Dodaj do ulubionych

Przelot liniami Travel Service na Kretę

IP: *.bemowo.waw.pl 21.03.11, 14:05
Witam, czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa zabierania jedzenia i picie dla dziecka-poniżej 2 lat (słoiczki, danonki) w bagażu podręcznym z liniami Travel Service? A można wziąć mini odtwarzacz dvd do samolotu? Czy mały wózek spacerowy można oddać dopiero w samolocie?
Obserwuj wątek
    • Gość: cehaem Re: Przelot liniami Travel Service na Kretę IP: 79.173.46.* 31.03.11, 21:59
      Lot trwa niecale trzy godziny. Nie mam dzieci, i nie wiem, czy trzeba koniecznie dawac jesc. Ewtl. wziac mala porcje, poniewaz co mozna, a co nie, to w tym przypadku decyduje kontroler. Wode brac nie trzeba, bo jest na pokladzie. Odtwarzac wziac mozna, ale po co? Wozek z reguly laduje w bagazu.
      • ja.dorcia Re: Przelot liniami Travel Service na Kretę 19.04.11, 12:38
        wliczając w to odprawę, robi się 5 godzin... plus lot może się opóźnić - zdarza się...

ale:
        z danonkami ogólnie trzeba uważać, bo może być tak, ze kontroler każe po prostu spróbować zawartości każdego ze słoiczków... sloiczek zakręcić można, danonka to już tak nie bardzo...
        wodę możesz kupić po odprawie i kontroli bezpieczeństwa w strefie wolnocłowej
        o wózku już było
        co do odtwarzacza - ja bym wybrała bardziej jakieś książeczki... chyba, że odtwarzacz na słuchawki... pamiętaj o innych współpasażerach i o tym, że nie koniecznie mogą mieć ochotę słuchać choćby najpiękniejszej bajki :)

PS: tak, wiem, dla autorki pewnie już to nieaktualne, ale zaczyna się sezon i być może komuś się przyda :)
    • do-de Re: Przelot liniami Travel Service na Kretę 04.04.11, 12:26
      wózek można oddać przy wejściu do samolotu. Myślę, ze z jedzeniem dla dziecka też nie powinno być problemu.
      • Gość: Kasia Re: Przelot liniami Travel Service na Kretę IP: *.bemowo.waw.pl 05.05.11, 14:09
        Dziękuje Wam wszystkim za odpowiedź! Wylatuje w niedzielę :)
        • Gość: GREG Re: Przelot liniami Travel Service na Kretę IP: *.is.net.pl 05.05.11, 23:40
          Jedzenie bez problemu. Woda ciepła w butelce 1 l, kanapeczki bez problemu na kontroli bezpieczeństwa. Pierwszeństwo odprawy na lotnisku, pierwszeństwo wejścia do samolotu. W przypadku wolnych miejsc dzidzi nieformalnie dostaje swoje. Tylko lecieć :-)
          • Gość: david82 Re: Przelot liniami Travel Service na Kretę IP: *.piekary.net 15.05.11, 09:53
            Nigdy nie sądziłem, że ktoś wpadnie na pomysł, żeby dziecko poniżej 2 lat karmić danonkami...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka