Dodaj do ulubionych

Heathrow-przesiadka

IP: *.chello.pl 26.10.09, 21:08
Plan lotow-laduje o 09:35 w Londynie -terminal 1 (lot z Warszawy)
Nastepny samolot z terminalu 3 o 11:05 do Kanady.
Niby przewoznik (LOT i Air Canada) sprzedal taki bilet,ale biorac pod uwage,ze
30 minut przed lotem koncza boarding,czy mam szanse zdazyc na ten lot?Trzy
lata temu tez tak lecialam,ale mialam 2,5h czasu i bylam na styk.
Moj angielski jest mniej niz skromny,gdzie sie udac,jak juz odleca beze mnie?

Obserwuj wątek
    • Gość: C.R. Re: Heathrow-przesiadka IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.10.09, 23:42
      Po pierwsze: nadając bagaż w Polsce upewnij się, czy zostanie przekazany na
      następny lot, czy nie.

Czas: 1 godzina, na dotarcie do bramki na terminalu 3, wydaje mi się zupełnie
      wystarczający.
      Jeśli boisz się, że nie dasz rady trafić z terminala 1 na 3, to poproś o pomoc
      stewardessę na pokładzie - jeszcze w czasie lotu do Londynu.

Minimum, co personel pokładowy może dla ciebie zrobić, to sprawdzenie numeru
      bramki na terminalu 3, do której musisz dotrzeć -
      często personel może takie rzeczy sprawdzić z lotniskiem w czasie lotu.

Przy odrobinie szczęścia mogą też załatwić z personelem na Heathrow, żeby cię
      przeprowadził przez lotnisko - nie musisz wiele mówić, bo stewardessa opowie
      człowiekowi na Heathrow o co chodzi.

Powodzenia.
    • Gość: frequentflyer Re: Heathrow-przesiadka IP: *.chello.pl 27.10.09, 00:29
      pierwsze primo, bagaż bankowo będzie nadany to Edmonton i w Warszawie dostaniesz
      boardingi na obydwa odcinki (chyba że już w momencie odprawy w Warszawie będzie
      wiadome, że połączenia nie łapiesz, bo np w Warszawie mgła i nic przed 11 nie
      odleci; wtedy od razu w Warszawie na stanowisku LOTu wybiorą ci alternatywne
      połączenia i zgodnie z nimi oznakują bagaż). drugie, jeżeli w Warszawie będzie
      to wyglądać jako tako ale lot się przedłuży i i tak z Londynu odlecą bez ciebie,
      idziesz na Heathrow do Flight Connections po drogowskazach - do wyboru, na
      terminalu 1 albo 3 - FC jest na każdym terminalu - tam szukasz wywieszki z
      napisem Air Canada i pokazujesz boarding na samolot do Edmonton co już odleciał,
      a oni będą wiedzieć żeby cię wsadzić np do samolotu do Calgary (albo Toronto) o
      1330 i znaleźć Ci połączenie z Calgary (Toronto) do Edmonton); tak czy owak,
      dolecisz tego samego dnia, choć szanse że na Heathrow domyślą się żeby twój
      bagaż też przebukować na lot do Calgary i dalej nie są zbyt wysokie. wtedy po
      przylocie do edmonton w strefie odbioru bagażu zgłaszasz brak bagażu, pokazujesz
      kwitek naklejony w warszawie na boarding i podajesz adres, pod który następnego
      dnia dowiozą ci walizy bez żadnej łaski i opłat. dlatego szczoteczkę do zębów i
      jedną zmianę bielizny bierzesz do torebki.
      • Gość: pasazerka Re: Heathrow-przesiadka IP: *.chello.pl 27.10.09, 00:47
        Serdecznie dziekuje za dobre rady.Ale z cala stanowczoscia odmawiam lotu do
        Edmonton,czy tez Calgary:)Ja chce bliziutko,do Halifaxu:)
        I najlepiej o czasie.A jak sie bagaz zawieruszy na dzien czy dwa,to chyba moge
        male zakupy na koszt Air Canada zrobic?
        Raz jeszcze dzieki.
        • Gość: frequentflyer Re: Heathrow-przesiadka IP: 80.241.133.* 27.10.09, 13:18
          jak mi wyszło że jest odlot do edmonton o 11:05, dalej nie sprawdzałem. tak czy
          owak, będzie dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka