszczy

Obserwuj wątek
    • Gość: Tobi Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: 195.117.130.* 15.10.03, 18:23
      A kto slyszal o pilce w Toruniu? To tylko ambicje ponad miare
      • Gość: Jazon Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 19:55
        A w Bydgoszczy? W której to lidze gracie:)? Czyżby w tej samej co TKP? Po
        prostu jak spotykają się dwa małe, prowincjonalne klubiki to tak to wygląda-
        jakiej organizacji można się po nich spodziewać?
        • Gość: Mariusz Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: 195.116.218.* 16.10.03, 09:37
          No i tu wychodzi komkleks w calej okazalosci!!!!!!!!! Piszesz"male
          prowincjonalene klubiki"Masz zapewne swiadomosc ,ze w przypadku Torunia tak
          jest w rzeczywistosci bo nikt nie slyszal o torunskiej pilce ale pisanie tak o
          Zawiszy to absurd.Klub z tradycjami w I lidze.Klub prowadzacy w tabeli
          wszechczasow II ligi.Klub, ktory wychowal takie slawy jak Boniek, Miloszewicz,
          Majewski. klub , w ktorym brylowali tacy pilkarze jak Kensy, Bronczyk, Nowak,
          Kryszalowicz, Surlit i wielu wielu innych.Klub , ktory ma jeden z
          najpiekniejszych i najwiekszych stedionow w kraju. Mozna by wyliczac jeszcze
          wiele ale mam swiadomosc , ze to na ludzi zakopleksionych nie dziala. No coz to
          mozna leczyc ale czy jest szansa na wyleczenie? Mam nadzieje ., ze kiedys tak
          • Gość: Jazon Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 19:04
            To może niech ten Twój Boniek zostanie trenerem Zawiszy, w której obecnie
            wielkie są tylko długi. Albo niech wybiegnie na boisko, bo skoro taka 'potęga'
            jak Zawisza, z wielkim stadionem i całą gromadą zasłużonych dla polskiej piłki
            zawodników w IV lidze przegrywa z klubami które tego wszystkiego nie mają to
            nie wiem jak chcesz opierać swoją pożałowania godną argumentację właśnie na
            tych czynnikach. Widocznie gra do bani i tyle. Kiedy ostatnio ktoś w Polsce
            słyszał coś o Zawiszy (poza meczami kadry)? Pewnie w tym samym czasie co o TKP.
            A tak na marginesie: nie jestem kibicem TKP, więc gila mnie ile bluzgów na ten
            klub wyślesz. Ale zejdź na ziemię i nie zasłaniaj się tym co było. Obecnie TKP
            i Zawisza to ten sam poziom piłkarski- IV liga. I choćbyś się nie wiem jak
            pieklił nie zmienisz tego.
            • Gość: KOWAL Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: *.hipernet.ras.pl 16.10.03, 23:35
              po co czlowieku wypisujesz farmazony na temat Zawiszy jak nic o nim nie wiesz?
              przeczytaj dokladnie temat apotem sie wypowiadaj. Nie chodzi w nim o Zawisze
              czy Tkp ale o to jak daleko dzialaczom tkp do chocby wymarzonej III ligi?
              jezeli ktos ( w tym przypadku druzyna gosci) prosi o mozliwosc zakupienia
              biletow wczesniej poniewaz chce sprawnie zorganziowac wyjazd swoich kibicow a
              gospodarze to uniemozliwiaja to jest to chyba chore? a kto bedzie lepszy okaze
              sie w sobote- i pokaze to boisko a nie dzialcze!
              • Gość: KOWAL Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: *.hipernet.ras.pl 16.10.03, 23:39
                a jezeli chodzi o dlugi to znow masz złe info- IV logowgo Zawisze finasuja
                sympatycy i kibice Zawiszy ktorzy zarejestrowali Stowarzyszenie Piłkarskie
                Zawisza i przejeli od klubu WKS ZAWISZA dryzyne seniorów- ale ty i tak tego nie
                zrozumiesz jezeli piszesz ze nikt ostatnio nie slyszal o ZAWISZY? zapytaj sie
                kazdego pilarskiego kibica o najlepszy klub w regionie- nie ma innej odpowiedzi-
                ZAWISZA i nie wazne czy w II lidze czy w A klasie!
                BYLISMY JESTESMY BEDZIEMY
                WIARA KTORA PRZETRWAŁA
                • Gość: Jazon Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 07:58
                  Jak zadam takie pytanie w Bydgoszczy to pewnie taką właśnie odpowiedź otrzymam-
                  z tego jednak co wiem to w piłce nożnej nie decydują głosy kibiców. No ale nie
                  ma chyba sensu z tobą dyskutować. "Wiara która przetrwała":)? Jeszcze w tym
                  stuleciu powrót do ekstraklasy? A kto jest bliżej III ligi to się dopiero okaże-
                  na razie o ile wiem jest to nie tylko TKP ale też kilka innych drużyn. Za
                  Zawiszą stoi tylko tradycja i nie wiem o co się tak buldoczysz.
                  • Gość: b3ut Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: *.torun.mm.pl 17.10.03, 17:11
                    Z rycerzy znam jeszcze Zbyszka z Bogdańca i Powałę z Taczewa
                    • Gość: mariusz Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: 195.117.130.* 17.10.03, 18:05
                      Masz pecha widać. Ale może się troszke pouczysz i poznasz i wiecej
                    • Gość: Mariusz Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: 195.117.130.* 17.10.03, 18:07
                      Masz pecha wobec tego. Ale może się troszkę pouczysz i poznasz ich więcej
                • Gość: Tobi Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: 195.117.130.* 27.12.03, 10:19
                  Zawisza nigdy nie zginie!!!
            • Gość: Mariusz Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: 195.117.130.* 17.10.03, 17:06
              Przykre , że silisz sie na komentowanie wątkow nie czytając tekstów.Często sie
              nie stety zdarza,że odpowiada się nie czytając pytania.Czysta
              leperiada.Szkoda,że nie odniosłeś sie do tego, że działacze nie dorośli do
              prowadzenia drużyny pilkarskiej nawet na czwrtoligowym poziomie.Pozaty nie wiem
              dlaczego Cię tak złości przypominanie pieknych kart bydgoskiego
              Zawiszy.Poczytaj może swoje słowa.Pisałeś o dwóch prowincjonalnych klubach więc
              próbowałem Ci odpowiedzieć, że prowincjonalnym klubem nie można nazwać
              Zawiszy.Chyba, że ktoś jest zacietrzewiony.
              • Gość: Jazon Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.03, 09:10
                No więc ja ci odpowiedziałem że moim zdaniem oba kluby można tak nazwać i
                zdania nie zmieniłem. Nie bronię TKP, może faktycznie nie za dobrze znają się
                na organizacji meczu. Odniosłem się do tego, że kibic IV ligowego klubu uprawia
                retorykę w stylu "przyjężdżają państwo z Bydgoszczy a te wieśniaki z Torunia
                nie ścielą się do nóżek"- nie masz do tego prawa bo Zawisza nie jest obecnie
                żadną potęgą, która we wszystkich budzi respekt. Litościwie nie odniosłem się
                do innych sformułowań z twojej wypowiedzi np. na temat rzekomych 'dużych
                pieniędzy które działacze z Torunia włożyli by dorównać Bydgoszczy pod względem
                piłkarskim'-śmiech na sali! Być może to wcale nie Toruń ma kompleksy- fajnie
                jest wierzyć że mimo że ma się klub w IV lidze to ktoś chce mu dorównać no nie?
                • Gość: Tobi Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: 195.117.130.* 07.11.03, 19:49
                  Pewnie w zyciu nie byles na meczu pilkarskim.A napewno nie masz zielonego
                  pojecia o pilce. szkoda ze nie pofatygowales sie na mecz Zawiszy w Toruniu.
                  Wowczas widzalbys jak jest faktycznie. Prawdziwa wies zaprezentowali
                  torunianie.Stadion pegeerowski, kibice elany dziwietnstowieczni a organizacja
                  komunistyczna
                  • Gość: Jazon Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 21:57
                    A Ty jesteś pewnie niestrudzonym tropicielem socjalistycznych porządków w
                    Polsce. Sorry- zdążyłem juz dawno zapomniec tego posta, ale rozumiem że może
                    musiałes dobrze przemyśleć wypowiedź. O ile dobrze pamiętam Zawisza przegrała
                    więc boisko zweryfikowało buńczuczne opinie kilku pieniaczy. Jak widać stadion
                    i organizacja na miarę XXI wieku jaką niewątpliwie ma Zawisza (to ironia, na
                    marginesie) to nie dość nawet na taką wieś. Na Twoim miejscu po prostu
                    siedziałbym cicho, tym bardziej że nie wypunktowałes ani jednego błedu w mojej
                    wypowiedzi. Dla mnie nie ma tematu bo i tak sie nawzajem nie przekonamy.
                    • Gość: Polon Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 15:05
                      Bylem na meczu TKP z Zawiszą.Wyrostków z bydgoszczy można określić jednym
                      słowem - TRZODA. To buractwo podobne zadymy sprowokowało w tym sezonie już na
                      kilku stadionach w województwie. I jeszcze jedno. Ktoś tu wspomniał o tym jaki
                      stadion Zawiszy jest piękny. Bydgoszczanie chyba nie mają wyczucia piękna, bo
                      wielokrotnie słyszałem też od nich opinie, że taki też jest stadion Polonii.
                      Boki ze śmiechu można zrywać. Ja wiem, że stadiony TKP i Apatora są obskórne,
                      ale ten drugi tylko niewiele odstaje od tego na Sportowej. Do tych z
                      Bydgoszczy, którzy zbyt wysoko głowę noszą - wy w życiu pięknego stadionu nie
                      widzieliście.
                      • Gość: mARIUSZ Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: 195.116.218.* 09.11.03, 20:53
                        Trzodę rzeczywiście było widać ale...uciekającą do lasu przed policją.Pewnie w
                        tym momencie byłeś zapatrzony w "podobny stadion" do bydgoskiego. Nie
                        zauważyłeś zapewne,że byli to kibice ....toruńscy. A to, że przyrównujesz
                        stadion bydgoskiego Zawiszy do Elany jest żenujące. Kloejny dowod na toruńskie
                        komkleksy lub poprostu nie byleś nigdy na obiektach Zawiszy. Szkoda. Może
                        wybierzesz się na wiosenny macz reprezentacji Polski i spróbujesz wznieść się
                        na minimum obiektywizmu.A tak z cikawości . Na ilu i jakich piękniejszych
                        stadionach w Polsce byłeś. Przyznaj sie szczerze jeśli stać Cię na sczerość.
                        • Gość: Polon Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 16:19
                          Czy to więc przypadek, że prawie wszędzie gdzie pojawią się kibice Zawiszy, są
                          burdy? A co do stadionu Zawiszy. Byłem na nim kilkakrotnie, chociażby przy
                          okazji meczu Polska - Szkocja. Dobrze by było, byś sobie uświadomił, że stadion
                          Zawiszy może i jest reprezentacyjny, ale tylko w takim kraju jak Polska, gdzie
                          nowych obiektów na miarę nowych się nie buduje. U nas po prostu nie ma pięknych
                          stadionów. Kto był na kilku chociażby tych za zachodnią granicą, ten wie o czym
                          piszę.
                          • Gość: Polon Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 16:20
                            Miało być "na miarę nowych czasów".
                          • Gość: Mariusz Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: 195.116.218.* 12.11.03, 08:46
                            No i po raz pierwszy trudno sie z tymi slowami nie zgodzić. Rzczywiście nasze
                            stadiony po okresie komunistycznym są przstarzałe i niedorastaja do
                            europejskich. Chodzi mi oczywiście tylko o stadiony polskie. Tu trudno
                            zaprzeczyc , że obiekt Zawiszy jest jednym z piękniejszych.Tylko czy zrozumie
                            to ten pisarz nazywajacy kluby Elany i Zawiszy jako prowincjonalne? Smiem
                            watpic.Nie stać go na to zapewne aby przyznać , że obiekt Zawiaszy, jak na
                            wymogi polskie, jest przyzwoitym
                            • Gość: Gość Re: Ambicje Torunia a rzeczywistosc IP: *.ruch.com.pl / 10.1.0.* 12.11.03, 12:39
                              Zapraszam do obejrzenia tego, co sadza o stadionach w Polsce internauci i jak
                              typuja, ktory stadion jest ladniejszy ?! :)

www.stadiony.com/glosuj_wyniki.php
                              To chyba zakonczy dyskusje, Zawisza Bydgoszcz w pierwszej trojce
                              najladniejszych stadionow w Polsce. 23 miejsce - Polonia Bydgoszcz. Wsrod
                              blisko 160 stadionow z calej Polski, nie sklasyfikowano zadnego z Torunia.
                              Czyzby to cos oznaczalo ? Chyba nie to, ze cala Polska przeciw Toruniowi ? :>
                              Trzeba pogodzic sie z tym co mamy. Swoja droga polskim stadionom do tych zza
                              granicy zachodniej jeszcze sporo brakuje, ale i tak juz widac duzy postep
                              (patrz ranking). Pozdrawiam.

• Gość: Jazon Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 21:00
                              Proponuje jeszcze raz przeczytac moje wypowiedzi i znalezc taka w ktorej
                              krytykowalem stadion Zawiszy, bo zakladam ze pijesz do mnie. Krytykowalem
                              jedynie postawe kibicow Zawiszy, ktorym wydaje sie ze za tydzien przyjedzie do
                              nich Real Madryt na mecz ligowy i automatycznie stawiaja sie nie wiem jak
                              wysoko. Troche pokory- stadion macie ladny ale polska pilka nie kreci sie
                              wokol naszego regionu, bo jest to po prostu pilkarska prowincja. I tyle.
                              • Gość: Gość Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: *.ruch.com.pl / 10.1.0.* 12.11.03, 21:47
                                ja bronie stadionu, kibice Zawiszy sa zalosni, oczywiscie nie prawdziwi, a
                                PSEUDO kibice, mam na mysli wszczynane burdy itd. Respect dla prawdziwych
                                fanow i kibicow sportu ;) Pozdr.
                                • Gość: devotee Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 13:03
                                  a dla mnie polska pilka to w ogole smiech na sali, stadion Zawki .owszem ladny
                                  (jak na polskie warunki) , ponoc mają go calego zadaszyc..bedzie lepiej...nie
                                  raz bylem na meczach ekstraligi...przyznam ze przysypialem na trybunach..a wy
                                  sie rajcujecie 4 ligą?patrze na sklad zawiszy a tam polowa zawodnikow to
                                  rocznik 1982 hhehe no nieeee, u nas pilka nie istnieje...pomorska napisala
                                  niedawno, zze znalazl sie sponsor..ktory jest w stanie wylozyc na bydgoska
                                  pilke 70(?) milionow zl....suma troche kosmiczna..pomysl chyba tez. poki co
                                  wole speedway i kosza, przynajmniej to mmy na dobrym poziomie.

pozdrawiam
                                  • Gość: devotee Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 13:05
                                    a 2 sprawa to stadiony zuzlowe...nie da sie ukryc, ze u nas w bdg jest
                                    lepszy...lepszy bo debile za wszelka cene go polepszali i teraz tona w długach.
                                  • Gość: Mariusz Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: 195.116.218.* 25.11.03, 07:24
                                    Z żużlem jest coraz gorzej przyznasz a kosz w Bydgoszczy to troszke mala
                                    satysfakcja zwazywszy na sposób wejścia do ekastraligi. Piłka w Zawiszy jest co
                                    prawda czwartoligowa lecz ututem jest fakt, iż zebrala tam się niezła paczka
                                    kibiców , działaczy i bardzomłodych lecz zdolnych i zgranych piłkarzy. Waznym
                                    jest to , że pilkarze są rodowitymi bydgoszczanami
                    • Gość: Tobi Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: 195.117.130.* 22.11.03, 20:31
                      Naprwdę chcesz aby zacząć wypisywać Twe błędy? Domagasz się punktowania a więc
                      zaczynamy:
                      pukt pierwszy - Zawisza to rodzaj męski.Do szkoły pod górke było?
                      • Gość: Jazon Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.03, 22:47
                        Bynajmniej- po prostu o Zawiszy Bydgoszcz tam na razie nie uczą:D Dowaliłes mi
                        koszmarnie- myslę że teraz schowam sie dwa tygodnie zanim znów odpiszę. A
                        swoja drogą to jak na tak długą pauzę to naprawdę nie wysiliłes się. Co nie
                        zmienia faktu że znudził mnie już ten temat i nie widzę szans żebysmy mieli
                        się nawzajem przekonać.
                        Tak więc do nie mówię Ci "do widzenia"- mówię Ci 'Zegnaj':D!
          • Gość: kecaj Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.04, 10:39
            A czy przypadkiem podstawe tej potegi Zawiszy nie stanowilo wojsko. Jakos malo
            zawsze bylo slychac o wychowankach Zawiszy. Kluby wojskowe typu Legia czy
            Zawisza nie mialy problemu z nabrem zawodnikow. Karta powolania i do woja.
            Podobnie bylo z gwardyjskim klubem Polonii.
    • Gość: Gall brak kompetencji IP: 217.97.147.* 25.11.03, 10:17
      Trochę spokojniej Panowie.
      Myślę, że merytorycznie jesteście skłonni przyznać rację, co do głównego tematu
      wątku - braku kompetencji działaczy toruńskiego klubu.

Reszta to zwykłe czepianie się słówek lub niedokładne czytanie postów.

Uważam również, że całkowicie niepotrzebny jest taki tytuł wątku, bo
      nieudolność działaczy klubowych przekłada na całe środowisko Torunia. To żaden
      dowód. Jest to błąd metodologiczny, bo gdyby tak postrzegać miasta, to co o
      Bydgoszczy można by powiedzieć na podstawie postawy działaczy zadłużonej
      Polonii?

Bez sensu, prawda?

Koncząć, życzę Toruniowi i Bydgoszczy lepszych działaczy w sporcie i nie tylko.

Pozdrawiam (z Bydgoszczy)
      Gall
      • Gość: Tobi Re: brak kompetencji IP: 195.117.130.* 28.11.03, 09:23
        Zgoda. Krytykanci głównego tematu nie czytali chyba go. Trudno bowiem podważyć
        nieudalnośvc dzialaczy
        • Gość: Mariusz Re: brak kompetencji IP: www.* / 195.116.218.* 23.03.04, 14:33
          Coniektórzy tak się burzyli. Pisali, że to tylko nieudolność działaczy TKP.A tu
          kolejny dowód na nieudolność torunian. Nie potrafią sobie poradzić z
          rezegraniem mczu piłkarskiego. Kombinują jak konie pod górę. Pragną przenieść
          mecz Zawiszy z Pomorzaninem z powodu braku odpowiedniego stadionu, z powodu
          braku możliwości zabezpieczenia widowiska pilkarskiego, z powodu meczu
          żużlowego w niedzilę. Podają jeszcze wiele podobnych powodów . O czym to
          świadczy panowie???
          • Gość: o czyms jednak... Re: brak kompetencji IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 23.03.04, 15:48
            Moim zdaniem swiadczy to o obawie przed "kibicami" Zawiszy, ktorzy jesienia
            rozkrecili juz dwie zadymy. A na niedokonczonym stadionie o trzecia byloby
            bardzo latwo. Chce isc na ten mecz, ale zobaczyc go w spokoju, bez obawy, ze
            dostane wpierdal od wyrostkow z zawiszy. I popieram w pelni dzialaczy
            Pomorzanina.
