Dodaj do ulubionych

dreamliner serwis pokładowy, posiłki

17.08.14, 14:16
Do tej pory na dalszych trasach latałam samolotami rejsowymi, klasą ekonomiczną, miałam zapewniony posiłek, najczęściej też udawało się mieć 2-3 miejsca wolne obok. Ten Sky bar to jakieś batony i gotowce? Nie można kupić ciepłego posiłku?
Obserwuj wątek
    • Gość: lot.nick Sky Bar w Locie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.14, 10:32
      www.lot.com/pl/pl/posilki-i-napoje-na-pokladzie
      Przeczytaj dokladnie raz jeszcze opisana definicje baru.
      W Sky Bar kupuje sie dodatkowo.
      Na trasach powyzej 6 h gorace posilki masz za darmo.
      • maigold Re: Sky Bar w Locie 18.08.14, 11:55
        Chyba link odnosi się do rejsowych samolotów. Mnie chodzi o charter.
        • Gość: ola Re: Sky Bar w Locie IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.14, 12:05
          Lecisz z biurem podróży ? To zapytaj się w biurze, to oni płacą za catering. Ale jeżeli nawet nie jest opłacony to ciepłe posiłki , kanapki , napoje można kupić.
          • maigold Re: Sky Bar w Locie 18.08.14, 12:15
            Na razie jeszcze się nie zapisałam, ale tak, jest to wylot z biurem. Nie mam pewności czy będę mogła wykupić ciepły posiłek, oni oferują jakąś podwyższoną klasę ekonomiczną droższą paręset złotych.
            • Gość: ola Re: Sky Bar w Locie IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.14, 13:07
              Będziesz mogła :) Zapewniam Cię :)
              Klasy różnią się udogodnieniami, przywilejami, ilością darmowych posiłków itp.
              Wiem, że dla Polaków jedzenie w samolocie jest bardzo ważne i oni też to wiedzą ;) Dostaniesz ciepły posiłek w najgorszym wypadku mogą Ci tylko dwa rodzaje mięsa lub ryby zaproponować i dwa rodzaje zupy ;) Nawet jeżeli będziesz musiała zapłacić .
              • maigold Re: Sky Bar w Locie charter 18.08.14, 13:13
                Czy na pewno piszesz o charterach z biur podróży? Latałam charterami parę razy na krótkich trasach i brak posiłku nie był problemem. Przy 10 godzinnym locie też nie będzie, ale wolałabym kupić coś ciepłego, a z tego co widziałam Sky bar w klasie ekonomicznej oferuje kanapki i batony.
                • maigold Re: Sky Bar w Locie charter 18.08.14, 13:16
                  www.lot.com/pl/pl/lot-sky-bar
                  • Gość: ola Re: Sky Bar w Locie charter IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.14, 15:16
                    Tak, wiem o czym piszę . Z własnego doświadczenia.
                  • chris1970 Re: Sky Bar w Locie charter 19.08.14, 10:51
                    Przecież to jest oferta dodatkowa na rejsach długodystansowych.
                    Pasażer dostaje podczas rejsu dwa posiłki.
                    Alkohole i przekąski są płatne i to jest właśnie ta dodatkowa oferta.

Tu jest wszystko opisane:

www.lot.com/pl/pl/posilki-i-napoje-na-pokladzie
                    • maigold Re: Sky Bar w Locie charter 19.08.14, 13:05
                      W charterach? Przepraszam za wątek. Jednak bardziej nadaje się na turystykę zorganizowaną. Nie chodzi mi o samoloty rejsowe, ale chartery z biura na dalekich trasach.
                      • white_swan Re: Sky Bar w Locie charter 19.08.14, 23:29
                        Tak w CHARTERACH też ! Różnica między rejsowymi polega na tym, że biuro może nie opłacić cateringu i za wszystkie posiłki płacisz sam ! Ciepłe, gorące, zimne , napoje z % i bez % ...
                        Nie szukaj informacji na stronie lotu , bo nie ma tam osobnego działu nt charterów.
                        Z głodu nie umrzesz, kupisz sobie ciepły posiłek albo dostaniesz za darmo ! Nie zdarzyło mi się jeszcze lecieć CHARTEREM bez posiłków ( ciepłych ) płatnych lub darmowych. Wyczarterowanym dreamlinerem a nawet 'zwykłym' lotowskim boeingiem. A jeżeli tak bardzo się boisz, to wez ze soba zupę w proszku albo inny proszek , wrzątek zawsze się znajdzie ..;)
                        • maigold Re: Sky Bar w Locie charter 20.08.14, 09:31
                          Nie boję się, tak sobie dyskutuję, bo mam czas i trochę myślę o kierunku lutowego wyjazdu.
                      • chris1970 Re: Sky Bar w Locie charter 20.08.14, 08:23
                        Już kilka osób sugeruje kontakt z biurem podróży. To oni zamawiają usługę przewozu i na pewno muszą mieć też uzgodniony serwis.
              • maigold Re: Sky Bar w Locie 08.03.15, 09:46
                Posiłki w czasie 12 godzinnego lotu są dość ważne. W jedna stronę była tortilla na ciepło, w drugą zimny kurczak, nie wiem czy do końca lotu starczyło, bo wody zabrakło:)
      • dzinet Re: Sky Bar w Locie 07.03.16, 02:51
        W locie czarterowym z rainbow posiłki nie są zapewnione - tak mnie zapewniono na infolinii. Ogólnie zauważyłam, że wiele osób narzeka na dreamlinera. Dochodzę do wniosku, że lepiej dopłacić do bardziej znanych linii niż tłuc się dreamlinerem na długiej trasie. 20 lecę z rainbow do Tajlandia to się okaże.
    • maigold Re: dreamliner serwis pokładowy, posiłki 08.03.15, 09:43
      Jednak moje obawy były słuszne. Dobrze, że w jedną stronę miałam ze 2 kanapki z domu. Dokupiłam tortillę na ciepło, bo jednak 12 godzin lotu to sporo. W powrotną stronę był koszmarny zimnawy kurczak, duże bułki się skończyły, a nawet butelki z ..wodą. Dobrze, że kupiłam na lotnisku. Generalnie charter w klasie ekonomicznej to żenada, choć macie racje, że to wina biura podróży, a nie samego przewoznika.
      • robak.rawback Re: dreamliner serwis pokładowy, posiłki 11.02.16, 02:22
        stary watek ale sie dopisze ...
        ja tam unikam jedzenia na pokladzie jesli nie musze - nie ma gdzie sie wysrac potem a do tych samolotowych kibelkow wchodzic nie lubie - wiec tez unikam...
        nie mozna juz lepiej kupic czegos w jednej ze stu piedzciesieciu kawiarni lotniskowych?

jako ze watek z dreamlinerem w temacie to tez sie wypowiem o tym - dreamliner w klasie ekonomicznej to mozna porownac np do przewozu bydla w wagonach .
        nightmareliner jak dla mnie.
    • big_markk Re: dreamliner serwis pokładowy, posiłki 02.03.16, 12:24
      Generalnie kwestia posiłku nie zależy od rodzaju samolotu , tylko od tego czy to charter czy linie lotnicze.W opcji z charterem nie należy się spodziewać posiłków, a w przypadku linii lotniczych jest też różnie. Ostatnio lecieliśmy do Bangkoku z Oslo Norwegianem to nie dali kompletnie nic do jedzenia, można było jedynie dokupić.Taki niskobudżetowy przelot choć wcale nie za małe pieniądze.Nie polecam tej linii mimo dreamlinera , zwłaszcza , że na skandynawskich lotniskach ceny żarcia też szybują wysoko. Sam samolot to żaden cud, spodziewałem się fajerwerków XXI wieku, a wyszedł kapiszon.
      pozdr
      bm
      ....................................................
      bigmarkk.wordpress.com/
      • frequentflyer Re: dreamliner serwis pokładowy, posiłki 07.03.16, 11:50
        jakich fajerwerków spodziewałeś się w maszynie projektowanej na osiem foteli w rzędzie a produkowanej w najgorszym możliwym układzie 3-3-3? żeby chociaż 2-4-3 - wtedy tylko 1/9 a nie 2/9 pasażerów miałaby konfigurację zwaną "double excuse me".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka