Dodaj do ulubionych

Czekoladowe muffiny z truskawkami

IP: 212.244.84.* 03.07.05, 21:18
zakalec. fu. a zdolności kulinarne mam, przyznaję, więc ten przepis jest hmm
po prostu zły.
Obserwuj wątek
    • Gość: roz-czarowana!!! Czekoladowe muffiny z truskawkami - kit IP: 212.244.84.* 03.07.05, 21:43
      zakalec. fu. a zdolności kulinarne mam, przyznaję, więc ten przepis jest hmm
      po prostu zły.
      • Gość: ola Re: Czekoladowe muffiny z truskawkami - kit IP: *.aster.pl 03.07.05, 21:48
        Ja kiedyś z jabłkami i cynamonem robiłam. Też zakalec. W ogóle żadne ciaste ze
        swieżymi owocami mi nie wychodzą! Chciałabym zrobić muffinki z jagodami, ale też
        pewnie zakalec wyjdzie.
        • marghe_72 Re: Czekoladowe muffiny z truskawkami - kit 03.07.05, 22:12
          spróbuj, warto.
          O tych z jagodami mówię
          • Gość: ola Re: Czekoladowe muffiny z truskawkami - kit IP: *.aster.pl 04.07.05, 14:24
            A wyjdzie? Bo też puszczą sok i zakalec się może zrobić. MOże masz sprawdzony
            przepis?
    • kohol Re: Czekoladowe muffiny z truskawkami 04.07.05, 15:33
      A nie wydaje się Wam podejrzane, że trzeba ciasto "dokładnie wymieszać", do
      uzyskania "gładkiego ciasta"?
      • Gość: noida Re: Czekoladowe muffiny z truskawkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 16:28
        Dokładnie tak! Przecież tych truskawek nawet nie ma tam w środku, dodaje się je
        dopiero po upieczeniu. Robiłam muffiny z truskawkami na bazie przepisu na
        muffiny z jagodami i wyszły bardzo dobre, bez żadnego zaklaca, a zatem to nie
        wina owoców, tylko zbyt dokładnego mieszania!
        • Gość: jaa Re: Czekoladowe muffiny z truskawkami IP: *.aster.pl 04.07.05, 20:29
          Jak to po upieczeniu? Dajcie moze przepis najlepiej.
          • kohol Re: Czekoladowe muffiny z truskawkami 04.07.05, 20:48
            "Przeczytaj komentowany artykul" :)
            • Gość: ja Re: Czekoladowe muffiny z truskawkami IP: *.aster.pl 04.07.05, 22:24
              sory ślepa jestem :P
          • Gość: P.N Re: Czekoladowe muffiny z truskawkami IP: *.aster.pl 03.06.07, 21:10
            Ja robię z tych skłądników i zawsze wychodzą
            100g margaryny
            150g cukru
            2 jajka
            200g maki
            2 lyzeczki proszku do pieczenia
            120 ml mleka
            szczypta soli
            kto lubi moze dodac :
            2 lyzki kakao
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się