Dodaj do ulubionych

Wizzair - katowice - barcelona

IP: 212.160.172.* 14.01.09, 10:02
Witam
Czy ktoś z was w ostatnim czasie leciał lub będzie lecieć z katowickiego
lotniska do Stolicy Katalonii?
Po przeczytaniu wielu forów mam wiele wątpliwości czy samolot odleci i czy
będzie na czas. Pozdrawiam Serdecznie i czekam na odpowiedz
Obserwuj wątek
    • Gość: magic Re: Wizzair - katowice - barcelona IP: *.telpol.net.pl 14.01.09, 21:01
      Hej. Pewnosci nie masz nigdy czy samolot wyleci z Ktw o czasie, czy lot sie odbedzie i czy bez opoznien. Dla przykladu np. dzisiaj rozkraczyl sie samolot i odwolali ranny Dortmund a Bergamo przeniesli wylot na jutro na godzine 6.00. Tym samym niestety gwarancji nie masz . Ale z drugiej zas strony nie ma co dramatyzowac, bo samolot w najlepszej lini lotniczej moze sie zepsuc i tez wprowadzi chaos w rozklad lotow. Jednak w przypadku tanich linii, nie ma mozliwosci podstawienia innego samolotu i wykonania tych zaplanowanych lotow, inna maszyna. Jesli wybierasz sie do Barcelony czysto turystycznie i ewentualne opoznienie nie namiesza zbytnio w twoich planach, to smialo, bez zastanowienia kupuj bilet i lec. Natomiast jesli to sprawa biznesowa i po prostu nie wchodzi w gre jakiekolwiek opoznienie lub odwolanie lotu tego dnia, moze warto wybrac sie dzien lub dwa wczesniej zeby miec gwarancje ze sie doleci. Tylko taka moja sugestia bo nie znam celu twojego wyjazdu. Nie mniej jednak czesto gesto Wizz'owi udaje sie wykonac loty w miare wg. rozkladu i w wiekszosci przypadkow nie ma problemu, aczkolwiek jak dzisiejszy dzien pokazal na lotnisku w Ktw, zdarzaja sie czasami takie nie mile niespodzianki. Tymczasem i powodzenia.
      • Gość: Marek Borkowski Re: Wizzair - katowice - barcelona IP: *.pai.net.pl 14.01.09, 21:17
        Dzięki Za odpowiedz. DO Barcelony Lece czysto towarzyszko - moja narzeczona
        pracuje w hiszpanii i do tej pory latałem LOT'em. A na czasie mi zależy bo urlop
        rzecz ograniczona.
        Pozdrawiam
        • Gość: XYZ Re: Wizzair - katowice - barcelona IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 15.01.09, 14:35
          Albo mam wyjatjkowe szczescie albo informacje o problemach W6 sa przesadzone.
          latam z nimi dosc czesto i opoznienia powyzej 15 minut (czyli standard) nigdy
          nie mialem.
          Do Barcelony lecialem z nimi ostatnio w listopadzie. Bylo jak zawsze OK :)
          Z czystym sercem polecam. A od polowy stycznia lataja juz na El Prat a nie do
          Girony wiec tym bardziej polecam :)
          • Gość: Marek Borkowski Re: Wizzair - katowice - barcelona IP: *.pai.net.pl 17.01.09, 10:45
            Przeniesienie lotów na El Prat było dla mnie miłym zaskoczeniem, super
            połączenie do Barcelona Sants.
            • Gość: magic Re: Wizzair - katowice - barcelona IP: *.telpol.net.pl 17.01.09, 18:01
              tylko troche wczesna pora skoro wylot juz o 4.00 nad ranem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka