Gość: McButelka IP: *.pec.torun.pl 29.10.03, 08:19 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Asia Re: Kto się boi trudnych tematów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 21:32 Fajny klip, fajny zespół. Szkoda, że mój poprzedni wpis Admin skasował. Może teraz sie opamięta - komuny już nie ma. Cenzorom śmierć! P.S. Koncert na WOSP - extra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McButelka Re: Kto się boi trudnych tematów? IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 15.01.04, 23:47 Cenzuroadmin znowu szaleje mając rozwolnienie... Dzięki za dobre słowo - też mi się ten koncert podobał... Nagrywamy nowe numery i kilka teledysków z "mocnym" przekazem na pewno wyprodukujemy. Cenzury nie ma i nie będzie - a ci co usuwają niewygodne tematy tylko narażają się na śmieszność. Usuwajcie chłopcy do woli - i tak będę tu linki zamieszczał. Pół Torunia już ten klip widziało. Dzięki wam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Kto się boi trudnych tematów? IP: *.torun.mm.pl 16.01.04, 18:02 Bidula z Butelki, tego syna Bardzo Znanej Osoby, szuka reklamy za wszleka cene... Objaw desperacji? Pedaly sa slabe, 'Gdzie sie podzialy tamte czasy' (czy ajkos tak to sie nazywalo) bylo lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Black Lord Kto się boi trudnych tematów? IP: *.torun.mm.pl 16.01.04, 19:41 Słuchaj no ktosiu, to było gdzie się podziały tamte prywatki - chcesz to zrobimy covera, troche przerobimy, możesz wystąpić jako aktor w klipie - zagrasz pedała albo narkomana, który żyje tylko dla tej jednej piosnki.. co ty na to... Pozdro dla Anki (dzia za gute opinia :-) BUTELKA - Toruńska Siła Czadowa www.mfk.torun.pl/butelka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McButelka Re: Kto się boi trudnych tematów? IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 16.01.04, 19:53 ktos - coś ci sie pomyliło jestem ojcem znanej osoby a nie synem. Synkiem to ty jesteś i zapraszam na Łazienną - to twój klub. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KATOLIK Re: Kto się boi trudnych tematów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 20:27 Znowu Butelka obraża ludzi wierzących oraz osoby o innej orientacji seksualnej. Takie teledyski powinny być zakazane! Piszę do Admina o usunięcie tego tematu i linka. Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McButelka Re: Kto się boi trudnych tematów? IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 17.01.04, 10:59 Następny kandydat do klubu na Łaziennej się odezwał. Po co się tu wpisujesz kolego - idź od razu odbyć dyskusję na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Kto się boi trudnych tematów? IP: *.torun.mm.pl 17.01.04, 12:08 oto prawdziwe oblicze geniusza torunskiej sceny muzycznej, niekwestionowanej gwiazdy, ktora wielbia tlumy za inteligencje jego przekazu - oto prawdziwy McButelka, postrach ludzi o innej orientacji i uosobienie sprawiedliwosci i cnoty! na krytyke reaguje obraza, alejak ktos pochwli, to jego niespelnione ego pluska sie w komforcie samospelnienia! prosze panstwa, swiatal na tego idola sceny niezaleznej, czlowieka o nieskazitlenym charakterze i zawsze gotowego do pomocy blizniemu... oto sam on, wznismy rece w gescie uwielbienia dla tego niespelnionego frustrata.. Mc Buuuuuuuuuuteeeeeeeeeeeelkaaaaaaaa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grafini Re: Kto się boi trudnych tematów? IP: *.torun.mm.pl 17.01.04, 13:29 wiedziałam, że wyniosą Cię na ołtarze, ale nie myślałam, że tak szybko to nastąpi... czarny ma nieprawdopodobną moc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Black Lord Kto się boi trudnych tematów? IP: *.torun.mm.pl 17.01.04, 14:42 Proszę państwa oto ktoś. Ktoś to taki jeden łoś, który stara się oceniac w bardzo wzniosły sposób myśląc że nikt go nie zrozumie tak mądrze gada. Myślę, że po zarzyciu tak ogromnej ilości narkotyjów jak pan Ktoś też walnął bym taki wpis, którego sam bym nie rozumiał. Może powinieneś jeszcze raz wnikliwie wczytać się w lirykę tekstów tego narkomana MC Butelki, obejrzeć Pedały, wyciągnąć wnioski albo - wpaść na koncert i powiedzieć to samo przez mikrofon. Myślę, że pan prezes Butelka by Ci pozwolił. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Kto się boi trudnych tematów? IP: *.torun.mm.pl 17.01.04, 15:02 Akurat prezes Grzes Butelka zna mnie calkiem niezle. Pedaly ogladalem wiele razy + wrazenia nie robia zadnego. Slabizna. A zazycie pisze sie przez Z pseudoLordzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McButelka Re: Kto się boi trudnych tematów? IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 17.01.04, 16:19 ktoś - jeśli oglądałeś wiele razy, to znaczy że po pierwszym obejrzeniu nic nie zrozumiałeś. Ten klip wystarczy jeden raz obejrzeć. Albo załapie się o co chodzi, albo nie... Jeśli się znamy osobiście, to możemy o klipie pogadać w 4 oczy - nie musimy przed całym Toruniem prać się po szczękach - a do tego MBL jeszcze będzie kąsał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan magnolii Re: Kto się boi trudnych tematów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 16:31 z tym całym Toruniem to trochę przesadziłeś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Black Lord Kto się boi trudnych tematów? IP: *.torun.mm.pl 17.01.04, 18:44 1. Toruń to nic, cała Polska patrzy... 2. Ja moge posędziować walkę prezesa z ktosiem... 3. Kąsać będę bo zmieniłem struny z 0.10 - 0.46 na 0.13 - 0.56 i teraz mięcho jest wspaniałe Pozdrawiam - chwała 4 pedałom, Prezesowi, Łysemu, Dybosiowi i mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: Kto się boi trudnych tematów? IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 18.01.04, 18:29 Czy wy nie macie innego miejsca do klepania sie po plecach niż toruńskie forum? Zebrali się krewni i znajomi krolika, i opowiadają jaki on to fajny.. Kur..sko wiarygodne. Butelka - czy ty znasz moze jakiegos (choć sztukę!) niepedała i niedebila, któremu twoja radosna tworczość się nie podoba, albo przynajmniej jest obojętna? Bo póki co, to mam wrażenie, że osaczają cię same klerykalne geje, nie pozwalające zaistniec tak najzajebistszej na swiecie kapeli.. zdrowia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Kto się boi trudnych tematów? IP: *.torun.mm.pl 18.01.04, 19:28 Dobrze Wiech to ujął. Ja dyskusje forumowe z Grzesiem Butelką kończę. Pewnie niedługo się spotkamy, to Ci się ujawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Black Lord Kto się boi trudnych tematów? IP: *.torun.mm.pl 18.01.04, 21:12 Mam prośbę do Wiecha by nie przeklinał bo to nieładnie a do Ktosia by mi też się ujawnił bo ciekawy jestes. Jak znam życie nigdy tego nie zrobisz bo wszyscy narkomani występuja ingognito... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McButelka Re: Kto się boi trudnych tematów? IP: *.pec.torun.pl 19.01.04, 09:07 wiech - znowu się odzywasz - po tym, jakimi epitetami mnie obdarowałeś, nie licz na to że będziesz tu mógł bezkarnie wygłaszać swoje grzeczne i poprawne polityczne sądy bez moich komentarzy. Chyba, że tchórzliwie zmienisz nick. Zawsze jednak masz możliwość przeproszenia mnie, o ile to ci przejdzie przez gardło. Zostawiam cię chwilowo w rękach Mariana Black Lorda i będę z radością obserwował rozwój wypadków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: Kto się boi trudnych tematów? IP: 217.97.134.* 19.01.04, 11:53 Nie odpowiedziałeś na zadane pytanie. Problem polega na tym, że zamiast merytorycznie dyskutować, potrafisz tylko komentować stan emocji rozmówcy, ew. jego orientację seksualną (jako niekwestionowany znawca tematu). Dawno temu grzecznie zwróciłem ci uwagę, że upychanie w nieskończoność twojego teledysku jest zwyczajnie upierdliwe i nudne. Dopisywanie do tego ideologii, że niby cenzura na forum, itp. jest mocno naciagane. Niestety, nie dotarło. Miotasz się chłopie licząc nie wiadomo na co i zwyczajnie zaśmiecasz to forum. Nie mam nic do kapeli - po prostu nieszczególnie mnie kreci wasze granie, mimo, że lubię mocniejszą muzę. Wcurgwia mnie jednak nachalność 'promocyjna' i permanentne obrażanie wszystkich oponentów. Chcesz zaistnieć, to sobie do 'vivy', 'przyjaciólki' czy jakichs fanzinów napisz, whatever, ale nie ładuj się na chama tam, gdzie cie nie chcą. Pod moim nickiem piszę od 'zawsze' i nie zamierzam go zmieniac z powodu jakiegoś zacietrzewionego kolesia. Przeceniasz swoją dziejową misję i znaczenie, coś mi się zdaje.. Przeprosin również się nie doczekasz, podtrzymuję swoje zdanie - na wiadomym koncercie zachowałeś się jak burak i nic tego nie zmieni. To raczej ty powinieneś przeprosić fanów GC, ale na to z kolei nie liczę. W końcu tyś najpiękniejszy i najmadrzejszy we wszechswiecie, żadna krytyka sie ciebie nie ima. Aż dziw bierze, że Bóg nie jest zazdrosny.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Black Lord Re: Kto się boi trudnych tematów? IP: *.torun.mm.pl 19.01.04, 17:24 Sluchaj wiechu - nie wiem za co miałby niby prezes przepraszać. Poza tym to nie chce mi się już odpowiadać inteligentnie na Twoje wpisy wiec powiem tylko - przestan cpac, wciągąc tynk ze ścian bo na prawde Ci to nie służy narkomanie. Butelka grać będzie - czy tego chcesz, czy nie. A cenzura niestety istnieje i to wcale przesadą nie jest, że prezes wali tutaj drzwiami i oknami Pedały - bo to o Was jest klip/// Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: Kto się boi trudnych tematów? IP: 217.97.134.* 19.01.04, 17:59 Miejsce to jest własnoscią Agory, która przez to ma prawo decydować o zamieszczanych tu treściach. Ich cyrk, ich zasady. Dialog z wami to niestety zwyczajna strata czasu - i tak nic nie dociera (i nie mowię tu tylko o moich postach, ale również wielu innych osób). Patrzcie sobie dalej z bałwochwalczym uwielbieniem w oczka, róbcie 'chałupniczą' promocję, mi to rybka, a wręcz bawi czasami - w końcu to dosyć ciekawy i niecodzienny widok, kiedy dorosłe chłopy zachowują się jak 'wczesne' nastolatki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breja Jesteś "Mak Butelka" a nie "em si"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.04, 21:44 A może "Młot Całkowity"? Jedno jest pewne... jesteś biedny i śmieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinus Re: Jesteś "Mak Butelka" a nie "em si"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 17:21 Pokój temu domowi i wszystkim jego mieszkańcom! Tracicie czas na wzajemne obrzucanie się błotem. Lepiej "zapuście" sciąganie "Pedałów" .... To przygotuje Was na następne numery, które są bardziej wstrząsające a które już specjalnie dla Was przygotowujemy ;) Houk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: Jesteś "Mak Butelka" a nie "em si"? IP: 217.97.134.* 19.01.04, 17:25 ..a co jeśli kogoś to nie wstrząsa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breja Wstrząsajaca jest Wasza głupota a nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 18:18 ten nędzny wideoklip do cieniutkiej muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Black Lord Re: Wstrząsajaca jest Wasza głupota a nie IP: *.torun.mm.pl 19.01.04, 18:30 Jeżeli to wami nie wstrząsa, to znaczy że jesteście gotowi na drugi etap, jakim bedzie klip do Mięsa..... Wiesiu, Ktosiu, kurka lubie was chłopaki - tak fajnie sie pocicie żeby nam dokopać - ojj co to z was powyrastało. AVE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breja Eeee! Nie pochlebiaj sobie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 21:12 Odpisuję wielu takim samym idiotom jak Wy :-)))) Gdyby to jeszcze było dobrze wymyślone, skomponowane i zaaranżowane i do tego zaśpiewane i zagrane to może by kogoś ruszyło. Ale tu? Nawet najlepsza kapela nie zagra dobrze tak nędznych i wtórnych kompozycji. Nie macie z czym startować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McButelka Re: Eeee! Nie pochlebiaj sobie! IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 19.01.04, 21:23 Nie rozśmieszajcie mnie, bo mam zajady... To, w jak sposób się tutaj gorączkujecie, nie ma precedensu w historii tego forum. Co wam ten teledysk tak przeszkadza? Wy naprawdę musicie być pederastami moi kochani. Nie ma innego wytłumaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: Eeee! Nie pochlebiaj sobie! IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 19.01.04, 21:31 rzaadko mówię takie rzeczy wprost, ale czasem trzeba: głupiś waść i tyle! kończę 'dyskusję', bo nie ma z kim, ani o czym gadać - stanowisz przypadek zdecydowanie nie rokujacy na poprawę.. ty naprawdę musisz być troglodytą - nie ma innego wytłumaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breja Butelka głąbie! Czytaj ze zrozumieniem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 21:44 Tu nie chodzi o teledysk a o Twoją nachalność, beztalencie i wręcz głupotę! Napisalem Ci: "Gdyby to jeszcze było dobrze wymyślone, skomponowane i zaaranżowane i do tego zaśpiewane i zagrane to może by kogoś ruszyło. Ale tu? Nawet najlepsza kapela nie zagra dobrze tak nędznych i wtórnych kompozycji. Nie macie z czym startować..." Aby pisać piosenki trzeba umieć grać i mieć W Y O B R A Ź N I Ę! To Ty jesteś ciotą - M U Z Y C Z N I E! To, że podoba mi się panorama miasta nie oznacza, że ją namaluję, umiesczę link w internecie i będę go wszystkim wpychał przy byle okazji. Piszesz jakieś straszne kocopoły muzyczne i nie dziw się, ze pół miasta już z Ciebie polewa :-)))))) Ja też już kończę. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Black Lord Marian Re: Butelka głąbie! Czytaj ze zrozumieniem! IP: *.torun.mm.pl 19.01.04, 23:59 Sam jesteś głab !!! Prosiłem żeby nie używać tak głupich i przyziemnych wyzwisk - widze ze panowie jeszcza nadal chcą leżakować i bawkać się w przedszkolu. Twierdząc, że grać nie umiemy na pewno masz coś w zanadrzu prawda ? Zorganizujemy wspólny koncert, bo do następnego GC to jeszcze daleko - ale może Walentynki, my zakochani spędzimy razem - co ty, wy, na to ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grafini Re: Butelka głąbie! Czytaj ze zrozumieniem! IP: *.torun.mm.pl 20.01.04, 00:04 hmm... "Gdyby to jeszcze było dobrze wymyślone, skomponowane i zaaranżowane i do tego zaśpiewane i zagrane to może by kogoś ruszyło. Ale tu? Nawet najlepsza kapela nie zagra dobrze tak nędznych i wtórnych kompozycji. Nie macie z czym startować..." Tak czytam sobie, czytam... nijakiego Wiecha i Breję... rozumiem, że to para krytyków muzycznych... hm... Otóż pytanie mam, co to znaczy: "dobrze wymyślone, skomponowane i zaaranżowane i do tego zaśpiewane i zagrane "? Bo jeśli mamy do czynienia z krytyką to (każda szkoła to potwierdzi) zaczynamy od analizy utworu dostrzegając wszelkie wpływy, tendencje i konteksty... Czasem możemy mieć do czynienia z pastiszem, czasem z parafrazą... Generalnie autor ma prawo do wszystkiego i .... nie musi się z tego tłumaczyć! Jak również nie musi tłumaczyć się z form przekazu... I nie ma prawa milczeć, gdy jest ktoś, kto chce tego słuchać lub oglądać... To znane od stuleci.... Natomiast krytyk gdy pisze: "dobrze wymyślone, skomponowane i zaaranżowane i do tego zaśpiewane i zagrane" to.... tak naprawde nic nie mówi nikomu... porusza się w świecie bez kontekstów... więc w próżni... Panowie, apeluję, widzę Wasze zaangażowanie, poanalizujcie, poszukajcie porównań, przefiltrujcie "Butelkę" przez siebie... może zapłodni Was do twórczości własnej... dobranoc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Black Lord Re: Butelka głąbie! Czytaj ze zrozumieniem! IP: *.torun.mm.pl 20.01.04, 00:10 Graffini - chetnie bym cie poznał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FenderStratocaster Re: Butelka głąbie! Czytaj ze zrozumieniem! IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 20.01.04, 02:16 > [...] > Generalnie autor ma prawo do wszystkiego i .... nie musi się z tego tłumaczyć! > Jak również nie musi tłumaczyć się z form przekazu... > [...] Lecz pozostaje jedno... ALE. Otóż, "autor" rozpoczął wątek, włażąc jak zabłoconymi buciorami do salonu, obnażając swą twórczość (tfu-rczość?). Siedzimy tu sobie cicho i spokojnie, a tymczasem zza pleców ktoś sapie i jęczy jak kot w marcu. Chyba można poczuć się dotkniętym, prawda? Butelka niedługo wyskoczy nam z lodówki, ale poza swą nachalnością niewiele więcej ma do zaoferowania. Co chwilę i co kawałek pojawiają się linki do ich teledysków, na każdej praktycznie chałturce toruńskiej hałasują, więc czując się znudzonym można powiedzieć proste... ŻENADA. I na jaką większą krytykę się tu silić, skoro dźwięki Butelki są proste (prostackie?) jak konstrukcja cepa? Nie zasługują na krytyczną analizę. Natomiast nonszalancja i arogancja muzyków jak najbardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breja Jak sobie życzysz :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 02:39 Recenzja? Analiza? Proszę bardzo. PEDAŁY 1. Kompozycja - stary nudny i nieporywający hard rockowy rock`n`roll. Wtórność objawia się poprzez tępy gitarowy riff w stylu "You Really Got Me" Van Halen. Cofamy się o 30 lat w koncepcji. 2. Surowe i nieciekawe brzmienie gitar, kiepskie brzmienie kartonowych bębnów (realizacja) i zbyt lekkiego basu trącające domem kultury. Słabe ujęcie i realizacja wokalu. Pasmo i dynamika jak z radia Beskid a przestrzeń i głębia jak w kuchni w bloku na Rubinkowie. "Zaśpiewane" na poziomie wczesnego Jarocina. 3. Videoclip - nic prowokującego, nic ciekawego, nic śmiesznego. Kliku facetów skaczących w zbożu i drących się w pseudochórku o pedałach. Szczeniacki tekst. Żadnych ciekawych rozwiązań muzycznych i aranżacyjnych. Słabo zagrane rytmicznie. Proste i nudne akordy do zagrania przez nastoletnią ekipę w garażu... tylko, że Butelka to już chłopy z oponami:-) MIĘSO 1. Kompozycja - plastikowy trash metal sprzed dwudziestu lat. Bzdura na ówczesną Metalmanię. Zakatowane 20 lat temu w tym nurcie zmiany metrum i kwintowe riffy gitarowe. Nic ciekawego. 2. Na pierwszy "rzut ucha" idą bębny niczym z kiepskiego automatu perkusyjnego. Szybko klikające stopy lecz niestety bez mocy i właściwie brak basu powielającego nudną harmonię gitar. Gitary z procesorowym piaskiem brzmią bardzo amatorsko - zwłaszcza w wyższych partiach (tematy melodyczne). Wokal przypomina starą niemiecką kapelę Kreator. Całość ma moc i uderzenie przelatującej pszczoły. Nie ma nad czym się zastanawiać. Tekst na poziomie poprzedniego. Nagranie i produkcja na komunistycznym poziomie! Panowie, z dzisiejszego sprzętu można znacznie więcej wyciągnąć! To, że jest to dość mocno skompresowane w mp3 nie ma tu znaczenia. Jesli to mnie kiedykolwiek "zapłodni (...)do twórczości własnej" to obiecuję, że sprzedam zacznę zbierać bawełnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McButelka Recenzenci - samozwańcy IP: *.pec.torun.pl 20.01.04, 12:01 Jedyne, co mogę zrecenzować, to wasze nicki - wiech i breja - pierwszy nick pachnie krowimi odchodami, a drugi kojarzy się z brudem i czymś nieczystym. Wy po prostu nie czujecie czadu, rocka itp - słuchacie na pewno wczesnych Yesów i Genesis. To nie dla was jest Butelka. Nigdy nie zaakceptujecie tego, co gramy. To jasne. Tym niemniej z dużą radością przeczytałem wasze wypociny - macie prawo toczyć pianę w moją stronę - po to powstał zespół - żeby takich jak wy sprowokować. To się udaje - puszczają wam nerwy. Zauważcie, że ja tylko teledysk tu zamieszczam czasami, a wy zaczynacie wtedy strzykać jadem. Wyluzujcie się, bo wam coś popęka w organizmach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melchior Re: Recenzenci - samozwańcy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 12:19 No tak, jedynymi słusznymi recenzentami byliby ci włażący "artyście" w d... i piejący jaki to on, ten artysta, genialny, odkrywczy, ponadczasowy. Jedynie słuszny rock to "rock" Butelki (a swoją drogą Twój nick, jeśli już na dyskusję o nickach schodzimy, kojarzy mi się z Arizoną ...). Jeśli to co gracie jest, jak zapewne uważacie, prawdziwą przyszłością rocka, to ja dziękuję, wypisuję się, zostanę przy moich dinozaurach. Kolego, więcej pokory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breja Smutasku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 12:20 >"nie czujecie czadu, rocka itp - słuchacie na pewno wczesnych Yesów i Genesis". Gdyby tak było, to spodobałyby mi się wasze smutne zacofane rockowe popiardywania. Czad w rocku UWIELBIAM ale Wy go nie macie ani troszeczkę. Posłuchaj innych WSPÓŁCZESNYCH rockowych "prowokatorów" jak choćby Manson, którego można nie lubić ale nie można mu odmówić czadu, pomysłu i dobrych produkcji. Zauważ, że nie odniosłeś się do ani jednej rzeczowej uwagi z mojej "recenzji"... Taki właśnie jesteś... nierzeczowy, bez kształtu, charakteru i próżny i jak na filmie widać OBŁY!!!!! Szkoda, że niczego nie potrafisz robić dobrze. Mój nick wybrałem specjalnie do tych okoliczności,gdyż grzebanie w Twoich dokonaniach to dla mnie istna breja, szlam i szambo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grafini Re: Smutasku... IP: *.torun.mm.pl 20.01.04, 14:26 No to udało się Was "twórczo" poruszyć, a jednak "Butelka" ma z lekka wstrząsający wpływ na Wasze gusta muzyczne... Muszę Cię jednak zmartwić Breja, rolą twórcy nie jest ustosunkowywanie się do wypowiedzi krytyka ("Zauważ, że nie odniosłeś się do ani jednej rzeczowej uwagi z mojej "recenzji"... Taki właśnie jesteś... nierzeczowy, bez kształtu, charakteru i próżny i jak na filmie widać OBŁY!!!!!")... I pamiętajcie, że są jeszcze inne tropy interpretacyjne, których w ogóle nie braliście pod uwagę... pastisz... parafraza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breja Bredzisz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 15:21 > rolą twórcy nie jest ustosunkowywanie się do > wypowiedzi krytyka A do jego nicka? Napisał niepochlebnie, to ustosunkuję się do jego nicka? Słoneczko, żeby robić pastisz, czy parafrazować coklowiek trzeba najpierw nauczyć się to poprawnie wykonywać. To też jest pierwsza szkolna zasada pasitszu. Inaczej trudno zauważyć, czy nieudolność wynika z braku wrsztatu, czy z zamierzenia. Zwróć uwagę jak perfekcyjnie robił to Zappa. PS: Z wypowiedzi Butelki wynika, że on uważa, że to ma rockowy czad... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grafini Re: Bredzisz. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 16:23 hm... czy bredzę... może, wszystko oparte jest na estetyce i wrażliwości... bo w zupełnie innym kontekście czytam utwory "Butelki"... tu dobór w sumie prostych środków wyrazu i zwykle wprost (i w warstwie testu i muzy) daje wyraźnie jedną drogę interpretacji bohatera bezkompromisowego... ale też otwiera się szerszy ogląd rzeczywistości tu i teraz (np. w "mięsie") co pozwala szukać odniesień... to takie króciutkie uwagi, bo nigdy nic nie jest tylko z jednej strony... zwykle bywa przestrzenne.... hm... zawsze może się okazać, że też nie zrozumiecie tego co piszę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: Bredzisz. IP: 217.97.134.* 20.01.04, 16:56 czy fakt, że niektórzy 'potrafią' wróżyć z fusów, daje prawo do stwierdzenia, że w fusach zawarta jest cała prawda o przyszłości ludzkości?.. skoncentruj się: NIE INTERESUJE mnie twórczość tej kapelki, razi jedynie samouwielbienne zachowanie jej lidera (i członków, jak się okazało w tym wątku), którzy uzurpują sobie prawo do bycia bezdyskusyjnie-zajebiscie-fajnymi kolesiami, doszukując się wszędzie na około spisków pedalsko-klerykalnych, skierowanych przeciwko nim.. To się nazywa zachowanie paranoidalne. ps. rodzina, drugi nick, czy autentyczny fan/ka?.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grafini Re: Bredzisz. IP: *.torun.mm.pl 20.01.04, 18:04 Czyli personalnie masz coś do kogoś... Wiesz Wiech (że sobie tak pozwolę) czytam Cię od jakiegoś czasu i tak to troche widzę: ktoś (Butelka czyli) Cię drażni i z tym (z nim rzecz jasna) walczysz... Jakie są pobudki poza tymi, które podajesz nie wnikam (bo może być tego całe mnóstwo....)... Jedziesz ostro i to nie tylko gdy o twórczość jego chodzi... I bardzo dobrze... o to chodzi... nawet mogę wyobrazić sobie Twoją motywację i determinację... Walcz... rzucaj się... rób co chcesz... Może ten stan też ktoś określi jednostką chorobową... A że powrócę do twórców tak ogólnie: każdy z nich ma prawo (i bez tego nie powinien wychodzić do ludzi) że tak przycytuję: "uzurpować sobie prawo do bycia bezdyskusyjnie-zajebiscie-fajnymi kolesiami"... ps.ani rodzina, ani drugi nick, ani autentyczny fan/ka?... pewne rzeczy można traktowac rozdzielnie i niekoniecznie kierowac się li tylko sympatią czy pokrewieństwem ... (a tak na marginesie, jak to wychodzi z człowieka, pewnie użyłbyś takich metod właśnie, co?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: Bredzisz. IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 20.01.04, 20:26 Bywam na tym forum od 2 lat, głownie dla przyjemności wymiany opinii z róznymi ludźmi i na różne tematy. Forum nie zawsze bywało tak senne, jak ostatnio i swego czasu toczyły się tu naprawdę fajne dyskusje. Nie mam w zwyczaju łatwo uprzedzać się do ludzi, ale głupotę i arogancję trudno przemilczać. Buduj sobie teorie jakie chcesz, twoja wola.. Opinie przechodniów na mój temat zwyczajnie mnie nie interesują, bo nie mają oni wystarczajaco dużo danych, aby w sposób wiarygodny je budować. Co do butelki - kiedyś najzwyklej nużył swoim ciagłym wklejaniem, aż delikatnie zwróciłem mu uwagę, że popytu brak (nie ja jeden z resztą) na takowe. Oczywiscie okazało się, ze jestem pedałem albo diskopolowcem i o prawdziwej muzyce nie mam absolutnie pojecia. Innych oponentów spotkał ten sam los, tak na marginesie. Potem sobie odpusciłem, traktując go jako nieszkodliwą ciekawostkę przyrodniczą - takiego bączka co to lata, brzeczy, ale krzywdy nie robi.. Później z kolei miałem wątpliwą przyjemność uczestniczenia w żenujacym występie w Odnowie, który autentycznie mnie zgrzał - są pewne granice po prostu, których przekraczać nie należy. Tym bardziej, jezeli jest się organizatorem imprezy - takie naduzycia mierżą.. To co dzieje sie tutaj w ostatnich kilku dniach 'w imię walki z cenzurą' jest burackim popisem zadufanego w sobie bufona, który metrykalnie prześcignął własną mentalność tak ze 2-3 razy.. Nie mam obowiazku bezgłośnie tolerować takiej sytuacji i po prostu korzystam z prawa wolności słowa. Kiedyś to pisałem i powtórzę jeszcze raz: Mówić o sobie, ze jest się fajnym, to niekoniecznie to samo, co być fajnym. Bardzo często potwierdza się reguła, że autor takich słów jest jednak w błędzie. Twórca ma prawo 'do bycia bezdyskusyjnie-zajebiscie-fajnym kolesiem', pod warunkiem, że taki jest w istocie - i nie jemu to oceniać, a jego odbiorcom. A uzurpują oszołomowie i krzykacze, którzy nie zasługują na autentyczne uznanie, bo z twórczością mają tyle wspólnego, co malarz pokojowy. ps. moze jestem przewrażliwiony, ale jakoś nie wierzę w przypadkowe pojawienie sie na forum osoby, która ze szczerym oddaniem udziela sie w jednym jedynym wątku, zachowując jednoczesnie całkowitą bezstronność i niezalezność opinii.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grafini Sądzisz, że bredzę Wiechu IP: *.torun.mm.pl 20.01.04, 21:35 Z kolei ja na forum bywam od listopada i faktycznie jakoś żywo nie zainteresowały mnie dotąd bramownice, ani co najlepiej zrobić z władzami miasta, które są winne wszystkim nieszczęściom, etc. Wiało nudą i plotkami... to fakt. Obserwowałam dość bacznie Twoje pisanie po owym koncercie (też tam byłam) i mnie z kolei żenował, Twój brak znajomości tematu i zasad, jakim rządzi się ta impreza, z jednoczesnym mocnym atakiem personalnym. Wiesz, mamy zupełnie odmienne zdanie co do autoprezentacji i nie mam zamiaru Cię przekonywać, czy uświadamiać pewnych technik (w każdej branży jest to inne, bo o co inne chodzi), bo chyba nie w tym rzecz... A o odczuciach już wiem... Niemniej jednak spójrz na to z innej strony: nie każdy kto prowokuje jest głupkiem i arogantem(zapewniam Cię, że zawsze przy takim działaniu jest cel określony)... po prostu przybiera taki kostium i zręczną ręką marionetkarza porusza sznurkami... (trochę wchodzę w sferę warsztatu, trudno)... Cele założone zostały osiągnięte, emocje zostały wzburzone, gardła (i palce) poruszone... mimo oporów uległeś naporowi... to piękne, brałeś udział w zakamuflowanym performance i nawet całkiem nieźle się sam obsadziłeś... I tak będziesz węszył tu jakiś spisek, etc., ale ja nie jestem niczyją drugą twarzą... i zapewniam Cię że jestem kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Black Lord Re: Bredzisz. IP: *.torun.mm.pl 21.01.04, 01:30 Męczą mniet twoje komentarze - odpowiadając tak samo głupio jak TY - może ktoś bym w błędzie kupując Ci komputer, albo w ogóle nie kupując maszynki do golenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: Recenzenci - samozwańcy IP: 217.97.134.* 20.01.04, 12:33 nie wiesz czego słuchamy; schlebiasz sobie, sądząc ze potrafisz kogokolwiek wyprowadzić z równowagi; jedyne, co dobrze ci wychodzi, to obrzucanie epitetami na poziomie gimnazjalisty.. robisz sztuczny, śmiesznawy tłok wokół siebie (założę, się że 'Asia' i 'KATOLIK' pisali z jednego kompa - ciekawe czy sie mylę, Adminie?..) szkoda gadać.. i jeszcze raz powtórzę: rybka mi wasza kapelka, jej 'dokonania' i 'prowokacje' - stwierdzam jedynie, żeś kiep nad kiepami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skośny Jak dziecko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 12:35 Butelka nie masz tu nic do recenzowania. To Ty podajesz link do swoich piosenek więc zapraszasz do ich sposłuchania. Facet posłuchał, ja też słuchałem i uważam, że napisał bardzo rozsądnie o tym co tam usłyszał. Podpisuje się pod jego oceną a Tobie życzę mniej impotencji twórczej, bo nudą wieje! PS: Nikt tu piany nie toczy na Twój temat :-) Forum służy do wymiany opinii a w przerwach od np. pracy można się tu rozerwać. Jestem pewny, że żaden z "toczących pianę" spotykając Cię na żywo nie miałby ochoty stracić więcej czasu na dyskusje z Tobą. I jeszcze rada: to Ty potrzebujesz dyskusji, bo tutaj obnaża się Twoje braki (czyt. Breja) - to może Ci pomóc w dążeniu do stworzenia czegoś fajnego i porywającego. Lecę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Black Lord Nie będę mówił długo IP: *.torun.mm.pl 20.01.04, 14:27 Armia Prostaków dorwała się do komputera i nie znajdując sensu w czymś, czego nie rozumieją, starają się odwieść nas od grania. Czy wam się to uda - myślę, że skoro się Rydzykowi nie udało to Wam też nie. Wasze niskolotne opinie na prawdę mnie rozśmieszają do łez. Staracie się tutaj pokazać z jaknajlepszej strony, ale ludzie z oczętami i tak widzą - żeście wy szlachta prostacka nie my. By skończyć, do pana Fenderka, która najbardziej mnie zabił wywodami o możliwościach oraz do Breji - piasek i te sprawy w Mięsie. Ojj chłopaki, zapraszam do studia, obaczym co dacie z siebie bo nie macie pojęcia jaka różnica istnieje między Studiem, a studiem, Księdzem, a księdzem oraz Piaskiem, a piaskiem. Sztuka miała zawsz wiele obliczy - radzę poczekać jeszcze trochę do nowej płyty i dopiero wtedy zacząć komentować - choć myślę, że w tym momencie troszke będziecie mniej zdeterminowani i zgnieceni mocą nowej Butelki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McButelka Re: gadał dziad do obrazu.. (notxt) IP: *.pec.torun.pl 20.01.04, 15:27 To jest piękne, co tu się odbywa - wydam te listy w formie książki. Jeśli zgłosicie swoje wypowiedzi pod ochronę, to jeszcze możecie na tym zarobić. Opublikuję też wasze wypowiedzi na mojej nowej płycie - przejdziecie do historii rocka wbrew własnej woli. Potomni będą mieli z was pośmiewisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przem Re: gadał dziad do obrazu.. (notxt) IP: 158.75.48.* 20.01.04, 15:50 ja też chce, napisz o mnie też piosenkę, tak bardzo chciałbym przejść do historii ( może być rocka ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Black Lord [...] IP: *.torun.mm.pl 21.01.04, 01:31 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: gadał dziad do obrazu.. (notxt) IP: 217.97.134.* 20.01.04, 15:59 tylko bez cięć i wyrywania z kontekstu poproszę! - zaiste, potomni bedą mieć pośmiewisko (pod warunkiem, ze za kilka lat ktoś jeszcze będzie pamietał megagwiazdę z Piernikowa).. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breja Przejdziesz do historii psychiatrii :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 16:04 a nie rocka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breja Też bredzisz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 15:25 Nie mam zamiaru Was odwodzić od grania. Grajcie sobie ile chcecie. To jest forum i wyrażam tu swoją opinię, na którą sami się wystawiliście podając link. Jeśli coś jest do bani, to jest i nie przekombinujesz. PS: Pisząc o studio, wiem o czym piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McButelka Re: Też bredzisz. IP: *.pec.torun.pl 20.01.04, 15:43 Nie sądzę że wiesz - może ci się tylko tak wydawać. W Toruniu jest jedynie parę osób, które wiedzą o co chodzi w studiu nagrań. Pozostali wiedzą, co zjedzą... A że mało jedzą, to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breja Wiem, wiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 16:03 Nigdy nie pracowałem w studio w Toruniu bo to nie są studia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Black Lord Re: Wiem, wiem... IP: *.torun.mm.pl 20.01.04, 17:43 Jezu jaki Ty jestes głupi - skoro jesteś taki zdolny, wiesz wszystko o muzyce i studiu - to co robisz na tym forum, w zapyziałym Toruniu, a nie masz trasy ze Łzami i Ich Troje po Polsce ??? NARKOMANIE !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breja A skąd wiesz gdzie ja mieszkam i pracuję? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 18:57 Z kim gram itd.? PS: Wszystkiemgo nie wiem o studio i muzyce ale wystarczająco dużo aby określić, że kiepsko to robicie :-) Zrobiłbym Wam mastering tych wypocin... ale nie macie na to wystarczająco kasy :-) Nie będę już odpisywał na Wasze posty. Z matołami się nie zadaję. Odpowiedz Link Zgłoś
alterego Nie przestawajcie!!! 21.01.04, 00:13 Tylko nie probujcie konczyc tego watku! Czemu macie dosyc? Wreszcie na tym zapyzialym forum pokazaly sie jakies charaktery, cos sie dzieje... Mamy wreszcie prawdziwa dyskusje a nie zastepcze problemiki. Rzucilem okiem na tego klipa jakis czas temu, prawie nie zrobil na mnie wrazenia - poza tym, ze wydal mi sie troche niesmaczny, tekst nieszczery, a calosc malo zaangazowana, obliczona na tania prowokacje. Potraktowalem ten utwor jako wypadek przy pracy fajnych, kreatywnych mlodych ludzi i niezlych muzykow. Teraz zagladam tu po przerwie i widze, ze chlopaki wepchneli, kij w mrowisko, w dodatku trafili na niezgorszych oponentow. Ja tam im zycze, by muzyka Butelki byla takim kijem w mrowisko na polskiej scenie rokowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Black Lord Re: Nie przestawajcie!!! IP: *.torun.mm.pl 21.01.04, 01:26 Alter - jeszcze cie zadziwimy nie raz ;-) A w wolnych chwilach zapraszam na strone BUTELKI www.mfk.torun.pl oraz na koncerty...Pozdrawiam P.S. Faktycznie, opon tutaj jak mrufkuff... Odpowiedz Link Zgłoś
marian_bl [...] 21.01.04, 01:34 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McButelka Re: Nie przestawajcie!!! IP: *.pec.torun.pl 21.01.04, 09:00 To nie był wypadek przy pracy, tylko poważne uszkodzenie ciał i dusz wykonawców - po nagraniu płyty leczyliśmy rany przez dwa lata. Promocja Butelki jest tania - nic nie kosztuje (teledysk też miał budżet zero złotych). Jak widać jest skuteczna. Mam już gotowe plakaty promujące reedycję tej feralnej płyty - zaplakatuje całą starówkę - będziecie mieli wszędzie Butelkę przed oczami. Nawet wychodząc z kościoła i pubu. Zrobiliśmy już kopie tych dyskusji - właśnie je poprawiam - oczywiście na płycie będą zmanipulowane - kto mi zabroni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wędkarz Pewnie, że zero złotych! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 10:33 Jeśli wyciągnąłeś sprzęt z TV Bydgoszcz a potem niby w pracy realizowałeś całość w studio telewizji za pieniądze podatników. Słyszałem jak mówiłeś o tym w knajpie, tuż po nakręceniu Pedałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Black Lord [...] IP: *.torun.mm.pl 21.01.04, 10:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wędkarz Prawda, prawda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 11:25 To się nazywa prywata i nawet w naszej TV3 jest to przegięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McButelka Re: Prawda, prawda! IP: *.torun.mm.pl 21.01.04, 12:04 Nie dość, że za społeczne pieniądze, to jeszcze takie treści... Ktoś powinien za to beknąć! Teraz kręcą teledysk o wędkarzach złowionych przez śniętą rybę o pseudonimie McButelka. Trzeba im natychmiast odebrać kamery i sprzedać w lombardzie. Za uzyskane pieniądze balować w klubie na Łaziennej do rana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Ojojoj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 13:27 Dlaczego piszesz o sobie w 3 osobie liczby mnogiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Black Lord [...] IP: *.torun.mm.pl 21.01.04, 16:03 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: Ojojoj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 16:45 A nagrywacie bez McButelki? Bo jeśli razem, to powinien napisać w 1 osobie liczby mnogiej, czyli "my". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Black Lord Re: Prawda, prawda! IP: *.torun.mm.pl 21.01.04, 15:58 A pamiętasz McButelko jak się razem na łaziennej z Wiechem bawiliśmy... to była impreza. Z tego co pamiętam to był tam taki kolo w ogrodniczkach i strasznie śledziami zalatywał - może to ten cały Wędkarz? No i słyszał wtedy jak rozmawialiśmy o teledysku bo przecież pierwsza wersja była taka, że to RM miało nam pomóc. Ale na dobrą sprawę sprzęt podobny był w TV3 i studio montażowe też dobre - oddałeś ten mikrofon za 12tyś ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franc To prawda. Sami się chwalili tym faktem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 13:33 Zrealizowali teledysk za friko w studio TV3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koleżanka Re: To prawda. Sami się chwalili tym faktem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 15:21 McButelka - podobasz się mojej koleżance ( mnie zresztą również ;) Jest jakaś szansa aby Cię poznać osobiście? Może po najbliższym koncercie? Buziaki dla Największego Skandalisty Torunia ;) P.S. To podoba się kobietom ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franc Ale ja mam na imię Franc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 15:39 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McButelka To się podoba kobietom IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 21.01.04, 23:34 Koleżanko - lepszego komplementu nie mogłem przeczytać... Zapraszam was serdecznie na koncert Butelki - przyjdźcie po "sztuce", to chętnie postawię wam oranżadę. Zastanawiające jest to, że kobiety mnie bronią, a mężczyźni atakują. Chłopaki - co z wami? Macie jakieś kompleksy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koleżanki_:) Re: To się podoba kobietom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 08:36 Dzięki McButelka ( chociaż myślałam, że już się nie odezwiesz :) Przybędziemy na pewno. Daj znać gdzieś publicznie kiedy gracie. Poza tym reszta niech sobie pluje. "Chłopaki nie jarzą o co chodzi - nie szkodzi :))))))))) P.S. Nie przesadzaj z tą oranżadką - ja stawiam Ci ( hi hi ) browarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: Nie przestawajcie!!! IP: 217.97.134.* 22.01.04, 08:48 Nie dziwię się, że musisz zmanipulować - inaczej widać by było czarno na białym, jaki z ciebie pacan. :)))) Baw się dobrze, ojcze Deep Purple naszych czasów - mozesz sobie spamować do syta - swoją brzdąkaniną z pewnością zawojujesz świat.. over & out Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McButelka Re: Nie przestawajcie!!! IP: *.pec.torun.pl 22.01.04, 09:31 Widzę, wiech, że po prostu nie możesz przeżyć tego, że cie wziąłem na rogi. Za te inwektywy, którymi mnie obrzucasz, będziesz się smażył w ogniu piekielnym. Zostaniesz zrzucony przeze mnie osobiście do czeluści szatańskich ze skopanym tyłkiem w imieniu pana naszego. Obiecuje ci to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Black Lord Ostatnia sprawa do Wiecha IP: *.torun.mm.pl 22.01.04, 11:26 Sluchaj, założyłem ostatnio Galerię Fanuff na naszej stronie i chętnie bym chciał byś ją obejrzał, podesłał mi jakieś zdjęcie na deuther@wp.pl a ja je umieszczę w naszej Galerii. Szkoda by było nie spuentować tak miłej znajomości prawda. www.mfk.torun.pl/butelka/pics/fani.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McButelka Re: Nie przestawajcie!!! IP: *.pec.torun.pl 22.01.04, 11:54 wiech - chcesz się całować z mężczczyznami? Musisz iść do klubu na Łazienną. Tam jest odpowiedni dla ciebie klimacik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melchior Re: Nie przestawajcie!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.01.04, 12:01 Twoja obsesja na punkcie klubu na Łaziennej jest zaiste zastanawiająca. Czyżbyś w ten sposób jakieś osobiste porażki odreagowywał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Nie przestawajcie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 12:37 a może Wiech wpadł w oko Butelce i jest to zakamuflowana forma zaproszenia do klubu na Łaziennej na kolacyjkę ze śniadaniem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosik Do Wiecha IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.01.04, 13:01 Stary czy Tobie naprawdę "jest po drodze"zniżać się do poziomu reprezentowanego przez tą kupę gówna?W sumie musisz się nieźle bawić!Jaką masz koncepcję,że uszczela-butela jest tak sfrustrowana i nie przejawia żadnych chęci,żeby starać się cokolwiek zrozumieć?Niemniej ja tu polewam z Jego zaściankowości chociaż jest wtórność nie ma sobie równych.Pozdro dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McButelka Re: Do Wiecha IP: *.pec.torun.pl 22.01.04, 13:33 Heh - odzywają się stali bywalcy klubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Do Wiecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 13:53 też mi riposta. zostałeś przecież okrzyknięty największym skandalistą Torunia. daj z siebie więcej. tylko tyle?? jestem zawiedziony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McButelka Re: Do Wiecha IP: *.pec.torun.pl 22.01.04, 14:30 Ja myślę, że to raczej ja wpadłem wiechowi w oko - i w ten sposób mnie podrywa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vxp Re: Do Wiecha IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.01.04, 14:35 A jakiż on tam skandalista,toż to płoć jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grafini Re: Do Wiecha IP: *.torun.mm.pl 23.01.04, 00:00 No wiesz, to co robi mcbutelka otwiera nieznane mi dotąd światy wciąga i pochłania jednocześnie, a to że przy tym ma to lekki posmak skandalu to tylko podnieca... wiesz mi tak jest... i niełatwo znaleźć porównanie, aby oddać ten stan rozpalenia, żeby nie popaść w banał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McButelka Re: Do grafini IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 23.01.04, 00:25 Jestem niezmiernie podekscytowany tym, że pokazuje Ci nieznane światy... To fascynujące doświadczenie. Wyzwolone niezdarnymi obelgami wiecha... Apropo - wiech - twoje zdjęcie jest już na stronie Butelki - w sekcji Galeria/Fani - jesteś jedynym facetem w tej galerii - powinieneś być tym zaszczycony i zachwycony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Virolex Taki rodzaj prowokacji to lipa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 00:27 Sama prowokacja nic nie da. Za nią powinien iść silny i konkretny produkt (dzieło) a nie słabe, oklepane pobrzdękiwanie z darciem pyska o niczym. Nawet jeśli robią to dla jaj, to i tak powinno być lepsze. Patrz jak robili to inni: Kukiz i Piersi, Maleńczuk i Pudelsi itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grafini Re: Taki rodzaj prowokacji to lipa! IP: *.torun.mm.pl 23.01.04, 08:26 Przepraszam, ale widocznie niewiele rozumiesz z tego co śpiewa Butelka ("słabe, oklepane pobrzdękiwanie z darciem pyska o niczym"). Może po prostu nie chcesz. Wiadomo, nic nie musisz. Ale jak możesz powiedzieć,że o "niczym"? Wiem, że trudno zrozumieć bohatera, którego kreuje w swoje twórczości Butelka. Codzienność jest taka wytarta i wypełniona sloganami, a McButelka łamie to i dodaje tego dreszczu i blasku, tej niepowtarzalności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Virolex Mogę tak napisać, bo tak uważam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 08:37 Twoja fascynacja twórczością Butelki jest znacznie bardziej zaskakujaca niż owa twórczość, ale rozumiem Cię doskonale, to odkrywanie światów i inne przejawy wdzięczności czy wręcz zachwytu są dowodem na to, że masz bardzo małe wymagania estetyczne. Ta muzyka jest poprostu do bani. Czytając to "drzewko" jedno rzuca się w oczy. Będziesz tu pisać Ty i chłopaki z Butelki (odpowiadać nie zgadzać się i polemizować) aby wątek utrzymał się na topie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McButelka Re: Mogę tak napisać, bo tak uważam. IP: *.pec.torun.pl 23.01.04, 08:51 Jednakże, virex, też sie tu dopisałeś i do tego przestudiowałeś przekaz (z którego nic nie rozumiesz). Na drugiej płycie specjalnie dla ciebie zamieścimy Gruźlicę Płuc, żebyś mógł przeanalizować i dogłębnie zrozumieć tekst... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Virolex Nie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 09:01 Nie doceniasz mnie. Rób swoje, życzę Ci wszystkiego najlepszego. Nie będe się zastanawiał nad Twoją nową piosenką bo nigdy po nią nie sięgnę. Nie zachęciłeś mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grafini Re: Mogę tak napisać, bo tak uważam. IP: *.torun.mm.pl 23.01.04, 08:51 Powiem Ci, że mnie też to zaskoczyło w pewne listopadowe późne popołudnie i fascynacja została... Co do wymagań estetycznych... Wiele już widziałam i słyszałam (obracam się w kręgu szerszym niż tylko muzyka rockowa, etc....), ale prostota i szczerość wypowiedzi mnie urzekła, tego się szuka i czasem w dziwnych miejscach znajduje. Ja to widzę (nie zamykając oczywiście oczu na świat) i pielęgnuję ten stan zachwytu i delikatnej euforii. A tu, na tym forum, widzę, że to bardzo oryginalny stan, i ta wiedza jeszcze bardziej mnie to pcha w tamtą stronę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Virolex Baw się dobrze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 08:58 Muzyka jak jedzenie, nawet z najlepszych składników można zrobić słabiutkie danie. Założenia to jedno a ich realizacja to drugie. W moich oczach Butelka to powrót do komuny, gdzie ważne było aby odważnie komuś nawtykać, poprzeklinać i zagrać (nagrać) byle było bo i tak nie ma lepszych możliwości. Nie podoba mi się ale jesli ktoś to lubi, to proszę bardzo. Szanujmy się - gust nie podlaega dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McButelka Re: Baw się dobrze. IP: *.pec.torun.pl 23.01.04, 09:17 virusex - a lubisz Kombi? Właśnie się reaktywowali - dla mnie to wstrząsające wydarzenie - chyba pojadę na koncert tej grupy wszechczasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Virolex Re: Baw się dobrze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 09:25 Butelix - Twój wątek jest powyżej. Taki stary internauta a wrzuca nie tam gdzie trzeba. Nie lubię Kombi i nigdy nie lubiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McButelka Re: Baw się dobrze. IP: *.pec.torun.pl 23.01.04, 09:36 Szkoda - miałem nadzieję że się o Kombi będziemy kłócić. Może ktoś kto to czyta lubi Kombi? HALO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Virolex Re: Baw się dobrze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 09:32 Butelix, nie lubię Kombi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Black Lord [...] IP: *.torun.mm.pl 23.01.04, 10:41 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Black Lord Re: Baw się dobrze. IP: *.torun.mm.pl 23.01.04, 10:55 Pokój temu Forowi i wszystkim jego popaprańcom. Czytając wasze, przepraszam, Wasze komentarze, które powoli zaczęły także dotyczyć mojej skromnej osoby, NIE POTRAFIĘ wyrazić swego smutku. Co się porobiło z ludźmi w tym kraju. Niedługo, będzie tutaj panowała totalna anarchia. Nie macie gustu, nie macie wiedzy, nie znacię się na niczym, wszystko co potraficie to tylko mieszanie z błotem innych , bo zazdrość wyjada wam dume jak rak. Pożałowania godne.... współczuje. Wszystkim. Uważając się za sól tej ziemi, za wybrańców, którzy mają w mocy i obowiązku krytykę Naszej muzyki, wyrazu, protestu, tak na prawde psujecie tylko zabawę innym, psujecie ideę Rock N Roll'a. Nie ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Virolex Albo nie czytasz, albo bezmyslny jesteś. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 11:00 Napisałem, że mi się nie podoba Wasza muzyka ale szanuję upodobania innych lecz i tak zostałem napadnięty przez Butelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
marian_bl Re: Albo nie czytasz, albo bezmyslny jesteś. 23.01.04, 11:05 TY, bo z nami nie ma żartów. Skopiemy Ci tyłek w imieniu Pana naszego byś zapamiętał z kim nie zadzierać kolego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Virolex No widzisz jaki mądry jesteś. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 11:14 Taki biedniutki, na autobus nie ma a kopać by chciał. Ty buty oszczędzaj bo jak sobie rozwalisz przy kopaniu to będziesz boso chodził z gitarą. Po posłuchaniu Butelki musze stwierdzić, że jeszcze dłuuuuugo tym swoim narzędziem na malucha nie zarobisz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Black Lord Masz racje Virolusie IP: *.torun.mm.pl 23.01.04, 11:33 Czy to przypadkiem nie jest jakaś maść na opryszczke ? Niewazne. Masz racje, czuje sie jak szczeniak, glupio mi. Musze isc na jakies lekscje gry bo na prawde wiochą zalatuje. Może mnie poduczysz troche. A i do studia też wejdź za mnie bo na pewno nie dam sobie rady.... Przepraszam...Wybaczysz mi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Virolux Nigdy się na Ciebie nie pogniewałem ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 11:46 Tak tylko piszę a marzę o tym, żebyś pokazał mi trochę technik i pozwolił popatrzeć jak pracujesz w studio. Tylko, że ja juz nie mam Ci czym zapłacić bo sobie miesięczny wczoraj kupiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Black Lord Re: Nigdy się na Ciebie nie pogniewałem ;-) IP: *.torun.mm.pl 23.01.04, 11:51 Sluchaj, to wpadnij kiedys do studia jak będziemy mieli próbe czy coś, wypijemy piwko, wymienimy się doświadczeniami, wrócimy razem do domku, alebo pójdziemy na Łazienną :D Z tym biletem to już nie przesadzaj, masz pewnie ulgę więc jesteś w stanie znieść tak kolosalny wydatek raz w miesiącu. Ja niestety nie mam no bo poza tym że grać nie umim to jeszcze jestem za głupi by na studia iść prawda... Odpowiedz Link Zgłoś