Dodaj do ulubionych

ESKA pada!

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 13:21
ESKA zaczyna padać. Najpierw walnęlo w Gdańsku, gdzie musieli zmienic nazwę
na Hit, bo nie było słuchaczy dla Eski, teraz zamykają w Krakowie [to
oficjalny komunikat: Radio ESKA Kraków zastosuje się do wezwania KRRiT i
przerwie emisję swojego programu w piątek 12.12.2003 o godz. 17:00 - Do tego
czasu na antenie ESKI w Krakowie emitowana będzie wyłącznie muzyka oraz
komunikaty o przerwie.
A teraz toruń! Został jeden Dj, bo pan szefo wyrzucił wszystkich. Program od
nas idzie do 10-tej, a potem automat z warszawki! I tak sie kończy fikcja!
Obserwuj wątek
    • Gość: orzełek Re: ESKA pada! IP: *.eranet.pl 13.12.03, 13:23
      Nie jest tak źle. W Trójmieście ESKA wygrała z ESKĄ Nord, która w tej chwili
      nadaje bez koncesji. A zmiana nazwy nastąpiła zupełnie z innego powodu. Jak nie
      wiesz, to się nie wypowiadaj. A może ktoś z ESKI Cię skrzywdził? Polecam
      psychologa.
      • Gość: ziomek Re: ESKA pada! IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 14.12.03, 12:35
        A, co wielkiego ta ESKA!! Czy ją słucham w Bygdoszczy, Toruniu czy w Warszawie
        to jedno i to samo tylko rano można określic gdzie się jest bo prowadzący coś
        cypnie nazwę albo częstotliwośc w danym mieście, po za tym nic. Stacja ta
        niczym specjalnym się nie wyróżnia. Ani nie jest ona regionalna ani ogólno
        polska i to jest jej problem!!! Mnie jako słuchacza mało obchodzi czy ma
        problem gdzies w Krakowie czy w Gdańsku i ilu DJ w niej pracuje. Każda stacja
        powinna sie określić bo tak to jest wszystko i nic, a słuchacz tego nie lubi.
        • Gość: aktoto Re: ESKA pada! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 07:20
          Odnoszę wrażenie, że mówisz ZIOMEK o stacji, której w życiu nie słuchałeś, a
          juz na pewno nie masz pojęcia o radiu.
          Jeśli tworzy się sieć i nadaje jej wspólną markę - ESKA- to nie po to, żeby
          każda z rozgłośni była inna. Stąd podobieństwa, np. Gdańska do Torunia, czy
          Warszawy.
          ESCE można wiele zarzucić, ale na pewno nie to, że jest stacją nijaką, bo jako
          jedna z niewielu w Polsce została wiele lat temu dokładnie nakierowana na
          ściśle określoną grupę słuchaczy.
          Trudno powiedzieć, że ESKI nie są rozgłośniami lokalnymi. Co godzinę, od rańca
          do późnego popołudnia, masz - BARANIE- wiadomości z miasta i województwa i to
          często dłuższe niż te z kraju i zagranicy. Do tego informacje o drogach i
          pogodzie z miasta.
          Pada to dzisiaj deszcz za śniegiem w Toruniu i niemal w całej Polsce, ale na
          pewno nie ESKA !!! I jestem tego pewien.
          • o92 Re: ESKA pada! 16.12.03, 16:47
            e tam. niech pada. moze jakaś ciekawsza stacja powstanie?
          • Gość: ziomek Re: ESKA pada! IP: *.tvk.torun.pl / 80.51.243.* 16.12.03, 19:05
            Widzę, że swoim komentarzem na temat ESKI dotknąłem jakiegoś jej pracownika!!
            Jako słuchacz nie znam założeń programowych stacji i moja ocena jest
            subiektywna, ale od razu nazywać kogoś BARANEM!!! No nieźle... Jeszcze jeden
            powód, aby dać sobie spokój z tą stacją!!!! Jak na pewno zauważyłeś, mimo tego,
            że nie mam pochlebnych opinii na temat stacji, trochę jej słuchałem (i to w
            kilku miastach naszego wspaniałego kraju) i dlatego śmiem ją ocenić!!! zdrowa
            dyskusja ma to do siebie, że każdy może wyrazić swoje poglądy i nie zostanie
            obrzucany za to błotem (ale widać nie wszyscy tak uważają). Pozdrawiam.
            P.S. Mam nadzieję,że nie wszyscy w tej stacji są tak porywczy jak Ty, bo jeśli
            tak, to długo rzeczywiście stacja się nie utrzyma.
            • Gość: aktoto Re: ESKA pada! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 11:27
              Witaj Ziomku,

sorry za tego BARANA, zareagowałem zbyt impulsywnie.
              Nie jestem jednak pracownikiem ESKI i nigdy nim nie byłem. Przez lata
              pracowałem w mediach, dość dobrze znam się na radiu i do dzisiaj czytam pisma
              branżowe - stąd moja wiedza.
              Masz rację, każdy słuchacz ma prawo do subiektywnej oceny- muzyki,
              przygotowania i efektów pracy dziennikarzy czy ogólnego klimatu stacji. Piszesz
              jednak, że ESKA to stacja nijaka i z tym absolutnie się nie zgadzam. Jest
              nakierowana na konkretną grupę młodych słuchaczy, sprofilowana na najnowszą
              muzykę i tematykę lokalną. Wystarczy dobrze wsłuchać się w program, obojętnie,
              w którym mieście. Potwierdzenie tego znajdziesz w badaniach i komentarzach do
              nich. I to jest jak najbardziej obiektywna ocena, poparta faktami.
              Mój syn słucha ESKI, ja wolę Trójkę. Nie wiem, ile masz lat, ale może po prostu
              to nie jest już stacja dla Ciebie. Mi nie odpowiada 1 PR Polskiego Radia, ale
              go nie krytykuję, bo uważam, że to świetne radio dla moich rodziców.
              Mój syn nie słucha Trójki, ale ma swoją ESKĘ i bardzo się cieszę, że znalazł
              coś dla siebie.
              Pozdrawiam
    • Gość: Rusio Re: ESKA pada! IP: *.jeremi.pl 17.12.03, 13:56
      Tata w radiu pracuje to i syn slucha. Nieładnie tak udawać kogoś z boku.
      ESKA to nie radio. Tam nie ma wogóle lokalności, a reszta to hamburger
      przysylany do każdej eski taki sam. Spróbujcie się dodzownić do prowadzących w
      esce i u jej kolegów z Radia Toruń pod 20.00 albo w wekend.
      Nikogo tam nie ma, a gra, ciekawe jak?! W Radiu Gra to przynajmniej są pradziwi
      ludzie, chcocia moze muza za mocno central park.
      A eska ma aż 1 procent słuchaczy w toruniu. porównajcie to z Gra co ma 25
      procenti moze wtedy sobie powiedzcie czy pada czy nie pada wasza esunia?
      • Gość: Gizela Paprotka Re: ESKA pada! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 14:55
        Mam takie wrażenie, że wszyscy piszący na temat radia w Toruniu sa mocno
        związani z rozgłośniami w tym mieście. Wszyscy operują fachowymi branżowymi
        pojęciami i bardzo dobrze znają temat. Czyżby torunskie radia dyskutowały
        między sobą?
        • Gość: McButelka Re: ESKA pada! IP: *.pec.torun.pl 17.12.03, 15:14
          • Gość: McButelka Re: ESKA pada! IP: *.pec.torun.pl 17.12.03, 15:21
            • sdb Re: ESKA pada! 18.12.03, 15:30
              jestem przedstawicielem grupy, do ktorej skierowana jest oferta ESKI- nie moge
              tego sluchac- te same piosenki powtarzaja sie kilka razy dziennie, zazwyczaj
              ciezko o ambitniejsza muzyke niz robbie wiliams czy ingrid- walkowana od roku.
              prowadzacy non-stop przekonuja sluchaczy o tym ze to sa najlepsze hity robiac
              im wode z mozgu. oczywiscie nie musze tej stacji sluchac i raczej jej unikam.
              ale opinie na jej temat mam.
              • czabik2 Re: ESKA pada! 18.12.03, 20:33
                Popieram SdB. Stacja jest podobna skierowana do ludzi takich jak ja. Ale ja tej
                muzyki słuchac nie moge nawet przez chwilę! KICZ!!!!
                • Gość: hahaha Re: ESKA pada! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 22:37
                  A ja was obu popieram!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka