Dodaj do ulubionych

samolotem do Londynu

IP: *.imz.pl 15.02.07, 13:18
Prosze mnie oświecić: ile kosztują bilety lotnicze (w przybliżeniu pi razy
drzwi) w obie strony do Londynu i z powrotem z Pyrzowic, Wrocławia albo z Krakowa?
Czy prawdą jest jakoby rezerwacja z dużym wyprzedzeniem oznacza dużo niższą cenę?
Obserwuj wątek
    • meo.z Re: samolotem do Londynu 15.02.07, 21:54
      ostatnio kupilem z 1,5 miesiecznym wyprzedzeniem zaplacilem 250 zl w obie
      strony z oplatami (lecialem Centralwings na Gatwick).

m.
    • iberia.pl Re: samolotem do Londynu 15.02.07, 22:55
      Gość portalu: PL napisał(a):

> Prosze mnie oświecić: ile kosztują bilety lotnicze (w przybliżeniu pi razy
      > drzwi) w obie strony do Londynu i z powrotem z Pyrzowic, Wrocławia albo z
      Krakowa?

od 150 moze 200 nawet do 1 tys zl, duzo zalezy od terminu wylotu i powrotu.

> Czy prawdą jest jakoby rezerwacja z dużym wyprzedzeniem oznacza dużo niższą
      cenę?

nie ma reguly, czasem kilka dni przed wylotem bilet kosztuje dokladnie tyle
      samo co miesiac wczesniej, a czasem faktycnzie ma cene kosmiczna.

z KTW lata na Gatwick Centralwings i BA, na Luton i Stansted Wizzair,
      z KRK lata na Luton Easy jet, na Stansted Ryanair
      z WRO lata na Stansted Centralwings i Ryanair

w sumie do wyboru do koloru ;-)

www.pasazer.com/
      albo
      www.tanieloty.pl/lub
      www.mojeprzeloty.pl/
      • Gość: mfn76 Re: samolotem do Londynu IP: 4.79.245.* 16.02.07, 00:19
        > z KTW lata na Gatwick Centralwings i BA, na Luton i Stansted Wizzair
        > z KRK lata na Luton Easy Jet, na Stansted Ryanair

No po kim jak po kim, ale po Tobie to bym sie takiej gafy nie spodziewal... ;)

Central i BA lataja z Krakowa, a nie z Katowic, a Wizz na Stansted z Katowic
        zaczyna latac od konca maja.
        • iberia.pl errata-mea culpa 16.02.07, 19:04
          Gość portalu: mfn76 napisał(a):

> No po kim jak po kim, ale po Tobie to bym sie takiej gafy nie spodziewal... ;)

jak widac nobody is perfect ;-)na swoje usprawiedliwienie mam pozna pore
          pisania tamtego postu.

> Central i BA lataja z Krakowa, a nie z Katowic, a Wizz na Stansted z Katowic
          > zaczyna latac od konca maja.

dokladnie tak :-).
      • sumire Re: samolotem do Londynu 16.02.07, 00:20
        mała korekta, z Katowic do Londynu Centralwings nie latają - ani British Airways. obie linie z Kraka i polecam sprawdzać tę drugą, bo poleciałam w ubiegłym tygodniu do Londka i z powrotem taniej, niż gdybym to zrobiła z Ryanairem na przykład. co potwierdza, że nie ma reguł. trzeba szukać. z wyprzedzeniem zazwyczaj lepiej, ale swego czasu na przykład trafiła mi się fajowa promocja Wizzaira - kupiłam bilet powrotny za 200 zł, z wylotem za dwa tygodnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka