Dodaj do ulubionych

Wizz Air czemu sa pozary silnikow

IP: *.rtk.net.pl 17.06.07, 19:55
Wizz Air czemu sa pozary silnikow czy ktos zna szczególy to podczas
lotow silniki zapalily sie czy podczas naprawy technicznej
Obserwuj wątek
    • Gość: copilot737 Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow IP: *.cust.tele2.lu 17.06.07, 19:57
      Podaj jakies przyklady tych pozarow, albo zakonczmy temat...
      • Gość: ania Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow IP: *.rtk.net.pl 17.06.07, 21:22
        nie mam zielonego pojecia ale w watku "koczownie wzzz air " ktos wspomnial
        ze wegierki wzzair zmienil serwis luft na serwis sas i zaczely sie
        problemy z maszynami (pozary silnikow) wiec chcialabym dowiedziec sie
        szcegolow
        z twojego nika wnioskuje ze jestes pilotem lini centralwings i steruszjesz
        boeinga 737 weersja 800 wiec mysle ze powienien dokldanie wiedziec to co
        inni dowiadauja sie z forum
        • Gość: frequentflyer Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow IP: *.acn.waw.pl 17.06.07, 21:29
          z jakiego forum wiesz coś o 737-800 Centrala? sam bym się chętnie dowiedział.
          • Gość: ania Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow IP: *.rtk.net.pl 17.06.07, 21:33
            gosc ma nik Co co oznacza centralwingd 737 bez dyskusji wiec rozumie jego
            obawy o to by temat nie rozszerzyl sie o nowe watki dot bezpieczenstwa tamich
            lini lotniczych
            • Gość: frequentflyer Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow IP: *.acn.waw.pl 17.06.07, 21:57
              słyszałem o jednym "pożarze" silnika wizzaira, samolot wrócił na ziemię
              (wszystkie wracają ;=) i po półtorej godzinie wystartował ponownie. Bo pożaru
              nie stwierdzono. poza tym, co(-)pilot może oznaczać drugiego pilota, a C0 nie
              ma, nie miał i raczej nie będzie mieć 737-800.
              • Gość: A Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow IP: 205.223.239.* 18.06.07, 11:06
                A ja lecialam tym samolotem zaraz po tym "pozarze", ktorego nie stwierdzono i zyje.
            • Gość: copilot737 Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow IP: *.cust.tele2.lu 18.06.07, 22:49
              Musze cie zasmucic, ale nie jestem pilotem C0. I zapewniam cie, ze nie WizzAir,
              ani zadna inna linia lotnicza z europy nie miala ostatnio zadnego pozaru
              silnika. Ludzie robia szum, bo pilot wyladuje jak mu "kontrolka" pokaze ze cos
              jest nie tak. Prawda jest taka, ze laduje bo MUSI, bo takie sa procedury, bo
              dba o zycie pasazerow i swojej zalogi, ale zwykli ludzie odbieraja to jako:
              FAKT - pozar w WizzAir, i dalej mamy juz tytuly takie jak: "latajace
              trumny", "latajacy zlom" itp, etc...
    • iberia.pl Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow 17.06.07, 22:21
      lece w czwartek do DTM to dam Ci znac czy sie zapalil :-)
    • Gość: HiHi Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.07, 12:03
      Jeden z pozarow:

samolot.tur-info.pl/p/ak_id,10209,,tanie_linie_lotnicze,wizz_air,otopeni,bukareszt,airbus_a_
      320,halp,dziennik.html

• iberia.pl każdemu przewoźnikowi może zdarzyć się awaria 18.06.07, 17:34
      "Samolot duńskich linii lotniczych Sterling awaryjnie lądował w poniedziałek,
      kilka minut po godzinie 14, na warszawskim Okęciu. Samolot leciał ze Sztokholmu
      do Budapesztu - poinformował rzecznik prasowy Polskich Portów Lotniczych Artur
      Burak. "

wiadomosci.onet.pl/1555737,11,item.html
      i co Sterlingiem tez nie polecisz?
      • Gość: A propos Przydarza sie glwonei Wizzairowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 18:30
        Zdarza sie tym, ktorzy maja marny serwis i mozno zuzyte samoloty. Wide ostatnie
        pozary silnikow Wizzairu. Jakos nie slychac o podobnych przypadkach w innych
        liniach, rowniez tych tanich.
        • iberia.pl Re: Przydarza sie glwonei Wizzairowi 18.06.07, 19:40
          to, ze nie slychac nie oznacza, ze takich awarii nie ma.
          • Gość: Chicago Re: Przydarza sie glwonei Wizzairowi IP: *.aster.pl 18.06.07, 19:49
            Raczej trudno ukryc przypadek pozaru w silniku..
            • iberia.pl Re: Przydarza sie glwonei Wizzairowi 18.06.07, 20:10
              powod do chwalenia sie jakakolwiek awaria jest taki medialny?To antyreklama,
              wiec nie kazdy chce to naglasniac.
              • Gość: Piotr Re: Przydarza sie glwonei Wizzairowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 20:37
                Żadna linia nie chce takich zdarzeń nagłaśniać, to media jeśli im się uda robią
                z tego szum.
                • Gość: pilot737 przyczyna pozarow IP: *.aster.pl 19.06.07, 11:42
                  fakt , bylo ostatnio takie zdazenie , podczas lotu 727887 na wysokosci 11000m
                  jakis cham z warszawy wyzucil niedopalek papierosa przez okno i wpadl nam do
                  silnika kiedy personel pokladowy powiadomil nas o pozarze jednego silnika
                  wylaczylismy go i mechanik pokladowy wyszedl na skrzydlo i dokonal naprawy .
                  wrocilismy na 11000 i skrotami nadrobilismy czas.
                  Ale to bylo tylko raz moze dwa , no gora trzy.
                  • Gość: LOT-nik Re: przyczyna pozarow IP: *.aster.pl 19.06.07, 21:40
                    Dobry zart tynfa wart...a kiepski funta klakow.. panie pilot...ale raczej od
                    telewizora
                    • luna333 Re: przyczyna pozarow 19.06.07, 21:58
                      he he zanim kupiłam bilety w wizzair - oglądałam cykl filmików o katastrofach lotniczych - niedawno leciało w TVN :)tak więc wnioskuję że różne rzeczy trafiają się w różnych liniach na całym świecie - czasem to błąd obsługi technicznej, czasem pilota itd no i wychodzę z założenia że jak mam nie coś trafić to trafi czy to w wizzair czy też idąc po chodniku przy ulicy :)
                      • Gość: A Re: przyczyna pozarow IP: 205.223.239.* 26.06.07, 10:06
                        Czy byla to moze seria National G. "Air Crash Investigations"? Mam zamiar
                        obejrzec przy okazji.
                        • Gość: luna333 Re: przyczyna pozarow IP: *.jmdi.pl 26.06.07, 11:01
                          nie pamiętam nawet tytułu tego cyklu - leciał ok godz 15/16 a powtórki były jakoś ok 6 rano i zwykle oglądałam już bez samego początku właśnie rano - to były opowiadania osób które przeżyły katastrofę, lub opowiadania osób które zajmowały się dociekaniem przyczyn wypadków "powiedzmy" rekonstrukcją wydarzeń/
                  • Gość: fantomas Re: przyczyna pozarow IP: *.telpol.net.pl 25.06.07, 23:05
                    a okno było uchylone czy otwarte na oścież????
    • iberia.pl Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow 25.06.07, 18:38
      KTW-DTM-KTW, bez opoznien i pozarow, ladowanie w DTM dosc twarde, ale tak bywa,
      za to spowrotem baaardzo miekkie :-)
      • Gość: Cywilizowany Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow IP: *.eranet.pl 25.06.07, 23:16
        Jak juz uprawiasz reklame swojej ulubionej linii, to pamietaj o ortografii.
        Szczegolnie o "z powrotem". Radowac sie, ze nie bylo pozaru i twardego
        ladowania?
        • iberia.pl Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow 26.06.07, 10:24
          Gość portalu: Cywilizowany napisał(a):

> Jak juz uprawiasz reklame swojej ulubionej linii,

nie wydaje mi sie, zeby Wizz byl moja ulubiona linia ale ty wiesz lepiej,
          prawda?

> to pamietaj o ortografii.
          > Szczegolnie o "z powrotem".

wow, mozesz zaznaczyc bo to raczej moj pierwszy blad ortograficzny na forum....

>Radowac sie, ze nie bylo pozaru i twardego ladowania?

dla mnie zadna nowosc ale rewelacja, ale skoro ktos zalozyl taki watek to miej
          pretensje do jego autorki a nie do mnie.
          • Gość: gość Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 26.06.07, 10:44
            a taki byl spokoj jak iberia.pl byla off-line
            • Gość: Piotr Re: Wizz Air czemu sa pozary silnikow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 13:43
              Dokładnie!!!
            • iberia.pl nie karmie trolli, n/t 26.06.07, 14:20

• Gość: bruner Re: nie karmie trolli, n/t IP: *.att.com 26.06.07, 20:27
                Hej wizzeria iberia, dobrze Cie znowu widziec. Jak zwykle udzielasz sie i
                pomagasz bliznim.

moc pozdrowien.
                bruner
                • iberia.pl do brunera 26.06.07, 20:50
                  Bog zaplac za dobre slowo :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka