terra5 25.01.06, 07:32 Trochę mało precyzyjny przepis, próba była, ale drugi raz się nie skuszę .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stempa Kurczak po prowansalsku IP: *.aster.pl 03.02.07, 19:09 A ja sprobowalam i wszystkoim smakowalo, zaeksperymentowalam i dodalam jeszcze slodkiej papryki i wyszlo bardzo dobre, zamiast rondelka zesmazylam wszystko na patelni a dopiero potem dodalam do wina w rondlu, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Kurczak po prowansalsku IP: *.gmk.net.pl 28.12.07, 19:24 Zrobiłem samodzielnie ;) i bardzo smakowało mojej żonie i mnie, polecam z frytkami. Ja zmodyfikowałem trochę przepis. Dodałem jeszcze cebulę, a zamiast świeżych pomidorów dodałem z puszki, sól, pieprz, cukier, ocet winny do smaku. Następnym razem jak będę go robił to skorzystam z piersi z kurczaka, pokroję na kawałki ok. 2 cm, zamarynuję dzień wcześniej w marynacie i potem podsmażę na oliwie. Przepis prosty, trochę pracochłonny, ale warto poświęcić trochę czasu na uśmiech bliskiej osoby. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś