trygrys 21.12.05, 12:15 Tak to jest jak nieuważa się na lekcjach i prezentacjach nieuważałam i teraz nie mam pojęcia jak wyjąć noże z termomixa, żeby go dokładnie umyć - pomóżcie - please - pozdrawiam - Katarzyna Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trosia Re: KOCHANE - POMOCY ! 21.12.05, 12:24 Nie wiem czy w innych modelach jest tak samo, ale w TM 31 robi się to tak: - odwracasz garnek do góry dnem, - wsadzasz palce (oprócz kciuka) do takiego rowka w podstawie naczynia miksującego, kciuk opierasz koło uchwytu - przekręcasz w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara, - odstawiasz podstawę, - lekko wypychasz noże do srodka naczynia (uważaj żeby sie nie skaleczyć!). Jeżeli masz instrukcję to jest tam wszystko opisane i narysowane. Zakładanie noza - odwrotnie do w/w czynności. Odpowiedz Link
trygrys Re: KOCHANE - POMOCY ! 21.12.05, 12:30 niestety - dostałam w spadku TM-21 bez instrukcji - no cuż pokombinuję - ech - osoba od której dostałam nie uważała na prezentacji i też nie wie - dzięki na razie - idę majstrować przy TM Odpowiedz Link
trosia Re: KOCHANE - POMOCY ! 21.12.05, 12:52 Hmmm. W takim razie moze ktoś kto ma TM 21 Ci pomoże. Jeżeli mieszkasz gdzieś gdzie znajduje się Biuro Regionalne Vorwerk polecam Ci dokupienie instrukcji (koszt 6 zł), możesz też ją kupić przez internet na www. vorwerk.pl Odpowiedz Link
basia_11 Re: KOCHANE - POMOCY ! 21.12.05, 12:54 > - odwracasz garnek do góry dnem, ja nie odwracam naczynia do góry dnem, bo co ma coś wyciekać na blat Zwyczajnie, jednym ruchem kciuka przekręcam podstawę w tak jak pisałaś kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek i to wszystko. Aż muszę zobaczyć jak oni to w instrukcji narysowali i po co. pozdrawiam Basia Odpowiedz Link
trosia Re: KOCHANE - POMOCY ! 21.12.05, 13:50 Ja też nie odwracam naczynia do góry dnem, tzn. nie tak do końca - przechylam trochę zeby lepiej widzieć i robię to na ogół nad zlewem więc jak coś się wyleje to i tak nic się nie dzieje, a przynajmniej noże wypadają od razu do kąpieli Może jak będę miała więcej wprawy to nie będę tak "cudować", ale ponieważ TM to nowość w naszym domku to jeszcze obchodzę się z nim jak z jajkiem Odpowiedz Link
basia_11 Re: KOCHANE - POMOCY ! 21.12.05, 14:18 trosia napisała: Może jak będę miała więcej wprawy to nie będę tak "cudować", ale > ponieważ TM to nowość w naszym domku to jeszcze obchodzę się z nim jak z > jajkiem Rozumiem, rozumiem Mojej dzidzi stuknęło własnie pół roku w naszym domu, ale i tak ostrożnie i z szacunkiem pozdrawiam serdecznie Basia Odpowiedz Link
zorro4 Re: KOCHANE - POMOCY ! 21.12.05, 13:34 W TM21 jest to bardzo proste!Śrubę(taką plastikową) od spodu odkręcasz i wypychasz od spodu, bądź od środka wyciągasz nóż.To wszystko.Żeby go założyć trzeba włożyć w otwór i od spodu wkręcić śrubę. Pozdrawiam.Etka. Odpowiedz Link