            • Gość: Mariusz Re: brak kompetencji IP: www.* / 195.116.218.* 24.03.04, 11:38
              Widzisz tak to jest jak całą wiedzę czerpie się ze środków spolecznego
              przekazu. Warto weryfikowac informacje poprzez własne doświadczenie i
              rzeczywistość. Pisze o dwóch zdymach , które podobno nakręcili kibice Zawiszy.
              O jakich to zadymach myślisz ? Może przypadkiem o brutalnym ataku policji na
              spokonie jadących samochodami osobowymi kibicach na mecz w Radziejowie?
              Coniektóre media toruńskie przdstawiały te wydarzenia tak jakgdyby winę za tą
              brutalną i niczym nieuzasadnoina akcję policji ponosili spokojnie jadacy na
              mecz bydgoszczanie. Tylko jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności prokuratura
              prowadzi postepowanie przeciwko policji. Tylko to właśnie komendant wojewódzki
              policji obiecał wszcząć postępowanie wyjaśniające w tej sprawie. A może myślisz
              o meczu Zawiszy z Elaną? Prawdą jest ,że kibice Zawiszy pozrywali flagi Elany
              ale czy ktoś został pobity. Przeciwnie kibice Elany rzucili się na policję. Idż
              kolego na mecz, kibicuj Pomorzaninowi i jeśli nie będzisz zaczepiał i
              prowokował kibiców Zawiszy będzie wszystko oki. Tylko nie ulegaj dziwnym
              komentarzom krytykujacym każdego kibica, który krzyknie "sędzia kalosz"
      • Gość: Mariusz Re: brak kompetencji IP: 195.116.218.* 18.12.03, 20:54
        Chyba należało by sie z Toba zgodzić. Rzeczywiście tematem wątku była
        nieudolość działaczy toruńskich. Nikt tego nie podważał tylko, jak słusznie
        zauważyłeś, czepiano się słówek. A co do tytułu, który nie współbrzmiał z
        tekstem? Można mieć oczywiście różne zdanie lecz mi się wydaje, że ten przykład
        jest drobnym dowodem na pewien problem mentalnościowy torunian. Widać wyraźnie
        jak torunianie za wszelka cenę chcą być w każdej dziedzinie lepsi od
        bydgoszczan. Nawet wówczas gdy nie mają szans na rywalizację. Widać to było
        dobitnie w czsie walki o województwo. Wiele mniejszy Toruń chciał za wszelką
        cenę być stolicą województwa. Gdy to okazało się nierealne pragnął, oczywiście
        nie w całóści, przłączyś się nawet do odległego Gdańska. Byleby tylko nie być
        gorszym od Bydgoszczy
        • Gość: Tobi Re: brak kompetencji IP: 195.117.130.* 19.12.03, 18:37
          Zgadzam sie z Tobą
          • michutor Re: brak kompetencji 27.12.03, 13:25
            ale sie ubawilem czytajac ten watek... hehe
            no tak torunscy dzialacze ... ale chyba dobrze ze nie biora przykladow z
            bydgoskich, ktorzy kupuja mecze aby utrzymac extra, bydgoski poziom, hehhe
            (oczywiscie chodzi o polonie), no i Ci beidni kibice Zawiszy, spokojnie
            kibicujacy swojej wielkiej druzynie...
            drodzy Koledzy, poziom naszej regiolalnej pilki jest dramatyczny i nie wiem czy
            warto o tym wogole pisac, oby bylo lepiej... a kompleksy torunia sa i bede ale
            na pewno nie na tej scenie, pilkarskiej...

all the best
          • Gość: Mariusz Re: brak kompetencji IP: 195.116.218.* 31.12.03, 10:29
            To miło, że się zgadzasz. To sa przecież fakty a nimi sie podobno nie dyskutuje
        • Gość: maciej Re: brak kompetencji IP: *.int.elnet.pl / 81.15.222.* 24.03.04, 02:18
          Przepraszam mariuszku pieprzysz jak mały Kazio.Jestem zapewne troche starszy od
          ciebie i chodzilem na mecze zawiszy w latach jej swietnosci tzn koniec lat 70.
          Wtedy mozn było mówić o piłce w Bydgoszczy kiedy na stadionie zasiadało 55 tyś.
          ludzi, wszyscy nie mieścili się wiec wpuszczono na bierznie tartanową. Nie było
          wtedy klatek jak dla zwiarząt chociaż kibice też byli krewscy. Dochodzilo to
          burd i awantur. Ale to wszystko nic w porównaniu to co się dzieje aktualnie na
          stadionach piłkarskich, jedno wielkie zdziczenie obyczajów, wielkie chamstwo
          iagresja. To jest nie kibicowanie, ale paranoja stadionowa. "Kibice piłkarscy"
          to niestety jedni z gorszych, ich kultura jest wrecz uwłaczająca.Bydgoska piłka
          to wspomnienie, niestety kiedysa kluby miały swoich wychowanków teraz to kupuje
          sie jak ma sie kase i druzyna z ekstraklasy.Dla mnie zupełnie została zatracona
          idea klubowa.Jest co miło wspominać i tylko wspominać.Aktualnie Zawisza to
          mizeria!!!Taka jest prawda!!!A to, ze działacze są kiepscy to wiadomo nie od
          dziś i nie tylko w Toruniu.Pozdrowienia od bydgoszczanina od pokoleń wielu!!!
          • Gość: Mariusz Re: brak kompetencji IP: www.* / 195.116.218.* 24.03.04, 12:16
            Przepraszam Macieju ale do Kazia biżej chyba Tobie
            ponieważ:
            1)Czynienie argumentem tego, że jest sie starszym mnie nie przekonuje. Osbiście
            wolalbym być jeszcze młodszy ale.... również pamietam czasy świetności i na
            mecze w latach 70-tych chodziłem również 2)O 55 tys mozna było mówić tylko raz
            w przpadku meczu z Górnikiem, bądz precyzyjny Kaziku jak krytykujesz 3)Na
            stadinach dochodziło do burd równie często jak obecnie niestety. Czerpiesz
            pewnie z plotek i migawek w TV. Przyjrzyj sie meczom pierwszoligowym i
            zauważysz jak piękna oprawę mają niektóre mecze piłkarskie. Watro zobaczyć to
            żywo.Media przedstwiaja tylko to co brutalne. szkoda , że tak malo pokazują
            prawdziwych kibiców 4)Szczycisz się , że chodziłeś kiedyś gdy było dobrze. To
            żadnen powód do chwały. Prawdziwy kibic to ten, który jest z drużyną na dobre i
            złe. 5)Piszesz, że kiedys to kluby miały wychowankow. Tu kolejny klops.
            Poczytaj prasę, internet, przyjdz na mecz. Obecnie Zawisza ma bardzo dłga
            ławkę. Zarówno Ci grajacy jak i rezerwowi
            to....wychowankowie.
            • Gość: maciej Re: brak kompetencji IP: 62.244.137.* 24.03.04, 14:46
              To nie argument do polemiki, ze jestem starszy to jestem bardziej doświadczony.
              Napisałem to po to aby moc powolac sie na lata swietnosci, zebys mi nie
              zarzucił jak to uczyniles, ze piłkę znam tylko z TV.A czy my czasami nie znamy
              sie?Moze nazywasz sie Modracki?Jezeli chodzi o burdy to nie byly tego formatu
              co teraz.Owszem zawsze najwieksze problemy byly z kibicami z Gdańska, ale to
              jak Zawisza był w drugiej lidze.Ja nie chodze na piłkę bo zmieniły się moje
              zainteresowania sportowe. Aktualnie pasjonuje mnie tenis, siatkowka, zuzel,
              lekkoatletyka, hokej, koszykowka.Piłka zeszła na drugi plan, nawet nie oglądam
              w telewizji.Super, że zawisza ma swoich wychowanków tylko niestety jacy
              wychowankowie taka liga. Kiedys wychowankowie klubu zapewniali jakość. Zapewne
              pamietasz jak to nasi juniorzy Polonii czy też Zawiszy zdobywali Mistrzostwa
              Polski na początku lat 80.Niestety, jak wybiją się to podziekuja Zawiszy i
              pojdą za kasą.Ci chłopcy z lat 80 to wielu z nich moi koledzy z klasy liceum
              sportowego.A atak na forum toruńskim zupełnie niepotrzebny!!!
              • Gość: Mariusz Re: brak kompetencji IP: www.* / 195.116.218.* 25.03.04, 07:17
                Z nazwiskiem nie trafiłeś. Juniorzy Zawiszy nadal odnoszą sukcesy. Szkoda, że
                nie ogladasz piłki nawet w telewizji. Wóczas może bys się zdodził z niektórymi
                z moich argumentów.Pozdrawiam
      • halevi Re: brak kompetencji 27.12.03, 23:18
      • halevi Re: brak kompetencji 27.12.03, 23:19
        Gość portalu: Gall napisał(a):

> Trochę spokojniej Panowie.
        > Myślę, że merytorycznie jesteście skłonni przyznać rację, co do głównego
        tematu
        >
        > wątku - braku kompetencji działaczy toruńskiego klubu.
        >
        > Reszta to zwykłe czepianie się słówek lub niedokładne czytanie postów.
        >
        > Uważam również, że całkowicie niepotrzebny jest taki tytuł wątku, bo
        > nieudolność działaczy klubowych przekłada na całe środowisko Torunia. To
        żaden
        > dowód. Jest to błąd metodologiczny, bo gdyby tak postrzegać miasta, to co o
        > Bydgoszczy można by powiedzieć na podstawie postawy działaczy zadłużonej
        > Polonii?
        >
        > Bez sensu, prawda?
        >
        > Koncząć, życzę Toruniowi i Bydgoszczy lepszych działaczy w sporcie i nie
        tylko.
        >
        > Pozdrawiam (z Bydgoszczy)
        > Gall
      • Gość: Mariusz A jednak to kompleksy! IP: www.* / 195.116.218.* 26.03.04, 09:03
        Piszesz, że to tylko działacze piłkarscy Torunia, że nie można mówić o
        kompleksach Torunian. Poczytaj nowy wątek o telewizji TV Bydgoszcz. Czy to nie
        chore, że oburzają się torunianie z powodu ośrodka telewizji regionalnej w
        Bydgoszczy? Miast doceniać to, że w pobliskim mieście jest dobrze funkconująca
        telewizja trwa oburzenie. Przecież skoro Torunia nie stać narazie na telewizje
        wypadałoby sie cieszyć, że w "regionalnej" mogą ukazywać sie materiały o
        Toruniu.
        • Gość: kecaj Re: A jednak to kompleksy! IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.04, 10:43
          A ta telewizja to niby nie utrzymuje sie z torunskich, wloclawskich czy
          inowroclawskich itd abonamentow ???? Dzialac za czyjes pieniadze mowiac ze za
          swoje jest najlepiej. Ale czy musi to trwac caly czas ????
          • Gość: Mariusz Re: A jednak to kompleksy! IP: www.* / 195.116.218.* 29.03.04, 07:28
            Mylisz chyba pojęcia . Telewizja utrzymuje sie między innymi z abonamentów ale
            dlatego masz odboirnik telewizyjny i możesz oglądać programy telewizyjne. Nie
            onacza to , że płacisz za konkretne programy telewizyjne. A juz napewno nie
            płacisz na telewiję regionalna dodatkowo!
            • Gość: Tobi Re: A jednak to kompleksy! IP: 195.117.130.* 10.04.04, 10:37
              Masz rację ale czy oni to zrozumieją???
              • Gość: Mariusz Re: A jednak to kompleksy! IP: www.* / 195.116.218.* 16.04.04, 10:01
                Nie szybko ale...może kiedyś...
    • Gość: pipa Moja Ambica to Audica ;-) /bt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 00:34
      pipa
    • Gość: Mariusz Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: www.* / *.mil.pl 21.04.04, 07:28
      No i Toruń ma dziś kolejna okazję pokazać coś potrafi. Nie narzkac na
      Bydgoszcz. Nie napinać sie sztucznie. Lecz pokazać, że potrafi zorganizować
      mecz pilkarski na poziomie IV ligi
    • Gość: Tobi Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: 195.117.130.* 11.05.04, 22:54
      No cóż niektórzy pisali, że podawanie wybryku działaczy toruńskich z biletami
      jako przykładu na komkleksy Torunia w zględem Bydgoszczy jest nadużyciem.Nie
      starczyłyim kolejne z oddizlem telewizji polskiej w Bydgoszczy. A tu co rusz
      pojawiają sie kolejne kwiatki. Wczoraj oto dowiadujemy się, że Torunianom tak
      bardzo nie wsmak, że stadion Zawiszy ma sztuczne oświetlenie, że wbrew swoim
      pilkarzom, trenerom, kibicom nie wyrażaja zgody na rozegranie meczu derbowego
      przy sztucznym świetle. Można byc zacietrzewionym na pobliskie miasto ale czy
      tak bardzo aby szkodzić swynm mieszkancom? To paranoja. Mieszkancy regionu
      czekali na ten mecz. Mial być świetem pilkarskim. Bydgoszczanie pozaltwiali
      wszystkie formalności. Mecz, podobnie jak to miejsce w całej cywilizowanej
      części Europy, miał się rozpocząć w sobotę o godzinie 20.00. I co? I fakt, że
      Toruń nie posiada stadionu ze sztucznym oświetleniem wystarczyl aby to wszystko
      zniweczyć. Czy to nie dobitny przykład na komleksy????
      • Gość: Mariusz Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: www.* / *.mil.pl 12.05.04, 08:42
        To istana paranoja! Ze złości i niemocy mozna, jeśli jest sie chorym, psuć
        zabawę zninawidzonym sąsiadom. Ale zeby pozbawiac widowiska swoich mieszkańców,
        swoich kibiców? Dla kogo więc działacze toruńscy działają? Dla kogo zajmuja sie
        piłką? Dla siebie samych? Dla lepszego samopoczucia? To istna komuna.Robić
        sport dla siebie samych, dla satysfakcji i wpływów kilku cawniaczków. Niech mi
        ktoś teraz powie , że to nie komkleksy toruńskie.Zróbcie panowie kiedys
        oświetlenia na stdionie i my przyjedziemy wówczas na mecz do Was. Jeśli nie
        stać Was byłop na światła i normalny stadion to psujcie widowiska innym
        • Gość: maciej Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: 62.244.137.* 12.05.04, 10:56
          Daj juz sobie spokoj!!!!
          • Gość: Yaraz Do marszałka Achramowicza!!! IP: *.law.uni.torun.pl 12.05.04, 11:59
            Mecz powinien odbyć się przy sztucznym oświetleniu a w ramach budowania
            przyszłej aglomeracji bydgosko-toruńskiej koszty meczu(wraz z opłatą za
            oświetlenie)powinien pokryć Urząd Marszałkowski.Napewno będzie to sprzyjało
            nici przyszłego porozumienia między miastami.
            • Gość: adamski Re: Do marszałka Achramowicza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 14:48
              Czy was konkretnie porąbało?? jestem fanem futbolu, ale nie zgadzam sie, aby z
              moich podaktow ktos kurna opłacał oświetlenie na tym meczu!! to dopiero byłby
              skandal !!
          • Gość: Tobi Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: 195.117.130.* 18.05.04, 18:41
            Walczak, prezes torunskiego klubu to komunista z kwi i kości. Czy oni sa
            nietykalni skoro chcesz tak zamykać usta?
    • Gość: pomorzak Do gościa Mariusza ! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.05.04, 00:02
      Gościu Mariuszu !
      Do szkoły , naucz się pisać po polsku poprawnie!
      A jeżeli chodzi o ambicje, to było akurat odwrotnie !
      To bydgoszczanie zazdrościli intelektualnemu Toruniowi osiągnięć i działaczy.
      I tu powstały te głupie antagonizmy !!!Między naszymi miastami.To były lata 50-
      60 ,wy uczeni a my robotnicy--kto jest lepszy ?Czas z tym debilizmem
      skończyć.Twoje miasto Mariuszu i moje Toruń, to wspaniałe miasta ,zaakceptujmy
      ten fakt, i bądżmy wreszcie razem.To nasz region.Bydgoszcz i Toruń to MY -
      wspaniali ludzie.Mądrzy.Walczyć należy z debilami u sterów, a ich nie
      brakuje.Pozdrowienia z Torunia dla przyjaciół z Bydgoszczy !Trzymajmy się razem!
      • Gość: Mariusz Do gospodarza Pomorzaka! IP: www.* / *.mil.pl 16.05.04, 13:54
        Drogi gospodarzu!
        Widzę, że czujesz sie gospodarzem wiec tak z życzliwości będę Ci pisał. Może
        rzeczywiście redagujesz w imieniu Gazety Wyborczej to forum. Co do szkoły to
        nie przyjmuj się. Mam ją za sobą. Ale jeśli literówki na forum Cię tak złoszczą
        to niestety, mimo całej sympati i szacunku do gospodarza nie będę na nie
        zwracał większej uwagi.Podziałem na intelektualistów i robotników nie warto
        chyba się zajmować. To absurd wymyślony przez komunistów a o nich juz chyba
        warto zapomnieć. Zgadzam sie z Tobą, że mamy w regionie dwa duże miasta. Należy
        czerpać z ich dorobku. Nikt normalny nie może podważyć tego ,że Wasz
        Uniwersytet ma swój dorobek i tradycje. Nikt również nie sądzi, że nasze
        uczelnie, mimo, że są coraz lepsze, przez wiele kolejnych lat nie mają szans na
        rywalizację. Tu jest zgoda. Zgoda jest zapewne, że Bydgoszc jest wile wiekszym
        i bogatszym miastem. Nie chodzi tu o przepychanki lecz o uzupełnianie sie i
        współpracę. Podjąłem ten wątek z innego powodu. Myślę, że jeśli bliska jest Ci
        współpraca naszych mist to się zgodzisz, że należy walczyc z wszelkimi
        przejawmi kretynizmu. Za takie właśnie uważam działania toruńskich działaczy
        piłkarskich. Oni właśnie na siłę chcą pokazać , że w dziedzinie, w której są
        gorsi muszą coś udowodnic Bydgoszczy.A po co? Przez swą głupote i komleksy
        zepsuli mecz, który mógłby byc świętem pilkarskim w całym regionie. Mógł pomóc
        zarówno pilce bydgoskiej jaki toruńskiej.Znowu cała Polska będzie się z nas
        śmiała. Chyba tego nie popierasz gospodarzu? Rozumieją to również normalni
        kibice toruńscy. Przyzają, że im wstyd za wybryki kilku pseudodziałaczy z Panem
        Walczakiem na czele.Z tym meczem to tak jakby profesorowie bydgoscy chcieli
        podważyć wyższość Uniewrystetu im. M.Kopernika. Gdyby zepsuli coś co mogłoby
        przyczynić się rozwojowi nauki. Też bym to tępił. Wierząc w szczerość Twych
        intencji próbuj również wśród mieszkańców Torunia tępić głupotę i kretynizm.
        Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: narciarz Re: Ambice Torunia a rzeczywistosc IP: 217.96.7.* 16.05.04, 14:29
      kompleksy Torunia wobec Bydgoszczy śmieszą pół Polski...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka