IP: *.osowa.gda.osk.pl / 192.168.3.* 15.02.03, 23:21
A co sadzicie o wodce Wyborowej? Smakuje wam?
Obserwuj wątek
    • Gość: nurek Re: Wyborowa IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 16.02.03, 00:40
      ja tam wole dykte z jabcokiem,
      zmieszane - nie wstrząśnięte
      • Gość: Niech Re: Wyborowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.03, 00:44
        Z jabcokiem?! To dla dzieci. Ja wale z borygo.
        • zarlaczka Re: Wyborowa 16.02.03, 02:13
          Najlepsza naleweczka na kościach. Nie cedzona.
          • Gość: kanuk Re: Wyborowa IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.02.03, 02:25
            Jezus Maria Koterbska. z kim ja pracuje?
    • Gość: armata Re: Wyborowa IP: *.crowley.pl 18.02.03, 09:36
      dla mnie wyborowa, to najlepsza polska czysta wódka. Niestety często fałszowana
      i trująca bywa. Kupuję ją zawsze w strefie wolnocłowej.

--

Si vis pacem para bellum.
      • Gość: kanuk Re: Wyborowa IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.02.03, 11:20
        te wojny, do ktorych sie Wasc szykujesz sa tez czesto podrabiane. ja ich nie
        kupuje w zadnej strefie. a Wyborowa i owszem. Absolut-nie.
        • miltonia Re: Wyborowa 18.02.03, 11:39
          Pojawiła sie Wyborowa o smaku pomarańczowym. Całkiem, całkiem, i do drinków i
          jak kto lubi samoistnie też przyjemnie wchodzi.
          • Gość: Niech Re: Wyborowa IP: 217.197.165.* 18.02.03, 12:15
            Milton, zwariowales!!! To jest szajs w plynie - jak zreszta wszystkie znane mi
            monopolowe cytrynowki, pomaranczowki, limonowki itd. Wiesz co jest miodzio -
            miodzio to jest wycisnac kilka pomaranczy, grejpfrutow lub cytryn i z tego
            robic drinki. Lub popitki.
            PS. Albo zrobic limoncello.
            • miltonia Re: Wyborowa 18.02.03, 12:40
              Taak, a mnie smakowała. Owszem wódeczka z wyciskanymi sokami, to napój
              konweniujący, ale roboty przy tym dużo, więc prościej z kartonu.
              Co do limoncello, to nawet mam oryginalny przepis od jakiejś Włoszki, ale dla
              mnie to trochę za słodki wynalazek. Natomiast parę koleżanek za tym przepada,
              koledzy jakoś mniej.
              • Gość: kanuk Re: Wyborowa IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.02.03, 20:58
                w Ameryczce jest teraz moda na wlasnie pomaranczowke. Wyborowa o tym smaku to
                doganianie innych. Chetnie sprobuje, jak sie tu pojawi. To sie pije wylacznie
                zamrozone, bez mieszania. do mieszania uzywa sie , jak to Niech zapodal, swieze
                soki.
                • miltonia Re: Wyborowa 18.02.03, 21:55
                  Czasami bywam nieortodoksyjna.
                  • Gość: kanuk Re: Wyborowa IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.02.03, 22:34
                    milo slyszec. a ulubiona Twa denominacja? bo moja setki i piecdziesiatki. moze
                    byc Euro. albo akvavit
                    • Gość: kanuk Re: Wyborowa IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.02.03, 01:17
                      Melonowa. pil ktos juz?
                      • Gość: armata Re: Wyborowa IP: *.crowley.pl 21.02.03, 09:15
                        Gość portalu: kanuk napisał(a):

> Melonowa. pil ktos juz?

melonowej nie, ale próbowałem kiedyś zrobić taczajszczika. To taki gruziński
                        specjał, b. łatwy w przyrządzeniu.
                        Należy w arbuzie wydrążyć dziurę i wlać tak ok. litra/półtora spirytusu (w
                        zależności od wielkości owocu). zakorkować i zostawić na noc na podłodze.
                        Spirytus wżerając się w miąższ arbuza, rozpuszcza go, zmienia się środek
                        ciężkości i arbuz przetacza się po całej podłodze. Następnego dnia można zlać
                        powstały z tego napój.
                        Niestety, ja zamiast spirytusu nalałem 40% wódki i wyszło mi słabiutkie i
                        niesmaczne "wino". Tyle wódy się zmarnowało, że strach.
                        W przyszłym sezonie spróbuję już poprawnie.
                        • Gość: kanuk Re: Wyborowa IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.02.03, 11:12
                          jeszcze w szkole strzykawkowalismy arbuzy wodka. potem sie jadlo i pilo
                          jednoczesnie. a teraz w sklepie stoi Wyborowa Melon. 38%
                          • miltonia Re: Wyborowa 21.02.03, 19:19
                            Melonowa, powiadasz. Chyba lepiej sobie darować. O ile aromaty pomarańczowe
                            jakoś smakowo nie rażą, o tyle melonowe tak. Wprawdzie nie w wódce ich
                            kosztowałam, ale w cukierniczych wyrobach i coś nie bardzo konweniującymi były.
                            • Gość: kanuk Re: Wyborowa IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.02.03, 20:52
                              moja szkola. lubie bardzo wszelkie melony. ale z wyborowa mi sie zle kojarzy
                              ten typ melona ktory jest najwyrazniej uzyty: cantaloup po ang. pa.
                              • Gość: aniela Re: Wyborowa IP: *.acn.waw.pl 21.02.03, 21:45
                                a czy wiecie ze po dolaniu curanta absoluta kola ma smak porzeczkowy? pyszna.
                                • miltonia Re: Wyborowa 21.02.03, 21:57
                                  O, to wiem co zrobię, jak zabraknie mi cytryny do coli. Doleję Absoluta
                                  cytrynowego!
                                  • Gość: Niech Re: Wyborowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.03, 22:40
                                    Dolej aniola. To lepsze niz esperal. Aspiryna?
                                  • Gość: aniela Re: Wyborowa IP: *.acn.waw.pl 21.02.03, 23:39
                                    dolej, a ja poblogoslawie. ;)
                                    • miltonia Re: Wyborowa 21.02.03, 23:45
                                      Smak mnie interesuje, a nie uduchowienie. A anioł niematerialny jakiś to i
                                      pewnie bezsmakowy. O konkret proszę.
                                      • Gość: Niech Re: Wyborowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.03, 00:21
                                        Aniol to konkret. Reszta - smak, zapach, ubaw, spibaw...
                                        • Gość: Linn Re: Wyborowa IP: *.dialup.tiscali.it 12.06.03, 11:40
                                          Jak mowi wloska reklama: przeklecie czysta. Niestety Wlosi / nieliczni
                                          zreszta / pija ja tylko latem i tylko latem jest reklamowana.
                                          • Gość: kanuk Re: Wyborowa IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.06.03, 22:20
                                            no to co ? nie martwmy sie o wloskie zwyczaje i pory roku. napij sie po polsku.
                                            wiosna lato jesien zima, nawet jak Cie w Kraju ni ma :)
    • ellen Re: Wyborowa 16.06.03, 13:47
      wyborowa jest smaczna i zdrowa
      • miltonia Re: Wyborowa 16.06.03, 15:25
        Widze Ellen, ze nie tylko w sprawie zielonej herbaty tu wpadlas.
        • ellen Re: Wyborowa 16.06.03, 16:04
          ekh ekh, noga mi sie podwinela i spadlam watek nizej, calkiem niechcacy
          • buggi Re: Wyborowa 16.06.03, 16:08
            Miltonio, wyborowa jest swietnie nadaje sie do dezynfekcji ran otwartych i
            cietych
            • miltonia Re: Wyborowa 16.06.03, 17:13
              Mylisz sie droga Buggi. Kazdy alkohol, wiec i Wyborowa, szczegolnie w
              niekontrolowanych ilosciach, rany rozjatrza.
              • aniela_ Re: Wyborowa 16.06.03, 17:14
                oraz nowe wypala.
                • ellen Re: Wyborowa 17.06.03, 09:14
                  sztuka jest zaprzestac spozycia w momencie gdy rany nie otwarte a konsument
                  poczul sie polbogiem

E. z globusem
                  • miltonia Re: Wyborowa 17.06.03, 11:50
                    Aha, to duza sztuka.
                  • buggi Re: Wyborowa 17.06.03, 12:55
                    ellen napisała:

> sztuka jest zaprzestac spozycia w momencie gdy rany nie otwarte a konsument
                    > poczul sie polbogiem
                    >
                    > E. z globusem

a dlaczego ma przestac spozywac, skoro ma szanse stac sie calym bogiem? To
                    bylaby glupota.
                    • miltonia Re: Wyborowa 17.06.03, 13:01
                      Glupota to jest raczej myslenie, ze stanie sie calym bogiem. I wtedy latwo o
                      rany.
                      • buggi Re: Wyborowa 17.06.03, 13:08
                        miltonia napisała:

> Glupota to jest raczej myslenie, ze stanie sie calym bogiem. I wtedy latwo o
                        > rany.

to nie glupota, to optymizm, choc optymizm to tez glupota, a glupota to
                        optymizm. zatoczylam kólko i to bez cyrkla
                        • miltonia Re: Wyborowa 17.06.03, 13:12
                          Czyli pesymizm to madrosc, ze kolko w druga strone zakresle?
                          • ellen Re: Wyborowa 17.06.03, 13:15
                            pesymisci zyja krocej, a medrcy sa przeciez dlugowieczni (rozprostuje wam oba
                            kolka w proste niestyczne ze soba)
                            • buggi Re: Wyborowa 17.06.03, 13:23
                              a ja jestem optymistka, tylko czy tybetanskiego wieku dozyc chcialabym? A to
                              juz inna sprawa, mówie wkladajac sobie kólko w nos ;)
                              • miltonia Re: Wyborowa 17.06.03, 14:04
                                To moze wiek matuzalemowy wolisz? Do jego dozycia to dopiero trzeba optymizmu!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka