Dodaj do ulubionych

Soljanka - zupa z mięsem

IP: *.connectpa.co.uk 03.02.05, 12:13
Ta zupka jest po prostu ZA-JE-BIS-TA.
Polecam kazdemu, najlepiej smakuje z piwem "Baltika":)
Obserwuj wątek
    • nappy Re: Soljanka - zupa z mięsem 23.06.05, 13:52
      numer dziewiec bylby trafnym smakiem

cheers
    • Gość: Ina Re: Soljanka - zupa z mięsem IP: *.smstv.pl / 81.210.104.* 08.10.05, 09:54
      Jest super!
    • ampolion Re: Soljanka - zupa z mięsem 11.10.05, 00:58
      www.good-cook.ru/proth/proth_013.shtml
    • Gość: Cudowna Soljanka - zupa z mięsem IP: *.pttox.lodz.pl 24.08.06, 10:07
      Warto pojechac na Ukraine by skosztowac...
      • Gość: monisia Re: Soljanka - zupa z mięsem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 11:10
        Ja gotuje soljanke na wywarze wolowym. Mieso - to najlepiej cielecine i szynke
        pogotowac i skroic i kratke , zamiast kielbasy podsmazyc resztki pieczeni.
        Posmazyc solone grzybki i kiszone ogorki na masle. Doprawiajac zupe dolac
        szklanke soki z kisz. ogorkow, plasterki cytrny, pomidory. Oliwki i kapary -
        tego nie ma w orginalnej, bojarskiej soljance, ale smakuje dobrze. Soljanke
        najlepiej jesc nastepnego dnia z kleksem tlustej smietany:)) .. i zeby zostalo
        po rosyjsku to jesc z ciemnym chlebem, a kto MOZE to posmarowanym maslem.
        • Gość: Ola Re: Soljanka - zupa z mięsem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 11:36
          przepis jest b. dobry, najczesciej gotuje na 1 rodzaju miesa np. na
          wieprzwoninie, a ze teraz sezon na kiszone ogorki, jak znalazl. Potwierdzam,
          najlepiej smakuje z lyzka smietany na wierzchu, pycha!! zawsze z lezka w oku
          przypominam sobie Ukraine...
    • Gość: Piotr Soljanka - zupa z mięsem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 16:27
      Ta zupka to mój specyjał kulinarny.Rarytas choć składem odbiega znacznie od
      ukraińskiego oryginału.Przepis dostałem od Pani Helenki (pozdrawiam)
      Jeśli ktoś reflektuje chętnie podzielę się w zamian za przepis na inny ciekawy
      rarytasik. proguszczak@op.pl
    • Gość: smakosz Soljanka - zupa z mięsem IP: *.inet24.pl 20.08.07, 01:20
      Soljankę jadłem na Łotwie ale przepis niewiele odbiegał od ukraińskiego
      oryginału. Gorąco polecam i potwierdzam że najlepiej smakuje z łyżką kwaśnej
      śmietany i z czarnym chlebkiem. pozdrawiam:)))
    • stefanbatory45 Re: Soljanka - zupa z mięsem 04.05.10, 16:00
      Maciek, lepiej bym tego nie ujął :-)
    • Gość: AsiaiBohdan Zupa z mięsem Soljanka IP: *.cdma.centertel.pl 27.07.12, 12:20
      Zrobiliśmy, zjedliśmy i zostaliśmy fanami :).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka