Gość: ania IP: *.rtk.net.pl 17.06.07, 19:55 Wizz Air czemu sa pozary silnikow czy ktos zna szczególy to podczas lotow silniki zapalily sie czy podczas naprawy technicznej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: copilot737 Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow IP: *.cust.tele2.lu 17.06.07, 19:57 Podaj jakies przyklady tych pozarow, albo zakonczmy temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow IP: *.rtk.net.pl 17.06.07, 21:22 nie mam zielonego pojecia ale w watku "koczownie wzzz air " ktos wspomnial ze wegierki wzzair zmienil serwis luft na serwis sas i zaczely sie problemy z maszynami (pozary silnikow) wiec chcialabym dowiedziec sie szcegolow z twojego nika wnioskuje ze jestes pilotem lini centralwings i steruszjesz boeinga 737 weersja 800 wiec mysle ze powienien dokldanie wiedziec to co inni dowiadauja sie z forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow IP: *.acn.waw.pl 17.06.07, 21:29 z jakiego forum wiesz coś o 737-800 Centrala? sam bym się chętnie dowiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow IP: *.rtk.net.pl 17.06.07, 21:33 gosc ma nik Co co oznacza centralwingd 737 bez dyskusji wiec rozumie jego obawy o to by temat nie rozszerzyl sie o nowe watki dot bezpieczenstwa tamich lini lotniczych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow IP: *.acn.waw.pl 17.06.07, 21:57 słyszałem o jednym "pożarze" silnika wizzaira, samolot wrócił na ziemię (wszystkie wracają ;=) i po półtorej godzinie wystartował ponownie. Bo pożaru nie stwierdzono. poza tym, co(-)pilot może oznaczać drugiego pilota, a C0 nie ma, nie miał i raczej nie będzie mieć 737-800. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow IP: 205.223.239.* 18.06.07, 11:06 A ja lecialam tym samolotem zaraz po tym "pozarze", ktorego nie stwierdzono i zyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: copilot737 Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow IP: *.cust.tele2.lu 18.06.07, 22:49 Musze cie zasmucic, ale nie jestem pilotem C0. I zapewniam cie, ze nie WizzAir, ani zadna inna linia lotnicza z europy nie miala ostatnio zadnego pozaru silnika. Ludzie robia szum, bo pilot wyladuje jak mu "kontrolka" pokaze ze cos jest nie tak. Prawda jest taka, ze laduje bo MUSI, bo takie sa procedury, bo dba o zycie pasazerow i swojej zalogi, ale zwykli ludzie odbieraja to jako: FAKT - pozar w WizzAir, i dalej mamy juz tytuly takie jak: "latajace trumny", "latajacy zlom" itp, etc... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow 17.06.07, 22:21 lece w czwartek do DTM to dam Ci znac czy sie zapalil :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HiHi Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.07, 12:03 Jeden z pozarow: samolot.tur-info.pl/p/ak_id,10209,,tanie_linie_lotnicze,wizz_air,otopeni,bukareszt,airbus_a_ 320,halp,dziennik.html Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl każdemu przewoźnikowi może zdarzyć się awaria 18.06.07, 17:34 "Samolot duńskich linii lotniczych Sterling awaryjnie lądował w poniedziałek, kilka minut po godzinie 14, na warszawskim Okęciu. Samolot leciał ze Sztokholmu do Budapesztu - poinformował rzecznik prasowy Polskich Portów Lotniczych Artur Burak. " wiadomosci.onet.pl/1555737,11,item.html i co Sterlingiem tez nie polecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A propos Przydarza sie glwonei Wizzairowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 18:30 Zdarza sie tym, ktorzy maja marny serwis i mozno zuzyte samoloty. Wide ostatnie pozary silnikow Wizzairu. Jakos nie slychac o podobnych przypadkach w innych liniach, rowniez tych tanich. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Przydarza sie glwonei Wizzairowi 18.06.07, 19:40 to, ze nie slychac nie oznacza, ze takich awarii nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chicago Re: Przydarza sie glwonei Wizzairowi IP: *.aster.pl 18.06.07, 19:49 Raczej trudno ukryc przypadek pozaru w silniku.. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Przydarza sie glwonei Wizzairowi 18.06.07, 20:10 powod do chwalenia sie jakakolwiek awaria jest taki medialny?To antyreklama, wiec nie kazdy chce to naglasniac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Przydarza sie glwonei Wizzairowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 20:37 Żadna linia nie chce takich zdarzeń nagłaśniać, to media jeśli im się uda robią z tego szum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilot737 przyczyna pozarow IP: *.aster.pl 19.06.07, 11:42 fakt , bylo ostatnio takie zdazenie , podczas lotu 727887 na wysokosci 11000m jakis cham z warszawy wyzucil niedopalek papierosa przez okno i wpadl nam do silnika kiedy personel pokladowy powiadomil nas o pozarze jednego silnika wylaczylismy go i mechanik pokladowy wyszedl na skrzydlo i dokonal naprawy . wrocilismy na 11000 i skrotami nadrobilismy czas. Ale to bylo tylko raz moze dwa , no gora trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOT-nik Re: przyczyna pozarow IP: *.aster.pl 19.06.07, 21:40 Dobry zart tynfa wart...a kiepski funta klakow.. panie pilot...ale raczej od telewizora Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: przyczyna pozarow 19.06.07, 21:58 he he zanim kupiłam bilety w wizzair - oglądałam cykl filmików o katastrofach lotniczych - niedawno leciało w TVN :)tak więc wnioskuję że różne rzeczy trafiają się w różnych liniach na całym świecie - czasem to błąd obsługi technicznej, czasem pilota itd no i wychodzę z założenia że jak mam nie coś trafić to trafi czy to w wizzair czy też idąc po chodniku przy ulicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: przyczyna pozarow IP: 205.223.239.* 26.06.07, 10:06 Czy byla to moze seria National G. "Air Crash Investigations"? Mam zamiar obejrzec przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna333 Re: przyczyna pozarow IP: *.jmdi.pl 26.06.07, 11:01 nie pamiętam nawet tytułu tego cyklu - leciał ok godz 15/16 a powtórki były jakoś ok 6 rano i zwykle oglądałam już bez samego początku właśnie rano - to były opowiadania osób które przeżyły katastrofę, lub opowiadania osób które zajmowały się dociekaniem przyczyn wypadków "powiedzmy" rekonstrukcją wydarzeń/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantomas Re: przyczyna pozarow IP: *.telpol.net.pl 25.06.07, 23:05 a okno było uchylone czy otwarte na oścież???? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow 25.06.07, 18:38 KTW-DTM-KTW, bez opoznien i pozarow, ladowanie w DTM dosc twarde, ale tak bywa, za to spowrotem baaardzo miekkie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cywilizowany Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow IP: *.eranet.pl 25.06.07, 23:16 Jak juz uprawiasz reklame swojej ulubionej linii, to pamietaj o ortografii. Szczegolnie o "z powrotem". Radowac sie, ze nie bylo pozaru i twardego ladowania? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow 26.06.07, 10:24 Gość portalu: Cywilizowany napisał(a): > Jak juz uprawiasz reklame swojej ulubionej linii, nie wydaje mi sie, zeby Wizz byl moja ulubiona linia ale ty wiesz lepiej, prawda? > to pamietaj o ortografii. > Szczegolnie o "z powrotem". wow, mozesz zaznaczyc bo to raczej moj pierwszy blad ortograficzny na forum.... >Radowac sie, ze nie bylo pozaru i twardego ladowania? dla mnie zadna nowosc ale rewelacja, ale skoro ktos zalozyl taki watek to miej pretensje do jego autorki a nie do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 26.06.07, 10:44 a taki byl spokoj jak iberia.pl byla off-line Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 13:43 Dokładnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruner Re: nie karmie trolli, n/t IP: *.att.com 26.06.07, 20:27 Hej wizzeria iberia, dobrze Cie znowu widziec. Jak zwykle udzielasz sie i pomagasz bliznim. moc pozdrowien. bruner Odpowiedz Link Zgłoś