Gość: Dulcissima IP: 91.90.62.* 14.01.11, 13:01 A co to jest Fare Trade? Chyba ktoś znów pisze, nie mając pojęcia o czym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: klm Kulinarne trendy 2011 IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.11, 13:59 pier.dolę, nie klikam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbieram przepisy Kulinarne trendy 2011 IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.11, 16:53 Hm, oprócz kuchni koreańskiej wszystko właściwie już było modne (np makaroniki jakiś rok temu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neith. Kulinarne trendy 2011 IP: 194.11.254.* 14.01.11, 17:16 "Modne" jedzenie?? Ja rozumiem, że istnieją ludzie, którym trzeba powiedzieć, co muszą ubrać, bo nie mają własnego gustu, ale nie podejrzewałam istnienia ludzi, którym trzeba mówić, co jest "modne" do jedzenia :/ A jak za pół roku się okaże, że "pajda ze smalcem i ogórkiem kiszonym jest trendi i dżezi!", a "kanapka z dżemem truskawkowym i goudą to szczyt wyrafinowania, ogłoszony przez światowej sławy mistrzów kuchni!" (swoją drogą oba warianty bardzo mniam :D), to nagle te modne panie wciągające tonami sałatki i colę light, a teraz dania koreańskie i makaroniki, nagle rzucą się na te podane przeze mnie potrawy? Rzal i bul (błędy zamierzone) Odpowiedz Link Zgłoś
maki-chan Re: Kulinarne trendy 2011 15.01.11, 21:40 to nawet w kuchni są trendy? yyy....-_- kuchnia koreańska wątpie żeby się przyjęła bo ciężko dostać produkty. no i jest droooga.opiera się głównie na świeżych i sezonowych składnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
zamira.drakasha Re: Kulinarne trendy 2011 19.01.11, 11:28 Te kulinarne trendy to zabawa dla promila społeczeństwa, któremu się nudzi i które stać. Szkoda, że nikt nie wprowadzi trendu na niejedzenie fast foodów, na gotowanie prostych, ładnych i tanich potraw (każdy kto gotuje bo lubi wie że to nic trudnego), na informowanie, że zrobienie obiadu dla rodziny nie wymaga siedzenia w kuchni cały dzień, a brak kasy w kryzysowe momenty roku (np. początek września dla rodziców dzieci) nie musi oznaczać brak obiadu na miesiąc i że to żaden wstyd zrobić obiad z ziemniaków, cebuli, marchewki i produktów mącznych i innych tanich produktów. Jak przechodzę koło pobliskiej podstawówki to mam ochotę powystrzelać szkołę, rodziców, media i fast foody - połowa dzieci ma co najmniej nadwagę jeśli nie otyłość. Jak ja chodziłam do szkoły (wcale nie tak dawno, Mc już w Polsce był) to w roczniku była jedna osoba z dużą nadwagą, tak, że trzeba było tłumaczyć że to osoba chora i dlatego jest dwa razy grubsza od innych dzieci. Zaraz trzeba będzie dzieciom tłumaczyć to samo, żeby nie wyśmiewały się z dzieci o prawidłowej wadze, tak ich będzie mało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lil Re: Kulinarne trendy 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 16:24 a na forum znów ktoś, kto zjadł wszystkie rozumy i posiadł wszelką wiedzę. ja mam chyba alergię na alfy i omegi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karina_i_wojtek Kulinarne trendy 2011 IP: *.147.216.213.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.01.11, 23:36 A my zapraszamy na bloga kulinarnego Latające Talerze Odpowiedz Link Zgłoś